A gdyby bramkę strzelił? :D:D
-
-
CRACOVIA : LEGIA - Piatek 26.02.2010 godz.20.00.
Cabaj
Mierzejewski-Polczak-Wasiluk-Derbich
Sacha-Klich,Baran,Golinski-Suvorov
Matusiak
Na chwile obecną optymalne ustawienie chyba. Ewentualnie może zagrać Plastki zamiast Sachy, Szeliga zamiast Barana i Tupal za Wasyla. No chyba, że zakontraktujemy Owsianego, a ten okaże się równorzędnym partnerem w ataku dla RadoMatu.
Ławka: Merda, Tupal, Sasin, Plastik, Szeliga, Łuczak, Jeleń i któryś z napastników (Moskała, Kaliciak, Kaszuba)
Swoją drogą mamy całkiem niezłą pake. Druga linia bardzo mocna, lepiej obsadzić można by pozycje defensywnego pomocnika, ale nie jest to konieczne. Defensywa również wydaje się nienajgorsza, choć przydałby się jeszcze jeden stoper klasy Polczaka, coby spać spokojnie. Napad dobry, zwłaszcza na papierze, ale póki Matusiak nie przypomni sobie jak się bramki zdobywa, a Ślusar nie będzie w stanie rozegrać pełnego spotkania przydałby się trzeci prawdziwy napastnik. Kaszuba nie jest ulubieńcem Oresta, Kali jest niewiadomą, a Moskała lepiej radzi sobie na skrzydle. Zobaczymy co będzie z Owsianym, bo coś czuje, że byłby wzmocnieniem.
Wielką niewiadomą jak dla mnie jest Baran. Pod koniec jesieni twierdziłem że Szeliga jest od niego lepszy, ale mam jakieś przeczucie(poparte wyborami Lenczyka) że Baranek odbudował formę, i mimo że w ofensywie lepszy już nie będzie, nie czarujmy się, to w defensywie zrobi swoje.
Plastik jako zmiennik, chyba że faktycznie odbudował formę(w jeszcze większym stopniu niż Baranek) i ma czym straszyć. Nie można mieć zbyt młodego zespołu(taki casus Arsenalu:P) ale Ci nasi młodzi za dwa lata muszą stanowić o sile naszej drużyny, i miejmy nadzieje w pewnym stopniu reprezentacji(Klich np. na rezerwowej liście U-21). Dalej są problemy w ataku, ale wynikają one trochę z naszej niewiedzy o Kaliciaku, jego formie, możliwościach jak na e-klase etc. Ciekawi mnie też jak będzie rozwijał się Łuczak. Mam nadzieje że na dobrego defensywnego, którego wkrótce u nas będzie brakować. Baranek starawy, Szeliga niby dobry, ale Europy nie podbije. Trzymam kciuki za Lenczyka, który może coś bardzo ciekawego z naszych chłopaków zrobić i sklecić drużynę która powalczy w przyszłym sezonie:)
Oj doczekać się nie mogę.
Pamiętaj o tym ,że nasza forma jest zupełną zagadką.
Drużyna narazie zagrała 3-y normalne mecze a z tego tylko JEDEN w składzie "meczowym".
mam pytanie co do meczu z cwelką. Wybieram się z paroma kumplami z okol. Poznania do Krakowa na weekend i przy okazji chcielibyśmy zaliczyć ten mecz. Jaka będzie przewidywana cena biletów na ten mecz i gdzie będzie można je nabyć? Jeśli mecz odbędzie się w Sosnowcu to czy jest organizowany jakiś wyjazd czy każdy na własną rękę dojeżdża. Będzie nas prawdopodobnie 3 lub 4
Zagdką jest też gdzie będą trenować po powrocie z Cypru bo przydało by się niezłe boisko trawiaste a teraz w Polsce trudno o takie !!!
Wczoraj wyjaśniło się, że Arka Gdynia w rundzie wiosennej będzie mogła rozgrywać spotkania w roli gospodarza na stadionie Narodowym Rugby w Gdyni. O tym, gdzie grać będzie Cracovia i Wisła dowiemy się dopiero w poniedziałek, 22 lutego, czyli... na cztery dni przed meczem Cracovii z Legią. Obu krakowskim klubom bardzo zależy by grać na stadionie w Nowej Hucie. Oprócz znacznie większej pojemności, na stadion Hutnika będą wpuszczani kibice gości.
Obecnie w Krakowie trwają ostatnie prace mające na celu przygotowanie stadionu Hutnika, by ten spełniał wszystkie wymogi licencyjne. Ostatnią rzeczą jest ułożenie murawy. To ma się rozpocząć w piątek, czyli tydzień przed meczem Cracovia - Legia. Murawa ma być gotowa w poniedziałek, a wtedy obiekt będzie sprawdzany przez Komisję Licencyjną, która zadecyduje, czy "Pasy" oraz "Biała Gwiazda" mogą na wiosnę grać na Suchych Stawach.
"Klubom zależy na tym, by wiosną grać w Krakowie, a z prognozy pogody wynika, że będziemy mogli rozpocząć układania murawy w piątek. To nawierzchnia ze Stadionu Śląskiego, na której rozegrano mecz Polski ze Słowacją. Od tygodnia jest w Chorzowie podgrzewana. Kładzenie trawy ma potrwać trzy dni, więc na poniedziałek obiekt powinien być gotowy" - powiedział Jerzy Sasorski, rzecznik Zarządu Infrastruktury Sportowej w Krakowie.
Cracovia będzie chciała zrobić wszystko, by Legię podejmować na Hutniku. Oprócz zdecydowanie większej liczby widzów, jaką będą mogli przyjąć gospodarze (w Sosnowcu Cracovia, w przeciwieństwie do Wisły, wynajmowała tylko trybunę Krytą), na stadion wpuszczeni zostaliby kibice Legii. Oczywiście ci, którzy zakupią wejściówki z klubie z Łazienkowskiej, bo tam Cracovia wyśle pulę 325 wejściówek. "Jeśli zagramy w Krakowie, mecz będzie mogło obejrzeć 6 tysięcy osób, w tym 325 fanów Legii. Do tej pory nie wystąpiliśmy bowiem o zakaz wpuszczania kibiców gości. Natomiast jeśli zagramy w Sosnowcu, to wpuścimy maksymalnie 1340 osób na trybunę krytą, i będą to wyłącznie kibice Cracovii" - mówi Maria Maczugowska z Cracovii.
Jeśli Komisja Licencyjna nie wyrazi zgody na grę krakowskich klubów na stadionie Hutnika, ich mecze rozgrywane będą w Sosnowcu. Dla Wisły to koszt 100 tysięcy złotych za spotkanie, dla Cracovii - 80 tys. Stadion Ludowy będzie gotowy na przyjęcie Cracovii i Legii już w przyszły piątek. "Czekamy na decyzje. Jesienią współpraca układała się dobrze. Gdyby Cracovia miała zagrać z Legią u nas, to do wymaganego przepisami stanu obiektu brakowałoby tylko usunięcia śniegu z kilku rzędów na trybunie krytej" - stwierdził dyrektor Zagłębia Jerzy Lula.
Noto zajebiscie!!!JUz się nie moge doczekać!!!Nareszcie mamy drużyne na miare ekstraklasy która może z każdym powalczyć.Ale się szykuje czwartek hokej ,piatek hokej i piłeczka.Nie wiem jak działacze rozplanują piątek ale jak się hokej zacznie o 18:00 to może skończyć się przed 20:00 kilka minut lub kilka minut po 20:00 myśle że dobrym pomysłem powinno być zorganizowanie autokarów z pod hokeja ,bo oba mecze sa priorytetem.A jak wiadomo mecz z Legią zaczyna się godz 20:00.I myśle że będzie możliwość kupna zniżkowego biletu na piatkowy wieczór (hokej-piłka).
Mecz na Siedleckiego musi być rozgrywany najpózniej o 17 inaczej jesteśmy w czarnej d-pie
ziper Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Noto zajebiscie!!!JUz się nie moge
> doczekać!!!Nareszcie mamy drużyne na miare
> ekstraklasy która może z każdym powalczyć.Ale
> się szykuje czwartek hokej ,piatek hokej i
> piłeczka.Nie wiem jak działacze rozplanują
> piątek ale jak się hokej zacznie o 18:00 to
> może skończyć się przed 20:00 kilka minut lub
> kilka minut po 20:00 myśle że dobrym pomysłem
> powinno być zorganizowanie autokarów z pod
> hokeja ,bo oba mecze sa priorytetem.A jak wiadomo
> mecz z Legią zaczyna się godz 20:00.I myśle że
> będzie możliwość kupna zniżkowego biletu na
> piatkowy wieczór (hokej-piłka).
Since Fiction.
Przelożyć hokej na sobote!!!
LiD.Z. Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Przelożyć hokej na sobote!!!
Przełożyć hokej godzinkę wcześniej. ;)
a co do składu to się wstrzymajmy bo obecnie testujemy 3 zawodników i nasz skład może się jeszcze zmienić :)
Też o tym pomyślałem:) Jak przyjdzie Tudela to zastanowiłbym się czy nie dać mu szansy zamiast Baranka;)
Cabaj
Mierzejewski - Wasiluk - Polczak - Derbich
Sacha - Klich - Baran - Goliński - Suvorov
Moskała
Moskit na szpicy:)? Odważnie.
ja w niego wciąż wierzę :)
Ja też, ale jako skrzydłowego uzupełniającego skład:) Może jednak się mylę:)
Moskała tylko jako lewoskrzydłowy. I to właśnie najlepiej jako zmiennik dla np Suvorova. Swoją szybkością może jeszcze sporo namieszać na skrzydle jak na początku rundy przed kontuzją. W ataku zmarnował zbyt wiele szans niestety ale także uważam, iż jeszcze może pokazać co nie co w lidze.
Mam nadzieję ,że mecz odbędzie się w Krakowie a nie w Sosnowcu !!!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)