czyżby przymknęli Dąbie? z webkamery widać, że trochę znów przybrało
-
-
Kraków - życie, przyszłość itd
W 72. jechałem do ciotki za rzekę, ale milicja cofała przed mostem Dębnickim. Teraz to tylko trochę wyższy stan wody, co zdarza się co dwa-trzy lata.
[quote='BartAcid' pid='1280770' dateline='1506196845']
Ponoć zamkniete profilaktycznie bo nie ma jak odprowadzic wody deszczowej. Tak dziś czytałem.
7 lat temu był prześwit jednak. 20 lat temu było ciut więcej wody i brak prześwitu.
[/quote]
W 2010 na jakiś jeden dzień to jednak prześwit się zamknął.
Norbertanki spu$ciły wode w kiblu ;)
[i]Na skrzyżowaniu ul. Grochowskiej, Bolesława Chrobrego i Władysława Beliny - Prażmowskiego powstanie nowe rondo[/i].
no to stum,etrowy odcinek Grochowskiej od Beliny do Rakowickiej zostanie zakorkowany na maksa, a przejazd Rakowicką na wprost będzie w godzinach szczytu graniczyć z cudem. Tam nie rondo jest potrzebne, a światła. Chociaż... jeśli światła ustawi ten sam zikityn, co notorycznie wagarował z zajęć inżynierii ruchu, a teraz z nadania Jackie Majchra zmienia światła na alejach czy Jana Pawła po każdym liście nawiedzonego rowerzysty - to może lepiej, że ich tam nie będzie
Mam jeszcze propozycję dla zikutasów. Na pewno jeszcze dodatkowo usprawni ruch buspas na Grochowskiej, na odcinku 100 m (od Rakowickiej do Beliny). Że tam nie jeżdżą autobusy? Nic nie szkodzi. Będzie się można pochwalić nową buspi.zdą ;)
- Edytowany
Pomyliłeś tematy, to do śmieszności powinno trafić. A i temat można by zmienić na jego synonim czyli zikit. ;)
Niech kutwa na alejach porobią ronda jeszcze.
Do szkolenia kierowców powinni najpierw dodać 2h jazdy po wszelakich rondach. Im większe tym lepsze. Może wtedy by zdawały swój egzamin jak należy.
Hmm... nie bardzo rozumiem koncówkę tej dyskusji
[quote='BartAcid' pid='1281582' dateline='1506420547']
Pomyliłeś tematy, to do śmieszności powinno trafić. A i temat można by zmienić na jego synonim czyli zikit. ;)
Niech kutwa na alejach porobią ronda jeszcze.
Do szkolenia kierowców powinni najpierw dodać 2h jazdy po wszelakich rondach. Im większe tym lepsze. Może wtedy by zdawały swój egzamin jak należy.
[/quote]
I tak najlepsze jest nowowybudowane rondo pod węzłem rybitwy. Rondo, które praktycznie jest skrzyżowaniem.
Kolejna dobra wiadomość , po kilku miesiącach mordęgi tramwaje od najbliższej soboty wracają na ulicę Grzegórzecką .
Więcej : https://krakow.onet.pl/krakow-tramwaje-wracaja-na-grzegorzecka/46xfcgy
- Edytowany
znając zikutasów - jak wracają tramwaje to zamkną dla samochodów (na prośbę [s]inwestora[/s] mieszkańców okolicznych, tak jak ponoć na prośbę kilku okolicznych mieszkańców ma być rondo na Beliny. Musi jakieś wpływowe aparatczyki Jedynie Słusznej tam mieszkają ;)
Aha, to dobrze wiedzieć że to jest rondo przy Rybitwach, myślałem że skrzyżowanie. Choć chyba rozumiem czemu tak zdecydowali, na skrzyżowaniu pierwszeństwo mają wjeżdżający, a tak się teoretycznie szybciej ma opróżniać.
Chyba, że dali by jakieś znaki konkretne. Nie byłem tam dawno jeszcze było chyba bez oznakowania przy ostatniej wizycie.
Bart, przed dojazdem do skrzyżowania, postawione są znaki ronda. Tam w planach, chyba skrzyżowania o charakterze ronda miało nie być, no ale specjaliści pewnie z zikit przerobili skrzyżowanie na rondo pewnie z powodów, które opisałeś. Gdzieś też czytałem, że tam podobno wiele stłuczek było, toteż może też przez to te zmiany. Wygląda to co najmniej dziwnie i jeździ też się dziwnie.
Na ulicę Długą tramwaje wrócą od pierwszego Listopada zamiast od Grudnia .Chyba ktoś zaczyna walkę o wyborców ? ;)
Wiecej: http://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,22432904,tramwaje-wroca-na-ul-dluga-miesiac-wczesniej.html#BoxLokKrakLink
ale żeby nie było za wesoło:
[i]Kierowcy korzystający z obwodnicy Krakowa muszą przygotować się na spore utrudnienia. W czwartek na A4 rusza wymiana nawierzchni na odcinku między węzłami Bielany i Tyniec [/i]
Te nowe utrudnienia na Bora to tak w sam raz na początek roku akademickiego. Świetny timing ze strony inwestora :D
jak im geniusze z zikitu terminu, ani kar za niedotrzymanie do kontraktu nie wpisali - to każdy by skorzystał ;)
Powstaną kolejne buspasy . Na Alei Focha i ulicy Czarnowiejskiej .
Wiecej : https://krakow.onet.pl/krakow-bedzie-wiecej-buspasow/xmftel9
********************************************************************************************
PESA rezygnuje z dostarczenia nowych tramwajów dla Krakowa. MPK zaskoczone . Niestety nie mam dostępu do całości tekstu i tylko tyle mogę przekazać .
Eee, tam, jest całość artykułu o tramwajach: https://krakow.onet.pl/bydgoska-pesa-wycofala-sie-z-dostawy-tramwajow-dla-krakowa/dj875r5
Świetna wiadomość.
"Naukowcom" z UJ odbiło do reszty
chcieli zachchmęcić Gołębią, św. Anny i Jagiellońską do własnych potrzeb.
radni miejscy podjęli jedynie słuszną decyzję - uwalili wniosek
w "odwecie" profesory z UJ wystąpiły z komisji doradczych Majchra. Jak on to bidaczek przeżyje to nie wiem Wink
a tak ogólnie - kiedy wreszcie ktoś pogoni kretynów grodzących wszystko i wszystkich.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)