A Ty -sterby- jak latawiec na wietrze raz tu raz tam,zmieniasz poglady, no chyba jednak ja mam rację to Rohaczek jest fachowcem od hokeja i powinien zadbac o to by druzyna bez nerwów mogla dobrze pracować,a nie np.z niewyleczonymi kontuzjami czyli nie w pelni sił pracować (grac ciężkie mecze).(Jeżeli nie ma nic do powiedzenia w klubie to ja dziękuje za takiego szefa -trenera ) Dobrze że hokeiści to twardziele i nie cyrtolą sie bardzo ze swoimi dolegliwosciami,ale narażają swoje zdrowie i nie wiedomo jak się to odbije na pózniejszym ich zdrowiu.Dlatego-sterby- uwazam że Rohaczek lawiruje na krwędzi i zachowuje się nieodpowiedzialnie ze swoimi pracownikami(hokeistami),a dobór obcokrajowców to jest jego porazka.Tak się zachwycasz Musialem ,a dla mnie on slabo jezdzi na ływach i w ogole nie pomaga chlopakom ,nie walczy tylko przemyka po lodzie i przez to udaje mu sie od czsu do czasu mieć asyste i strzelic bramkę ,zwróć uwage na jego pracę ,walkę na lodzie jak pracuja polacy a co on robi.Podobnie jest z Radzikiem on wcale nie jest tak świetny powinien byc częściej ściagany z glupie bramki,on sie slizga na tym że ma dobrą drużynę i dobrych defensorów,jak tylko oni zawioda to nic nie broni,(Sobecki to jest bramkarz przez duze "B",) Raczka mógłby sie okazać dużo lepszy,bardzo cięzko pracuje a nie gwiazduje jak Radzik.To jest oczywiście moje zdanie i mozesz się z nim nie liczyć,i nie zgazdzać,ale musiałem wyrzucic to z siebie,bo mnie krew zalewa jak czytam jak przeczytasz -sterby- kogos mądrzejeszego od siebie(np.klekot)natychmiast zmieniasz zdanie.
-
-
CRACOVIA-GKS TYCHY 08.01.2010 godz.19.15
Karvin: wszystko fajnie, staram się nie panikować, ale:
1. na dzień dzisiejszy Tychy są o włos od uzyskania bonusu (który jest nowym elementem w tej układance). To oznacza większy komfort, można oszczędzić trochę sił, zaplanować, kiedy chce się rzucić wszystko na szalę, a kiedy trochę odpuścić.
2. nam się już wydawało, że odjechaliśmy konkurencji, ze powinniśmy się przymierzać do gry w lidze słowackiej albo czeskiej, bo tu nie ma z kim... no więc rywale udowadniają, że wiadomości o ich śmierci były trochę przesadzone:)
3. przy aspiracjach do gry w pucharach zupełnie inaczej należałoby traktować drużynę rezerw. Oni powinni plasować się w połowie tabeli, powinien tam być co najmniej jeden pełny atak zdolny realnie rywalizować z zawodnikami 1 drużyny; uważam to za oczywistą oczywistość, a jak jest, każdy widzi. Nie deprecjonuję tych chłopaków, robią, co mogą i chwała im za to, ale brakuje im jeszcze sporo.
4. Nigdy dotąd, jak pamiętam, nie odpuściliśmy sobie tematu "kupujemy stranieri na PO" - megalomania lubi się mścić.
Drogi reewe99 ale to czy trener ma coś do powiedzenia w klubie to przede wszystkim zależy od niego czy od jego pryncypałów którzy go chcą słuchać ? Przecież czytałem jego wypowiedź w prasie że chce wzmocnić zespół na play off, miał reprezentanta Ukrainy tylko sie okazało że zatrudnienie gościa spoza UE przekracza możliwości organizacyjne naszego klubu... a co do Musiala to ciekawostka dlaczego przyszedł do Cracovii w sierpniu a nie w maju... dlatego że trener nie potrzebował zawodnika, choć słynie z tego że u niego gracze muszą pracować z zespołem całe lato, czy może dlatego że w maju to wszyscy w klubie zajmowali się piłką i dla trenera hokeja nikt nie miał czasu, a poza tym zawodnik będzie miał kontrakt o 3 m-ce krótszy patrz 3 wypłaty mniej... Dla mnie kluczem jest kto zarządza hokejem, kto wymyśla cele,plany transfery, a kto decyduje o planach, celach i transferach.... bo w tym sezonie jestem zaniepokojony tym zarządzaniem i tyle... ciekawostką jest też że w tym sezonie, w lecie nie pozyskaliśmy żadnego młodzieżowca do gry w PLH a takie Tychy łyknęły Galanta i Witeckiego i zobaczcie jak ci chłopcy śmigają, a u nas młodzieżowcy : Wajda- obrońca musi grać w ataku a Guzik -obrońca po kontuzji bez przygotowania letniego nie śmiga tylko się ślizga... a na ich miejsce do gry nie ma juz żadnego młodzieżowca
I zgadzam się z tezą iż hokej jest ofiarą swoich sukcesów patrz MP i PK... ja nie potrafię bez dyskusji, bez wymiany myśli powiedzieć Panowie spoko będzie dobrze... dawniej po stronie Klubu widziałem chęć bycia najlepszym (patrz transfery w grudniu czy styczniu) a teraz to widzę samozadowolenie,pewność siebie i spokój... a czas pokaże kto miał rację "zaniepokojeni" czy "pewni siebie" i "spokojni" żeby nie było wątpliwości ja zaniepokojony chcialbym aby racje mieli "pewni siebie" i "spokojni" a forum chyba jest po to by podyskutować, zwłaszcza jak sie jest zaniepokojonym... przez wiele lat byłem spokojny i pierwszy raz w tym roku jestem zaniepokojony stąd moja aktywność od niedawna na forum
Kamil_Cracovia Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dawid1906 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Są jakieś zdjęcia z meczu??
>
> Nie wolno fotografować! :D:P
Kibice nie mogą robić zdjęć, ale osoby do tego uprawnione mogą. ; ]
No wlaśnie z tym Musialem jest cos dziwnego ,Buril nie mógl zostac ,bo nie chcial trenować w lecie a Musial co ??? Pewnie nie mial gdzie iśc to sie przylątał do Cracovii!!! Proszę Was zoobserwujcie co on gra??? Jeszcze jedno nie mówmy że mamay 4 piatki w 4 piatce jest tylko Witowski,a reszta nadaje sie do gry w rezerwach Cracovii.
Moim zdaniem bardzo dobry zawodnik o świetnych jak na naszą ligę umiejetnościach technicznych, b.dobrych warunkach fizycznych. Jedyny minus to przeciętna prędkość
Khalid-przeciętna predkość ,bo nie potrafi dobrze jeżdzić.Zaobserwuj go jak on pracuje dla druzyny !!!Czy pomaga chłopakom.???
reewe99 Napisał(a):
> Khalid-przeciętna predkość ,bo nie potrafi
> dobrze jeżdzić.Zaobserwuj go jak on pracuje dla
> druzyny !!!Czy pomaga chłopakom.???
hm ... statystyki:
David Musial (ComArch Cracovia) 31 meczy 30pkt (11bramek 19asyst)
Kolego reewe odczep się od Trenera Rohaczka bo niewiele wiesz o drużynie hokejowej, co już Ci kilka osób mądrzejszych ode mnie i od Ciebie również, napisało.
Zgłoś się do Patrona FC Wieliczka, on uwielbia rozmawiać z takimi harcownikami, co na swojej fladze mają wypisane "wyp...Rohaczka, wyj...Filipiaka." :P
Nie jestem znawcą łyżwiarstwa figurowego, ale zastanawia mnie jak Musial, który według Ciebie, nie umie jeździć na łyżwach grał przez tyle lat w ligach czeskiej i niemieckiej.
Ten skończony "leń" i "pasożyt" stoi tylko na lodzie i sobie punktuje. Na dodatek robi to tak skutecznie, że jest drugi w drużynie w punktacji kanadyjskiej - egoista jeden. Nic nie myśli o Cracovii tylko sobie strzela bramki. Pogonić skurczybyka, przecież to niedopuszczalne, aby jakiś zniemczony Czech blokował miejsce w składzie dla dziesiątek Rosjan
i Kanadyjczyków, którzy za czapkę gruszek chcą grać w naszej znakomitej lidze, ;)
żywcem przypomina mi to wywody "znawców" przed playoffami, a propos formy Romana Tomasa :).. to chyba mój ulubiony wątek w hokejowej części forum :)..
btw. Romka bym chętnie zobaczył jeszcze kiedyś w Cracovii, takiego depnięcia z miejsca jak on, połączonego z dobrym strzałem to mało kto miał z obcokrajowców w ostatnich latach..
Khalid Napisał(a):
> reewe99 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Khalid-przeciętna predkość ,bo nie potrafi
> > dobrze jeżdzić.Zaobserwuj go jak on pracuje
> dla
> > druzyny !!!Czy pomaga chłopakom.???
>
>
> hm ... statystyki:
> David Musial (ComArch Cracovia) 31 meczy
> 30pkt (11bramek 19asyst)
Dodam jeszcze ,ze tak lubiany przez nas (i przezemnie w szczególności) Józek Mihalik miał w 2008/09 statystykę:
57 meczy 22 gole 20 asysty - czyli porównywalnie do Musiala
ale w pierwszym sezonie 2007/08 ZALEDWIE:
[b]22 mecze 7 goli 3 asysty[/b] -fakt ,że to końcówka sezonu i play-off były .
Panowie sfolgujcie... nie napadajcie na siebie i na Musiala tylko rzeczowo dyskutujmy...
Zgadzam się że Musial ma nieprzeciętne umiejętności techniczno-taktyczne i braki w przygotowaniu do sezonu (i oto mi chodziło podkreslajac że on z nami nie trenował w lecie) nadrabia doświadczeniem i czytaniem gry jest bwartościowym graczem ale z tą jego jazdą to wydaje mi się że brakuje mu siły w nogach bo jeżdzić to on umie... a byłby dużo lepszym graczem gdyby Rudolf go przygotował do sezonu...
Panowie jeśli wszyscy będą zdrowi i zagrają tak jak w PK (zwłaszcza z Kazachami i Łotyszami) to nikt nas nie zatrzyma...
nota bene jesteście nieobiektywni co do IV ataku w składzie Witowski-Biela-Rutkowski jest naprawdę bpożyteczny jak w PK problem jest w czwartej parze obrony w PK grali bpoprawnie Wajda z Landowskim a teraz gra Landowski z Guzikiem i to jest słabota
PS Panowie Tomas miał dużo zalet ale akurat strzał miał słaby
reewe99 Napisał(a):
> No wlaśnie z tym Musialem jest cos dziwnego
> ,Buril nie mógl zostac ,bo nie chcial trenować w
> lecie a Musial co ??? Pewnie nie mial gdzie iśc
> to sie przylątał do Cracovii!!! Proszę Was
> zoobserwujcie co on gra??? Jeszcze jedno nie
> mówmy że mamay 4 piatki w 4 piatce jest tylko
> Witowski,a reszta nadaje sie do gry w rezerwach
> Cracovii.
Proponuję kolego przerzucic sie na szachy.Bo twoja znajomość gry pt. hokej na lodzie jest mizerna!
klekot Napisał(a):
> Panowie sfolgujcie... nie napadajcie na siebie i
> na Musiala tylko rzeczowo dyskutujmy...
dokładnie. Jesteśmy u siebie i rozmawiamy ze swoimi
więc Panowie miarkujcie wypowiedzi wobec siebie.
> Zgadzam się że Musial ma nieprzeciętne
> umiejętności techniczno-taktyczne i braki w
> przygotowaniu do sezonu (i oto mi chodziło
> podkreslajac że on z nami nie trenował w lecie)
> nadrabia doświadczeniem i czytaniem gry jest
> bwartościowym graczem ale z tą jego jazdą to
> wydaje mi się że brakuje mu siły w nogach bo
> jeżdzić to on umie... a byłby dużo lepszym
pełna zgoda
> nota bene jesteście nieobiektywni co do IV ataku
> w składzie Witowski-Biela-Rutkowski jest
> naprawdę bpożyteczny jak w PK problem jest w
> czwartej parze obrony w PK grali bpoprawnie Wajda
> z Landowskim a teraz gra Landowski z Guzikiem i to
> jest słabota
Bardzo celna uwaga...
BTW:
Ale teraz gooooool!!!! Musial urwał się obrońcom, stanął oko w oko z Elżbieciakiem i z 2 metrów posłał gumę między jego parkanami :)
klekot Napisał(a):
> PS Panowie Tomas miał dużo zalet ale akurat
> strzał miał słaby
oj tutaj bym dyskutował i to zawzięcie :).. Tomas miał słaby strzał? może nie miał zróżnicowanego strzału ale potrafił błyskawicznie przyłożyć [kto pamięta okienko z Unią? wygraliśmy chyba 4:2 wtedy].. na siłę się jednak spierał nie będę, jak dla mnie Tomas to na pewno top-3 obcokrajowców którzy znaleźli się w Pasach od czasu wejścia na najwyższy szczebel.. poza tym gość był idealny na playoff, dobrze wykorzystywał warunki fiz., radził sobie pod bandami, potrafił się zastawić, wyjść z szybką kontrą.. zostało tak do teraz - przy jakiejś dyskusji z kumplami o przydatności obcokrajowca porównanie jest zawsze na tle Tomasa ;)..
p.s. dołączam do zdania że IV atak bardzo się przydaje, w hokeju nie liczą się tylko punkty, proponuje celowo poświęcić jeden mecz i poobserwować chłopaków tylko z tej piątki..
Tomas był szybki a nawet jak na polska lige bardzo szybki. I to mu tutaj wystarczało. Grając teraz w Trzyńcu gra bardzo przeciętnie jak na czeskie warunki. Ale u nas na dzień dzisiejszy byłby gwiazda PLH
Na pewno sie nie wszyscy ze mną zgodzą ,ale dla mnie numerem jeden z zagranicznych był jak do tej pory
1.prof,Horny
2 .Tomas
3.Burril
4.Mihalik
5.Dudas
oczywiście od czasów sukcesów Cracovii ten ranking:)
A Badzo ?
ile osób było z Tarnovii i z Sandecjii ??? jak ktoś wie niech napisze bo jestem ciekawski :)
CRACOVIO PO PROSTU KOCHAM CIĘ !!!
cracovia21 Napisał(a):
> ile osób było z Tarnovii i z Sandecjii ??? jak
> ktoś wie niech napisze bo jestem ciekawski :)
> CRACOVIO PO PROSTU KOCHAM CIĘ !!!
Tarnovii 12 osob
Z Sandecji na pewno jedna :D Ale jaka ! ;)
cracovia21 Napisał(a):
> ile osób było z Tarnovii i z Sandecjii ??? jak
> ktoś wie niech napisze bo jestem ciekawski :)
> CRACOVIO PO PROSTU KOCHAM CIĘ !!!
Sandecji też około 12-13 osób
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)