Trochę mnie ciągnie by komuś przyłożyć.
Lecz tak grzecznie ,logicznie- spróbuję absurdalnych
pomysłów forumowiczów / w dobrej wierze tak sądzę/
- odrzucić.
Snadny : wynocha jako środek na rozwój. I co pójdzie
chłopak delikatny, talent niezaprzeczalny, w środowisko
obce, nieprzyjazne, które mu będzie kłody rzucało pod
nogi. Taki macie pomysł na jego rozwój. Czy będąc w
kadrze I zespołu pod okiem Lenczyka,a nawet grając
ME. i będąc zmiennikiem nie jest to krok właściwy.
Chłopak, jak tam gdzieś napisano, zaczął studia ,chwała
mu za to , a to tylko dowodzi , że pomysły niektórych,
warte , żeby nie wskazywać- cholernie małe.
Jednostka/ patrząc z boku/ super pozytywna, talent
do obróbki i czas na eksplozję. A co niektórzy proponują-
banicję. Ten sposób myślenia, to ekstrema , tak nie
powinno się myśleć w tym konkretnym przypadku.
Pozdrawiam.
-
-
Transfery itp. wiecie o co chodzi... cd. :)
Krakmen Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Trochę mnie ciągnie by komuś przyłożyć.
> Lecz tak grzecznie ,logicznie- spróbuję
> absurdalnych
> pomysłów forumowiczów / w dobrej wierze tak
> sądzę/
> - odrzucić.
> Snadny : wynocha jako środek na rozwój. I co
> pójdzie
> chłopak delikatny, talent niezaprzeczalny, w
> środowisko
> obce, nieprzyjazne, które mu będzie kłody
> rzucało pod
> nogi. Taki macie pomysł na jego rozwój. Czy
> będąc w
> kadrze I zespołu pod okiem Lenczyka,a nawet
> grając
> ME. i będąc zmiennikiem nie jest to krok
> właściwy.
> Chłopak, jak tam gdzieś napisano, zaczął
> studia ,chwała
> mu za to , a to tylko dowodzi , że pomysły
> niektórych,
> warte , żeby nie wskazywać- cholernie małe.
> Jednostka/ patrząc z boku/ super pozytywna,
> talent
> do obróbki i czas na eksplozję. A co niektórzy
> proponują-
> banicję. Ten sposób myślenia, to ekstrema , tak
> nie
> powinno się myśleć w tym konkretnym przypadku.
> Pozdrawiam.
Wiesz... Jeleń po takiej "banicji" odbudował się i wskoczył do pierwszego składu - więc nie przekreślaj pomysłu. W obecnej formie kogo ma zastąpić ? Klicha?Golińskiego ? - Bez szans, a gdzie indziej ma szanse na odbudowę. Od niego zależy jak wykorzysta szansę
eredin gdzo ten Klich byl na tej "banicji" ?? ;)
Cracovia RCJ na jakiego to piłkarza miałeś chrapkę?
Co do Kaliciaka to zobaczy się co z nim będzie, widziałem go w dwóch meczach GKS i sprawiał niezłe wrażenie chociaż bardziej mi się podobał Sobota w meczu chyba z Widzewem. Przekonamy się na wiosnę czy mają papiery na ekstraklasę bo Sobota zapewne też w styczniu przeniesie się do wyższej ligi.
GW już wie czyja głowa ma spaść
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35800,7373392,Z_kogo_budowac_nowa_Cracovie.html
Z ich listy wyłania się 11 zawodników, choć nie wiem czemu wymieniać Merdę. To tak jakby MU wymienił Kuszczaka bo i tak jest VdS.
Do tego Baran, Pawlusiński, Tupalski - nie do wymiany - przynajmniej wg mnie, lecz do dogrania - najgorszą polską bolączką jest krótka ławka. Pasy tu nie są wyjątkiem. Redaktor o tym zapomniał
eredin Baran, Tupalski i Pawlusiński zdecydowanie nie do wymiany na teraz, na następny sezon ale za dwa, trzy lata czyli wtedy gdy mamy niby grać w pucharach to już na pewno będą potrzebni ludzie by ich zastąpić ze względu na ich wiek.
3lvis Napisał(a):
> eredin Baran, Tupalski i Pawlusiński zdecydowanie
> nie do wymiany na teraz, na następny sezon ale za
> dwa, trzy lata czyli wtedy gdy mamy niby grać w
> pucharach to już na pewno będą potrzebni ludzie
> by ich zastąpić ze względu na ich wiek.
Wtedy do zostają do pracy z młodzieżą :). Masz 100% racji
Oj, Tupal jednak do wymiany. Gra dobrze, tego nie mogę zaprzeczyć. Ale ileż on fauluje, nieraz niepotrzebnie. Dostaje żółte kartki, a pewnie dostanie jeszcze w tym sezonie czerwoną(a już betonami powinien taką dostać). Trzeba nam doświadczonego stopera za niego. Pawlusiński i Baran mogą zostać, ale właśnie do szkolenia młodzieży. Jak wróci Ślusarz to dla Plastika miejsca w składzie z obecną formą nie widzę. Szeliga od Barana już jest lepszy.
Nzg żeby walczyć o czołowe lokaty w lidze a później w pucharach trzeba mieć nie tylko mocną pierwszą 11 ale także, a może przede wszystkim mocną ławkę by w razie kontuzji, czy nawet na ostatnie 20 minut zawodnik wskakujący do składu nie osłabiał drużyny a dawał jej coś ciekawego. I myślę, że jak wróci Ślusar to Plastik, tak jak i Moskit, którym pisałem już wcześniej będą idealnymi zmiennikami właśnie. Widać już powoli, że Pawlusiński często nie ma sił na całe 90 minut ale pomyślcie ile może nam jeszcze dać wchodząc z ławki także zastanówmy się czy od razu go skreślać.
A co do Tupalskiego to też uważam, iż potrzeba nam kogoś pewniejszego ale według mnie również powiniem zostać z nami jako bardzo dobry rezerwowy, który naciskałby na podstawowych obrońców. Musimy mieć szeroką ale wyrównaną kadrę (a nie tak jak przed sezonem gdzie było 40 piłkarzy z czego max 20 się do czegoś nadawało) jeżeli chcemy myśleć o walce z najlepszymi.
Jeleniowi taka "banicja" w Pradniczance nie pomogla. Mial isc do Gornika Wieliczka, czyli czolowej druzyny II ligi, ale tuz przed startem zrezygnowali z niego i innych zawodnikow, bo kopalnia cofnela kasę. Trafił do Pradniczanki, bo mogl zostac zgloszony tylko do druzyny w lidze, ktora nie wznowila wiosennych rozgrywek. Tam zlapal kontuzje i tyle bylo z jego gry na banicji.
mknący - ok. Nie podejmuję polemiki.
Za to poszukałem troszkę o Kaźmierczaku. Na oficjalnej stronie Vitorii w której obecnie gra, dane nie są zbyt budujące. Jeżeli nie jest kontuzjowany to gra naprawdę rzadko...
eredin Napisał(a):
> mknący - ok. Nie podejmuję polemiki.
> Za to poszukałem troszkę o Kaźmierczaku. Na
> oficjalnej stronie Vitorii w której obecnie gra,
> dane nie są zbyt budujące. Jeżeli nie jest
> kontuzjowany to gra naprawdę rzadko...
I w tym tkwi nasza szansa. Przecież gdyby grał regularnie moglibyśmy o nim zapomnieć
Szeliga od Barana już jest lepszy?.Kiepski żart na pewno nie na pozycji defensywnego pomocnika!!!
Co do naszych potrzeb to potrzebujemy klasowego stopera znacznie lepszego od Tupalskiego czy Wasiluka.
Pietrasiak nie jest żadną alternatywą -to zawodnik nie podnoszący poziomu gry w takim stopniu jak byśmy chcieli .Nie jest to stoper na puchary.Dobrego stopera trzeba poszukać za granicą i trzeba liczyć się ze sporym wydatkiem jesli mam być wyraźnie lepszy od tych co są.
Co do bocznych obrońców to na puchary póki co nie nadaje się żaden .Mierzejewski czy Derbich to są zawodnicy na średnim ligowym poziomie.By iść do przodu muszą mieć konkurentów obaj.
Mamy problem na pozycji lewoskrzydlowego .O ile mamy 2 dobrych na prawej stronie Sacha i Pawlusiński to na lewej możemy na siłę któregoś z nich dawać lub Derbicha .Zostaje jeszcze Sasin
Potrzebujemy 2 napastników +rozgrywającego .W tej chwili mamy 1 napastnika (Matusiaka gnebią jeszcze kontuzje ,drugi Ślusarski po ciężkiej kontuzji może długo dochodzić do siebie)Reszta póki co na ekstraklasę się nie nadaje.
Co do rozgrywającego to Klich powinien grać ,ale bez konkurenta nie ma szansy na rozwój!!!
opryszek, jesli to czytasz, to sluchaj - nie dosc, ze jestes gnida, to jeszcze moj kot bylby lepszym dziennikarzem od ciebie
Krzysztof Kaliciak przechodzi do Cracovii
Zawodnik GKS Katowice Krzysztof Kaliciak podpisze trzyletni kontrakt z Cracovią - poinformowała "Gazeta Wyborcza".
Umowa 23-letniego napastnika z GKS-em miała wygasnąć w czerwcu 2010 roku, więc kluby szybko dogadały się w kwestii odstępnego. Cracovia zapłaci katowiczanom ok. 100 tys. zł.
- Szybko ustaliliśmy warunki kontraktu indywidualnego, przeszedłem badania. Trener Orest Lenczyk lubi stawiać na młodych, a ja przenoszę się pod Wawel, by rozwijać swoje umiejętności i stawiać sobie wyżej poprzeczkę - twierdzi Kaliciak, który w obecnym sezonie I ligi strzelił dziewięć goli.
źródło: Gazeta.pl
90 Minut
potter Napisał(a):
> Szeliga od Barana już jest lepszy?.Kiepski żart
> na pewno nie na pozycji defensywnego pomocnika!!
Potter badz powazny , chlop nie dosc ze nie umie podac prostej pilki na 5 metrow , to jeszcze mu sie wydaje ze nadal gra w I I I lidze gdzie norma jest bieganie za przeciwnikiem tylko po to by ,, czysto ,, trafic go w nogi , nie pilke .
potter Napisał(a):
> Szeliga od Barana już jest lepszy?.Kiepski żart
> na pewno nie na pozycji defensywnego pomocnika!!!
>
Niekoniecznie.... Wszystko zależy od tego jaka taktyka będzie lepsza na konkretne spotkanie... ZArówno Baran jak i Szeliga mają swoje zalety .. Baran zdecydowanie lepszy w destrukcji ale niestety w niczym więcej... Szeliga tylko poprawny w odbiorze ale za to ma świetny przegląd pola precyzyjne podania na kilkadziesiat metrów i włacza się w ofensywę.... Należy też pamiętać że Baran lepszy już nie będzie a Szeliga gdy trener na niego postawi może grać lepiej....
Dawać Bąka :) Na pewno go nie będą na siłę zatrzymywać w Austrii :D
K-S-C skad sie biorą takie dyrdymały o podaniu Barana?On jeste technicznym profesorem
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)