Paweł Nowak
Krakowski Nedved
24-letni skrzydłowy Cracovii Paweł Nowak nie jest piłkarskim żółtodziobem. Obok Kazimierza Węgrzyna, Sławomira Olszewskiego jest najbardziej utytułowanym graczem "pasów".
Z Wisłą, kiedy trenerem był Franciszek Smuda, zdobył tytuł mistrza Polski, w pierwszym zespole zaliczył 27 spotkań, grał w Pucharze UEFA przeciwko walijskiej Newtown, włoskiej Parmie. Potem był Hutnik, Proszowianka, obecnie jest Cracovia, z którą w czerwcu tego roku wygrał III ligę, a teraz jest wiceliderem II ligi z szansami na awans do ekstraklasy.
- Jestem teraz z Cracovią związany na dobre i na złe - mówi Paweł Nowak. - Gram dla tego klubu i tylko to się w tej chwili liczy. Trzeba zrobić wszystko, aby Cracovia była znowu wielka, aby spełniły się marzenia kibiców "pasów".
Paweł Nowak spełnia w zespole kluczową rolę, hasa nie tylko po skrzydle, atakuje, wraca do obrony, a przede wszystkim wypracowuje bramki kolegom.
W jesiennej rundzie zaliczył 3 gole i aż 15 asyst. Pytany, co sprawia mu więcej satysfakcji - zdobywanie goli czy ich wypracowywanie? - odpowiada: - Mam wielką radość, kiedy po moim podaniu padnie bramka. To cieszy mnie najbardziej.
Idolem Pawła Nowaka jest czeski pomocnik Pavel Nedved. - Imponuje mi swoją grą, techniką, żywotnością, przeglądem sytuacji - mówi piłkarz Cracovii.
(AS)
-
-
Krakowski NEDVED :-)
Dla nas Pawka jest równie cenny jak Nedved dla Juve!
Tylko ciekawi mnie to jak się bedzie prezentował gdy działacze ściągną jakiegoś lewego pomocnika. Zeby tylko chłopak nie spalił się psychicznie!
Dla mnie Nowak jest i będzie nr.1, i jak mu nie idzie, tak walczy, zostawia na murawie wszystko. Tak ma być, Paweł trzymaj się !!!
Nedved też był chłopakiem na czarną robotę, i wiem, że ty chuj… mu nie dadzą ocenę, ale i tak On będzie najlepszym, do du.. z takimi Ronaldami, Zidanami, Backhamami, to dobre figurki do reklamki nie dla zespołu.
dla Nadveda chyba największym wyróżnieniem był transparent na Lazio: CLONATE NEDVED
a Paweł - kiedyś i on pewnie takiego doczeka:):)
Może sklonujemy Adama Małysza? :-D
dla mnie Paweł to swietny piłkarz i czasem mnie irytuje, ze przez wielu jest niedoceniany (mozna to zauwazyc patrzac po przyznawanych mu ocenach i komentarzach) Mysle ze Nowak ma umiejetnosci na pierwsza lige i mam nadzieje ze przy jego pomocy Cracovia zagra w niej w przyszlym sezonie.
Wielu uwaza, ze Pawel ma zbyt wiele strat i ze jest niedokladny. Moim zdaniem wynika to głównie z tego ze nie boi sie odpowiedzialnosci i jest szalenie aktywny na boisku. Ze swojej strony zyczylbym sobie zeby inni pilkarze mieli tak wiele strat jak Pawel i zaliczali po kilka bramek i kilkanascie asyst w rundzie!!!!
Z Nowakiem do pierwszej ligi!!!!
Anton święte słowa!
Dario, Anton wstępujecie do e-fan-clubu Pawki?
Każdy chciałby do niego należeć. Juz nie pamiętam ile fraszek, wierszyków i rymowanek ułozyłem swego czasu na jego cześć! Gdzieś ten temat się "zapodział", ale Pawka zawsze na czele!
a ja powiem że ejst moim dobrym znajomym i sąsiadem :)) pozdro
to mu buty wyczyść "baterfleju"
baterfleju ... buehehe tak tak ... CrAcOvIa ... nie wiem czemu bulwers z twojej strony odrazu ... może dlatego że ja za WISŁĄ ... pozdro
a kogo interesują twoje posty i co ty tu robisz .
macie swoje ęntelegentne fora to sobie tam klikajcie i po sprawie !
a może chcesz zmienić strone błoń ?? :-)
tyle w tym temacie coby nie odchodzić od "Pawki"
Paweł Nowak to jest nasz człowiek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dla mnie jest lepszy od Nedveda a jeszcze proponuje fan Club Dubickego nikt tak sie nie zderza jak on panie Stawowy kup pan tego piłkarza bedzie miał kto czyscic buty Pawce
cos powiem z innej beczki skladak bujaj sie...bo Cie znajde i nawet tata ZOMO nie pomoze!a co do Nowaka to jakis czas temu temu gdy gral w wisle:(a ja balowalem na os RZAKA z kibicami KSC ktos wpadl na pomysl aby Nowakowi osprejowac auto:)bodajrze Clio szkada ze akurat nie stalo pod blokiem;)pozdro.a co do skladaka zaciaglem jezyka to typ nie zaslugujacy na odpiski na jego posty w podpisie na wiernosc a jest przezutka:))))))))))))))))
Dario: pewnie, że Paweł to dobry piłkarz, i haruje na boisku za dwóch, ale ma kilka poważnych wad. Przede wszystkim kłopoty z przyjęciem piłki i zbyt słaby drybling. No i jeszcze jedna rzecz: jak pasy zaczynają przegrywać, to zbyt szybko zaczyna wykonywać nerwowe posunięcia, fauluje, traci piłki.
Te wszystkie braki wychodzą podczas spotkań z dobrymi przeciwnikami, że przypomnę mecz w Radomsku.
Nie zmienia to faktu, że bardzo dużo robi.
Pozdro
K.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)