Ruch ma kłopoty z ZUS-em więc może chcieć zarobić kaskę. Byle nie za dużą.
Co do innych wzmocnień będą 2,3, max 4 transfery. Po co nam 8 zawodników ? Najpierw warto odpowiedzieć sobie na pytanie kogo posłać ma ławkę.
Bo ściągać za milion zawodnika na ławkę to lipa.
Pewniacy w składzie to Cabaj, Mierzejewski, stoper, Derbich , Baran, Goliński, Sacha,Klich,Matusiak - zajętych 9 z 11 miejsc.
Ponadto są Pawlusiński - ostatnio pewniak, Szeliga, Wasiluk, i jeden z dwóch stoperów - Polczak/Tupalski. Wraca Ślusarski, jest jeszcze Sasin, Kaszuba, Cebula
Wnioski - lewoskrzydłowy, stoper, i ..właśnie - obrońca lub rozgrywający. I tak będziemy grali jednym napastnikiem, a kupowanie kogoś "na ławkę" za taką kasę to idiotyzm
-
-
Transfery itp. wiecie o co chodzi... cd. :)
może by tak :D:D:D
http://sport.interia.pl/raport/Barcelona-Real/news/brak-chetnych-na-talent-z-barcelony,1409639
eredin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ruch ma kłopoty z ZUS-em więc może chcieć
> zarobić kaskę. Byle nie za dużą.
> Co do innych wzmocnień będą 2,3, max 4
> transfery. Po co nam 8 zawodników ? Najpierw
> warto odpowiedzieć sobie na pytanie kogo posłać
> ma ławkę.
> Bo ściągać za milion zawodnika na ławkę to
> lipa.
> Pewniacy w składzie to Cabaj, Mierzejewski,
> stoper, Derbich , Baran, Goliński,
> Sacha,Klich,Matusiak - zajętych 9 z 11 miejsc.
> Ponadto są Pawlusiński - ostatnio pewniak,
> Szeliga, Wasiluk, i jeden z dwóch stoperów -
> Polczak/Tupalski. Wraca Ślusarski, jest jeszcze
> Sasin, Kaszuba, Cebula
> Wnioski - lewoskrzydłowy, stoper, i ..właśnie -
> obrońca lub rozgrywający. I tak będziemy grali
> jednym napastnikiem, a kupowanie kogoś "na
> ławkę" za taką kasę to idiotyzm
W takim razie kto według ciebie jak przyjdzie Wróbel powinien iść na ławke Pawlusiński czy Sacha ?
Wróbel :)
Co do Derbicha w podstawowym składzie to mam powazne watpliwosci
Jedynymi pewniakami są Cabaj, Polczak, Derbich, Sacha, Goliński, Klich i Matusiak. 4 pozycje są nieobsadzone. Zakładając, że pozbedziemy się Kłusa, Misana, Witkowskiego i Grzegorzewskiego zostaje nam Merda, Tupal, Wasyl, Mierzejewski, Szeliga, Baran, Cebula, Pawlusiński, Sasin, Kaszuba i dochodzący do siebie Ślusarski. Nie można zapominać o Jeleniu i Balidze którzy prędzej czy później zaczną dostawać szanse z prawdziwego zdarzenia od Oresta Wielkiego, bo poprostu piłkarsko na to zasługują. Nie wygląda to źle już teraz, mamy 20 niezłych zawodników, a kilku wręcz bardzo dobrych. 2, 3 wzmocnienia (imo stoper, p.obrońca, l.skrzydłowy), czyli piłkarze klasy w/w pewniaków lub lepsi i mamy ciężką pake.
piotrek67 Napisał(a):
> Co do Derbicha w podstawowym składzie to mam
> powazne watpliwosci
Ty chyba sobie żarty robisz
Derbich to według mnie jeden z niewielu pewniaków do składu....gra najrówniej ze wszystkich naszych piłkarzy i to on jest pewniakiem do składu
Nie brałbym niedzielana :P Nie lubie gościa. Gra jedno i to samo :P Fakt faktem, że zarąbiście mu to wychodzi ale mimo wszystko pewnie zażądał by wysokiej pensji i zacząłby się dąsać jakby go Orest na ławce posadził.
Pietrasiak byłby świetnym pomysłem, na początku myślałem, że nie ma szans żeby do nas przyszedł skoro dwa lata temu Lech nie dałrady go kupić, a tu proszę coś jednak jest na rzeczy :)
Ktoś z dwójki Wróbel, Szczot to też świetny pomysł :) Tak samo Djokaj jeśli by przyszedł za darmo.
A Kaza to ja bym na stoperze widział.
Kaza na defensywnego pomocnika:D
ale nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu
jak będą konkretne nazwiska to możemy podyskutować o pierwszej 11
Nie ma zadnych pewniakow, kazdego mozna zamienic lepszym. pozatym druzyna to nie jest 11 zawodnikow tylko to jest 20 paru pilkarzy, zeby nie bylo ze np. Matusiak sie rozchoruje i na szpicy grac Sacha, gdzie sie nie nadaje moim zdaniem. Swoja droga gazety niech pisza co chca :)
Ja stawiam, że Rząsa prowadził lub będzie prowadził rozmowy ze Smolarkiem. Gość jest za darmo, w zimie nie podpisze jakiegoś lukratywnego kontraktu w zachodnich ligach bo po prostu pół roku nie grał i jest bez formy. Jest za darmo, trzeba mu tylko dac odpowiedni kontrakt, i tu jest jedyny problem czy Profesor sie na to zdecyduje. Smolarek bez formy na wiosne i tak będzie dobry na naszą ligę, a jak formę odzyska to w przyszłym sezonie walczymy o najwyższe cele (pod warunkiem jeszcze 3-4 dobrych wzmocnień)
ja stawiam, że będzie to Messi ;)
a ja stawiam na Tolka Banana.... i jestem pewien że wzmocnienia nie pokryją się z nazwiskami tu krążącymi...:D
też sobie napiszę kogo bym chciał....... Wróbel z Bełchatowa i Sobiech z Ruchu
A teraz ktos napisze ,ze Sobiech dogaduje sie z Lechem a inny ,ze chce Bolka i znowu karuzela sie zacznie. Oj niech to sie juz wyjasni......
no i jest biały i jest Polakiem, a to ważne przecież ;)
jkm05 Napisał(a):
> Warto brać Drumlaka.
> Dobry zawodnik, zwłaszcza że nawet za darmo
> może grać......:)
>
> CRACOVIA PANY!!!!!
Już dajcie spokój z tym Drumlakiem. Zapomnijmy o nim. Ten facet nie jest wart tego żebyśmy ciągle o nim pisali.
Mysle ze Kazimierczak z Victorii Setubal bylby strzalem w czysta 10!!!Gosc ma ogromne doswiadczenie i dysponuje bardzo dobrym podaniem dobrym odbiorem pilki a do tego ma atomowe uderzenie!!Naprawde nasi obecni defensywni ktorych szanuje niestety ale mogli by sie duzo od niego nauczyc.
A poza nim ja widze u nas :Wrobla,Jacka Baka lub Pietrasiaka i jakiegos napadalca ale tez nie koniecznie bo uwazam ze Kaszubie nalezy sie wiecej szans na gre.
zdecydowanie popieram że Kaszubie należą się szansę ale nie w grze na 1 napastnika. z całym szacunkiem dla niego ale w takim wypadku napastnik musi przyjąć piłkę plecami do bramki , utrzymać się przy niej absorbując conajmniej 2-3 obrońców. a Kasza poprostu nie da sobie z tym rady-brakuje mu siły i doświadczenia. wystarczy obejrzeć ostatnie mecze Pasów i zobaczyć jak to robił Ślusar albo Radomatu. Natomiast Kaszuba przy drugim napastniku to mogłaby być świetna sprawa bo raz że wzajemnie mogliby się uzupełniać to po drugie mógłby nabierać doświadczenia bezpośrednio w trakcie meczu....sorry za offtopic....wracając do tematu to Smolarek na 90% nie przyjdzie ale z niecierpliwością czekam na jakiegoś napastnika i na Kaźmierczaka
Zgadzam sie ze tym ze Kaszuba potrzebyje kogos w linii i podejrzewam ze od wiosny bedziemy grali 4-4-2 bo Orest musi znalezc miejsce dla Matusiaka i Slusara jak wyzdrowieje obok siebie bo jak by to mialo inaczej wygladac? Matusiak cofniety lekko a Slusar na szpicy??Agdzie wtedy miejsce dla Goliny??
Szczerze to groza nam naprawde niespotykane od grubych,grubych lat ogromne klopoty bogactwa:) I dobrze zyska na tym na pewno forma naszych bo rywalizacja bedzie ostra.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)