Tym bardziej ,ze weszli na wyzyny umiejetnosci w PK i w Lipawie wstydu nie przyniesli - bez wzmocnien! Jezeli nie w tym roku -to zloto bedzie w nastepnym !
-
-
DIAGNOZA
Dyskutować można zawsze a przede wszystkim o tym by było lepiej ... bez znaczenia jest tu kolor medalu i miejsce na lub poza podium, jak już zauważono od dobrych paru lat jesteśmy non stop medalistami MP i szczerze powiedziawszy jeśli o ten sukces trudno mieć pretensje to o brak przemyślanych działań mających Nam zapewnić zwiększenie zainteresowania dyscypliną, klubem czy rozgrywkami już niekoniecznie ... strategia niech wychowają inne kluby a My kupimy nie jest chyba idealnym rozwiązaniem jeśli się nie kupuje, o szkoleniu młodych adeptów mówi się praktycznie tylko w przypadku konieczności posiadania tych grup młodzieżowych wynikających z przymusu nałożonego przez PZHL, trochę to przykre że przez te parę lat klub nie zrobił praktycznie nic aby wypromować uprawianie tej dyscypliny, czasami się odnosi wrażenie że to bardziej rodzice tych dzieci (nie twierdze że to źle) niż klub chcą mieć wychowanków Cracovii, kolejna sprawa to fakt że praktycznie nic się nie robi by reklamować hokej (założenie że i tak przyjdą na finał jest oczywiste ale co jak następnym razem tego finału nie będzie?), myślę że można to tak dalej wyliczać, tylko szkoda że praktycznie co roku wnioski są te same ...
podsumowując na samym końcu zająłbym się trenerem i hokeistami, bo jestem pewny że Oni jeśli nawet nie mogą to chcą i próbują
Z diagnozą poczekajmy do końca PO
z diagnozami
ustalenia jednej diagnozy bym sie nie spodziewał
Za dużo zarabiają i nie muszą zdobywać majstra - nie jest im to do niczego potrzebne...
Nie potrzebują ochłapów w postaci premii za mistrzostwo......
jasne. mają taką kase że głowa boli......ze śmiechu.
Marcin, wiesz że Cię lubię, ale nt gra o 100 tyś. To jest trochę śmieszne, i wątpliwości same się nasuwają :)
Kiedy mieliśmy taki okres w hokeju????? To jest wspaniałe pół dekady i to jest sport! ale ze srebra będę się cieszył, szkoda że znaleziono durną wymówkę dla zatrudnienia dwóch zagranicznych zawodników (pozwolenie na pracę), można było ich zakontraktować a na pozwolenie czekać nawet do lutego. Ale i tak mamy wspaniały okres w hokeju!
KOTU Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Marcin, wiesz że Cię lubię, ale nt gra o 100
> tyś. To jest trochę śmieszne, i wątpliwości
> same się nasuwają :)
Ci przynajmniej wiedzą o co grają.
a moim zdaniem pewna formuła się wyczerpała i to widać po dzisiejszym meczu. Nie ma już pomysłu na grę. Brak już jakiś dodatkowych chęci. Przegrywamy finał na własne życzenie bo dramatycznych błędach. Sam Czerkawski komentując mecze mówi, że nie pamięta kiedy tak graliśmy słabo...to o czymś świadczy. Poprostu jest nam potrzebna świeża krew. Rochaczek powinien zostać w kllubie i zająć się szkoleniem młodzieży i poszukiwać talenty. Mamy bardzo słabych obcokrajowców. W zeszłym roku było ich na finał 6 i w każdym meczu mogło dwóch napastników odpoczywać. I był Mihalik, Badzo i Vercik. Trzech dobrych jak na polską ligę napastników odeszło a przyszedł Łopuski (i jest ok) ale Biela już nie te loty. Może za rok...może
Szkoda ze,to spotkalo nas z Podhalem,breeeuuu
[quote="Pan Pizza"]
Moja diagnoza jest taka:
Łaska pańska na pstrym koniu jeździ
W ciągu ostatnich 5 lat zdobyliśmy 3 złote medale i 2 brązowe. Zapomnieliście już jak do kapelusza pieniądze się wrzucało by hokeiści mieli choć symboliczną wypłatę? Zapomnieliście jak kupowaliśmy chłopakom wodę mineralną by mieli co pić? Zapomnieliście jak wymieniali się hokejkami bo było ich mniej niż zawodników? To oni, to ci chłopcy przysparzali nam tyle radości rok temu. To z nimi oblewaliśmy w EFC Mistrzostwo! Popieprzyło Wam się w głowach. Przez pół dekady nie schodzimy z podium, a teraz jak (prawdopodobnie) zdobędziemy SREBRNY medal to chcecie wyrzucać wszystkich. Tak, wszystkich. Trener do wymiany, obrona do wymiany, atak do wymiany. Ochłońcie i zastanówcie się co mówicie.
[/quote]
Pozwolę sobie znowu włączyć się na chwilę, by wyrazić gorące poparcie dla wypowiedzi Pana Pizzy.
Tradycyjne pozdrowienia z urlopu forumowego.
Cos mi sie wydaje ze hokej w Cracovii idzie w odstawkę
po pierwsze nie bylo w ogole wzmocnień przez caly sezon poza tym na play-offy nie bylo presji zdobycia kolejnego majstra,coraz wiecej sychac o zaleglośćiach wobec zawodnikow i nie podpisuje się nowych kontraktow na kolejny sezon
Bradzo bym chcial sie mylic w tych ocenach ,ale od początku tego juz skończonego sezonu nie bylo jakiś super wiadomośći (moze oprocz gry w lidze austryjackiej )
krótkie pytanie - był Filipiak chociaż na jednym meczu w NT czy nie był ? Patrząc, z jakim zaangażowaniem jeździ na piłkę, jego brak na hokeju finalowym byłby dziwny. Zwracam też uwagę, że szliczka na szyji na naszym lodowisku, u Filipiaka nie zauważyłem...powtarzam-nie zauważyłem, może się mylę.
Mam wrażenie, tak na spokojnie, że TAK BARDZO naszym hokeistom na tym złocie nie zależało. Ten finał, to taka ślizgawka, z momentami fizycznej walki bokserskiej dla kibiców. Ale, ja się nie znam....
Wogole na ta cala nasza liga jaks pojeba jest w sezonie zasadniczym lejemy podhale ile wlezie na 8 meczy 7 wygrywamy przychodzi P.O i nawet jednego zwycięstwa z nimi??O co tu chodzi ?
ian thorpe Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> krótkie pytanie - był Filipiak chociaż na
> jednym meczu w NT czy nie był ? Patrząc, z jakim
> zaangażowaniem jeździ na piłkę, jego brak na
> hokeju finalowym byłby dziwny. Zwracam też
> uwagę, że szliczka na szyji na naszym lodowisku,
> u Filipiaka nie zauważyłem...powtarzam-nie
> zauważyłem, może się mylę.
> Mam wrażenie, tak na spokojnie, że TAK BARDZO
> naszym hokeistom na tym złocie nie zależało.
> Ten finał, to taka ślizgawka, z momentami
> fizycznej walki bokserskiej dla kibiców. Ale, ja
> się nie znam....
Jak mogł byc na meczu skoro wpuszczali tylko tych zameldowanych w NT ;). E tam czepiasz się z tym szalikiem, do tej pory zawsze miał teraz nie zalozył i juz afera ;) A może mu poprostu skroili :D....A tak na poważnie to myślę , że zawsze taka porażka skłania do refleksji i analizy. Mam nadzieję,ze zarzadzający naszym hokejem bez nerwowych ruchów wyciągną z tej lekcji właściwe wnioski. Pierwszą rzeczą powinno być pozbycie się wszystkich obcokrajowców, ktorzy nie byli dla nas żadnym wzmocnieniem. Jak maja się u nas pojawiać zawodnicy takiego pokroju to już lepiej pieniądze z ich kontraktów przeznaczyć na szkolenie młodzieży.
Pan Zac w emocjach nieco przesadził. Jakich wszystkich obcokrajowców???
David Musial był drugim zawodnikiem Cracovii w sezonie zasadniczym w punktacji kanadyjskiej i jedynym obok Mikołaja Łopuskiego zawodnikiem, który nie zawiódł w finałach.
Co do pozostałych dwóch to się zgadzam.
A nam potrzeba obcokrajowca, który byłby w sezonie zasadniczym w punktacji kanadyjskiej drugim zawodnikiem ligi a nie Cracovii. Zresztą on ma już 36 lat i nie jest dla nas żadną alternatywą na przyszłość. A w finałach może i nie zawiódł ale też nas nie zbawił. Nie może być tak ,że tylko Leszek jest zdolny wznieść się ponad przeciętność i kiedy nie idzie paroma genialnymi akcjami (bramkami) odwracać losy meczu. Takimi zawodnikami w ostatnich latach byli:
- Horny,którego genialnej akcji w ostatnim meczu finałowym w sezonie 05/06 z Tychami (bodajże na 3:1) nigdy nie zapomnę
- Tomas, który praktycznie w pojedynkę załatwił mocne Podhale
- Michalik, który czarował w finałach ( karny w Tychech to majstersztyk) i był ważna postacią naszej drużyny
- Potocny, który może nie miał takich umiejętności jak wcześniej wymienieni ale posiadał niesamowity chatrakter do walki , którym zarażał pozostałych zawodników.
Taką widzę rolę obcokrajowca w Cracovii, który jest na poziomie co najmniej Laszkiewicza. Jeżeli takich nie jesteśmy w stanie ściągnąć to pieniądze lepiej przeznaczmy na zawodników pokroju Kapicy czy Kmiecika.
W ostatnim meczu finalowym dla mnie najslabszym zawodnikiem (karygodne blędy i straty )byl Bondarevs,co niektorzy jadą po Dulębie ktory bez rewelacji ale takich jaselek nie odstawial!!!!
moze niech tylko wystarczy ze w meczu wtorkowym na 5 straconych bramek 4 razy na lodzie przebywal n,r. 24 -CZYLI BONDAREVS http://www.pzhl.org.pl/protokoly/Podhale-Cracovia%2016.03.10.pdf
Przyjmując, że Łopuski i Musiał byli naszymi najlepszymi zawodnikami w finałach (z czym się raczej zgadzam), to znamienne jest, że nie mają oni jeszcze złotego medalu MP....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)