Na plus zasługują :Suvorov , Plastik , Baranek , Cabaj , i może Sacha , reszta przyzwoicie , Wasiluk też zaskoczył .
legia miała farta i Muche w bramce . Szkoda bo ten mecz naprawdę był do wygrania . Dużo zmarnowanych sytuacji , słupek i poprzeczka .
Fatalnie zagrał Matusiak cienki jak cholera , ale nie oszukujmy się gość był na ławce w widzewie a teraz będzie gwiazdorzył w Naszej KOCHANEJ CRACOVII . Niech zamiast Kostrubały jego wypożyczą do dolcana .
No cóż trza żyć dalej za tydzień się odgryziemy :)
-
-
CRACOVIA : LEGIA - Piatek 26.02.2010 godz.20.00.
Szok...
Połowa minimum naszego skłądu do zmiany z Matusiakiem i Polczkiem na czele.
Frekwencja po takich ceregielach na plus.
I tak jest postęp- Cabaj jak ostatni raz bronił tej bramki to wpadło 5....teraz "tylko" 2
[url=http://meczetv.pl/index.php?ref=1&id_mecz=1635&id_video=1716]TUTAJ link do bramek z meczu <---[/url]
" A swoją drogą ten mecz to jest kwintesencja miłości do Cracovii; najpierw 4h czekania w kolejce do jednego stanowiska z biletami, potem marsz po kostki w błocie po pierwszym i jedynym jak dotąd deszczu w tym roku, a na finał przegranie wygranego meczu z grającym w 10 przeciwnikiem..."
nic dodac nic ujac ... tylko kiedy to sie zmieni ??? WIEM !! kiedy w koncu zagramy chodz TYM JEDNYM NAPASTNIKIEM bo na MATUSIAAKA to juz nie ma co liczyc !! bylo se jeszcze czapke i szalik ubrac bo przeciez zimno jak sie stoi w miejscu ... a w bramke z 5 metrow ciezko trafic bo mala jest ;] - czy Cracovia miala przez ostatnie 10 lat jakiegos dobrego napastnika ?? Chyba tylko Banie ;]
Ale kibicowski bardzo dobrze ... duzo spiewow, sporo ludzi (jak na te 3 dni .. i ten cyrki ktore sie dzialy ) ogolnie to w koncu legia i przed meczem nawet remis bysmy w ciemno brali ..boli tylko frajerski sposob straty tych punktow
Do 70 min. wygladało to nieźle na boisku mimo bzdurnej moim zdaniem decyzji Lenczyka wystawienia Polczaka w pomocy zamiast np. Tupalskiego.Powinniśmy prowadzić wyżej a tak głupawe błędy naszej dziurawej obrony i niewykorzystane sytuacje sprawiły że przegraliśmy wygrany mecz -Legia sztycha ni erobiła do 70 min.Nie wiem co Lenzcyk widzi w Matusiaku ale ja go mam juz serdecznie dośc.Natomiast Suworow dopóki miał siły zdecydowanie najlepszy na boisku.Wielka szkoda tych frajersko straconych punktów!!!
Den Rem Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Głupota naszych kopaczy nie ma granic - kto ma
> wątpliwości niech włączy byle co
> .............[[[[[[[[
Zastanów się co piszesz, bo chyba twoja głupota i ślepota razem wzięte nie mają granic.
fiedka Napisał(a):
> Orest błysnął taktycznym geniuszem
>
> Tego meczu sznująca sie druzyna i szanujący sie
> traner NIE MIAŁ PRAWA PRZEGRAĆ !!!!!
Każdy mecz można przegrać, nawet wygrywając 3:0 tak jak to zrobił Milan. Więc nie mów o szacunku, bo Twoje wymysły są dalekie od prawdy, jak poziom piłkarski Cracovii od AC Milanu.
Szkoda, że nie udało się dobić, bo byłoby po meczu. Jednak może lepiej przegrać pierwszy mecz i wygrać parę nastepnych niż wygrać pierwszy, a potem przegrywać tak jak było w tamtym sezonie ?
Dramat ... Nie ogarniam jeszcze tego co się stało dzisiaj bez kitu ...
Ja nie wiem jakim cudem Matusiak trzymany był na boisku przez cały mecz, toż to skandal !!!
jestem ciekaw co trener powie..
Mi szczerze mówiąc podobał się mecz jako widowisko. I prawda jest taka że nastroje byłyby zgoła inne gdybyśmy strzelili jedną albo dwie bramki więcej. Np Polczak albo Sacha albo Kaszuba w końcówce. Nie jest tak źle panowie. Legia ma lepszych, bardziej cwanych piłkarzy i to dziś wyszło :P Mi osobiście nie podoba się Polczak w pomocy, jakieś głupie straty miał, przegrywał łatwe piłki dobrze zaś wychodziło mu wychodzenie do ataku ale to i ze środka obrony może robić. I że też Mierzejewski musiał się poślizgnąć akurat w tym momencie ;/
bujałem się jakies 500 km z Gdańska przez Warszawę na Suche Stawy żeby to zobaczyć, oj Cracovio! ten mecz musieliśmy wygrać...
bardzo dobra gra do 1:1, potem niedojrzale, zupełnie zaskakująco niedojrzale,
ale ja jeszcze daję chwilę tej drużynie, dopiero sie dogrywają,
w porównaniu z kopaniną za Majewskiego czy Płatka jest zdecydowany progres,
ludzie, Legia przez większośc meczu nie wiedziała co sie dzieje, kiks za kiksem, strata za stratą, nerwy i przerazenie w oczach,
dwie zabójcze kontry i po meczu,
przyrównałbym to do pamietnego meczu z Górnikiem Zabrze za Stawowego, bodajże debiut przy światłach, graliśmy jak z nut, mieliśmy to wygrac, a tu Górniczek dwie kontry po skrzydłach gdzie nasi nie wiedzieli co się dzieje i mecz przegrany :(
podsumowując: poczatek nowej ery tzw. przedstadionowej zdany na lekki plus, druzyna gra całkiem nieźle ale sporo jest do poprawy, wynik z każdym innym do wybaczenia, ale z tymi szmatławcami trudny do zaakceptowania, dla mnie osobiście smutny wieczór bo tych pawianów nie znoszę, po prostu reprezentują wszystko to, czego nienawidze w obecnej Warszawie, a brak im choćby krzty tego, za co Warszawę kochałem i kocham,
pozdrw
Ro Man
p.s. jedyne co cieszy to to, że chyba trzęsienie ziemi mogłoby zatrzymać Owsianego w drodze do Cracovii, na 99% będziemy miec nowego swietnego napastnika, po tym co dziś pokazał Alex - będzie znakomicie :)
Rock napisałeś za mnie wszystko :)
Kaszuba to co najwyżej mógł sobie banię na ławce strzelić :D
Co do meczu... Szkoda, wielka szkoda tak łatwo straconych punktów. Ale jest to nie pierwszy i nie ostatni raz. Frajersko - wiemy wszyscy. Ale to jest właśnie "piękno" (w naszym przypadku "brzydota") piłki.
Na ogromny "+" Suvorov. Na prawdę super, super występ. Widać, że chłopak nie boi się uderzyć, technicznie rewelka. Będzie z niego pociecha.
Na ogromny "-" natomiast Polczak i Matusiak.
Wroći Golina, wróci Ślusar - będzie dobrze :) Panowie, główki do góry! Świat się nie zawala! Jeszcze będzie pięknie :)
Ro Man debiut przy światłach to był mecz z drużyną Geopijatyka :P
Ro Man Napisał(a):
>
> p.s. jedyne co cieszy to to, że chyba trzęsienie
> ziemi mogłoby zatrzymać Owsianego w drodze do
> Cracovii, na 99% będziemy miec nowego swietnego
> napastnika, po tym co dziś pokazał Alex -
> będzie znakomicie :)
No to Ro Man przynajmniej coś pozytywnego powiedział:)
Przegraliśmy-wygrany mecz.1 połowa super,piłeczka ładnie chodziła,w 2 i pech i zbyt asekuracyjna gra doprowadziły do katastrofy :/ Polczak nie nadaje się na defensywnego!! Matusiak słaby jak dupa węża,Kaliciak mógł mieć swoje "5 min". Ogólnie z taką grą jestem spokojny o utrzymanie :)
p.s. Po mojej szpiegowskiej interwencji,pro-legijny onet zmienił liczbę widzów na 5 tys z 3 tys ;) (chwalę się bo nie sądziłem,że to zrobią ,w dodatku w 10 min po interwencji)
Rock Napisał(a):
> Pamiętacie derby z Hutnikiem na tym samym
> stadionie? Wtedy też do przerwy było całkiem
> fajnie... Chyba klątwa nad tym stadionem wisi.
>
> A swoją drogą ten mecz to jest kwintesencja
> miłości do Cracovii; najpierw 4h czekania w
> kolejce do jednego stanowiska z biletami, potem
> marsz po kostki w błocie po pierwszym i jedynym
> jak dotąd deszczu w tym roku, a na finał
> przegranie wygranego meczu z grającym w 10
> przeciwnikiem. Bóg jest z nami za Pasami.
Analogia trafna, ja bym dodał do tego jeszcze to ,że w obu meczach posypała się nasza gra po zejsciu Barana.
Orest sam z siebie powiedzial na konferencji że być moze zdjecie Barana było błedem
Zupełnie nie rozumiem tego, że Polczak może być lepszym defensywnym pomocnikiem od Szeligi
Po dzisiejszym meczu powiem tylko tyle:
Pan Matusiak potwierdził ze jest kompletnym dnem;/ żadnego konkretnego strzału;/
Do przerwy powinniśmy 3-0 prowadzić a tak to przegrywamy jak frajerzy. A patrząc na cały zespól to nie wiem może mi się tylko wydaje ale od 70 min totalny brak kondycji poza jednym zawodnikiem naszym reprezentantem Mołdawii (widać ze mu się chciało).
DZIEKUJE
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)