Co do Tudeli mam inne zdanie, wiedząc że chciał go Orest i widząc co się dzieje jak nie ma na boisku "dyrygenta" Barana. Ok facet chce byc u nas pół roku, ale byc może Kraków, kibice i nowy stadion tak go oczarują że zostanie na dłużej;-).
-
-
Transfery - wątek kolejny (prywatne pogaduchy będą usuwane)
W dniu dzisiejszym sprawa Owsianego jest pierwszorzedna.Wracajac do sprawy Tudeli, Lenczyk wypowiadal sie o nim pochlebnie i mysle, ze to podziala na nasz zarzad i zrobia wszystko co w ich mocy ....... ;)
Zmartwiony Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Co do Tudeli mam inne zdanie, wiedząc że chciał
> go Orest i widząc co się dzieje jak nie ma na
> boisku "dyrygenta" Barana. Ok facet chce byc u nas
> pół roku, ale byc może Kraków, kibice i nowy
> stadion tak go oczarują że zostanie na
> dłużej;-).
Jeśli będzie za pół roku wolnym zawodnikiem, to prędzej oczaruje go najwyższa pensja aniżeli urok miasta i nowy stadion :)
Niemniej wierzę, że udałoby się przekonać jankesa do dłuższej umowy. Jak już ma błysnąć i odejść to przynajmniej na tym zaróbmy.
Skoro w Cracovii eksperymentuje się z Polczakiem w roli defensywnego pomocnika to jest to najlepszy dowód, że Tudela jest doskonałym pomysłem na transfer. Z Polczaka takiego gracza NA PEWNO nie zrobimy (chyba wystarczająco dobrze było to widać na meczu z "L", prawda?) a Tudela ma kartę w ręce. Wniosek: drogi nie będzie, bo wydamy jedynie na kontrakt + działkę dla menago.
Brać Tudelę! Skoro chce go trener - a on ma nosa do kopaczy - to w poniedziałek chcę go widzieć w Cracovii wraz z Owsjannikowem!
Na stronie FC Olimpia Bălţi jest przedrukowany 26 lutego z "Terazpasy" wywiad z Aleksem Suvorovem pochodzący z 5 lutego ====>
W post scriptum (tekst z piątkowego popołudnia) piszą, że Ovsiannikov może być wypożyczony Cracovii do lata (czyli na pół roku).
Brać Tudele......jeśli Orest uważa , że warto to brać!!!
na YT można obejrzeć sporo ciekawych akcji z udziałem Tudeli. Jestem pewien, że na tę chwilę taki zawodnik bardzo by nam się przydał. Mecz z Legią to chyba wystarczająco potwierdził.
Na stronie FC Olimpia Bălţi jakieś pół godziny temu ukazał się wpis Siergieja Kisielova (kierowane do niego pytanie było z datą wczorajszą), z wieścią, że sprawa Ovsiannikova jest na etapie domykania i w najbliższym czasie w newsach powinna pojawić się informacja. ===>
Marcio Napisał(a):
> Skoro w Cracovii eksperymentuje się z Polczakiem
> w roli defensywnego pomocnika to jest to najlepszy
> dowód, że Tudela jest doskonałym pomysłem na
> transfer. Z Polczaka takiego gracza NA PEWNO nie
> zrobimy (chyba wystarczająco dobrze było to
> widać na meczu z "L", prawda?) a Tudela ma kartę
> w ręce. Wniosek: drogi nie będzie, bo wydamy
> jedynie na kontrakt + działkę dla menago.
> Brać Tudelę!
poodbno ma 3 menagerow ktorzy chca za niego kase
to jak z tym Ovsiannikov :) Roman Daj coś znać bo ludzie sie Tu niecierpliwia :) bo narazie jestesmy bez dobrego napastnik
po zejściu Barana gra sie posypała. Kłusa nie ma. wniosek - potrzeba niezłego defensywnego pomocnika, który potrafi trzymać drugą linię.
Skoro Orest chce Tudele to znaczy Profesorze warto brać !!!.Ogladał pan mecz z Legią i doskonale pan widział to co i my po zejściu Barana okazało się ,,że król jest nagi''.Orest to nie majewski -ten trener na zawodnikach się zna jak malo kto!!!
Profesorze Filipiak może dotrze do pana wyliczenie opłacalności tego transferu.Płacimy niewiele ,a wystarczy 1 miejsce wyżej w tabeli (dzięki temu że pomoże zespołowi zdobyć więcej punktów)BY RÓŻNICA W WYPŁACIE Z C+ POKRYŁA NAM WSZELKIE WYDATKI ZWIAZANE Z TYM TRANSFEREM!!!.To nam się profesorze opłaca i taki Wojciechowski (właściciel Polonii W )już to wyliczył że opłaca się finansowo mieć mocną drużynę i brać jak największa kasę z C+,transmisji.Do tego niejako w bonusie dochodzi wieksza frekwencja czyli większa kasa z biletów i karnetów i latwiej znaleźć następnych reklamodawców czy sponsorów (bo jak to mówią ,,sukces wielu ojców ma ").
I jeszcze jedna ważna sprawa -jeśli myślimy o WIELKIEJ CRACOVII z dużą frekwencją na nowym stadionie to już teraz musimy o tym myśleć i pompować balonik .Bez b.dobrej drużyny już teraz będzie o to ciężko -a mamy w perspektywie 15 tyś stadion który chcemy zapełnić!!!!
Posłuchaj profesorze głosu ludu chcemy Ovsianikova i Tudele!!!!!!!!!!
Mysle ze jezeli ktos ma jakies informacje to je tu poda, niezaleznie od tego ile razy zadacie takie pytania.
Jezeli nic sie nie pojawia to:
- nie ma informacji
- sa informacje ktorych nie podaje sie z waznych wzgledow na publicznym forum
Zadawanie ciagle tych samych pytan, poza rozmyciem watku i denerwowaniem ludzi,ktorzy chcieliby przeczytac tu o konkretach, do niczego nie prowadzi.
Panowie wolne transfery można przecież dokonywać jeszcze jakiś czas po zamknięciu okienka więc na Tudelę mamy czas, choć wydaję mi się że ta sprawa jest już zamknięta.
Teraz priorytetem jest dopięcie jutro transferu/wypożyczenia Ovsiannicova.
knur Napisał(a):
> po zejściu Barana gra sie posypała. Kłusa nie
> ma. wniosek - potrzeba niezłego defensywnego
> pomocnika, który potrafi trzymać drugą linię.
Mylisz się. Orest sam przyznał się do błedy że niepotrzebnie wypuścił Klicha. Przecież mógł wejść Szeliga i prawdopodobnie byłoby lepiej
Czy ktoś wie co z Owsianym? Okienko jest chyba do północy?
Jutro do północy.
Podobno ktoś wysoko postawiony w klubie powiedział, że pomocników mamy wystarczająco dużo, więc Tudela jest niepotrzebny. Być może to ten sam mądry stwierdził, że wystarczy jedna drukarka do sprzedawania karnetów i biletów... Jak pokazało życie solidny defensywny pomocnik jest nam niezbędnie potrzebny, a 2 zakurzone kasy w magazynie ZIS-u rozładowałyby wielogodzinne kolejki. Ale kto z obecnego zarządu szanuje zawodników i kibiców?
delGado Napisał(a):
> Podobno ktoś wysoko postawiony w klubie
> powiedział, że pomocników mamy wystarczająco
> dużo, więc Tudela jest niepotrzebny. Być może
> to ten sam mądry stwierdził, że wystarczy jedna
> drukarka do sprzedawania karnetów i biletów...
> Jak pokazało życie solidny defensywny pomocnik
> jest nam niezbędnie potrzebny, a 2 zakurzone kasy
> w magazynie ZIS-u rozładowałyby wielogodzinne
> kolejki. Ale kto z obecnego zarządu szanuje
> zawodników i kibiców?
Słyszałeś to osobiście? Bo jeśli nie, to nie siej defetyzmu
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35800,7611379,Georgij_Owsjannikow_do_poludnia.html
tak jak pisałem tylko trzęsienie ziemi mogłoby zatrzymać Owsianego na ostatniej prostej przed dołączeniem do Cracovii,
a że trzęsienia ziemi się zdarzają (vide Chile ostatnio) trzymajmy kciuki żeby dziś do południa sprawa została ostatecznie klepnięta, z tego co wiem teraz rozmowy toczą się już gładko, znacznie nawet lepiej niż w przypadku Suvorova, czyli przetarty szlak jednak działa,
pzdrw :)
Ro man
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)