Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • bilety na Legię w kasach Hutnika!

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 02.02.2010 o 17:06
      Ostatnia aktywność 27.02.2010 o 11:58
      40596 wyświetleń
    • neon80

87
      0
    • 18.02.2010 o 16:43
      Post #588868 18.02.2010 16:43
    radsonJGtravel i dev - nie chcę tu robić osobistych wycieczek i jeśli tak to odebraliście to przepraszam, nie o to mi chodziło. Podnosi mi po prostu ciśnienie, że jest znowu marudzenie, że czegoś nie ma. Wiadomo, nie jest to wszystko takie jak ma być ale na razie nie mamy stadionu i gramy w Hucie (nigdy nie sądziłem swoją drogą, że się będę cieszył, że gramy w NH) Chodzi mi o to, że trzeba zacisnąć zęby i dać rade jeszcze pół roku. Prawdziwy kibic da rade gdziekolwiek i jakkolwiek a z tym ostatnio było rożnie. I mam ogromny szacunek do wielu osób, które potrafiły jechać z Tych na Wielicką po bilet dzień wcześniej i dzień później być w Sosnowcu!,
    • eredin

9.1K
      4.1K
    • 18.02.2010 o 17:23
      Post #588885 18.02.2010 17:23
    Panowie - na SS nie będzie systemu bo cała kwota została przeznaczona na transfery :) Zawodników - nie kibiców :D:D:D A tak serio - jutro jadę po Kartę Kibica - czy ona jest ze zdjęciem ? Potrzeba coś ? Ktoś coś wie?
    • rmszar

11.7K
      872
    • 18.02.2010 o 17:58
      Post #588904 18.02.2010 17:58
    Eredin- mam nadzieję, że na stronie klubu pojawi się dziś jakieś info.
    • kodiGa

1K
      189
    • 18.02.2010 o 18:49
      Post #588916 18.02.2010 18:49
    Dzwoniłem do klubu, a raczej do tego "pseudo redbox coś tam" i powiedzieli, że wszystkie informacje na temat karnetów i kart będą mieli dopiero jutro o 12. Pani, ktora odebrala powiedziala ze CHYBA (!) do wyrobienia karty potrzebny jest tylko dowód osobisty. To są k#%!a jakieś jaja...
    • PiotrekAW

639
      1
    • 18.02.2010 o 19:19
      Post #588922 18.02.2010 19:19
    Czytam i nie dowierzam!!!Też jestem mieszkańcem NH i pojade po bilet na Wielicką bo to zaledwie 12 kilometrów,zal mi Was,narzekacie jak stare baby-dewoty.Sosnowiec źle,Hutnik jeszcze gorzej.Wiem,ze powinny byc punkty sprzedaży w NH,to normalne,ale jak narazie nie ma,trudno.Na Wielicką macie góra 20 km,wiec nie srajcie mi tu głupot.Najlepiej jakby Wam do domu przynieśli te cholerne bilety.Dam Wam rade.Nie napinajcie sie na necie,jechac po bilety,bo bedziemy pośmiewiskiem na krakowskim podwórku,a jak Wam sie nie podoba to sie zastanówcie nad Waszym kibicowaniem bo wątpie w Wasza wiare.Panienki sie znalazły.... Pozdrowienia dla kumatych
    • LiD.Z.

3.6K
      0
    • 18.02.2010 o 19:29
      Post #588923 18.02.2010 19:29
    Ja też kupuje karnet i wszystko mam w dupie i czekam na nowy stadion i wspaniałą gre!!!TYLKO PASY!!!
    • mcz_

3.2K
      2.9K
    • 18.02.2010 o 19:30
      Post #588924 18.02.2010 19:30
    PiotrekAW Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Czytam i nie dowierzam!!!Też jestem mieszkańcem > NH i pojade po bilet na Wielicką bo to zaledwie > 12 kilometrów,zal mi Was,narzekacie jak stare > baby-dewoty.Sosnowiec źle,Hutnik jeszcze > gorzej.Wiem,ze powinny byc punkty sprzedaży w > NH,to normalne,ale jak narazie nie ma,trudno.Na > Wielicką macie góra 20 km,wiec nie srajcie mi tu > głupot.Najlepiej jakby Wam do domu przynieśli te > cholerne bilety.Dam Wam rade.Nie napinajcie sie na > necie,jechac po bilety,bo bedziemy pośmiewiskiem > na krakowskim podwórku,a jak Wam sie nie podoba > to sie zastanówcie nad Waszym kibicowaniem bo > wątpie w Wasza wiare.Panienki sie znalazły.... > > Pozdrowienia dla kumatych Jakby wszyscy byli zadowoleni z tego co mają, to by nie było postępu na świecie! Jak wszyscy będziemy zadowoleni z tego jednego punktu dystrybucji biletów, to klub nic w tym temacie nigdy nie zmieni!
    • black cat

2K
      0
    • 18.02.2010 o 19:46
      Post #588928 18.02.2010 19:46
    PiotrekAW Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Czytam i nie dowierzam!!!Też jestem mieszkańcem > NH i pojade po bilet na Wielicką bo to zaledwie > 12 kilometrów,zal mi Was,narzekacie jak stare > baby-dewoty.Sosnowiec źle,Hutnik jeszcze > gorzej.Wiem,ze powinny byc punkty sprzedaży w > NH,to normalne,ale jak narazie nie ma,trudno.Na > Wielicką macie góra 20 km,wiec nie srajcie mi tu > głupot.Najlepiej jakby Wam do domu przynieśli te > cholerne bilety.Dam Wam rade.Nie napinajcie sie na > necie,jechac po bilety,bo bedziemy pośmiewiskiem > na krakowskim podwórku,a jak Wam sie nie podoba > to sie zastanówcie nad Waszym kibicowaniem bo > wątpie w Wasza wiare.Panienki sie znalazły.... > > Pozdrowienia dla kumatych prawie każdy forumowicz kupi karnet lub bilet. tu chodzi o takich, którzy w sobotę rano zobaczą w gazecie, że gra Cracovia i postanowią udać się na stadion. chodzi o takich, którzy zobaczą na osiedlach Pasiaków ubranych w biało-czerwone barwy i pomyślą, że też pójdą na mecz. ze mną przed laty było podobnie. ktoś na osiedlu krzyknął "idziesz na mecz?" wziąłem pieniądze i pojechałem. a teraz? kto ma być ten będzie. i nikogo więcej. smutne.
    • volt

2.1K
      641
    • 18.02.2010 o 20:21
      Post #588941 18.02.2010 20:21
    http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=6534&x=0 teraz przydała by się informacja na jaki sektor kupowac karnet, o ile planowana jest organizacja młyna. Zapewne w gre wchodzą najtansze sektory 2 lub 3.
    • eredin

9.1K
      4.1K
    • 18.02.2010 o 20:25
      Post #588942 18.02.2010 20:25
    Wyciąg z ustawy o organizacji imprez masowych Bezpieczeństwo meczu piłki nożnej Art. 13. 1. Organizator meczu piłki nożnej zapewnia identyfikację osób uczestniczących w tej imprezie, niezależnie od obowiązków i wymogów, o których mowa w art. 6. [b]2. Obiekty wykorzystywane do prowadzenia rozgrywek meczów piłki nożnej w ramach ligi zawodowej wyposaża się w kompatybilne między sobą elektroniczne systemy identyfikacji osób, służące do sprzedaży biletów, kontroli przebywania w miejscu i w czasie trwania meczu piłki nożnej oraz kontroli dostępu do określonych miejsc.[/b] 3. Systemy, o których mowa w ust. 2, tworzy się w zgodzie z zasadami określonymi przez podmiot zarządzający rozgrywkami ligi zawodowej w porozumieniu z właściwym związkiem sportowym. 4. Zakres przetwarzanych danych identyfikujących osoby uczestniczące obejmuje: 1) w przypadku meczu piłki nożnej - imię i nazwisko oraz numer PESEL, a w razie gdy nie został on nadany - rodzaj, serię i numer dokumentu potwierdzającego tożsamość; 2) w przypadku rozgrywek meczów piłki nożnej w ramach ligi zawodowej - imię i nazwisko, wizerunek twarzy oraz numer PESEL, a w razie gdy nie został on nadany - rodzaj, serię i numer dokumentu potwierdzającego tożsamość. 5. Dane, o których mowa w ust. 4, są przechowywane przez organizatora przez okres 2 lat od dnia odbycia się meczu pitki nożnej. Art. 14. 1. Organizator meczu piłki nożnej może stosować zakaz klubowy, polegający na zakazie uczestniczenia w kolejnych imprezach masowych przeprowadzanych przez organizatora meczu piłki nożnej, nakładany przez tego organizatora na osobę, która dopuściła się naruszenia regulaminu obiektu (terenu) lub regulaminu imprezy masowej. 2. Okres obowiązywania zakazu klubowego nie może być dłuższy niż 2 lata od dnia jego wydania. 3. Organizator meczu piłki nożnej, w terminie 7 dni od dnia zastosowania zakazu klubowego, informuje o tym osobę, której ten zakaz dotyczy. Informacja określa okres obowiązywania zakazu uczestnictwa tej osoby. 4. Od zastosowania przez klub zakazu klubowego, o którym mowa w ust. 1, osobie ukaranej służy prawo do złożenia odwołania do właściwego podmiotu prowadzącego rozgrywki. 5. Podmiot prowadzący rozgrywki określa formę, tryb i termin złożenia odwołania, o którym mowa w ust. 4, oraz tryb i termin jego rozpatrzenia, w swoim regulaminie wewnętrznym. 6. Termin rozpatrzenia odwołania określony w regulaminie, o którym mowa w ust. 5, powinien być wyznaczony tak, aby od daty złożenia odwołania do daty jego rozpatrzenia nie upłynęło więcej niż 14 dni. 7. Wniesienie przez osobę ukaraną odwołania wstrzymuje wykonanie zakazu klubowego. 8. Orzeczenie właściwego podmiotu prowadzącego rozgrywki wydane na skutek wniesienia odwołania, o którym mowa w ust. 5, jest ostateczne. [b]Art. 15. 1. Sprzedaż biletu wstępu na mecz piłki nożnej lub przekazanie innego dokumentu uprawniającego do przebywania na nim określonej osoby następuje po okazaniu dokumentu potwierdzającego tożsamość. 2. Na bilecie wstępu na mecz piłki nożnej lub na innym dokumencie uprawniającym do przebywania na nim umieszcza się dane, o których mowa w art. 13 ust. 4 pkt 1, oraz numer miejsca siedzącego, którego dotyczy ten bilet lub dokument uprawniający do przebywania na meczu.[/b] 3. Organizator meczu piłki nożnej lub podmiot przez niego uprawniony do dystrybucji odmawia sprzedaży biletu wstępu lub innego dokumentu uprawniającego do przebywania na nim: 1) osobie, wobec której zostało wydane orzeczenie: a) zakazujące wstępu na imprezę masową. b) zobowiązujące do powstrzymania się od przebywania w miejscach przeprowadzania imprez masowych, wydane przez sąd wobec skazanego w związku z warunkowym zawieszeniem wykonania kary pozbawienia wolności albo wobec nieletniego na podstawie art. 6 pkt 2 ustawy z dnia 26 października 1982 r. o postępowaniu w sprawach nieletnich (Dz. U. z 2002 r. Nr 11, poz. 109, z późn. zm.3)); 2) osobie, wobec której zastosowano zakaz klubowy lub zakaz zagraniczny. 4. Organizator meczu piłki nożnej obowiązany jest prowadzić sprzedaż biletów wstępu lub przekazywać inne dokumenty uprawniające do przebywania na nim jedynie na miejsca siedzące. Art. 16. Wstęp na mecz piłki nożnej osoby małoletniej do lat 13 następuje wyłącznie pod opieką osoby pełnoletniej. Art. 17. Minister właściwy do spraw wewnętrznych, w porozumieniu z ministrem właściwym do spraw kultury fizycznej i sportu oraz ministrem właściwym do spraw budownictwa, gospodarki przestrzennej i mieszkaniowej, określi, w drodze rozporządzenia, warunki bezpieczeństwa, jakie powinny spełniać stadiony, na których mogą odbywać się mecze pitki nożnej, w szczególności dotyczące: 1) rozwiązań technicznych pozwalających na kierowanie przepływem i kontrolę osób uczestniczących w meczach pitki nożnej, 2) wprowadzenia identyfikacji osób uczestniczących w meczach pitki nożnej, 3) ich wyposażenia w infrastrukturę obejmującą, w szczególności zintegrowane stanowiska dowodzenia, sposób rozmieszczenia osób uczestniczących w meczu pitki nożnej, system kontroli wejść i wyjść, zaplecze parkingowe oraz węzły komunikacyjne - uwzględniając konieczność zapewnienia bezpieczeństwa i sprawnego przebiegu imprez masowych oraz bezpieczeństwa osób w nich uczestniczących. Art. 18. Przepisy niniejszego rozdziału stosuje się odpowiednio do organizacji masowych imprez sportowych podwyższonego ryzyka. Wnioski proste - brak systemu spowoduje możliwość sprzedaży biletu na to samo miejsce 2 razy. Nikt nie będzie narażał się na mega kary i montował systemu za kupę kasy, dla kilku meczów. Co z nas za kibice skoro dla swojego klubu nie jesteśmy w stanie raz na 2 tygodnie pojechać przez pół miasta by kupić bilet
    • Pasiak 89

905
      0
    • 18.02.2010 o 20:48
      Post #588945 18.02.2010 20:48
    Kiedyś Cracovia miała kibiców, którzy w ogień by wskoczyli za swoim klubem, a teraz ...? Naliczyłby około 500 - 800 fanatyków, 1200 - 1800 to kibice powściągliwi typu; "Nie rusz Andziu tego kwiatka". Reszta to dzieci i przypadkowi! A ja pamiętam mecze trzeciej ligi, była nas garstka więc mogę palcem pokazać kto wtedy chodził na mecze i uczestniczył w wyjazdach. Pamiętam również jak powiększała się widownia po wkroczeniu do Klubu Grupy 100, Stawowego, Misiora i Filipiaka. W końcu wypełniał się cały stadion. To było wspaniałe, ale po śmierci Papieża, "brataniu" z GTS em i słynnym meczu z ZL coś pękło. Wtedy to ponurzy panowie chcieli pobić mojego ojca, bo nie śpiewał wtsk. Wielu kibiców przestało chodzić na mecze Cracovii. Nasza sąsiadka może się pochwalić wielokrotnie większą liczbą kibiców i zastanawia się jeszcze jak powiększyć swe szeregi, nasi włodarze chyba głowią się jak pozbyć się reszty fanów, a my im tym w znacznym stopniu pomagamy!
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 18.02.2010 o 21:39
      Post #588965 18.02.2010 21:39
    wszystko się zmieni z nowym stadionem. Zobaczysz ile przyjdzie ludzi na jego otwarcie. Sąsiadce zacznie ubywać kibiców bo nie będą mieli na kogo patrzeć. U nas przeciwnie. Oby tylko ci bandyci nie przyszli z powrotem. Teraz ich nie ma i jest mi z tym dobrze.
    • Przemas78

1.4K
      1
    • 18.02.2010 o 22:14
      Post #588982 18.02.2010 22:14
    Ale ten cały zasrany system chociaż niedoskonały funkcjonuje w Kielcach i nikt nikogo nie zmusza do kupowania biletów tylko w przedsprzedaży ten cały elektroniczny bilet można zakupić także pod stadionem . U Nas wprowadzają nowości ale od dupy strony . P.s . Żeby nie było bo z dla chcącego nic trudnego ....
    • eredin

9.1K
      4.1K
    • 18.02.2010 o 22:29
      Post #588989 18.02.2010 22:29
    Przemas78 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Ale ten cały zasrany system chociaż > niedoskonały funkcjonuje w Kielcach i nikt nikogo > nie zmusza do kupowania biletów tylko w > przedsprzedaży ten cały elektroniczny bilet > można zakupić także pod stadionem . U Nas > wprowadzają nowości ale od dupy strony . P.s . > Żeby nie było bo z dla chcącego nic trudnego > .... Mylisz się - Cracovia chce mieć ten system, ale przy Kałuży. W Kielcach działa bo jest nowy stadion A u nas dopiero będzie Ale jak ktoś chce napluć na władze klubu to każdy pretekst jest dobry
    • Przemas78

1.4K
      1
    • 18.02.2010 o 22:56
      Post #588995 18.02.2010 22:56
    eredin Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Przemas78 Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > Ale ten cały zasrany system chociaż > > niedoskonały funkcjonuje w Kielcach i nikt > nikogo > > nie zmusza do kupowania biletów tylko w > > przedsprzedaży ten cały elektroniczny bilet > > można zakupić także pod stadionem . U Nas > > wprowadzają nowości ale od dupy strony . P.s > . > > Żeby nie było bo z dla chcącego nic trudnego > > .... > > Mylisz się - Cracovia chce mieć ten system, ale > przy Kałuży. > W Kielcach działa bo jest nowy stadion > A u nas dopiero będzie > > Ale jak ktoś chce napluć na władze klubu to > każdy pretekst jest dobry Dobrze zgoda to niech wprowadzaja na nowym stadionie a nie na Hutniku . I nie chodzi mi o plucie na klub zreszta tego nie napisałem .
    • Kojo

3.1K
      5
    • 18.02.2010 o 23:02
      Post #588998 18.02.2010 23:02
    Panowie, jutro okaze sie dokladnie co i jak, [b]nie bedzie ktos naprawde mogl jechac po bilet to przesle mi pieniadze na konto z odpowiednimi danymi, ja mu bilet kupie, i bedzie mial do odebrania przed meczem[/b], mieszkam niedaleko wielickiej wiec nie bedzie problemu. Jak ktos bedzie zainteresowany zrobi sie to ewentualnie w ramach stoawarzyszenia zebyscie mieli co do mnie pewnosci.
    • Przemas78

1.4K
      1
    • 18.02.2010 o 23:19
      Post #589000 18.02.2010 23:19
    Szacunek ale tu nie do końca o to się rozchodzi bo pewnie ,że mozna to zrobić tylk ojak piszę ten innowacyjny system to już niech sobie na nowym stadionie wprowadzają.
    • Trunks

230
      11
    • 19.02.2010 o 00:10
      Post #589008 19.02.2010 00:10
    Pomijając problemy z dostępnością biletów, ja widzę jeszcze jedno ale... [img]http://www.cracovia.pl/news/n6534.jpg[/img] Na projekcie widać, że na karcie nadrukowane będą: -imię i nazwisko -pesel -sektor, rząd, miejsce Czyli jeśli teraz się kupi karnet na Suche Stawy to na przyszły sezon trzeba będzie wyrabiać nową kartę z nowymi danymi dotyczącymi miejsca na stadionie... Czy nie dało się jeszcze w tej rundzie w jakiś sposób obejść ustawy i sprzedawać zwykłe karnety/bilety, a dopiero na nowy stadion "karty kibica" ?
    • eredin

9.1K
      4.1K
    • 19.02.2010 o 00:26
      Post #589014 19.02.2010 00:26
    Przemas78 Napisał(a): > Dobrze zgoda to niech wprowadzaja na nowym > stadionie a nie na Hutniku . I nie chodzi mi o > plucie na klub zreszta tego nie napisałem . Pisząc "plucie" miałem na myśli zarzucanie klubowi że nic nie robi. A co do postów że może by to załatwić jak jesienią, to nie wiem czy ustawa to dopuszcza. Pewnie musiałaby się zgodzić komisja ligi, PZPN. Policja i diabeł wie kto jeszcze... A na razie nadal nie wiadomo gdzie zagramy mecz z Legią. I jak tu iść o czymkolwiek rozmawiać?
    • Kondi

223
      0
    • 19.02.2010 o 00:28
      Post #589015 19.02.2010 00:28
    Mam wrażenie, że rozumiem problem związany z brakiem chęci i ekonomicznej zasadności inwestowania w system identyfikacji osób na SS. Niemniej jednak schemat w którym proponuje się nam się możliwość nabywania biletów z x-dniowym wyprzedzeniem jest nieporozumieniem. I proszę o nie wypisywanie bzdur i banałów o lenistwie, itd. - jasnym jest to, że my jako osoby biorące udział w tej dyskusji nie będziemy mieli problemu z nabyciem biletów lub karnetu i co za tym idzie wycieczka na Wielicką nie jest dla nikogo z nas żadną przeszkodą. Jeżeli chcemy jednak, aby liczba widzów na meczach przekroczyła rozmiary 2-3 tys., które pewnie i tak przyjdą niezależnie od okoliczności to MUSI istnieć możliwość nabywania biletów w dniu meczu. I nie ma tak, że się nie da - bo jak się nie da, to później niech nikt się nie zdziwi, że frekwencja na nowym stadionie nie spełni oczekiwań. Bo co??? Nagle - na hasło: "Teraz kurwa my" z dnia na dzień frekwencja urośnie nam 5-cio krotnie??? Wydaje mi się, a nawet jestem pewien, że okres tej rundy wiosennej - zarówno pod względem sportowym, jak i kibicowskim to będzie baza do ewentualnego sukcesu frekwencyjnego na nowym stadionie. "Otrzepaliśmy się" po smrodzie z ŁKS-em, kilka ciekawych transferów, bliżej na stadion, trochę głośniej w mediach po zapowiedziach Profesora - to wszystko można wykorzystać i spróbować już teraz zdobyć kilka tys. duszyczek, które na nowy stadion przyciągną następne. Jeden warunek: takie osoby będą chciałby przyjść na mecz raz, a później w zależności od ogólnego wrażenia - da Bóg kolejny. Zdecydowana większość tych osób (80-90%) zdecyduje się na przyjście w dniu meczu - co oznacza, że tylko i wyłącznie możliwość zakupu biletu w dniu meczu im to umożliwi. Jeżeli więc nie da się lub nie ma sensu inwestować w system na stadionie Hutnika, to może jest sens zainwestowania w punkt sprzedaży biletów w Nowej Hucie (w relatywnie niewielkiej odległości od stadionu), który to punkt wraz z elementami systemu służyłby nam również w przyszłości umożliwiając dystrybucję biletów na mecze rozgrywane na nowym stadionie - w tym rzecz jasna również z możliwością zakupu biletów w dniu meczu? Swoja drogą czy te elementy systemu nie da się po prostu przenieść, przeinstalować na inne miejsce po ich wykorzystaniu na SS??? Wydaje mi się, że proponowane przez klub rozwiązanie nie jest przemyślane, a już na pewno nie może być tym docelowym. Jeżeli chcemy mieć na nowym stadionie dużą frekwencję to musimy dysponować co najmniej kilkoma punktami sprzedaży, tak aby bilety były nie tylko tanie, ale i ogólnodostępne! Może skorzystać z pośrednictwa jakiejś sieci: EMPiK, Kolporter, cholera wie czego jeszcze...

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

Goście (2)
    • Główna
    • Działy i kategorie