Jezeli z Orestem Wielkim niewyszlo to nie tyle co stawiam na Ulatowskiego ale widze go u Nas . Bardzo dobry mlody trener ktory moze cos ozywic.......
-
-
Kto po Oreście??? Dyskusja i spekulacje.
no, Urban pasuje świetnie do strategii.
zna języki, kontakty na południu Europy.
nie zdziwię się jeśli jest coś na rzeczy
dobrze sie stalo czy zle, sie okaze ;-) stadion trzeba zapelnic! pomoc chlopakom nie patrzac kto bedzie trenerem ;-)
co ma byc to bedzie, oby na chwale Wielkiej Cracovii
jak Urban bedzie robil tranfery takie jak do Legii to dziekuje bardzo
Jak z tego Urbana trener mial taka legle taki sklad i co osiagnol? osiagnol dno...
Tak sie zastanawiam gdzie to napisać.... Jest tyle wątków że już sam nie wiem... ale spróbuje tutaj połaczyć wszystkie moje przemyślenia z dzisiejszych wpisów. Moim zdaniem (skromnego piknika który się trzyma z boku ale od 20 lat regularnie chodzi na mecze i leży mu na sercu dobro Cracovii) Zdecydowanie przeceniacie rolę Lenczyka... Jedyną Jego zasługą było w miarę normalne sędziowanie... Płatkowi w tamtym sezonie "czarni" ukradli 5 punktów ( mówię tylko o punktach "oczywistych") 2 punkty w ostatnim meczu z Lechem (remis zamiast zwycięstwa) punkt z LKS (przegrana zamiast remisu) i jeszcze pamiętam jeden remis który powinien się skończyć naszą wygraną (ale niestety w tej chwili nie jestem w stanie sobie przypomnieć tego meczu pamiętam że skończył się 0-0 przy nieuznanej naszej prawidłowej bramce....) A Lenczyk... Możemy go oceniać jedynie po wiośnie (przepracowany okres przygotowawczy) i co??? 13 punktów w 13 meczach... (1 punktu z Wisła nie liczę gdyż żadna w nim zasługa Trenera i naszych zawodników) I to ma być ten najwybitniejszy Polski trener??? Trener który od ponad 30 lat z przerwami trenuje 1 lige i ma tylko jednego mistrza??? Owszem niesamowita wręcz charyzma, ale co poza tym??
W innym wątku jadąc po człowieku który właściwie odbudował nam Klub, prawie go linczujecie. Od razu zastrzegam że nie jestem fanem Janusza Filipiaka to jednak uważam że ma prawo czuć się rozgoryczony... Cracovia ma całkiem spory budrzet, obiekty treningowe, zawodników z nazwiskami i co ?? Drugi rok z rzędu do końca walczy o utrzymanie.... Coś jest nie tak... Mówicie że bez problemu znajdzie się sponsor.... Jeśli ktoś w tym momencie chcialby zainwestować w piłkę to skąd optymizm że wsadzi te pieniądze w Cracovie??? Dla kilku tysięcy wiecznie wściekłych i szydzących kibiców??? Czy może dla miasta w którym konkurencyjny klub w walce o kibiców co roku jest wymieniany jako jeden z głównych faworytów do Mistrzostwa Polski??/ Oczywiście Zarówno Ja jak i większość tu zgromadzonych kibiców uważa naszą Cracovię za coś wyjątkowego... I dla Nas tak jest ... Ale postawcie się w roli potencjalnego inwestora.... Dla którego jest obojetne gdzie.... Na Śląsku ma Ruch który szuka sponsora a sportowo na chwilę obecną jest ....
Bishop podpisuje sie pod tym co napisales w 100%
Bishop wylałeś właśnie kubeł zimnej wody na gorące głowy.
Lucjan Franczak!
Bishop, lepiej się tego ująć nie dało...
Zgadzam się z tym całkowicie.
HC2008 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Lucjan Franczak!
może lepiej Przemysław. Przynajmniej prase będziemy mieli lepszą;)
Ulatowski w pakiecie z Nowakiem, Cetnarskim i Pietrasiakiem to akceptuje ta decyzje ;)
Dopiero wrocilem i nie bardzo mam czas czesac forum, czy wydzwaniac to jakby ktos w skrocie powod napisal to bede wdzieczny.
[quote=razdwatrzy123]
jakby ktos w skrocie powod napisal to bede wdzieczny.
[/quote]
nie pasuje do koncepcji
razdwatrzy123 Napisał(a):
> Ulatowski w pakiecie z Nowakiem, Cetnarskim i
> Pietrasiakiem to akceptuje ta decyzje ;)
>
> Dopiero wrocilem i nie bardzo mam czas czesac
> forum, czy wydzwaniac to jakby ktos w skrocie
> powod napisal to bede wdzieczny.
niechęć do "kolaboracji z bawarczykami". :DTak przynajmniej don Felippe podał.
jepes Napisał(a):
> wroble cwierkaja ze Jan Urban jest powaznie brany
> pod uwage...
Ten sam, który miał wywalczyć z legia mistrzostwo ? I który miał właściwie wszytsko aby to osiągnać ?
Bishop trafnie opisał sytuację, która się wydarzyła. Przeczytać posta i przemyśleć... nic więcej nie wymyślimy na tę chwilę. Co się dokładnie dzieje i będzie działo to mógłby nam w tej chwili napisać Filipiak, bo udzielone wywiady w sumie wiele nie mówią.
Jest bardzo duzo racji w tym co pisze Bishop. Nie odchodzi od nas trener, który sprawił ,że staliśmy sie najlepszą drużyną w Polsce, tylko trener, który niezłą drużyne ledwo co utrzymał w ekstraklasie. Mieliśmy najlepiej opłacany sztab trenerski w lidze, a byliśmy jedną z najgorszych drużyn wiosny i niestety było w tym też sporo winy Lenczyka. Za jesienną rundę trenerowi należą sia brawa, natomiast za wiosne już nie. Na dzień dzisiejszy ja nie wiem czy to jest słuszny krok, ale też jestem daleki od wieszania psów na Filipiaka za tą decyzję. Jest to odważna decyzja i z wypowiedzi Filipiaka można wywnioskować ,że pewne rzeczy do niego w końcu docierają. Zobaczymy jak bedzie, ale jest pewne,że coś trzeba było zmienić, bo nie moze być tak ,że klub o niezłym budżecie drugi rok z rzędu broni się ropzaczliwie przed spadkiem. Mam nadzieję ,że słowa o nowym pionie sportowym nie okażą sie tym razem fikcją
W sumie szkoda że Mourinho już się zdecydował... kim by nie grał to zawsze święcił sukcesy ;) tylko kto byłby takim polski Mourinho?
Ta decyzja podzieliła nas na dwa obozy.
Dla jednych to kolejna ze złych (czy nawet skandalicznych) decyzji Zarządu (czytaj prof. Filipiaka). Szkoda tylko, że niektórzy z nich swoje zdanie wyrażają w sposób chamski, co zapewne bardzo cieszy naszych "przyjaciół". Dyskutować z nimi niestety nie ma sensu. Podyskutować natomiast można ze zwolennikami pana Oresta, którzy chyba za bardzo uwierzyli w jego samozwańczą wielkość. Proszę wskażcie dlaczego tak bardzo chcielibyście by pozostał naszym trenerem? Co wniósł do Cracovii i co by Jej mógł dać w najbliższym sezonie?
Drugi obóz (do którego się zaliczę) nie żałuje Lenczyka. Jasne, że każda zmiana niesie ryzyko niepowodzenia, ale niesie też nadzieję na lepsze. A to lepsze niż trwanie w "bylejakości".
Z niecierpliwością poczekam na nowego szkoleniowca.
"Bobo" Kaczmarek powinien być nowym trenerem !
nie wiem czy to juz było ale jednak wkleje
http://www.sport.pl/pilka/1,70987,7929863,Cracovia_wychodzi_z_piekielka__najpierw_zwolnila_trenera.html
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)