Zaczynamy my z Bełchatowem 30.04.2010 17:45
a potem:
Wisła - Korona 30.04.2010 20:00
Lechia - Piast 01.05.2010 14:45
Odra - Arka 01.05.2010 17:00
Ruch - Legia 01.05.2010 18:15
Polonia W. - Jagiellonia 01.05.2010 19:15
Polonia B. - Zagłębie 02.05.2010 14:45
Śląsk - Lech 02.05.2010 17:00
Przy dobrych układach już po tej kolejce możemy sobie zapewnić 100%, czyli matematyczne utrzymanie.
-
-
pozostałe mecze XXVII kolejki
Ostatni dzwonek dla Arki, przegrana oznacza dla nich praktycznie spadek.
Wisła - Korona X
Lechia - Piast 1
Odra - Arka 2
Ruch - Legia X2
Polonia W - Jagiellonia 1
Polonia B - Zagłębie 0
Śląsk - Lech 2
Wiem, że to nie miejsce na typowanie, no ale jak już zacząłem to pasuje skończyć :D
Po meczu z Legią widać, że Korona jest w stanie ciachnąć punkty Wiśle, która wygrała z Piastem w takich rozmiarach tylko dlatego, że dwie pierwsze bramki zdobyte były z pozycji spalonych :) Nadal styl milicji do ładnych nie należy, także remis mile widziany :)
Lechia w dzisiejszym meczu z Lechem pokazała, że w piłkę grać potrafi i myślę, że nie powinna mieć większych problemów z Piastem.
Odra - Arka. Mecz na "szczycie". Tutaj szczerze powiedziawszy kieruję się sentymentem. Mam nadzieję, że żółto-niebiescy się w końcu przełamią, a co za tym idzie przybliżą Odrę do I ligi...
Ruch - Legia. Tu może być i zapewne będzie ciekawie. Ale wydaje mi się, że swoim cwaniactwem i szczęściem Legia zdobędzie 3 punkty. Znów jakiś wolny Iwańskiego, czy stały fragment...
Polonia - Jaga. Tego pecha już chyba za dużo... Potencjał Czarne Koszule mają na prawdę spory - Jaga bez rewelacji.
Bytom - Zagłębie. Polonia po dwóch porażkach w końcu będzie chciała wygrać, ale niezła obrona Zagłębia im to uniemożliwi, stąd podział punktów.
Śląsk - Lech. Gra Lecha nadal może się podobać. Przy remisie Wisły, mogą milicję doskoczyć już na 2 punkty! I oby tak się stało...
Poniosło mnie trochu... :D
Lechia może i nie powinna mieć problemów z Piastem, ale trzeba pamiętać ,że w zeszłym sezonie Piast zapewnił Lechii utrzymanie.
Jeżeli Piast po cieżkiej walce i dzielnej postawie Lechii:D nie wygra w Gdańsku to bedzie znaczyło ,że afera korupcyjna jednak mocno zmieniła Polską ligę.
Narazie jednak w swoich kalkulacjach "końca tabeli" od dawna pisze Piastowi +3pkt za mecz w którym spuścili nas i Górnika w 30 kolejce tamtego sezonu...jak każdy pamieta uratowali wtedy najsłabiej grająca drużyne czyli Lechie G , która dodatkowo miała jeszcze dziwny mecz u siebie z Jagiellonią.
Zresztą z tego powodu+ zachowania sędziów w kilku meczach (np. Odra czy Lech ) nigdy nie przyjmę argumentów innych dyskutantów ,że "spadliśmy sportowo". Zostaliśmy ordynarnie spuszczeni z ligii.
to w temacie Piasta z Lechią:
http://www.weszlo.com/news/4897
kurwa
Piotr Obrożek broni ręką strzał...
nie dokończę
1:0 dla KORONY!!!
Już powinno być 4:0.
Korona niszczy wisłe.
jak ta zomowska rura nie przegra tego meczu to mnie trafi chyba...3 albo 4 do jaja powinno juz byc
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,7833664,Ekstraklasa__Bukmacherzy_wycofuja_mecz_Lechia_Piast.html
No zobaczymy :)
jak mnie zomo wkurwia ze dopinguja dokladnie tak samo jak i my! bez wlasnego pomyslu pajace
oby to korona to wygrala a conajmniej zremisowala!
20 minut i Korona wygrywa
13 minut i Lech bedzie bardzo blisko mistrzostwa !!!
13 minut i Lech będzie tak samo daleko od mistrzostwa jak był jeszcze wczoraj...nie zapominaj, że aby Lech zbliżył się do Wisły w tabeli musi wygrać jeszcze swój mecz.
Myślę że będzie na tyle zdeterminowany że wszystkie 4 mecze nie stanowią dla niego większej przeszkody w sięgnięciu po Mistrza. DO BOJU KOLEJORZ !!!!!!
3lvis Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 13 minut i Lech będzie tak samo daleko od
> mistrzostwa jak był jeszcze wczoraj...nie
> zapominaj, że aby Lech zbliżył się do Wisły w
> tabeli musi wygrać jeszcze swój mecz.
no tak,ale nawet jak zremisuje to też będzie dobrze,bo ma lepszy bilans z gts-em...oczywiście licząc ze Legia wygra z wisłą...
Brawo !!! Korona rozgromiła gts. Niedługo nasza kolej odebrać mu Mistrza !!!!
huehuehuehue pieski 0-1
JEEEEEEEEEEEST
Słyszeliście Kiełba w wywiadzie po meczu? "Chceliśmy wygrać dla naszych kiboli" :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)