Jakie spiski? Jak by obrona trzymała to z Legią byłby by 3 punkty i dziś zupełnie inne nastroje. A Odra dziś pokazała że jak się gra solidnie w tyłach to Legia nie jest w stanie nic zrobić. Trzeba grać i tyle, a jak się punktów nie zdobywa to następnie zaczynają się problemy. Mecz z Koroną będzie meczem o życie, bo w przypadku porażki nad Cracovią zbiorą się czarne chmury. 3 punkty dają na chwilę oddech, porażka moim zdaniem sprawi że będziemy jednym z głównym kandydatów do spadku. Pamiętam zeszły rok i to jak grali nasi piłkarze pod presją, a może raczej jak nie grali, bo grą się tego nie dało nazwać, tam nawet nie było ambicji.
-
-
[WIKTORIA]Cracovia- Korona, sobota 13.03 godz 14:45
Ja już chce iść na ten mecz.Tylko co bym przez tydzień w Hucie robił?
Zwiedzał :)
Łehehehehehe!!!!
chyba Baran niezagra z korona . wielka szkoda mi go
Kilka minut przed końcem meczu z powodu kontuzji musiał zejść z boiska Arkadiusz Baran. To poważny uraz?
- Arek ma bardzo mocno stłuczony mięsień czworogłowy. Nad kolanem wyskoczyła mu wielka "bania"...
- To uraz, który może go wykluczyć z gry w meczu z Koroną?
- Do tego meczu jest jeszcze tydzień. Arek to twardy "chłop", ale nieciekawie to wygląda...
Musimy wygrac mecz koroną
WSZYSCY NA SUCHE STAWY SOBOTA 14-45
mamy tylko 4 punkty przewagi nad strefa spadkowa ]
Musi Byc bardzo dobry doping ,
Pokażmy że zależy nam na CRACOVII wszyscy na mecz!!!TYLKO PASY!!!
Matek ja tu nic smiesznego nie widze ;)
jak mecz nie wyjdzie to nastepny temat zaklada mc.busz
kkk_84 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> jak mecz nie wyjdzie to nastepny temat zaklada
> mc.busz
Musi wyjść , na dwóch napastników bym raczej nie liczył ... Niestety.
Trzeba zagrać na 120% swoich możliwości , dać Derbichowi na jeden mecz odpoczynek żeby doszedł do siebie :)
Czemu mamy nie zagrac na dwoch napastnikow????? Surovy na lewa strone Matusiak troszke cofniety a na szpicy Owsiany:)
Trzeba ryzykowac bo bronic za bardzo nie mamy czego!!!!
!!!!!!!DO BOJU CRACOVIA!!!!!!!
Wie ktoś czy Goliński będzie już do grania ????
Bardzo ważny mecz dla Cracovii.
Dobra wiadomość bilety przy stadionie będą sprzedawane do samego końca do ostatniego klijenta!!!TYLKO PASY!!!
WSZYYYYYSCYY NA SS
[i]Wie ktoś czy Goliński będzie już do grania ???? [/i]
==
Goliński przystąpił do treningów
Cracovia to na razie najgorsza drużyna wiosny w ekstraklasie.
- Zła karta się odwróci - przekonuje Georgij Owsjannikow, nowy nabytek krakowian
Podopieczni trenera Oresta Lenczyka nie mieli wczoraj tęgich min, snuli się po klubowym korytarzu. W dwóch pierwszych meczach po przerwie zimowej nie zdobyli punktu, choć za każdym razem prowadzili. Dwa zdobyte gole to jednak nie efekt składnych akcji, a zaskakujących strzałów Aleksandru Suworowa.
Jeszcze jesienią defensywa Cracovii uchodziła za najbardziej solidną (po Legii), tymczasem w ciągu tygodnia straciła pięć bramek, czyli tyle samo co w siedmiu wcześniejszych kolejkach ekstraklasy. Oznacza to, że krakowianie są najgorszym zespołem wiosny, bo drugą drużyną z zerowym dorobkiem jest Wisła (ale sąsiedzi stracili tylko dwa gole).
Jako jedyny powody do radości spośród krakowian miał Owsjannikow, który zaledwie po czterech dniach treningów zadebiutował w Cracovii. Reprezentant Mołdawii zagrał 45 minut, ale niczym szczególnym się nie wyróżnił.
- Nie jestem do końca zadowolony z występu, ale nie miałem wielu okazji do zabłyśnięcia. Czy przeszkadzali mi potężni obrońcy? To żadne wytłumaczenie, moim zadaniem jest przecież radzenie sobie z defensywą rywali - podkreśla napastnik.
Podczas wewnętrznych gierek przed spotkaniem z Lechem Owsjannikow był wystawiany jako zmiennik Radosława Matusiaka. Tymczasem największa gwiazda usiadła na ławce.
- Nie byłem zdziwiony, że gram w pierwszym składzie. Trener podszedł przed meczem, życzył powodzenia i wyjaśnił, czego oczekuje. Miałem wyprowadzać kontry, ale nie dostałem wielu szans. Szkoda, że nie miałem wejścia do drużyny jak Suworow - ubolewa Owsjannikow.
Na Mołdawianinie wrażenie zrobiła oprawa spotkania. Otwarcie stadionu i powrót ekstraklasy do Poznania świętowało niemal 12 tys. widzów.
- W lidze mołdawskiej na mecze przychodzi maksymalnie 2 tys. widzów, siedzą cicho, tylko czasem śpiewają - opowiada napastnik.
Sam zainteresowany nie świętował debiutu w Cracovii.
- Obyło się bez mołdawskiego wina, zadzwoniłem do rodziny. Rodzice i żona gratulowali, a roczny syn, słysząc mnie w telefonie, powtarzał "papa, papa". Szkoda, że tata nie strzelił gola i nie wygraliśmy. Myślę jednak, że w następnych kolejkach zła karta się odwróci - podkreśla Owsjannikow.
Wczoraj piłkarze pierwszego składu przechodzili odnowę biologiczną, a rezerwowi trenowali pod balonem przy Wielickiej. Do zajęć z drużyną wrócił Michał Goliński, który z powodu urazu mięśnia opuścił dwa pierwsze mecze.
Źródło: gazeta.pl, Kraków - Szymon Opryszek
Tym razem problemem trenera będzie bogactwo do składu, może tak-mocno ofensywnie:
Cabaj
Mierzejewski Polczak Wasiluk Sasin /rezerwa Derbich /
Baran Sacha / rezerwa Pawlusiński /
Klich
Golinski Suworow
Matusiak /rezerwa Owsiannikow /
kkk_84 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> jak mecz nie wyjdzie to nastepny temat zaklada
> mc.busz
Wypluj to słowo. Ja muszę załozyć przynajmniej następne 4 tematy ;)
wstawiacie Pawlusinskiego na lawce rezerwowych, tymczasem w dwoch wiosennych meczach najpierw gol, potem asysta. nas nie stac po prostu na luksus Pawlusinskiego na lawce. przynajmniej poki utrzymanie nie bedzie pewne.
Jak dla mnie stać nas na to, w meczu z Lechem nic nie pokazał, a przez głupio straconą przez niego piłkę poszła kontra na 3-1... Jeżeli siądzie na ławce to może się opamięta.
Cabaj
Mierzejewski, Polczak, Wasiluk, Derbich(mimo wszystko)
Sacha, Goliński, Klich, Suvorov
Matusiak, Owsiannikow.
Tak by było najrozsądniej. Trzeba zdobyć szybkie prowadzenie, podwyższyć na 2:0, wtedy za Klicha wchodzi Szeliga, za Owsiannikowa Baranek i trzymamy środek pola, licząc na kontry.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)