http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/gol-dla-wisly-nieuznany-nieprawidlowo-powinien-byc,1,3223981,wiadomosc.html
Piłkarze i kibice Wisły pomstują, że gol Głowackiego był zdobyty prawidłowo, tymczasem sędzia nie uznał trafienia. Rażąy błąd Dawida Piaseckiego, czy też prawidłowy werdykt? - Przykro mi, ale w rzeczonej sytuacji nie dopatrzyłem się faulu napastnika Wisły na bramkarzu Cracovii. Uważam zatem, że gol został zdobyty prawidłowo i powinien zostać uznany. Po meczu rozmawiałem z sędzią Piaseckim i on przysięgał, że zdobycie gola poprzedził faul napastnika Wisły na bramkarzu. Twierdzi, że napastnik Wisły potrącił ręce bramkarza, a konkretnie zbił je w dół, by ten nie mógł ich wyciągnął po piłkę - powiedział Stempniewski.
Tak to jest jak się siedzi w kapciach przed TV.
Panie Stempniewski przed oddaniem strzału słychać było wyraźnie gwizdek sędziego.
-
-
Cracovia - Wisła Kraków 11 maja 19:00 [WIKTORIA]
Napewno gwizdek był przed strzałem.
[IMG]http://i41.tinypic.com/iqvp1x.jpg[/IMG]
Nie rozumiem o co to całe zamieszanie przecież zawsze pieskom przyznawali bramki ze spalonego po faulach po doliczonym przesadnie czasie a tu nagle biedna wisełka nie uznali jej bramki pierwszej od 10-lat (o ile była słuszna) niech poczują smak goryczy przyda im się to !!!
Wisła po klęsce, czyli co dalej?
Polska Gazeta Krakowska Bartosz Karcz
Wczoraj 21:34:55 , Aktualizacja wczoraj 21:36:02
Przy ul. Reymonta we wtorkowy wieczór mieliśmy obraz klęski. Gdy drużyna wróciła ze stadionu w Nowej Hucie, łzy lały się strumieniami jeszcze przez kilka dobrych godzin, a nikt nie był w stanie pojąć, jak można było stracić szanse na mistrzostwo Polski w takich okolicznościach. Tak, stracić, bo choć Lech Poznań jeszcze formalnie nie jest nowym mistrzem kraju, to nikt w Wiśle nie ma wątpliwości, że zostanie nim w sobotę. Co pozostało wiślakom?
- Naszym obowiązkiem jest wygrać z Odrą - mówi Arkadiusz Głowacki, kapitan i jak zwykle jeden z niewielu, który stanął na wysokości zadania i mimo okoliczności odpowiadał we wtorek na pytania dziennikarzy. Ważniejszym jednak pytaniem jest nie to o wynik sobotniego meczu z Odrą, ale o to, jaką Wisłę zobaczymy w nowym sezonie.
Gdy wyschną już łzy po straconym mistrzostwie, trzeba się będzie sposobić do walki o nowe zaszczyty. Widać jak na dłoni, że z tym składem niezwykle ciężko będzie myśleć o podboju Europy czy choćby krajowego podwórka.
Jeszcze przed pierwszym gwizdkiem meczu z Cracovią przed Wisłą rysowały się bardzo obiecujące perspektywy. Właściciel klubu Bogusław Cupiał dał zielone światło do poszukiwania piłkarzy, którzy stanowiliby wzmocnienie drużyny, a nie tylko jej uzupełnienie. Można się było spodziewać trzech, czterech poważnych transferów, które miały znacząco podnieść jakość drużyny.
Spokojny o swoją pracę był również Henryk Kasperczak, który miał sposobić drużynę do co najmniej takich sukcesów w Europie jak jesienią 2002 roku. Te wszystkie plany stanęły pod znakiem zapytania w doliczonym czasie gry wtorkowych derbów, gdy Mariusz Jop wpakował piłkę do swojej bramki, przekreślając szanse Wisły na obronę mistrzostwa Polski.
Bogusław Cupiał jest bardzo rozczarowany takim rozwojem sytuacji, czemu dał wyraz w rozmowach telefonicznych ze swoimi współpracownikami (właściciel Wisły przebywa za granicą). Trudno w tej chwili dać jednoznaczną odpowiedź na pytanie, jakie decyzje podejmie najważniejszy człowiek w klubie. Udało nam się jednak uzyskać kilka informacji, które wskazują na to, że wcale nie musi być najgorzej w kontekście budowy drużyny na nowy sezon.
Jeszcze niedawno wydawało się, że w razie porażki w walce o tytuł los Henryka Kasperczaka będzie przesądzony. Teraz nie jest już to tak oczywiste. Właściciel Wisły zastanawia się, co zrobić z trenerem. Argumenty za pozostawieniem Kasperczaka na stanowisku są w tej chwili co najmniej dwa. Po pierwsze, trudno na polskim rynku znaleźć trenera, który zagwarantowałby postęp w grze zespołu. Po drugie, aktualny szkoleniowiec Wisły taką sytuację jak obecnie już kiedyś w Krakowie przeżywał. W 2002 roku również objął zespół w trakcie rundy wiosennej i również przegrał walkę o mistrzostwo Polski. Co stało się w kolejnych dwunastu miesiącach?
"Biała Gwiazda" zanotowała najlepszy sezon w historii klubu, sięgając po jedyny do tej pory dublet (mistrzostwo i Puchar Polski) i rozgrywając znakomite mecze w europejskich pucharach. Dlatego danie szansy na spokojną
pracę Kasperczakowi jest dla właściciela Wisły kuszącą perspektywą.
Żeby jednak zwiększyć szansę na sukcesy, konieczne są wzmocnienia. Widać gołym okiem, że bez świeżej krwi obecny zespół nie ma szans na skuteczną walkę na dwóch frontach. I w tym miejscu Bogusław Cupiał musi odpowiedzieć sobie na pytanie, czy chce tych sukcesów naprawdę. Biorąc pod uwagę zapowiedzi znaczących wzmocnień w Warszawie i Poznaniu, brak konkretnych transferów postawi Wisłę co najwyżej na trzecim miejscu wśród faworytów do tytułu w 2011 roku. Jaką drogę wybierze Bogusław Cupiał, przekonamy się już niebawem, gdy w drugiej połowie maja wróci do Polski.
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul/408368,wisla-po-klesce-czyli-co-dalej,id,t.html?kategoria=664
Ja w ogóle nie wiem jak można mówić o nieuznanym golu. Nie rozumiem. Piłka wpadła do siatki już po gwizdku, bramka więc w trakcie gry nie została zdobyta. Co tu więc uznawać?
Cały mecz na torrencie -> [url]http://thepiratebay.org/torrent/5558772/Cracovia_-_wisla_10.05.2010.rar[/url]
warto popatrzeć, jak się cieszył Lech w Chorzowie na wieści z SS - 6 minuta 40 sekunda :)
zresztą, warto posłuchać całości - doping super.....
http://www.youtube.com/watch?v=OjAPN4PfQ4A
Komisja ligi:
Kara za wtargnięcie na murawę po meczu 15 tys.
Wisłą 1 mecz zakazu wyjazdowego + 10 tys grzywny za dewastację sektora i rzucanie krzesełkami w ochronę.
http://www.90minut.pl/news/123/news1233073-Komisja-Ligi-ukarala-kluby-Ekstraklasy.html
Khalid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Komisja ligi:
> Kara za wtargnięcie na murawę po meczu 15 tys.
> Wisłą 1 mecz zakazu wyjazdowego + 10 tys grzywny
> za dewastację sektora i rzucanie krzesełkami w
> ochronę.
>
> http://www.90minut.pl/news/123/news1233073-Komisja
> -Ligi-ukarala-kluby-Ekstraklasy.html
plus 8000 za mecz z Polonią W-wa... Nasz klub najbardziej finansowo ukarali...
[size=large][b]Filmy ze 181. Świętej Wojny:[/b][/size]
http://www.wikipasy.pl/2010-05-11_Cracovia_-_Wis%C5%82a_Krak%C3%B3w_1:1#Filmy
WikiPasy najlepsze filmy z dopingu :)
zero anty dopingu ;)
Jaf Napisał(a):
> Cały mecz na torrencie ->
> http://thepiratebay.org/torrent/5558772/Cracovia_-
> _wisla_10.05.2010.rar
jak to sie robi-tzn jak ma se sciagnac??
mcz_ Napisał(a):
> Khalid Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Komisja ligi:
> > Kara za wtargnięcie na murawę po meczu 15
> tys.
> > Wisłą 1 mecz zakazu wyjazdowego + 10 tys
> grzywny
> > za dewastację sektora i rzucanie krzesełkami
> w
> > ochronę.
> >
> >
> http://www.90minut.pl/news/123/news1233073-Komisja
>
> > -Ligi-ukarala-kluby-Ekstraklasy.html
>
>
> plus 8000 za mecz z Polonią W-wa... Nasz klub
> najbardziej finansowo ukarali...
Pewnie Tabisz to sobie od Hektora ściągnie :]
Wczoraj oglądałem ponownie multiligę:)))) to jest takie piękne że aż prawie nierealne, a na sam koniec te stopniowo rosnące emocje w pubie w Poznaniu i ta Euforia:)))
Miód .......
a te patafiany dalej płaczą że ich bidulki sędzia skrzywdził - na czele z Kasperczakiem do którego straciłem resztki szacunku - nie potrafi porażki przyjąć jak mężczyzna...
Sędzia się pomylił? nie wiem - dla mnie bramkarz w polu bramkowym jest nietykalny a Boguski go wiecznie tam szturchał i atakował - sędzia gwizdnął dobre półtorej sekundy przed strzałem Głowackiego i cholera wie czy w ogóle by tego ktoś nie zablokował bo nasi słysząc gwizdek stanęli.
Decyzja co najwyżej kontrowersyjna
w ODRÓŻNIENIU od decyzji na korzyść Wisły w meczach z Piastem i Koroną gdzie wątpliwości co do ich błędności nie miał nikt (poza Heniem zapewne i może ślepym Grzesiem "Cracovia nie oddała strzału" Mielcarskim) - to tylko z ostatniego czasu - które w przypadku Piasta wpłynęły znacząco na wynik, czy też słynna bramka Boguskiego w derbach z 2 metrowego spalonego wtedy jakoś pan Henio i inni nie mieli wiele do powiedzenia o sędziach...
Cracovia miała szczęście?
Drużyna która walczy o MP gra z drużyną która broni się przed spadkiem i z trudem wymęcza prowadzenie 1-0 po czym strzela samobója a po prawdzie gdyby nie instynkt Juszczyka to by remis był wcześniej (a może nawet jeszcze wcześniej Cracovia by prowadziła po strzale Matusiaka?), to ma być pech? sami są sobie winni - nie zasłużyli na to MP i głowa Jopa to był tylko dotyk sprawiedliwości
zresztą ostatnie minuty meczu kiedy nasi musieli zaatakować bo nie mieli nic do stracenia zepchnęli wielkiego kandydata do mistrza do dość rozpaczliwej obrony - kto wie może gdyby Głowackiemu sędzia jakimś cudem uznał bramkę to ten mecz byśmy wygrali?
Nikt nie wie jak by się potoczyły losy takiego meczu - więc koledzy z drugiej strony Błoń trochę pokory bo sami sobie ten tytuł przegraliście i nie ma co zwalać na wszystkich dookoła...
a Bilans w Derbach z tego sezonu :)
4 punkty dla Cracovii 1 dla Wisły
w bramkach 2-1 dla Cracovii :)
pozdrawiam ciepło słabszą piłkarsko wiślacką część Krakowa - bo w Krakowie wszyscy wiedzą że po tym sezonie CRACOVIA PANY! :)
Karvin, jakże mądrze napisane - Waści szpakami musieli za młodu karmić :)
Celna uwaga Karvinie.
Podobnie mnie zdziwienie brało jak wysłuchiwałem telefonicznych lamentów (dzwonili do Radia Kraków)
kibiców Towarzystwa ,któremu dopiero co sedziowie dali zwycięstwo wyjazdowe nad Piastem uznając [b]dwa gole ze spalonego[/b] a chwile później zdrowo pomagali w meczu z Koroną [b]nie dyktując 2-ch ewidentnych karnych i czerwonej kartki[/b] dla jednego z Brozków...
Cóż mecz meczem i na trybunach wiele się wygaduje ale dzień później powinien normalnemu człowiekowi wracać trzeźwy osąd sytuacji.
PS; Moi znajomi z tamtej stronny zupełnie otwarcie mówią ,że nie zasłużyli na mistrzowstwo.
pps: to uznanie bramki zdobytej [b]po gwizdku[/b] byłoby skandalem a nie ta decyzja sedziego jak słusznie piszesz co najwyże kontrowersyjna. BTW: wszystko wskazuje na to ,że owszem bardzo sprytnie ale Marcelo jednak faulował Merdę. Twierdzi tak zarówno sędzia jak i kibice z sektora 4-y skąd było to dobrze widać.
Dysponuje ktoś statystykami w derbach? śćiślej mówiąc chodzi mi o ilość oddanych strzałów przez Nas i rzekę.
jaś fasola Napisał(a):
> Dysponuje ktoś statystykami w derbach? śćiślej
> mówiąc chodzi mi o ilość oddanych strzałów
> przez Nas i rzekę.
13 strzałów wisły do 4 naszych
aa dzięki
kostek Napisał(a):
> jaś fasola Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Dysponuje ktoś statystykami w derbach?
> śćiślej
> > mówiąc chodzi mi o ilość oddanych
> strzałów
> > przez Nas i rzekę.
>
>
> 13 strzałów wisły do 4 naszych
Tyle ,że z tych 13 strzałów były chyba 2 celne, natomiast z naszych 4 bodajże 3 celne.
My mieliśmy 4 celne gwardia 3.
Dokładnie tak: 4/4 Cracovia - 13/3 Wisła, przy czym bramka Jopa nie jest wliczana do tych statystyk :D
Mieliśmy jeszcze jeden strzał niecelny Owsianego jak psiurski bramkarz wypuścił piłke a on żle trafił to była dobra okazja!!! TYLKO PASY!!!
10 dni później
Wypowieź Małeckiego w Przeglądzie Sportowym:
[b]PS: Kibice waszego klubu też na was zrobili nagonkę? W końcu przyzwyczailiście ich do zdobywania mistrzostw.
No i jeszcze nas Cracovia załatwiła. Było ciężko, ale cóż... Trzeba stanąć na nogi i odzyskać tytuł.[/b]
Ps. Kogoś chyba cały czas pewien mecz boli;].
wyjątkowo nie lubie tego kundla , dlatego jego skowyt zawsze najbardziej mnie cieszy :)
http://i49.tinypic.com/xf184k.jpg
po derbach im totalnie odpierdala, zenada totalna i smiech na sali
konrad_pn Napisał(a):
> http://i49.tinypic.com/xf184k.jpg
>
>
> po derbach im totalnie odpierdala, zenada totalna
> i smiech na sali
czaaad :)
13 dni później
no tak niech odbija ,niech pamietaja kundle ze skoro lepsi na papierze ,to nie znaczy ze lepsi na boisku a ze historyczne wydarzenie to fakt wiec dostaja dostali dodatkowej piany na usta do dzis mi jeden kumpel wypomina ze zabralismy mistrza miastu...ale zawsze odpowiadam ze nie miastu tylko wisle a to nie jest to samo, bo tak mogłby mowic gdyby to wisla zabrala tytul Cracovii :)
Wola Duchacka Tylko CRACOVIA !!
4 dni później
ogladajac nudne mecze na MS tak la przypomnienia!!
http://www.youtube.com/watch?v=szhB8-mkusg&feature=related
Wisła Wola Duchacka ? A co to jakas podziemna armia? Buhehehehehe!!!
Matek Napisał(a):
> Wisła Wola Duchacka ? A co to jakas podziemna
> armia? Buhehehehehe!!!
Kanałowa partyzantka :)
74 dni później
BoRut Napisał(a):
> dla rozluźnienia:
>
> wtorek 11 maja, ok. godz. 20:45
> Siedzi sobie na ławeczce dwóch aniołów - Karol
> i Gustaw - i ogląda mecz. Gustaw, który ma
> mniejszą moc sprawczą od paru minut nalega na
> Karolka, zwanego też Jankiem:
> - Karolku no zrób to, ostatni raz, proszę.
> - Nie mogę Guciu. Sam wiesz, że jak rok temu
> się wtrąciłem to Najwyższy mi to później
> pół roku wypominał.
> - No Karolku, ale to już będzie ostatni raz.
> - Nie ma mowy, niech sami sobie radzą.
> Gustaw widząc, że sami to sobie jednak mogą nie
> poradzić postanowił zmienić taktykę:
> - A widzisz tego małego w niebieskim stroju?
> Wiesz jakim jest człowiekiem, a spójrz kogo
> podobiznę nosi na ramieniu,toż to czyste
> świętokradztwo. A popatrz na tego ogolonego, co
> to żonę tak brzydko potraktował.
> Karol chwilę podumał, machnął ręką i
> rzekł:
> - Ale to już nieodwołalnie ostatni raz. Odtąd
> muszą sobie radzić beze mnie.
> I nastała ostatnia minuta meczu.
> Amen.
Ktos ma kontakt do Janka alias Karol, bo cos mi sie zdaje ze po dzisiejszym meczu znow potrzebna jest pomoc. Jak nie pomoze to moze sie sprawdzic powiedzenie do 3ch razy sztuka.
Sorry za sarkazm, ale juz nie moge sie wkurxxxxxxxxxxx...
:)
Hmm no to akurat nam pomogą w meczu z Zabrzem . :D:D:D
Mam nadzieję że Mariuszek zagra :) .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)