[quote]#post1719143 ... Miszczu spróbuj jeszcze raz przewieźć rower, tym razem bez popychania kierowcy, zamiast tego dopytaj jaki jest powód odmowy przewozu. Nie musisz nawet tego nagrywać, bo monitoring wszystko sam zapisuje, a jeżeli zostaniesz wyrzucony z pojazdu to zadzwoń na infolinie MPK i tam Ci powiedzą jak złożyć skargę. Zapamiętaj tylko datę, godzinę, linię i numer pojazdu....[/quote]
Kurde ale to jest jednak jakiś donos. Odrzuca mnie taka metoda działania i wolałbym go inaczej ukarać.
Monitoring zapisuje chyba tylko obraz. Przynajmniej wg prawa powinien. Pytałem go kilka razy o powód i powoływałem się na przepisy. Wiadomo, że nie odpowiedział. A przepisy nie różnią się w dzień i w nocy. Po prostu kierowcy w nocy wyrządzają większą szkodę osobie z rowerem niż gdyby to było w dzień więc czerpią większą satysfakcję z takiego działania i dlatego wtedy częściej to się zdarza. Tak samo czerpią ja z tego że komuś zamknęły się drzwi przed nosem, a najbardziej jeśli długo biegł.
Miałem zostawić rower i jechać komunikacją do domu ale nie zdążyłem na ostatni autobus więc musiałem podjechać nocnym, a potem i tak do siebie pod górę. Innym razem miałem elektryka bez baterii ze złapaną gumą. Niosło się go jak ciężkie taczki i specjalnie jechałem o takiej godzinie żeby autobus był pusty. Trzymałem go jedna ręka a druga kupowałem bilet w telefonie. W tym autobusie były kanary i zachowali się po ludzku normalnie pozwalając mi kupić przy nich ten bilet i jeszcze komentowali, że współczują pecha ze złapaniem gumy, a cwelicho zza kierownicy zaczął mnie wyrzucać bo rzekomo nie trzymam dobrze roweru. Tamten przynajmniej siedział na dupie w szoferce. Ale miałem z tymi śmieciami więcej potyczek. Dwa razy usadzilem chłopów gadką tak, że im nieźle poszło w pięty. Jakoś z żadną inną grupą nie miałem takich sytuacji, nawet z kanarami.
-
-
Kraków - życie, przyszłość itd
Pies miszalski robi wszystko by go nie odwołać..... Autobusy,nowe oświetlenie na Stadionach dla nas i dla psów.
Mam nadzieję że mu nic nie pomoże.
https://youtu.be/zk9tE4AbodU?is=gFof0-9HjvtLFHdX
Choć by za to że im 4 razy tyle co Nam, do wyjebania.
A autobusy ciekawe czy za jego kadencji zamówione.
Dupa się pali to robią co mogą by poprawić wizerunek.
Miałem się wymeldować z Krakowa na początku roku ale czekam z tym do referendum i nowych wyborów. Pomogę wam odwołać tego szkodnika.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)