Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • CRACOVIA-GKS TYCHY 08.01.2010 godz.19.15

• Hokej
    • Rozpoczęto 06.01.2010 o 13:42
      Ostatnia aktywność 14.01.2010 o 21:47
      11310 wyświetleń
    • reewe99

44
      0
    • 10.01.2010 o 13:58
      Post #576664 10.01.2010 13:58
    A Ty -sterby- jak latawiec na wietrze raz tu raz tam,zmieniasz poglady, no chyba jednak ja mam rację to Rohaczek jest fachowcem od hokeja i powinien zadbac o to by druzyna bez nerwów mogla dobrze pracować,a nie np.z niewyleczonymi kontuzjami czyli nie w pelni sił pracować (grac ciężkie mecze).(Jeżeli nie ma nic do powiedzenia w klubie to ja dziękuje za takiego szefa -trenera ) Dobrze że hokeiści to twardziele i nie cyrtolą sie bardzo ze swoimi dolegliwosciami,ale narażają swoje zdrowie i nie wiedomo jak się to odbije na pózniejszym ich zdrowiu.Dlatego-sterby- uwazam że Rohaczek lawiruje na krwędzi i zachowuje się nieodpowiedzialnie ze swoimi pracownikami(hokeistami),a dobór obcokrajowców to jest jego porazka.Tak się zachwycasz Musialem ,a dla mnie on slabo jezdzi na ływach i w ogole nie pomaga chlopakom ,nie walczy tylko przemyka po lodzie i przez to udaje mu sie od czsu do czasu mieć asyste i strzelic bramkę ,zwróć uwage na jego pracę ,walkę na lodzie jak pracuja polacy a co on robi.Podobnie jest z Radzikiem on wcale nie jest tak świetny powinien byc częściej ściagany z glupie bramki,on sie slizga na tym że ma dobrą drużynę i dobrych defensorów,jak tylko oni zawioda to nic nie broni,(Sobecki to jest bramkarz przez duze "B",) Raczka mógłby sie okazać dużo lepszy,bardzo cięzko pracuje a nie gwiazduje jak Radzik.To jest oczywiście moje zdanie i mozesz się z nim nie liczyć,i nie zgazdzać,ale musiałem wyrzucic to z siebie,bo mnie krew zalewa jak czytam jak przeczytasz -sterby- kogos mądrzejeszego od siebie(np.klekot)natychmiast zmieniasz zdanie.
    • docent

8.8K
      3.4K
    • 10.01.2010 o 14:55
      Post #576687 10.01.2010 14:55
    Karvin: wszystko fajnie, staram się nie panikować, ale: 1. na dzień dzisiejszy Tychy są o włos od uzyskania bonusu (który jest nowym elementem w tej układance). To oznacza większy komfort, można oszczędzić trochę sił, zaplanować, kiedy chce się rzucić wszystko na szalę, a kiedy trochę odpuścić. 2. nam się już wydawało, że odjechaliśmy konkurencji, ze powinniśmy się przymierzać do gry w lidze słowackiej albo czeskiej, bo tu nie ma z kim... no więc rywale udowadniają, że wiadomości o ich śmierci były trochę przesadzone:) 3. przy aspiracjach do gry w pucharach zupełnie inaczej należałoby traktować drużynę rezerw. Oni powinni plasować się w połowie tabeli, powinien tam być co najmniej jeden pełny atak zdolny realnie rywalizować z zawodnikami 1 drużyny; uważam to za oczywistą oczywistość, a jak jest, każdy widzi. Nie deprecjonuję tych chłopaków, robią, co mogą i chwała im za to, ale brakuje im jeszcze sporo. 4. Nigdy dotąd, jak pamiętam, nie odpuściliśmy sobie tematu "kupujemy stranieri na PO" - megalomania lubi się mścić.
    • klekot

576
      39
    • 10.01.2010 o 14:58
      Post #576688 10.01.2010 14:58
    Drogi reewe99 ale to czy trener ma coś do powiedzenia w klubie to przede wszystkim zależy od niego czy od jego pryncypałów którzy go chcą słuchać ? Przecież czytałem jego wypowiedź w prasie że chce wzmocnić zespół na play off, miał reprezentanta Ukrainy tylko sie okazało że zatrudnienie gościa spoza UE przekracza możliwości organizacyjne naszego klubu... a co do Musiala to ciekawostka dlaczego przyszedł do Cracovii w sierpniu a nie w maju... dlatego że trener nie potrzebował zawodnika, choć słynie z tego że u niego gracze muszą pracować z zespołem całe lato, czy może dlatego że w maju to wszyscy w klubie zajmowali się piłką i dla trenera hokeja nikt nie miał czasu, a poza tym zawodnik będzie miał kontrakt o 3 m-ce krótszy patrz 3 wypłaty mniej... Dla mnie kluczem jest kto zarządza hokejem, kto wymyśla cele,plany transfery, a kto decyduje o planach, celach i transferach.... bo w tym sezonie jestem zaniepokojony tym zarządzaniem i tyle... ciekawostką jest też że w tym sezonie, w lecie nie pozyskaliśmy żadnego młodzieżowca do gry w PLH a takie Tychy łyknęły Galanta i Witeckiego i zobaczcie jak ci chłopcy śmigają, a u nas młodzieżowcy : Wajda- obrońca musi grać w ataku a Guzik -obrońca po kontuzji bez przygotowania letniego nie śmiga tylko się ślizga... a na ich miejsce do gry nie ma juz żadnego młodzieżowca I zgadzam się z tezą iż hokej jest ofiarą swoich sukcesów patrz MP i PK... ja nie potrafię bez dyskusji, bez wymiany myśli powiedzieć Panowie spoko będzie dobrze... dawniej po stronie Klubu widziałem chęć bycia najlepszym (patrz transfery w grudniu czy styczniu) a teraz to widzę samozadowolenie,pewność siebie i spokój... a czas pokaże kto miał rację "zaniepokojeni" czy "pewni siebie" i "spokojni" żeby nie było wątpliwości ja zaniepokojony chcialbym aby racje mieli "pewni siebie" i "spokojni" a forum chyba jest po to by podyskutować, zwłaszcza jak sie jest zaniepokojonym... przez wiele lat byłem spokojny i pierwszy raz w tym roku jestem zaniepokojony stąd moja aktywność od niedawna na forum
    • Dawid1906

332
      0
    • 10.01.2010 o 15:27
      Post #576692 10.01.2010 15:27
    Kamil_Cracovia Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Dawid1906 Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > Są jakieś zdjęcia z meczu?? > > Nie wolno fotografować! :D:P Kibice nie mogą robić zdjęć, ale osoby do tego uprawnione mogą. ; ]
    • reewe99

44
      0
    • 10.01.2010 o 15:59
      Post #576701 10.01.2010 15:59
    No wlaśnie z tym Musialem jest cos dziwnego ,Buril nie mógl zostac ,bo nie chcial trenować w lecie a Musial co ??? Pewnie nie mial gdzie iśc to sie przylątał do Cracovii!!! Proszę Was zoobserwujcie co on gra??? Jeszcze jedno nie mówmy że mamay 4 piatki w 4 piatce jest tylko Witowski,a reszta nadaje sie do gry w rezerwach Cracovii.
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 10.01.2010 o 16:03
      Post #576702 10.01.2010 16:03
    Moim zdaniem bardzo dobry zawodnik o świetnych jak na naszą ligę umiejetnościach technicznych, b.dobrych warunkach fizycznych. Jedyny minus to przeciętna prędkość
    • reewe99

44
      0
    • 10.01.2010 o 16:09
      Post #576704 10.01.2010 16:09
    Khalid-przeciętna predkość ,bo nie potrafi dobrze jeżdzić.Zaobserwuj go jak on pracuje dla druzyny !!!Czy pomaga chłopakom.???
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 10.01.2010 o 16:27
      Post #576706 10.01.2010 16:27
    reewe99 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Khalid-przeciętna predkość ,bo nie potrafi > dobrze jeżdzić.Zaobserwuj go jak on pracuje dla > druzyny !!!Czy pomaga chłopakom.??? hm ... statystyki: David Musial (ComArch Cracovia) 31 meczy 30pkt (11bramek 19asyst)
    • sterby

20.5K
      22.5K
    • 10.01.2010 o 16:39
      Post #576709 10.01.2010 16:39
    Kolego reewe odczep się od Trenera Rohaczka bo niewiele wiesz o drużynie hokejowej, co już Ci kilka osób mądrzejszych ode mnie i od Ciebie również, napisało. Zgłoś się do Patrona FC Wieliczka, on uwielbia rozmawiać z takimi harcownikami, co na swojej fladze mają wypisane "wyp...Rohaczka, wyj...Filipiaka." :P Nie jestem znawcą łyżwiarstwa figurowego, ale zastanawia mnie jak Musial, który według Ciebie, nie umie jeździć na łyżwach grał przez tyle lat w ligach czeskiej i niemieckiej. Ten skończony "leń" i "pasożyt" stoi tylko na lodzie i sobie punktuje. Na dodatek robi to tak skutecznie, że jest drugi w drużynie w punktacji kanadyjskiej - egoista jeden. Nic nie myśli o Cracovii tylko sobie strzela bramki. Pogonić skurczybyka, przecież to niedopuszczalne, aby jakiś zniemczony Czech blokował miejsce w składzie dla dziesiątek Rosjan i Kanadyjczyków, którzy za czapkę gruszek chcą grać w naszej znakomitej lidze, ;)
    • Domin

1.5K
      3
    • 10.01.2010 o 16:57
      Post #576712 10.01.2010 16:57
    żywcem przypomina mi to wywody "znawców" przed playoffami, a propos formy Romana Tomasa :).. to chyba mój ulubiony wątek w hokejowej części forum :).. btw. Romka bym chętnie zobaczył jeszcze kiedyś w Cracovii, takiego depnięcia z miejsca jak on, połączonego z dobrym strzałem to mało kto miał z obcokrajowców w ostatnich latach..
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 10.01.2010 o 17:01
      Post #576715 10.01.2010 17:01
    Khalid Napisał(a): ------------------------------------------------------- > reewe99 Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > Khalid-przeciętna predkość ,bo nie potrafi > > dobrze jeżdzić.Zaobserwuj go jak on pracuje > dla > > druzyny !!!Czy pomaga chłopakom.??? > > > hm ... statystyki: > David Musial (ComArch Cracovia) 31 meczy > 30pkt (11bramek 19asyst) Dodam jeszcze ,ze tak lubiany przez nas (i przezemnie w szczególności) Józek Mihalik miał w 2008/09 statystykę: 57 meczy 22 gole 20 asysty - czyli porównywalnie do Musiala ale w pierwszym sezonie 2007/08 ZALEDWIE: [b]22 mecze 7 goli 3 asysty[/b] -fakt ,że to końcówka sezonu i play-off były .
    • klekot

576
      39
    • 10.01.2010 o 17:19
      Post #576722 10.01.2010 17:19
    Panowie sfolgujcie... nie napadajcie na siebie i na Musiala tylko rzeczowo dyskutujmy... Zgadzam się że Musial ma nieprzeciętne umiejętności techniczno-taktyczne i braki w przygotowaniu do sezonu (i oto mi chodziło podkreslajac że on z nami nie trenował w lecie) nadrabia doświadczeniem i czytaniem gry jest bwartościowym graczem ale z tą jego jazdą to wydaje mi się że brakuje mu siły w nogach bo jeżdzić to on umie... a byłby dużo lepszym graczem gdyby Rudolf go przygotował do sezonu... Panowie jeśli wszyscy będą zdrowi i zagrają tak jak w PK (zwłaszcza z Kazachami i Łotyszami) to nikt nas nie zatrzyma... nota bene jesteście nieobiektywni co do IV ataku w składzie Witowski-Biela-Rutkowski jest naprawdę bpożyteczny jak w PK problem jest w czwartej parze obrony w PK grali bpoprawnie Wajda z Landowskim a teraz gra Landowski z Guzikiem i to jest słabota PS Panowie Tomas miał dużo zalet ale akurat strzał miał słaby
    • torreador

3.5K
      1.2K
    • 10.01.2010 o 17:22
      Post #576723 10.01.2010 17:22
    reewe99 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > No wlaśnie z tym Musialem jest cos dziwnego > ,Buril nie mógl zostac ,bo nie chcial trenować w > lecie a Musial co ??? Pewnie nie mial gdzie iśc > to sie przylątał do Cracovii!!! Proszę Was > zoobserwujcie co on gra??? Jeszcze jedno nie > mówmy że mamay 4 piatki w 4 piatce jest tylko > Witowski,a reszta nadaje sie do gry w rezerwach > Cracovii. Proponuję kolego przerzucic sie na szachy.Bo twoja znajomość gry pt. hokej na lodzie jest mizerna!
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 10.01.2010 o 17:24
      Post #576728 10.01.2010 17:24
    klekot Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Panowie sfolgujcie... nie napadajcie na siebie i > na Musiala tylko rzeczowo dyskutujmy... dokładnie. Jesteśmy u siebie i rozmawiamy ze swoimi więc Panowie miarkujcie wypowiedzi wobec siebie. > Zgadzam się że Musial ma nieprzeciętne > umiejętności techniczno-taktyczne i braki w > przygotowaniu do sezonu (i oto mi chodziło > podkreslajac że on z nami nie trenował w lecie) > nadrabia doświadczeniem i czytaniem gry jest > bwartościowym graczem ale z tą jego jazdą to > wydaje mi się że brakuje mu siły w nogach bo > jeżdzić to on umie... a byłby dużo lepszym pełna zgoda > nota bene jesteście nieobiektywni co do IV ataku > w składzie Witowski-Biela-Rutkowski jest > naprawdę bpożyteczny jak w PK problem jest w > czwartej parze obrony w PK grali bpoprawnie Wajda > z Landowskim a teraz gra Landowski z Guzikiem i to > jest słabota Bardzo celna uwaga... BTW: Ale teraz gooooool!!!! Musial urwał się obrońcom, stanął oko w oko z Elżbieciakiem i z 2 metrów posłał gumę między jego parkanami :)
    • Domin

1.5K
      3
    • 10.01.2010 o 18:18
      Post #576764 10.01.2010 18:18
    klekot Napisał(a): ------------------------------------------------------- > PS Panowie Tomas miał dużo zalet ale akurat > strzał miał słaby oj tutaj bym dyskutował i to zawzięcie :).. Tomas miał słaby strzał? może nie miał zróżnicowanego strzału ale potrafił błyskawicznie przyłożyć [kto pamięta okienko z Unią? wygraliśmy chyba 4:2 wtedy].. na siłę się jednak spierał nie będę, jak dla mnie Tomas to na pewno top-3 obcokrajowców którzy znaleźli się w Pasach od czasu wejścia na najwyższy szczebel.. poza tym gość był idealny na playoff, dobrze wykorzystywał warunki fiz., radził sobie pod bandami, potrafił się zastawić, wyjść z szybką kontrą.. zostało tak do teraz - przy jakiejś dyskusji z kumplami o przydatności obcokrajowca porównanie jest zawsze na tle Tomasa ;).. p.s. dołączam do zdania że IV atak bardzo się przydaje, w hokeju nie liczą się tylko punkty, proponuje celowo poświęcić jeden mecz i poobserwować chłopaków tylko z tej piątki..
    • torreador

3.5K
      1.2K
    • 10.01.2010 o 18:45
      Post #576787 10.01.2010 18:45
    Tomas był szybki a nawet jak na polska lige bardzo szybki. I to mu tutaj wystarczało. Grając teraz w Trzyńcu gra bardzo przeciętnie jak na czeskie warunki. Ale u nas na dzień dzisiejszy byłby gwiazda PLH
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 10.01.2010 o 18:57
      Post #576796 10.01.2010 18:57
    Na pewno sie nie wszyscy ze mną zgodzą ,ale dla mnie numerem jeden z zagranicznych był jak do tej pory 1.prof,Horny 2 .Tomas 3.Burril 4.Mihalik 5.Dudas oczywiście od czasów sukcesów Cracovii ten ranking:)
    • wrzo.ksc

6.4K
      5.8K
    • 10.01.2010 o 23:25
      Post #576875 10.01.2010 23:25
    A Badzo ?
    • cracovia21

521
      0
    • 13.01.2010 o 09:34
      Post #577423 13.01.2010 09:34
    ile osób było z Tarnovii i z Sandecjii ??? jak ktoś wie niech napisze bo jestem ciekawski :) CRACOVIO PO PROSTU KOCHAM CIĘ !!!
    • WRB'05

35
      0
    • 14.01.2010 o 16:07
      Post #580630 14.01.2010 16:07
    cracovia21 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > ile osób było z Tarnovii i z Sandecjii ??? jak > ktoś wie niech napisze bo jestem ciekawski :) > CRACOVIO PO PROSTU KOCHAM CIĘ !!! Tarnovii 12 osob

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie