A h_u j z tymi biletami i tymi co system sprzedażny wymyślili, h_uj z tym meczem - i meczami na SS
Większość ludzi pracujących w tym kraju pracuje w takich samych godzinach jak sklepik co sprzedaje bilety,
Co ku__rwa dzień urlopu maja wziąć aby bilet kupić i iść na mecz.
Po__pie__rdolona polityka dystrybucji biletów i tyle
Kibic = śmieć - który lepiej żeby nie przychodził na mecz - taka polityka klubu
-
-
bilety na Legię w kasach Hutnika!
Wypowiedż Owsiaka ,że "z przyczyn technicznych" nie da sie na Hutniku biletów sprzedawać TO MEGA SKANDAL!!!!!!!!!!!!
Khalid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wypowiedż Owsiaka ,że "z przyczyn technicznych"
> nie da sie na Hutniku biletów sprzedawać TO MEGA
> SKANDAL!!!!!!!!!!!!
Dlaczego? Poczytaj ustawę o organizacji imprez masowych, zobacz wymagania, a potem pisz
O takich, co rozkładają ręce i mówią "tego się nie da zrobić" i dodają, że "z obiektywnych przyczyn" mówi się zwykle, że są nieudacznikami. Zwłaszcza jeżeli ich bezpośrednia konkurencja radzi sobie z tym problemem doskonale.
Dziwna sprawa że kibicą bardziej zależy na ilości kibiców na stadionie niż nieudolnym działaczą !!! TYLKO PASY!!!
To jest PARODIA z tymi biletami!!! rmszar-człowieku chyba ty tylko widzisz plusy nie sprzedawnia biletów na Hutniku.@apierdalac to ty sobie możesz po bilecik jak masz a pewno masz bo cały dzien przed kompem siedzisz.Ja mam prace i tłumacze ci gosciu po raz enty nie mam mozliwosci kupna wczesniej biletu!!!!
http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?11,1531840,1631059#msg-1631059
:)
Szkoda że nikt w klubie nie pomyślał o turystach i o kibolach którzy przyjeżdzają niemal z całej Polski o piknikach którzy są bardzo wygodni i jak są jakiekolwiek utrudnienia to wolą wybrać TV niż stadion!!! TYLKO PASY!!!
eredin Napisał(a):
> Dlaczego? Poczytaj ustawę o organizacji imprez
> masowych, zobacz wymagania, a potem pisz
Ustawa o imprezach masowych zaj.eb.ista sprawa. Jak to brzmi.
Najchetniej taką ustawą to d.upe bym sobie podtarł.
Nad główną bramą wejściową zrobić napis
[b]"STADION MACHT FREIER"[/b]
i będzie git
Generalnie ustawa eliminuje starych leciwych kibiców. Już widze jak osoba po 70-ce lata po mieście za kartą kibica, identyfikatorem i cholera wie za czym jeszcze.
Ziper- pokaż mi, gdzie ja napisałem, że widzę plusy takiego rozwiązania? Pokaż, albo odszczekaj.
Docent- skąd wiesz, że bezpośrednia konkurencja ze sprzedażą biletów na Hutniku radzi sobie lepiej? Jakieś potwierdzone info?
LiD.Z. Napisał(a):
> Szkoda że nikt w klubie nie pomyślał o
> ................................. o piknikach którzy są
> bardzo wygodni i jak są jakiekolwiek utrudnienia
> to wolą wybrać TV niż stadion!!! TYLKO PASY!!!
Tak właśnie jest - są kibice wygodni (zwani piknikami - sam się do tego grona zaliczam i dobrze mi z tym: -)
Wygodnych potrafiło być np. 10 000 w III lidze na meczu z Koroną
A teraz mecz z Legią "ekstraklasa" zobaczymy ile będzie ...możne 1 500 ? :-) jak wygodni zostaną odstrzeleni..
Podobnie, jak niektorzy z moich przedmowcow moge sobie wyobrazic, ze z pewnych wzgledow instalacja "systemow" sprzedazy biletow, gromadzacych danych itp na SS moze byc nieoplacalna, utrudnina technicznie itd..
Ale w głowie mi sie nie miesci, jak mozna nie "wyjsc" do ludzi poprzez organizacje kilku punktow sprzedazy na terenie miasta. Nie trzeba byc specjalista z marketingu, zeby wiedziec ze czasy w ktorych producent robil "towar" a klinet musial sie do niego "dostosowac" minely bezpowrotnie. Trzeba wychodzic naprzeciw oczekiwaniom ludzi, wytwarzac "towar" mozliwie jak najlepiej dostosowany do ich potrzeb, oczekiwan itd.
Wlasnie teraz w moim odczuciu jest swietny czas na budowanie frekwencji na nowy sezon. Jest o nas glosno (pozytywnie) w prasie, jestesmy aktywni na rynku transferowym, w perspektywie walka o wysokie cele na nowym stadionie. Mecze beda grane na dzilenicy o "duzym" potencjale,na poczatku gramy z atrakcyjnym przeciwnikiem. Napewno wiele osob ktore wczesniej na Pasach nie byly, chcialyby przyjsc i zobaczyc, jak to wyglada.Mysle ze wielu z nich "zaraziloby" sie Pasami na dobre.
A klub zamiast odrobine sie wysilic i wykorzystac sprzyjajace okolicznosci, idzie po najmniejszej linni opory i serwuje absurdalne rozwiazanie, ktore wielu potencjalnych przyszlych kibicow poprostu zniecheci.
Jesli chodzi o karnety, uwazam ze postrzeganie sprawy w sposob: nie bedzie im sie chcialo co 2 tyg jezdzic po bilety, to przyjada raz po karnet jest bardzo krotkowzroczny.
Moim zdaniem klub powinien przybrac calkowicie odmienna strategie:
Pierwsze primo ;) :
Zapewnienie dobrej sieci dystrybucji biletu przy obecnym " pozytywnym cisnieniu" na Pasy mogloby sie przelozyć na pełna frekwencje w niemal kazdym meczu.Moim zdaniem bilety stalyby sie trudno dostepne . To spowodowaloby ze ludzie przywykli by do mysli, ze moga na bilet sie nie zalapac. Moim zdaniem mysl, ze nie wejda na mecz ktory chca obejrzec z powodu braku biletow o wiele skuteczniej naklonilaby ich do kupna karnetu, niz niechec do wielokrotnych podrozy na wielicka
Drugie primo: ;)
Obecne rozwiazania sprawiaja, ze na mecz przyjda w wiekszosci Ci, ktorzy przyszliby nawet jakby po bilety trzeby bylo jechac do Kanczugi. Dlatego klub moze sie bardzo rozczarowac, gdy na nowy stadion sprzedadza porownywalna ilosc karnetow co na Hutnik. Bo kto bedzie chcial kupic karnet, skoro ludzie zamiast swiadomosci o braku dostepnosci biletow przed meczem beda przekonani, ze czeka na nich 10tys wolnych miejsc.
rmszar-obudził się :D
gnattt Napisał(a):
>
> Ale w głowie mi sie nie miesci, jak mozna nie
> "wyjsc" do ludzi poprzez organizacje kilku punktow
> sprzedazy na terenie miasta.
>
> Zapewnienie dobrej sieci dystrybucji biletu przy
> obecnym " pozytywnym cisnieniu" na Pasy mogloby
> sie przelozyć na pełna frekwencje w niemal
> kazdym meczu.
gnatt - wiesz jak wygląda w praktyce możliwość sprzężenia sieciowego sprzedaży biletów, z jednoczesną weryfikacją danych?
Tego nie wstawi się do kiosku ruchu.
Dobrym rozwiązaniem byłaby możliwość zakupu biletu na nazwisko logując się np numerem karty kibica które byłaby w bazie danych - to można zrobić. Ale niewiele więcej.
Choć z drugiej strony każdy kto otrzyma kartę kibica będzie miał też jednoczesnie karnet więc niekonieczenie to da się zrobić dzisiaj.
Może wiec numer pesel?
Ziper- odszczekujesz, czy po swojemu pier.dolisz smuty dalej? Czekam. Jakbyś nie zauważył, to napisałem, że brak sprzedaży biletów w kasach przed meczem uważam za bardzo niekorzystny.
Dobrze byłoby przykleić info meczu- po decyzji 22 lutego- i o biletach, żeby była jasność. Dystrybucja i marketing to skandal! Dużo z nas pracuje w innych miastach, delegacje etc., fanatyków. Mam wy___je__ba__ne czy 300, 600, 1500 km mam przejechać,jeździć w kółko po bilet i na mecz, zawsze było pod górkę! Jednak lepiej wydać ten hajs na Cracovię a nie na bezsensowne podróże- akcyzę w benzynie dla złodziejskiego państwa polskiego.
P.S. Karnety nie mogą być imienne. Nie idziesz to dajesz komuś kto chce pójść a nie ma akurat pieniędzy.
izbik Napisał(a):
> A ja chce wrzucic jeszcze jeden kamyczek do
> Naszego ogrodka. Nie wiem czy te rozwiazania
> (dystrybucji biletow) beda udoskonalane jeszcze w
> tym sezonie ale co z nastepnym ? Punkty sprzedazy
> jedno ale tez sposob jest dla mnie wazny. W
> przyszlym sezonie zagramy na Naszym nowym
> stadionie - na ta inauguracje nie tylko ja sie
> wybieram ale tez troche ludzi z zagranicy. W
> zwiazku z tym jestem ciekawy jak my mamy kupic
> bilety - wczesniej musimy leciec do Krakowa po
> zakup tylko biletu ??
A ja sam siebie zacytuje -zeby Was pocieszyc...
Jacor82- zmartwię Cię: karnety muszą być imienne, podobnie bilety. I nie jest to wymysł naszego klubu, a ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych.
rmszar-chłopaku grzeczniej troszke bo szczekać zaraz ty będziesz poczytaj co pisałeś a nie wszytkich pouczasz!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)