Pierwszym celem było wywołanie wrażenia, iż Jarosław Kaczyński (bo to w niego ma uderzyć ta akcja, jako w prawdopodobnego kandydata na prezydenta) jest człowiekiem pełnym pychy, niegodnym megalomanem, bo to przecież społeczeństwo w uznaniu zasług, a nie on powinno decydować o pochówku w narodowym panteonie. Dzięki tej parszywej hucpie, w zamyśle jej autorów można też będzie szybko sprawdzić jak zmieniły się nastroje społeczne po katastrofie ? i ocenić kto politycznie zyskał a kto stracił. [b]Gdyby bowiem większość Polaków chciała jednak pochówku w katedrze wawelskiej, to oznaczałoby to, że mamy poważną zmianę społeczną, zagrażającą żywotnym interesom całego środowiska III RP.[/b] I cel trzeci ? zerwanie krępującej atmosfery żałoby, i wprowadzenie elementów przepychanki, za które winę będzie można oczywiście przy pomocy usłużnych mediów zrzucić na opozycję i ?niemądrego? Kaczyńskiego.
CZYTAĆ!!!
http://firmus.piett.salon24.pl/
-
-
Uwaga!!! Wyborcza już zaczyna!!! CZYTAĆ!!!
i tak długo wytrzymali... żal
Wykupmy jutro kilkaset egzemplarzy i spalmy do ścierwo na Szewskeij.
Na szczęście Panowie bez obrazy większość Polaków jest przeciwna pochówkowi na Wawelu.
Co to jest większość? Skąd info? Dlaczego na szczęscie?
czyli jak wiadomo wszystko przez złe media i wyborczą
Jak od 20 lat.
Tak na marginesie w radiu przed chwilą pytali mieszkańców Krakowa jakie mają zdanie na wiadomy temat i jakieś dziewcze rzekło w te mniej więcej słowa:
"Wawel to dobre miejsce, bo słyszałam, że tam są pochowani królowie i inne znane osobistości"
Rozpacz normalnie.
fiedka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> czyli jak wiadomo wszystko przez złe media i
> wyborczą
To jes tinformacja z godziny 10.00
[i]Lech i Maria Kaczyńscy mają zostać pochowani w krypcie na Wawelu obok królów Polski. Tak zdecydowała rodzina zmarłych - czytamy na stronie "Gazety Wyborczej". [b]Taką decyzję podjęła w nocy rodzina prezydenckiej pary[/b], córka Marta i brat Jarosław - dowiedział się dziennik ze źródeł rządowych.[/i]
Informacja z godziny 16 jest taka
[i]Kardynał Dziwisz powiedział, że sprawa pochówku pary prezydenckiej na Wawelu nie jest ostatecznie przesądzona. Dodał, że rozmowy w tej sprawie były prowadzone z rodziną, m.in. z Jarosławem Kaczyńskim. [b]Jak informuje gazeta.pl, prezes PiS poprosił jeszcze o czas do namysłu[/b].[/i]
...bo chyba zobaczył jaka rozpi*educha się szykuje,
polecam info z Rzeczpospolitej, które brzmi tak:
więc łaskawie proszę odstosunkować się od Wyborczej,
fakty są takie: rodzina Kaczyńskich dostała kilka propozycji miejsca pochówku, po nocnych rozmowach we własnym gronie zdecydowała się na Wawel, informacja miała być upubliczniona później ale Wyborcza się dowiedziała od kręgów rządowych które w oczywisty sposób musiały być poinformowane żeby przygotować Kraków na te uroczystości, za Wyborcza podały inne media i wszystkie potwierdziły te informacje u Dziwisza i Majchrowskiego,
więc skąd to skuczenie na GW?
czytajcie panowie swoją prawicową prasę, podaj dokładnie to samo co Gazeta Wyborcza tylko że... kilka godzin później :D :D :D
Adam Akustyk Napisał(a):
> Co to jest większość? Skąd info? Dlaczego na
> szczęscie?
[b]Ja jestem, na szczescie.[/b] Choc nie stanowie wiekszosci - niestety:-)
Ale i tak zawsze bylem przeciwny demokracji...
Adam Akustyk Napisał(a):
> Co to jest większość? Skąd info? Dlaczego na
> szczęscie?
Większość ludzi pytanych o to w sondach i ankietach w internecie i na ulicach miast. (ja również jestem przeciw) A na szczęście dlatego że z całym szacunkiem Lech Kaczyński (a już na pewno jego małżonka) nie zasługuje na AŻ takie zaszczyty.
Nie mam nic do Kaczynskiego, szanujego jako czlowieka, ale Wawel? Tez jestem przeciw, nawet jesli nie stanowie wiekszosci. Poza Janem Pawlem II zaden z Polakow nie zasluzyl w ostatnich latach na taki zaszczyt.
Nie ma dla Salonu gorszej wiadomości, ze wizja Polski Lecha
Kaczyńskiego może stać się bardziej popularna, od wizji Polski forsowanej
przez Bronisława Geremka czy Jacka Kuronia.
http://muchanadziko.salon24.pl/
wrzo.ksc Napisał(a):
> Adam Akustyk Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Co to jest większość? Skąd info? Dlaczego
> na
> > szczęscie?
>
>
> Większość ludzi pytanych o to w sondach i
> ankietach w internecie i na ulicach miast. (ja
> również jestem przeciw) A na szczęście dlatego
> że z całym szacunkiem Lech Kaczyński (a już na
> pewno jego małżonka) nie zasługuje na AŻ takie
> zaszczyty.
Dokładnie.Nigdy nie miałem bynajmniej nic wspólnego z lewicą w żadnej postaci ani nikt z mojej rodziny,niemniej jednak wszyscy,których znam są przeciwni temu pomysłowi,gdyż nasz Wawel to miejsce ŚWIĘTE dla NAJWYBITNIEJSZYCH ale z całym szacunkiem dla Prezydenta on się niestety do takich nie zaliczał.
Jak zwykle: rządzi Gazeta Wyborcza, a głupi Polacy dają się otumanić. Klimatolodzy popierają antropogeniczność Globcia, bo biorą wysokie granty. Jak ludzie zagłosują na Cimoszkę, to znaczy, że nie dojrzeli do demokracji. Dojrzeć do demokracji = zostać Ciemnogrodkiem.
Ro Man Napisał(a):
> ...bo chyba zobaczył jaka rozpi*educha się
> szykuje,
(...)>
> więc skąd to skuczenie na GW?
Ano zapewne stąd, że Dziwisz nie należy do Pisu... I jeżeli stwierdza: "pogrzeb pary prezydenckiej na Wawelu byłby zaszczytem dla Krakowa i Kraków tak [b]przyjąłby[/b] decyzję rodziny" (tryb warunkowy za iti Onetem) - to komu mamy wierzyć?
Wiem, wiem, pewnie dla kolegi Maleszki inni redakcyjni koledzy to większe autorytety moralne niż wieloletni Sekretarz Jana Pawła II... Jak ktoś "mija się z prawdą" to pewnie Kaczyński (i Dziwisz)...
Na szczęście decyzja nie należy do ludzi takich jak my. Ufam, iż wybitne osobistości Kościoła, do których nieprzypadkowo należy decysujący głos w przedmiotowej sprawie, podejmą ją niezależnie. Niezależnie zwłaszcza od przewidywalnej nagonki GW&kolegów z tzw. salonu oraz wszelkiej maści, mniej lub bardziej wątpliwych, sonadaży.
W wielkim skrocie - jak ktos uwaza, ze Kaczynski powinien zostac pochowany na Wawelu, to jest prawdziwym Patriota, ma otwarty umysl i silna osobowosc, ktore pozwalaja mu samemu ksztaltowac wlasne poglady i wyciagac sluszne wnioski. Jak ktos uwaza, ze Kaczynski nie powinien byc pochowany na Wawelu, to jest lemingiem, ktorego swiadomosc spoleczna ogranicza sie do tego, co wyczytal w GW, nawet jesli ostatni raz siegnal po nia pare lat temu, zeby przejrzec rubryke sportowa.
I wlasnie dlatego politycznych publicystow w internecie czytaja glownie inni publicysci.
Za powiedzmy 20 lat, ktoś z nas pójdzie wraz z swoim 10 - 15 letnim synem do katedry wawelskiej, zwiedzi krypte
Syn jak to w takim wieku będzie ciekawy i zacznie pytać co ten zrobił, kim ten był, czemu on też tutaj itp
I dojdzie do Lecha Kaczyńskiego... co wtedy powiedzieć ? Już nie mówiąc co się mówiło o innych osobach, naj,naj,naj itd
Nie ma podstaw dla pochówku na Wawelu pary prezydenckiej
Dziwisz to taki wielki autorytet moralny? Przecież jego oponent Isasakowicz- Zaleski jest większym.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)