a ja nadal obstawiam, że Podhale awansuje, GKS ma doświadczony skład i dziś pojechali z łowieckami, bo ci w dużej mierze po raz pierwszy dostali szansę awansu do finału PLH, ale nie ma takiej możliwości, żeby GKS wygrał jeszcze następne dwa z rzędu, nie są lepsi, a młodziki z Podhala mają ambicję - rację masz Marcin, niech się tłuką i GKS wcale lepszy nie jest, na ten moment to jest poziom walki o awans do PLH z I ligi. Tak swoją drogą to jak wygląda sytuacja między MMKS a Wojasem? Nie wypowiedzieli im przypadkiem, czy po uczciwości NT nie powinien odpaść teraz walkowerem? Poza tym może by się dało skaperować paru młodych chłopaków z tego składu (jakiś Kapica, Neupauer, Bryniczka, itp...) - Ci goście naprawdę mają papiery na granie, a Jancuszka to i tak cudotwórca - z zespołem bez kasy i sponsora, najbardziej osłabionym przed sezonem i zagrożonym niewystartowaniem walczy o finał, prawda też jest taka, że z emerytami z GKS w życiu by mu się tak w tych okolicznościach nie udało...
-
-
PLAY-OFF 2010 - mecze pozostałych zespołów
"mam nadzieję, że to do państwa nie dociera. Sławek Krzak chyba nie jest lubiany w Nowym Targu" cyt. z wczorajszego komentarza :D
Czyli kolejna szansa w piątek :) Oby tym razem. W końcu był by normalny finał, emocje, a nie jakaś taka .......
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Na końcu podobalo m isie jak chyba Parzyszek
> uciekał pzred gosciem z Podhala chyba Gajem:)
To nie był Parzyszek tylko Paciga.
Mecz bardzo slaby. Podhale nie mialo sił albo dało sygnał włodarzom: kasa misiu, kasa - bo jak sie znajdzie to jesteśmy w stanie zagrac w finale PLH pierszy raz od paru lat.
Ależ słabiutkie było wczoraj Podhale. Mam nadzieję, że w piątek wygrają.
torreador Napisał(a):
> Podhale nie mialo sił albo
> dało sygnał włodarzom: kasa misiu, kasa - bo
> jak sie znajdzie to jesteśmy w stanie zagrac w
> finale PLH pierszy raz od paru lat.
I tu jest chyba baran pogrzebany ;)
podobno trzech zawodników już ma kontrakty na przyszły rok w Jastrzębiu i uważa tylko żeby się nie przemęczyć i kontuzji nie złapać.
Ciekawe skąd masz te info niby?? Pewnie wyssane z palca.
Witam wszystkich. Skąd tu nagle na tym forum tylu kibiców. Podhala. Myślałem że się pomyliłem i wszedłem na forum Podhala,. Ale zrozumiałem Wy po prostu boicie się tych "oldbojów" z Tych. Przykre że żółta kaczka już kupczy zawodnikami z Podhala , ale to niestety jedyne na co Was stać. Musicie wzmocnić się na EBEL.. Jeżeli chodzi o poziom to przypomnijcie sobie mecze ze Stocznia która sprawiła Wam wiele kłopotu i tylko dzięki dwom bramkom ze spalonego w polu bramkowym w tym jedna po faulu na bramkarzu wygraliście pierwszy mecz. Z Zagłębiem też graliście fatalnie. Poziom hokeja w Polsce jest ogólnie fatalny ale tak zadufanych i pewnych siebie kibiców nie ma chyba w całej Polsce .
Grisza -dziekuje za komplementy.....
Gorąco było po wczorajszym meczu w N. Targu.
http://www.tygodnikpodhalanski.pl/www/index.php?mod=news&strona=1&kat=&id=&typ=&id=7871
To już będzie 101 próba likwidacji hokeja w Nowym Targu. ;)
Wymyśliliby sobie jakiś nowy argument na sponsorów niż ciągłe straszenie końcem hokejowego świata.
P. Wojas kocha jednak hokej nade wszystko, ale branża obuwnicza ostatnio przyklękła i to się od razu odbija na postawie Podhala.
Grisza
Powiem bardzo delikatnie: NIe p...l.
A co do ww. artykuł: Co znaczy "brać ciągi" ? :D
Najbardziej podoba mi się następujący komentarz kibica Podhala :) :
"Widziołek tego chłopocka - meter sześdziysiąt w kapelusu!! Jak se ochroniarze nie umią radzić z takimi zdenerwowanymi kibicami, ino strzelają gazem po ludziach, to skoda godać.... Panowie ochroniarze z Impela gnój wozić, a nie pilnować porządku!
Poza tym przydołby siy artykuł o syćkich podhalańskich ochraniarzach, bo w większości wypadków zachowują siy jak jak naszpikowane testosteronem małpy człekoksztatne, a nie jak ludzie, którzy mają łagodzić i gasić pożary w zarodku."
grisza
chciałem sie z Tobą zgodzić ale zapomniałeś o jednym....Nie napsiałeś że kupiliśmy sędziów, to mnie obraża. zeby mi to bylo ostatni raz.
Zubereg :)
A tak serio, to z powyższego artykułu wynika, że ciężko może być z awansem Podhala do finału.
kaka4587 Napisał(a):
> podobno trzech zawodników już ma kontrakty na
> przyszły rok w Jastrzębiu i uważa tylko żeby
> się nie przemęczyć i kontuzji nie złapać.
>
> Ciekawe skąd masz te info niby?? Pewnie wyssane z
> palca.
Przeczytałem to na tyskim forum, z tego co rozumiem są to niepotwierdzone domniemania części tyskich kibiców na temat Bacula, Pacigi i Kotlorza, biorąc pod uwagę, że w Jastrzęebiu jest Matczak, to coś może w tym być, aczkolwiek nie twierdzę, że to 100% pewne - napisałem podobno, źródło - forum GKS. Inna sprawa, że ktoś tam sugerował, że są rozmowy o wymianie Daniela Laszkiewicza na Parzyszka, a w to nie wierzę (mam nadzieję, że nikt u nas taki głupi nie jest...)
w tej serii jeszcze nikt nie wygrał dwoch meczow z rzedu...ciekawe czy uda sie to Tyszanom.
ciekawa sprawa jest z tym bonusem...cały sezon gra sie o jak najwyzsza pozycje w tabeli co daje w play off przewage wlasnego lodowiska.w rywalizacji Tychy-NT mielismy 4 mecze po dwa kazdy u siebie.jesli sie nie myle to teraz jada do Tychow.stan rywalizacji jest 3-2 dla NT.załozmy ze Tyscy wygraja mecz nr 5 bedzie wtedy jakby 3-3.jesli rywalizacja przeniesie sie do NT(nie wiem nie sprawdzilem)to decydujace starcie bedzie w hali zespołu ktory byl nizej w tabeli...chyba nic nie pomyliłem??troche to dla mnie dziwne bo PO zawsze kojarzył mi sie z walka i best-of-seven(atut lodowiska w meczu nr 7 to chyba istotna sprawa).jak myslicie??
Te bonusy mają zarówno plusy jak i minusy :)
Nie ma zresztą doskonałego systemu.
W zasadzie to można powiedziec, że bonus polega na tym, że przy stanie 3-3 po sześciu meczach od razu wiadomo kto wygrał mecz nr 7 (w tym wypadku Podhale) bez konieczności rozgrywania go.
Leesior Napisał(a):
> Te bonusy mają zarówno plusy jak i minusy :)
Tylko, że te minusy przysłaniają plusy :)
> Nie ma zresztą doskonałego systemu.
Od I rundy gra do 4 zwycięstw.
My rozegraliśmy 5 meczy w play-offach z tego 4 u siebie i jesteśmy w finale.
Po wczorajszych wydarzeniach w Nowym Targu i następstw tych wydarzeń jestem prawie w 100% pewny że w finale spotkamy sie z Tychami.
A tak na marginesie: wpuszczenie do klatki dla gości kibiców tyskich zakrawa mi na sabotaż. Od kilku lat nikt tego nie robił w NT.
Sam byłem w tym sezonie 2 razy w NT jak grała Cracovia ale nigdy nie pomyślałem żeby wpuscili nas do klatki ( byłem w towarzystwie 2 osób)-
niestety tylko "partyzantka" - taki kraj.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)