Odejście Lenczyka z Cracovii to:
dobra decyzja, bo formuła pracy tego trenera się wyczerpała
12%
dobra decyzja, bo drużyna grała słabo w tym sezonie
13%
dobra decyzja, bo trener nie miał ręki do transferów
2%
zła decyzja, bo to jeden z najlepszych szkoleniowców w Polsce
25%
zła decyzja, bo efekt pracy trenera dopiero byłby widoczny
28%
wielkie zaskoczenie, bo wydawało się, że trener rozumie się z Filipiakiem
20%Głosów: 931
-
-
Orest Lenczyk - dziękujemy.
Dziękujemy!
Dziękuję za DERBY:)
Dziękuję panie Oreście.
Powodzenia i dużo zdrowia....
Tylko utrzymanie - a to stanowczo za mało......
Jedyne za co mogę podziękować Lenczykowi to 4 punkty zdobyte na rzece, to dużo, ale oczekiwałem jeszcze więcej...
Powodzenia.
dziękuję że utrzymał Pan Cracovię
Dziękuję bardzo bo było przez moment profesjonalnie
DZIEKUJEMY !!! :) Trener z jajami :)
dziekuje za wszystko chociaz nie podobal mi sie jego styl zachowania
.... za utrzymanie i Derbów wygranie!
DZIĘKUJE!
Szacunek Panie Trenerze.
[b]Dziekuje[/b]
Dzieki Panu w Krakowie od 22 listopada 2009 roku [b]CRACOVIA PANY[/b]
Za mistrzostwo Lecha DZIEKUJE
Za utrzymanie Arki DZIEKUJE
"Nigdy nie byłem policjantem, chociaż pracowałem wiele lata w Wiśle i nie jestem zarażony aż tak dużą sympatią." -Lenczyk
szkoda że pan nie jest już z nami...
dziekuje ze wszystko...
Dzięki za wszystko Trener z jajami Filipek się chyba wystraszył
Szacunek za to że powiedział Pan prosto w oczy co Pan myśli
Były piłkarz "Pasów", obecnie komentator Canal+ Kazimierz Węgrzyn uważa, że warto znów powierzyć Cracovię Wojciechowi Stawowemu. - Trzeba stawiać na ludzi związanych z klubem sentymentalnie - mówi na łamach "Dziennika Polskiego".
Kazimierz Węgrzyn twierdzi, że był ogromnie zaskoczony odejściem Oresta Lenczyka. - Przecież Lenczyk utrzymał zespół w ekstraklasie, choć Cracovia nie zawsze grała dobrze. Ale trzeba wziąć pod uwagę jeden istotny fakt - zarówno Cracovia jak i Wisła nie grały na swoich stadionach. To w dużym stopniu zaważyło na postawie obu drużyn. Sam jako piłkarz wiem, co to znaczy gra w obecności swoich kibiców. Szkoda, że prezes Filipiak nie wziął tego pod uwagę - twierdzi.
Węgrzyn uważa, że Lenczyk zrobił wszystko, aby zespół był dobrze przygotowany fizycznie do sezonu. - Wiem, że Cracovia grała w kratkę. Nie jestem aż tak blisko zespołu, aby mówić dlaczego tak się działo. Na pewno dużo jest do zrobienia w sferze mentalnej - mówi.
Kogo Kazimierz Węgrzyn polecałby prezesowi Filipiakowi na stanowisko trenera? - Dobrze współpracowało mi się w Cracovii z trenerami Wojciechem Stawowym i Robertem Jończykiem. Potem prowadzili różne zespoły, jak to w zawodzie trenerskim z różnymi wynikami. To są dobrzy fachowcy. Czy czasem nie warto wrócić do tego, co było kiedyś dobre? Bardziej stawiać na ludzi związanych sentymentalnie z klubem? Popatrzymy choćby na Barcelonę, postawiła na Guardiolę, trenera jeszcze bez dorobku, ale na swojego człowieka, związanego mocno z klubem. I jaki to dało efekt! - twierdzi Węgrzyn.
Podoba mu się koncepcja Janusza Filipiaka, że za sprawy sportowe w klubie będzie odpowiadać szersze grono osób. - Taka klubowa burza mózgów jest wskazana. Nasi prezesi często nie liczą się z opiniami innych ludzi. Uważam, że dobrze zrobiłoby im, gdyby bardziej liczyli się z głosem osób znających się na futbolu. Wtedy mogliby uniknąć przeróżnych wpadek. Oczywiście ostateczny głos musi mieć właściciel klubu, bo to on wydaje pieniądze ze swojej kieszeni - uważa Kazimierz Węgrzyn.......................................
[b]w zupełności zgadzam się z Kazikiem.
dziś mam przekonanie że będzie dobrze-dla czego ,głupia sprawa hahah miałem piękny sen(długi bo właśnie co wstałem...)śnił mi się Skrzynia siedzący na "barana"u któregos z naszych chłopców lub jakiegoś kibica pasów i świętujący jakiś nasz awans/sukces....zdziwiło mnie to , ale ;) po chwili ktoś z tłumu powiedział mi że najprawdopodobniej Skrzynia powrócił ...było wzniośle i wesoło...ma ktoś sennik ? ;)
a wracając na ziemię to brakuje nam w klubie osób związanych emocjonalnie z Cracovią-tacy oddają się klubowi bardziej niż zwykli "pracownicy etatowi"być może więc Wojtek Stawowy http://www.wojciechstawowy.pl/ nie kryjący swego poczucia "współprzynależności do społeczności pasiastej "mający już za sobą "frycowe"płatności - da radę pozmieniać coś w głowach zawodników,obudzić w nich lwią naturę zwycięzców , będzie mu o tyle łatwiej że nas kibiców nie musi przekonywać do akceptacji-a zagramy na własnym nowiutkim stadionie wypełnionym po brzegi dopingiem na tak!!![/b]
Youras - Skrzynia nie jest przywiązany do naszego klubu:) Może w takim razie to było mistrzostwo Polonii?
hehehe może z tym że w tym śnie Skrzynia siedząc komuś na grzbiecie zdejmuje pasiastą koszulkę, a tłum to my-kibice Cracovii,najwyrazniej za dużo myślę o klubie-ale kiedy wszyscy się "zbroją"-ciężko patrzeć na to że u nas nawet trenera nie ma , nie mówiąc już o transferach-no chyba że jakieś ruchy poczynili nasi"skauci"w rajchu-przepraszam w Niemczech ;)
Wiesz, ten sen o przeszlosci jest. Skrzynia zdejmujac komus Pasiasta koszulke odbiera nam punkty w meczu utrzymując nim Polonie;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)