http://sport.tvp.pl/hokej/polska-liga-hokejowa/wideo/tychy-dramatyczna-sytuacja-na-lodowisku
Nie wyobrażam sobie innych finałów niż Cracovia-GKS Tychy.:) Jak napisał ktoś wcześniej daje nam to możliwość wspierania naszych hokeistów na wyjeździe i goszczenia kibiców GKS-u we własnej hali. Jeszcze kilka lat temu były przez pewien długi okres finały oświęcimsko-nowotarskie a teraz role się odwróciły i nadszedł nasz czas.;) Sterby napisałeś o "umocnieniu" miłości z Tyszanami, napisałeś to w cudzysłowie więc zapewne ironizowałeś. Pamiętaj, że na trybunach nie ma demokracji i to, że ktoś obrazi się na kibiców GKS-u nie będzie miało żadnego wpływu na zgodę bo o tym decyduje pewna grupa ludzi.:P
Analizując pod wszystkimi kątami naszą całosezonową postawę i postawę Tychów, podzielam zdanie Docenta - może być ciężko!
-
-
PLAY-OFF 2010 - mecze pozostałych zespołów
Jako, że jednak mamy wolność słowa i wyznania to to, że pewna grupa sobie coś tam wymyśliła generalnie mało mnie interesuje. Natomiast to, że "emerytowani górnicy" pod bokiem owych "wymyślaczy" lżą Cracovię oraz jej zawodników źle na mnie i na podobnych mnie normalnych kibiców działa. Identyczne, wrogie wobec Cracovii zachowania w Sosnowcu, Nowym Targu czy Oświęcimiu są bardziej zrozumiałe. Tam przynajmniej nikt nie udaje przyjaźni.
Do tego dochodzi skrajna nieobiektywność "tyskich" i mistrzostwo świata w napinactwie internetowym.
Dlatego z całych sił będę trzymał w niedzielę kciuki za Podhalem, choć obiektywnie rzecz ujmując to Tychy są faworytem.
I jeszcze jedno, jak PP. Jurassic czy Kamil wyobrażają sobie frekwencje na kolejnym finale z Tychami?
Moim zdaniem to, że Tychy wygrają z podhalem w niedziele jest bardziej niż pewne
Leesior Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No i gnojek sędzia kary nie dał i płaczki
> strzeliły.
Witam i pozdrawiam wszystkich kibicow CRACOVI. Leesior uwazam twoje zachowanie za nie stosowne w stosunku do zgody rozumiem ze chcecie zeby podhale wygralo bo bedziecie mieli latwiej ale uderzylo mnie to z twojej strony na meczach krzyczysz byl bedzie jest a na forum wypisujesz pierdoly najbardziej mnie dobiles ze nie mozesz sluchac juz Tyskich kibicow jak placza jak sie wywala zawodnik zero wspolczocia dla Łukasza dziekuje tobie ze tak traktujesz swoja zgode. BSNT GKS&CRACOVIA
A wczoraj w knajpie chyba praktycznie wszyscy z którymi oglądałem mecz wyrażali wolę, alby to Podhale weszło do finału;)
Kamil-Cracovia: owszem zgody to fajna sprawa itd, ale argument pod tytułem "o tym decyduje pewna grupa ludzi" jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że te zgody to jak przyjaźń polsko-radziecka, grupa osób zdecydowała, ze takowa jest i morda w kubeł ;):)
tomecki Napisał(a):
> ale argument pod tytułem "o tym decyduje
> pewna grupa ludzi" jeszcze bardziej utwierdza
> mnie w przekonaniu, że te zgody to jak przyjaźń
> polsko-radziecka, grupa osób zdecydowała, ze
> takowa jest i morda w kubeł ;):)
Genialne i jakże trafne porównanie, z tym, że kolega Kamil pewno nie pamięta przyjaźni polsko-radzieckiej i przymusowego zapisywania do TPPR
piszmy, gadajmy, dyskutujmy ale nie podważajmy zgody która sama w sobie jest pewnym ewenementem na skalę ogólnopolską, ja też nie lubię "tyskich płaczków" nie lubię tyskiej kultury kibicowania ( szowinizm i frustracja oraz nietety chamstwo- oczywiscie piszę o globalnych reakcjach a nie o wszystkich kibicach) ale to że są finały MP i kibice na jednym i drugim lodowisku podrawiają sie wzajemnie i kibicują swoim drużynom jest dużą wartością samą w sobie rzadko widzianą w tym kraju i nie wyobrażam sobie aby ta zgoda nie funkcjonowała mimo róznych przywar naszych tyskich przyjaciół
Nota bene w dyskusji o wczorajszym faulu Suura nikt nie zająknął sie nawet że w ubiegłym roku Woźnica tak potraktował obrońcę Podhala Petrine że ten dopiero po 2 tygodniach wyszedł ze szpitala....i Woźnica nie poniósł żadnych konsekwencji w postaci dyskwalifikacji o jaką teraz wnioskuje dyr. Pawlik dla Suura
I jeszcze jedna rzecz wczorajsze sędziowanie, ewidentnie Panowie z Oświęcimia popełnili błędy w jedną stronę... czyli na korzyść naszych tyskich przyjaciół ( patrz rzucenie na bandę Daniela Galanta oraz uderzenie w twarz kijem Kolusza przez Proszkiewicza ) a to mi się nie podoba i rozumiem Baranyka który twierdzi że sędziowie się zesrali...
Ewidentny faul na Galancie, sędzia stoi kilka metrów od zdarzenia, Podhale gra w osłabieniu 5 min i za chwilę traci bramkę, gdyby była odgwizdana kara przy wyrównanych silach na lodzie prawdopodobieństwo bramki maleje radykalnie to był największy błąd sędziów z konsekwencjami na wynik...
Co by nie mówić sprawdza się pragnienie wielu osób, które chciały, aby obie ekipy zrobiły sobie rzeźnie ( dosłownie i w przenośni), która potrwa maksymalną ilość meczów :)
klekot Napisał(a):
> piszmy, gadajmy, dyskutujmy ale nie podważajmy
> zgody która sama w sobie jest pewnym ewenementem
> na skalę ogólnopolską, ja też nie lubię
> "tyskich płaczków" nie lubię tyskiej kultury
> kibicowania ( szowinizm i frustracja oraz nietety
> chamstwo- oczywiscie piszę o globalnych reakcjach
> a nie o wszystkich kibicach) ale to że są
> finały MP i kibice na jednym i drugim lodowisku
> podrawiają sie wzajemnie i kibicują swoim
> drużynom jest dużą wartością samą w sobie
> rzadko widzianą w tym kraju i nie wyobrażam
> sobie aby ta zgoda nie funkcjonowała mimo
> róznych przywar naszych tyskich przyjaciół
>
> Nota bene w dyskusji o wczorajszym faulu Suura
> nikt nie zająknął sie nawet że w ubiegłym
> roku Woźnica tak potraktował obrońcę Podhala
> Petrine że ten dopiero po 2 tygodniach wyszedł
> ze szpitala....i Woźnica nie poniósł żadnych
> konsekwencji w postaci dyskwalifikacji o jaką
> teraz wnioskuje dyr. Pawlik dla Suura
> I jeszcze jedna rzecz wczorajsze sędziowanie,
> ewidentnie Panowie z Oświęcimia popełnili
> błędy w jedną stronę... czyli na korzyść
> naszych tyskich przyjaciół ( patrz rzucenie na
> bandę Daniela Galanta oraz uderzenie w twarz
> kijem Kolusza przez Proszkiewicza ) a to mi się
> nie podoba i rozumiem Baranyka który twierdzi że
> sędziowie się zesrali...
> Ewidentny faul na Galancie, sędzia stoi kilka
> metrów od zdarzenia, Podhale gra w osłabieniu 5
> min i za chwilę traci bramkę, gdyby była
> odgwizdana kara przy wyrównanych silach na lodzie
> prawdopodobieństwo bramki maleje radykalnie to
> był największy błąd sędziów z konsekwencjami
> na wynik...
Jeżeli chodzi o przywary i wady to zgadzam się z Tobą ale dotyczą one również Waszych kibiców. Naprawdę miło kibicować swojej drużynie na wyjeżdzie. Jeżeli trafimy do finału to na pewno się u Was zjawię. Jeżeli chodzi o sędziowanie to już dawno pisałem że tylko zagraniczni mogą przynajmniej w Play Off uzdrowić sytuację .
W sumie to nie ma sensu wałkować tematu. "Płaczki" o których mówicie są na tyskich jak i naszych trybunach. 28-letniej, silnej zgody nie przerwie wynik finałów.:P [i]Tylko diament przetnie diament...[/i]
A poza tym - tak czysto sportowo, poza trybunami - wolę oglądać pojedynek Pasów z silnym Tychami, z którymi mieliśmy ciężka przeprawę w sezonie zasadniczym niż z Podhalem, z którym poradzilibyśmy sobie o wiele łatwiej. Smaczku tym pojedynkom doda zapewne bonus dla GKS-u, który moim zdaniem jest poronionym pomysłem, ale mamy za to podniesioną porzeczkę. Nie wspomnę tu o możliwości obejrzenia meczu na żywo na wyjeździe!
Sterby, o frekwencję na finałach nie martwię się, bo wiem, że będzie bardzo duże zainteresowanie. Na mecze nie przychodzi się dla przeciwnika tylko dla swojej drużyny i należy z nią być w takiej ważnej chwili jak walka o mistrzowski tytuł. W tamtym sezonie był komplet pomimo bardzo wysokich sen biletów.
To że nie pamiętam o "przyjaźni polsko-radzieckiej" nie oznacza, że nic nie wiem na ten temat. Za moich czasów historia w szkołach nie była już z pozmienianymi faktami!:P Po raz kolejny ktoś próbuje pokazać że jest lepszy od kibiców młodego pokolenia bo jest niby starszy. I co z tego? Starość nie radość drogi kolego! Jakoś Was brakuje w młynie!:P
PS. Pozdrówki dla GKS TYCHY i wszystkich Tyszan!
Oby 12 z podhalem
dziś mecz podhale - gks jest w TVP KRAKÓW
Kamil_Cracovia Napisał(a):
- Starość nie
> radość drogi kolego! Jakoś Was brakuje w
> młynie!:P
Młodość nie wesele :P
Myśmy już swoje w młynie odstali. Pilnuj Kolego aby Was nie brakowało na meczach w sezonie zasadniczym, bo "dziadki" zawsze przychodzą, a z waszą frekwencją bywa krucho :P
A co do tego kompletu, to miejmy nadzieję, że będziesz miał rację, ale w zeszłym sezonie, nawet przed ostatnim meczem można było kupić bilety w kasach więc nie było tak różowo, a pamiętaj, że teraz mamy nową, dużą trybunę do zapełnienia.
W finale tylko z owcojebami, a za kilka lat nie będzie już żadnych zgód, a zwłaszcza tych śmiesznych
tak czytam o płaczkach, napinactwie internetowym, wymsylaczach, frustracji, chamstwie a w tym wszystkim
posty typu "Nie słuchaj podszeptów komentatorów: laika niejakiego Kozaka ( śląski dzienikarzyna) i bajtloka Jobczyka.
Najbliżej prawdy była wypowiedź Majkowskiego - nieszczęśliwy zbieg okoliczności.
Jak Suur dostanie kare meczu to taka sama kare powinien dostać psychol Wożnica za reakcje po zdarzeniu"
"i debilni sedziowie z Oświecima nie dali kary dla Woźnicy( jak dla mnie 2 min za ostrośc w grze + 10 za niesportowe zachowanie) Mowie o sytuacji po dyskusyjnym faulu Suura" to nie jest napinactwo, frustracja, szowinizm ?
dajcie juz spokoj, bo to najczesicej na tym forum,( nie na gkstychy, hokej.net ) itp. te teksty sie powtarzaja...
na szczescie nie wszyscy maja klapki, na szczescie nie wszyscy np. widza czyste zagranie Suura, nie wszyscy zrywaja zgody itd.
pozdro Kamil_Cracovia
na koniec o psycholach broniacych swoich kolegow... link, faul=reakcja z ligi z ktorej chcielibysmy brac przyklad
http://www.youtube.com/watch?v=HerZdQmigLs&feature=player_embedded#
pasyrcj. Napisał(a):
> dziś mecz podhale - gks jest w TVP KRAKÓW
Skąd to info?? W programie tv nie ma transmisji.
Aston1906 Napisał(a):
> .... a za kilka lat nie
> będzie już żadnych zgód, a zwłaszcza tych
> śmiesznych
moze rozwiniesz co?
tomecki Napisał(a):
> pasyrcj. Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > dziś mecz podhale - gks jest w TVP KRAKÓW
>
> Skąd to info?? W programie tv nie ma transmisji.
We wczorajszej Kronice Sportowej, Krzoska mówił, że dzisiaj o godz. 18.00 na TVP Karaków będzie można obejrzeć transmisję z meczu Podhale - GKS Tychy, ale niestety będzie to już po meczu :( A mecz będzie na żywo w TVP Sport :( oraz w internecie na www.sport.tvp.pl :) o godz. 15.05 !!!
A do Was wszystkich, pamiętajcie o starej, sprawdzonej mądrości życiowej: zgoda buduje :) a niezgoda rujnuje :( !!!
dev Napisał(a):
> Aston1906 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > .... a za kilka lat nie
> > będzie już żadnych zgód, a zwłaszcza tych
> > śmiesznych
>
>
> moze rozwiniesz co?
Za 5-10 lat nie będzie żadnych zgód, a CRACOVIA będzie zawsze. Jaśniej nie umiem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)