[url=http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35800,7552677,Na_celowniku_Cracovii_Owsjannikow__kolega_Suworowa.html]gazeta.wybiórcza[/url]
Nie jest chyba żadnym zaskoczeniem, że wybiórcza nie podała żadnych informacji, których by nie było wcześniej na tym forum. Pismaki od dawna już posiłkują się przede wszystkim naszym forum nie wysilając się, a gdy czytam "[i][b]Jak się dowiedzieliśmy[/b], klub z ul. Kałuży jest zainteresowany kupnem Georgija Owsjannikowa. 24-letni napastnik Olimpii Balti ma przyjechać na testy na Cypr.[/i]" ogarnia mnie pusty śmiech. Sam tytuł też jest niezły "[i]Na celowniku Cracovii Owsjannikow, [b]kolega Suworowa[/b][/i]". Wyciąganie takich wniosków z faktu, że grali razem w reprezentacji jest chyba nieco na wyrost... no chyba, że dziennikarzyna wie coś czego nie napisał.
Swoją drogą ciekawa jest też wybiórczość informacji i pominięcie nagrody dla najlepszego napastnika, a przytoczenie opinii mołdawskiego dziennikarza. Prześmiewczy ton dalszej części na temat zgrupowania na Cyprze też jest zastanawiający. Mi się w sumie podoba jako, że lubię sarkazm i ironię, a jestem daleki od paranoicznego podejścia do tematu, jednakże co kierowało pismakiem - tego nie wiem ;>
-
-
Transfery - wątek kolejny (prywatne pogaduchy będą usuwane)
Oj G4lu trzeba się zgodzić z Tobą, ale może jednak mają jakieś inne info;)
Tak swoją drogą to powinni podawać źródło z jakiego się dowiedzieli o tych wszystkich rzeczach(również o wypowiedzi dziennikarza mołdawskiego).
wyglada na to ze to moglby byc ostatni transfer , o obroncach nie slychac ..
jakby na to nie patrzec uwazam ze druzyne mamy calkiem ciekawa,
zobaczymy jak konkurencja zacznie grac po takich glosnych transferach!
Olimpia Băl?i was defeated in the final match of the 2010 Albena Cup group stage, giving up with the score 1:2 in front of Spartac from Varna. For the squad from Băl?i in the second half scored Gheorghe Ovseannikov.
The last match Olimpia played without newcomers, who performed a day before versus Dunărea. Olimpia roster included Paiu?, Tcaciuc, Orlovschi, Hovanschi, Cheltuială, Camara, Adaramola, Paseciniuc, ?i?chin, Glega and Ovseannikov.
For Gheorghe Ovseannikov this match and the scored goal in the middle of the second half might become the last in his career for Olimpia. The Moldavian forward will leave for Poland, to be tested by two clubs - Cracovia and Polonia.
With three points in three played matches, Olimpia managed just the third position in the group A at Albena Cup tournament. After the final meeting in Group B there will be known the opponents the squad from Băl?i will face in the battle for the 5th and 6th place.
Despite the third defeat in four games, Olimpia head coach, Nicolae Bunea is satisfied with the offseason training.
http://moldova.sports.md/en/football/articles/12-02-2010/2650/the_goal_scored_by_gheorghe_ovseannikov_did_not_bring_the_victory_for_olimpia/
To pozamiatane bo nie przebijemy Wojciechowskiego z kasą a on kupuje na wagę:)
A jutro artykuł Opryszka zacznie się od słów... jak udało nam się ustalić ..:D:D:D
A ja wcale nie uważam, że już pozamiatane. Myślę, że naszym dużym atutem będzie Suvorov. We 2 raźniej:)
Dokładnie. Alexandru pomoże;) Wojciechowskiego może nie trzeba będzie przebijać, jak damy odpowiedni kontrakt i zapłacimy odpowiednio Olimpii to właśnie ze względu na Suvorova drugi Mołdawianin może przyjść do nas:)
No to mamy nowe emocje ...
"Staremu" Niedzielanowi dawano 200 tys EUR/rok. Ile moga dać młodemu napastnikowi - reprezentantowi kraju? ze dwa razy tyle. NAs na tyle nie stać :(
Ale... obyście mieli rację a ja się myliłem
Polonia jest bardzo zdeterminowana w zakupie napastnika
Chyba bardziej niż my
Pożyjemy zobaczymy robi się coraz ciekawiej.....
garry Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Matek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Suvorov ma swój sprzęt i ma numer 23. Poza
> tym
> > nie ma chyba aż takich loczków. Aleksandru ma
> > jaśniejsze włosy. Może jak pobiega to mu
> > czupryna ciemnieje?
> > Chyba ze znów się mylę.
>
>
> Na zdjęciu jest Plastik, czyli zdjęcie jest z I
> połowy meczu.
> I POŁOWA - Cabaj - Mierzejewski, Polczak,
> Wasiluk, Derbich - Pawlusiński, Baran, Klich,
> Goliński, Suvorov - Matusiak
>
> Nie chce być inaczej Suvorov. Tylko za
> Majewskiego w sparingu grał "Tajemniczy".
No dobra juz dobra. Ale na tej fotce wygladał inaczej no i ten spojler z loków.
A wiecie coś o naszej współpracy z TSV .Może nasz trop transferowy powinien iśc w tamtym kierunku ;)
Polonię powinniśmy przebić tym, że mamy większe ambicje, Suworowa i od przyszłego sezonu będzie nowy, duży stadion, a z kasą u nas nie jest tak źle. Za Lewandowskiego podobno dawaliśmy więcej niż Lech, tylko on wybrał klub lepszy piłkarsko.
[url=http://sport.wp.pl/kat,1732,title,Kolejny-moldawski-kadrowicz-w-Cracovii,wid,11965488,wiadomosc.htm][www.wp.pl][/url]
Sarno - error404 :(
Pozwolę sobie zatem dać odpowiedni link(chyba że tylko mnie nie działa, to przepraszam):
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32294,title,Kolejny-moldawski-kadrowicz-w-Cracovii,wid,11965488,wiadomosc.html
Edit: Zastanawia mnie tylko dlaczego(prawdopodobnie) na zdjęciu jest jakiś burek. Czerwona koszulka pod narzutką, sprzęt Umbro(no chyba że stroje zmieniliśmy;) )...
W takich koszulkach i takim sprzęcie gra Olimpia
hhehehe spostrzegawczy pier****ny :D
Swoją drogą oni mają nawet jakiś sprzęt ch00j wi po co i do czego nad którym mogą sobie skipingi robić, a Nasi muszą trenować na materacach z hotelowych łóżek w hotelowym ogrodzie ;)
P.S.
Raczej nie jest to zdjęcie treningów Olimpii. Zdjęcie jest zatytułowane "trening_uniwersalne_470.jpeg" co wskazywałoby na jakąś szablonowość.
eredin Napisał(a):
> "Staremu" Niedzielanowi dawano 200 tys EUR/rok.
> Ile moga dać młodemu napastnikowi -
> reprezentantowi kraju? ze dwa razy tyle. NAs na
> tyle nie stać :(
Chyba się zagalopowałeś, gość jest w ogóle nieznany, strzelał bramki w buraczanej lidze, mając 24 lata rozegrał 2 mecze w reprezentacji Mołdawii, a ty już mu przypinasz "młody reprezentant kraju". Od razu przypomina mi się Krzywicki i który też gdyby nie kontuzja zostałby "młodym reprezentantem" i to nie Mołdawii tylko Polski, która mimo wszystko jest znacznie wyżej notowana. Jakby zagrał też uważałbyś że powinien zarabiać 400 tys ojro? ;)
Oglądając te mecze na filmiku zastanawiałem się czy to przypadkiem nie są jakieś mecze pucharowe z drużyną z ichniejszej ligi okręgowej, patrząc na interwencje bramkarzy, obrońców, murawę na boisku można coś takiego przypuszczać.
Co innego zarobki, a co innego zapłata za transfer. Z wypłatami jest trochę na odwrót niż z odstępnym, im gość starszy i ma bardziej ugruntowaną pozycję na rynku, tym więcej z reguły zarabia, a Niedzielan co by o nim nie mówić, taką pozycję w naszej lidze ma.
Moze Suvorow Da Jakis Cynk Orestowi. Musi Znać jakiegoś dobrego napastnika tamtejszej Ligi który By nam Sie sprzydał:):D
Właśnie dał :)
Moze narazie mu tu smutno i chce sobie kolege sciągnąc:D hehe. a Rozmawiajac powaznie Jak to Prezes Filipiak stwierdził w wywiadzie ze możliwe ze przyjdzie jakiś napastnik z TSV chociz wydaje mi sie ze jak by juz do tego doszło to nie byłby to gracz podstawowego składu tylko taki aby sie "uzupełniał"
Przytaczam Wam fragment tej rozmowy:
"Jest to pierwsza tego typu umowa pomiędzy polskim i niemieckim klubem sportowym, w której tak ściśle i tak szeroko określono pola do współpracy - chwali się klub z Ekstraklasy.
Właściciel Pasów prof. Janusz Filipiak mówił niedawno, że być może zimą pod Wawelem pojawi się jakiś piłkarz TSV 1860. Najprawdopodobniej napastnik.
Partnerstwo Cracovii i TSV 1860 to oczywiście pochodna tego, że firma Filipiak[/i]a ComArch została jednym z głównych sponsorów monachijskich "Lwów" "
aż sie sam dziwiłem, że niektórzy tutaj tak sie podniecają tym filmikiem z Owsiannikowem, Cracovii życzę jak najlepiej ale z YouTube czy płyt DVD o zawodniku mozna sie dowiedziec wielkie NIC, Orest ma doskonałego nosa i potwierdził to juz wielokrotnie, myślę że na ten filmik nawet nie zerknął bo taki sam np. o Ro Manie może nakręcić Dementor na osiedlowym boisku na Piaskach Nowych jak mijam małolatów na WF-ie :)
No Jak Bym Oglądał C.Ronaldo albo Rooneya to bym o nich sie duzo dowiedział z "You Tube":)
owszem, ale na pewno Ronaldo i Rooney nie wklejają sami tam tych filmów żeby sie wylansować :) robią to ich fani urzeczeni ich talentem,
a w przypadku Owsiannikowa robi to jego agent w porozumieniu z włodarzami klubu, agent, agent który wyglada pewnie jak obwieszony złotym łańcuchem, sygnetami i w białych mokasynach mandaryn, niczym nieżyjący już milioner Piotr Buller, właściciel Sokoła Pniewy i tygodnik Miliarder... pamiętacie?
negocjacje z takimi gośćmi nie należą do łatwych, Mołdawia to kraj, który łapówką i krętactwem stoi, niestety, władza oligarchów i rzezimieszków rodem z Naddniestrza, byłem-widziałem, zupełnie inny świat, jak Polska w 1990 roku, albo Ukraina za Kuczmy,
choć owszem, Sheriff Tiraspol to dobra wizytówka,
pzdrw
Ro Man - to ten sam agent co Suvorova :)
miejmy nadzieje ze on na Cyprze(jeżeli Doleci) sprostuje naszą dyskusje Swoją Gra:)
wiem że ten sam, Leonid Istrati czy jak mu tam, ale spodziewam się jak wyglada, tzn moge się mylić ale jakoś mołdawscy agenci kojarzą mi się jednoznacznie :)
A ja sie ciesze ze na Moldawi nie szukamy obroncow :D (oczywiscie ocena na podstawie tego filmiku ;) )
[img]http://www.vipmagazin.md/materials/2009/11/17/1258473002_91117400.jpg[/img]
[img]http://www.vipmagazin.md/materials/2009/11/17/1258473002_91075800.jpg[/img]
[img]http://www.vipmagazin.md/materials/2009/11/17/1258473002_91175600.jpg[/img]
http://www.vipmagazin.md/top/10_impresari_de_fotbal_din_Moldova/
to w kwestii wygladu ;p
wąs jest... wracamy do czasów Stawowego... znów będziemy grali bardzo ładnie :)
ja tam wolałbym się wstrzymać z oceną tego piłkarza do póki nie dotrze na Cypr :) Orest powie co na jego temat sadzi i wtenczas będziemy mogli spekulować czy ten zawodnik jest nam potrzebny :) tyle w temacie :)
zgadzam Sie w zupełności:) ale czekam na jeszcze jeden fajny transfer zeby przed rundą wiosenną byc spokojniejszym:) narazie Kaliciak, Łuczak, Suvorov napawaja optymizmem ale czuć ten niedosyt;):D
Nzg Napisał(a):
> Matek - to był zawodnik FK Chimki, tylko im
> koszulek zabrakło. Podobno z przodu na koszulce
> miał tylko przyczepiony znacznik, dlatego od
> tyłu tego nie widać...
A ja mam 5 lat i kręcone zęby. :-)
no i nasz mołdawianin nie dotarł na żadne testy, miał po niego wyjść ktoś na lotnisko ale nie było po co, nawet nie wyleciał z Sofii :(
aha czyli nie ma transferu to potwierdzona informacja :/ a szkoda ale na pewno jeszcze będą jakieś transfery w Cracovii w tym okienku :)
nie, niczego takiego nie napisałem, napisałem tylko że gość nie dojechał, ale czekaja na niego jutro,
spokojnie spokojnie, np. w Polskim Związku Kynologicznym czekano na niejakiego Issa Ba bodaj tydzień, wreszcie się zjawił z ledwie wyleczonym okrutnie poszarpanym kolanem i od dwóch lat grając JEDEN mecz, i teraz ma być filarem druzyny :D :D
kludi ma rację,interwencje bramkarzy,obrońcy,boiska,nawet burek Małencki(specjalnie)byłby najlepszy i najszybszy.
Mój wpis miał dotyczyć strony 51.SORRY.
Ejże, Ro MAN: na zdjęciach nie widać łańcucha, nie ma sygnetów, tylko normalna obrączka.:)
Poza tym, to szczere, ujmujące spojrzenie... Czy takie oczy mogą kłamać?
oj.mogą mogą
Gość to przedewszystkim szybkobiegacz...a braki techniczne....
Cóż tacy szybkobiegacze jak Lato jak Niedzielan potrafili samą szybkością i sprytem duzo goli strzelać.
(no inna sprawa ,że im mistrz Lesław za ustawianie stopy sie nie wziął;) )
Moim zdaniem jak posiedzi z tydzień na Cyprze to i Orest go zbada a i Wielkoszyński prześwietli.
W końcu przymusu nijakiego nie ma.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)