Dzisiaj po 3 latach od publikacji w Rzepie artykułu "Trotyl we Wraku Tupolewa" sąd uznał, że autor artykułu Cezary Gmyz oraz jego przełożeni z redakcji Mariusz Staniszewski i Tomasz Wróblewski dochowali rzetelności dziennikarskiej i informacje jakie zawarli w tekście nie tylko były prawdziwe, ale i dostępne organom śledczym państwa polskiego. W związku z tym ich wyrzucenie z posad przez p. Hajdarowicza było całkowicie bezprawne i wymaga stosownego zadośćuczynienia.
[url]http://www.wprost.pl/ar/524501/Wyrok-ws-tekstu-Trotyl-na-wraku-Tupolewa-Staniszewski-Te-informacje-byly-w-posiadaniu-organow-panstwa/[/url]
-
-
KATASTROFA RZADOWEGO SAMOLOTU POD SMOLENSKIEM
Szefowa rosyjskiego Międzypaństwowego Komitetu Lotniczego (MAK) Tatiana Anodina wyjechała z kraju do Francji i dołączyła do swego syna oraz synowej. We wrześniu 2013 roku Tatiana Anodina została odznaczona Orderem Legii Honorowej, nadanym jej przez prezydenta Francji Francois Hollande'a za wkład w budowę systemu bezpieczeństwa lotniczego i rozwój francusko-rosyjskich kontaktów w sferze lotnictwa.
Źródło: PAP
33 dni później
"Zgodnie z decyzją ministra obrony narodowej Antoniego Macierewicza w organizowanych w Warszawie comiesięcznych uroczystościach upamiętniających ofiary katastrofy smoleńskiej uczestniczyć będzie wojskowa asysta honorowa - poinformowało Ministerstwo Obrony Narodowej".
Przeczytałem takie coś w wp.pl. Nauczyłem się nowych słów, których kiedyś nie znałem: kokpit i miesięcznica. Znałem dotychczas podobnie brzmiące słowo, ale z dziedziny "fizjologia i medycyna".
Czy może być "tygodnica", dziennica, albo podwielokrotności: godzinnica, minutnica, sekundnica etc
gdzieś za rok najdalej za półtora najpopularniejszym słowem będzie więziennictwo, więziennica, więzienie.
51 dni później
https://www.youtube.com/watch?v=zRDx13-oODc
Ciekawy wywiad,,,,,,,,,,,dla wyznawcow Antka Macierewicza i "wiary w zamach"polecam od 19:20min...
Niestety pierwszy film jest tylko w formie dzwieku(moze tylko u mnie) wiec pozwoliłem sobie zamiescic drugi( z obrzydzeniem) z wyborczej...
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19557874,starcie-profesora-z-radia-maryja-i-prawicowej-publicystki-musicie.html#Prze
CRACOVIA DUMA POKOLEN!!!
4 dni później
Interia:
Ewa Kopacz komentuje powołanie nowej podkomisji ds. katastrofy smoleńskiej
szef MON Antoni Macierewicz powołał w czwartek podkomisję ds. katastrofy smoleńskiej.
Zdaniem byłej premier decyzja ta oznacza rozdrapywanie tego, co przeżywały rodziny ofiar katastrofy.
"Ja w Moskwie byłam i w tym całym nieszczęściu uczestniczyłam."
Bezczelność tej baby nie ma granic. Kto mówił, że teren został przekopany na metr w głąb, gdy potem okazało się, że masa rzeczy lezy na wierzchu? Kto dopuścił do zamienienia zwłok w trumnach? Kto tam był i za tę całą hucpę był odpowiedzialny? Jak "rzetelne" były badania w Rosji? Po takiej kompromitacji ta pani powinna się usunąć na zawsze z polityki, a jeśli nie miała tyle honoru, powinna ją wypieprzyć z polityki partia, którą reprezentuje. Ale nie - kogoś takiego zrobiono marszałkiem Sejmu, potem premierem... I ona ma jeszcze czelność teraz tak sie wypowiadać. Ona!
Kacyk wyluzuj- teraz ludzie, którzy nie byli w Smoleńsku i nie znają się na lotnictwie, za to znają się na parówkach ustalą, że był tam zamach bombowy. Prawda ujrzy światło dzienne.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/pawel-deresz-czlonkowie-podkomisji-macierewicza-maja-miec-sowite-wynagrodzenie/k84241
LOL, pajace za gotowanie parówek i gniecenie puszek będą dostawać 25 tys :)
Spłaca ich PIS za tworzenie fermentu pseudoteoriami co pomogło dojść do zwycięstwa, podobnie jak spłaca Rydzyka.
Orlen, czasem mnie szokują ludzie, którzy dają linki do wypowiedzi osób takich jak Paweł Deresz. Dla mnie, Deresz to jedna z największych kanalii, aparatczyk PZPR-u najgorszego sortu, szpicel SB, powiązany więzami przyjaźni z WSI itd. Ale to nic, przeszkadzanie w dochodzeniu do prawdy, gdy w katastrofie zginęła jego żona Jolanta jest czymś obrzydliwym. Facet ma 78 lat, i lepiej by się zamknął w takich tematach, bo sztandar dawno już wyprowadzili. Onet dając opinie takich ludzi, niczym się nie różni od zapraszania niedawno do TV ludzi typu Dukaczewski.
szaleniec, szpetota
I tak będą lep[si od "fachowców" Millera którzy nie potrafili zmierzyć przecięcia brzozy...
Co tu mówić o poważnych obliczeniach. Dajcie pracować naukowcom.
ian thorpe Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Orlen, czasem mnie szokują ludzie, którzy dają
> linki do wypowiedzi osób takich jak Paweł
> Deresz. Dla mnie, Deresz to jedna z największych
> kanalii, aparatczyk PZPR-u najgorszego sortu,
> szpicel SB, powiązany więzami przyjaźni z WSI
> itd. Ale to nic, przeszkadzanie w dochodzeniu do
> prawdy, gdy w katastrofie zginęła jego żona
> Jolanta jest czymś obrzydliwym. Facet ma 78 lat,
> i lepiej by się zamknął w takich tematach, bo
> sztandar dawno już wyprowadzili. Onet dając
> opinie takich ludzi, niczym się nie różni od
> zapraszania niedawno do TV ludzi typu Dukaczewski.
Dziwny powód doznawania szoków..? ale cóż, mnie żenuje mieszanie przez Ciebie z błotem człowieka który nic Ci nie zrobił, a mimo to jeździsz po Nim bez powodu,akurat On ma pełne prawo do wypowiadania się w w/w kwestii gdyż w katastrofie zginęła jego żona. Dla mnie obrzydliwe zachowanie prezentuje Macierewicz który na tragedii smoleńskiej próbuje obecnie zbudować kapitał polityczny działając dokładnie tak jak życzy sobie jego przygłupiasty prezes.Odnośnie dawania opinii to Onet, ma prawo do przytaczania opinii ludzi różnych środowisk i różnego rozmiaru intelektu , czasem nawet imbecyli pokroju Kępy czy Pawłowicz cytują!
Deresz to przecież to komuch który ,bezskutecznie kandydował także z listy SLD Lewica Razem do sejmiku mazowieckiego w wyborach w 2014
na pewno nie jest ,,przygłupiasty ''lub ,,imbecyl'' jak łatwo oceniasz ,to typowy cwaniak myslący jak wyrolować Polaków,jak koledzy z PO czy innej lewicy
Dzis PO daje 500 na każde dziecko :) ,a 8 lat tylko ośmiorniczki, drogie wina ,zegarki itp .......................
Przerażające.
Osoby, którym zginęli bliscy w tej idiotycznie tragicznej katastrofie, a które nie wierzą w zamach nie mają prawa się wypowiadać i są w oczach niektórych niemal zdrajcami narodu.
A wszystko w imię żenującej walki politycznej, w której tak naprawdę nie liczy się, mimo zarzekania się, prawda, zdrowy rozsądek, ani poczciwość, tylko oczernianie przeciwników politycznych w każdy możliwy, nie ważne czy prawdziwy, sposób.
W tematach pis/po bywa czasem śmiesznie z obu stron, ale w przypadku najgłośniejszej tragedii po 2 wojnie, gdzie zginął Prezydent i setka liczących się w kraju osób z kazdej strony sceny politycznej, to brakuje słów...
zubereg Napisał(a):
> szaleniec, szpetota
> I tak będą lep[si od "fachowców" Millera
> którzy nie potrafili zmierzyć przecięcia
> brzozy...
> Co tu mówić o poważnych obliczeniach. [u][b]Dajcie
> pracować naukowcom.[/b][/u]
Ktorym?? Wymien ich...
Pawelski, nie słyszałeś Rosjan ? Śledztwo wciąż trwa, czyli nic nie jest wyjaśnione do końca przez żadną ze stron. A co do Deresza, tak jak nie cytujemy tutaj na forum kibiców GTS-u, tak nie widzę powodów by cytować komuchów.
"
."..Paweł Deresz został zarejestrowany jako kontakt operacyjny SB. W PRL był korespondentem polskiej prasy w Czechosłowacji, sprawował istotne funkcje w aparacie PZPR. Zgodnie z linią partyjną komentował inwazję na Czechosłowację w 1968r., a jako dziennikarz "Kuriera Polskiego" chciał wejść do Wydziału Propagandy Prasy i Wydawnictw KC PZPR. Po 1989 r. był w gronie stałych współpracowników miesięcznika "Przegląd Międzynarodowy" założonego przez WSI. .."
Dawni współpracownicy z "Kuriera Polskiego" mówią, że Deresz był "gumowym uchem", "hiper donosicielem", każdy stronił od jego towarzystwa, bo nikt mu nie ufał.
W 2002r. rządowym BMW uderzył w samochód, w którym jechała trójka studentów i uciekł z miejsca przestępstwa. Na szczęście studentom udało się dogonić pirata drogowego, którym okazał się Deresz. Nie miał nawet ważnego OC. Policja stwierdziła winę Deresza. Jednak ten migał się od obecności na sprawach sądowych, kłamiąc, że jest poza granicami kraju. "
Komisja Macierewicza odniosła pierwsze sukcesy, zebrali się, znów zagotowali parówki i po kilkunastu godzinach od powołania pierwsze naukowe wyniki:
https://twitter.com/rzeczpospolita/status/695697042912444419
szpetota Napisał(a):
> Komisja Macierewicza odniosła pierwsze sukcesy,
> zebrali się, znów zagotowali parówki i po
> kilkunastu godzinach od powołania pierwsze
> naukowe wyniki:
>
> https://twitter.com/rzeczpospolita/status/69569704
> 2912444419
Są żartownisie :D
Temat wałkowany po raz enty. Byl zamach? Czy go nie bylo?
Do prześmiewców teorii zamachowej: konkrety panowie poproszę bo wertuje strony forum i póki co nic konkretnego tylko: Antek ma z głową, Kaczynski był za "maly" azeby Wladimir go zgładził, Blasik to pijak itp
Wielu się śmieje z teori zamachowej ale póki co nie zalazl sie chetny aby obalić tą tezę innymi argumentami jak w/w.
Przy okazji powalania komisji, rozmawialem chyba z 10 ludźmi na ten temat , niestety większość podzielala pogląd, a po co to komu? Jak i tak sie niczego nie dowiemy bo ruskie mają dowody w swoich rękach..Ale napawalo mnie optymizem z kolei to , ze ludzie dostrzegają w tym też pewną prawidłowość, ruskie nie chcą oddać wraku tzn ze mają coś na sumiemiu...
Ta sprawa nie zostala ani w 1 % wyjasniona i pewnie bedzie ciezko ją wyjaśnić z wielu powodów o których tu juz byla mowa nie jeden raz, ale nasmiewanie sie z ludzi którzy robią cos w tym kierunku aby przyblizyc nas do prawdy jest czystym sku......twem.
podzielam zdanie. dodałbym naśmiewanie się z naukowców macierewicza. nie slyszalem podsmiechuje pod adresem ludzi tego jak mu tam? wypadło mi z głowy (ten co skopiował raport anodiny)
podstawowa sprawa. nie mozna mowic o wyjasnieniu skoro nie ma podstawowych dowodow w kraju. nie ma wraku ani skrzynek. to tak jakby wykluczyć zabójstwo jakiegos chłopa pomimo że nie zbadało się ciała zamordowanego ani noża z krwią.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)