Może i sie mylę ,nawet chciałbym by tak było!!!,ale hokej w Cracovii juz chyba nie ma takiego parcja na sukcesy ,czyli schodzi na boczne tory ??Oczywiscie nie chodzi mi o kibiców ,ale o ,,STERNIKóW KLUBU''
-
-
CRACOVIA-GKS TYCHY 08.01.2010 godz.19.15
Są gdzieś zamieszczone zdjęcia z wczorajszego spotkania ?
StanlejGKS Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Właśnie panowie nie ma sensu nic sobie
> wypominać. Mecz to mecz a zgoda to zgoda.
>
no i właśnie o tym piszę, Stanlej, nie bierz tego osobiscie ale jak wygrywa GKS to znacznie lepiej idzie Wam ta zgoda z nami :). gorzej jak przegrywacie - wtedy jest larum i spisek. To jak zostali wczoraj potraktowani kibice Tychów nie jest żadną rewelacją, wiadomo kibice zgody itak ma być, ale to jak zostali potraktowani zawodnicy GKS to była pełna kultura nawet rekonwalescent Adaś nic nie usłyszał i tego ja jako kibic Cracovii oczekuję od Tyskiej publiki w drugą stronę.
Pozdrawiam
Csorich ma podobno z niewyleczoną kontuzja gra ,bo kto ma grać??? 3 bramka wpadla ,bo za naszą bramką nie dał rady Baculowi i wcale mnie to nie dziwni ,bo Bacul to grajek 1 klasa,niczym nasz L.L, dlaczego przed bramką nikt nie obstawil Parzyszka,byl tam Bondarevs i Slaboń. 5 bramka faktycznie złe podanie lecz ,czy tylko jemu w tym meczu się takie przydażyło i tak było juz po meczu 4-2 . Niech się, Rudiemu nie zdaje że z zeszłego roku przypadek(wycofanie bramkarza też z Tychami) będzie powtarzał co roku i będzie druzynie to wychodziło bez problemu.za kazdym razem.Winni jednak muszą być.Wszyscy zagrali beznadziejnie bez wyjatku.Łopuski chwalony tez nie trafil do pustaka i to bylaby brameczka na 3-3 .Tychy zagrały mądrze,bo to doświadczona drużyna a w bramce mieli nie Radzika tylko Sobekiego
Leesior Napisał(a):
> Szanowny Kolego.
>
> Ale moim skromnym zdaniem, my nie mamy co patrzeć
> na inne drużyny... Przecież jak wszyscy zaczną
> grać na przykład jedna piątką :), to nie
> znaczy że mamy robić to samo.
Ja bym się nawet zgodził, tyle, że z mojej zgody nic dla sprawy nie wynika.
Sternicy klubu już dawno wyliczyli, że i tak mamy "za silną" kadrę na PLH, więc zgodnie z zasadami ekonomii nie widzą potrzeby wkładania dodatkowych środków do tego biznesu.
Pozostaje mieć nadzieję, że tym razem się nie pomylą, choć doświadczenie wskazuje, że mylili się wielokrotnie w przeszłości.
Osobnym zagadnieniem pozostaje fakt czy trener Rohaczek nie będzie chciał im pokazać, że jednak się pomylili.
Podobno był jakiś wywiad z p. Rudolfem w RK, gdzie narzekał na brak wzmocnień.
Pytanie czy konkurencja się wzmocniła, nie śledzę for kibicowskich innych klubów więc nie wiem, ale jakoś nie słyszałem o spektakularnych transferach, szczególnie zagranicznych, a skład Tychów to znam prawie na pamięć :D
Moim zdaniem w
> kadrze brakuje nam tak z pięciu zawdoników.
> Nawet nie musieliby być jacyś wybitni. Wierzę,
> że Rohacek by ich "pokuładał" i mogliby
> odciążyć przemęczonych innych graczy.
Pełna zgoda...z kibicowskiego punktu widzenia.
Ne mówmy o 4 piątkach ,bo ta 4 to tylko Witowski ,ktory biedny nie ma z kim grac reszta to najlepiej jak by grali w Cracovii II tam by byli przydatni i pożyteczni.
Leesior napisał m. in.:
Mam nadzieję, że przyczyną porażki jest "planowy" spadek formy przed PO, choć Rohacek (po tym jak szalał w boksie) wydawał się oczekiwać zwycięstwa... Patrząc jednak na naszą formę w dwóch ostatnich meczach (Podhale, JKH), to można się było wczoraj przegranej spodziewać. Nie wiem więc, czy to jest rzeczywista przyczyna.
Kombinowanie z miejscami przed PO też raczej odpada, bo w obecnej sytuacji trafiamy w półfinale na Podhale, więć na czym niby to kombinowanie miało by polegać...?
Natomiast coraz lepiej widać, że błędem było nie wzmocnienie składu przed tą runda i PO. W kadrze mamy 24 zawodników (bez bramkarzy), w tym kontuzjowany Cieślicki, juniorzy Kozak i Bryła i jeszcze kontuzja Bieli. W zespole nie ma praktycznie żadnej konkurencji. Taki Marian powinien po dzisiejszym "występie" odpocząć ze dwa mecze. Podobnie kilku innych, ale kto ma za nich grać ??? Zawodnicy zresztą mają być prawo zmęczeni, "klepiąć" trzy mecze w tygodniu. Ale regulamin rogrywek był znany duuużo wcześniej i należało zapewnić odpowiednio szeroką kadrę. Nawet czterech obcokrajowców nie mamy, a kiedy mieliśmy nawet siedmiu.... Była wtedy i między nimi konkurencja. Gadanie, że nie było kogo sprowadzić mnie nie przekonuje.
Prezes obiecuje nam, że przed następnym Pucharem Kontynentalnym wzmocni skład... Tylko że możemy w tym PK nie grać. Ale może to i dobrze, przynajmniej pewne fakty do Prezesa dotrą wreszcie.
I ja w zasadzie podpiszę się pod wszystkimi tymi opiniami. Pewien poziom rywalizacji o miejsce w składzie musi być. Co więcej, w sytuacji, kiedy mamy paru zawodników zaawansowanych wiekiem, trzeba wziąć poprawkę na naturalne zmęczenie (vide MC, bo to nie ten typ, który przechodzi obok meczu). Drużyna grała znacznie więcej meczy niż rywale i wiecej niż standardy w naszej lidze, a ławka krótka.
Co gorsze, wczoraj widać było brak pomysłu na grę w ataku. Sobecki puścił 2 bramkę po ostrym strzale (wypluł przed siebie) i dobitce z bliska. Tak trzeba było próbować, zamiast koronkowych zagrań, które nie wychodziły.
Poza tym: nie wystarczy znaleźć się 2-3 metry od bramki, trzeba jeszcze strzelić, a jak tam się znajdziesz, to już obojętne - tak grał GKS, może nie za pięknie, ale solidnie.
I wreszcie: Tychy biły nas na głowę grą obronną, trzeba to ze wstydem powiedzieć. Ale to wynika z lepszej kondycji fizycznej - byli zawsze o ułamek sekundy szybsi, mocniej walczyli pod bandami, lepiej się przepychali pod bramką. Może i kiedyś pękną... ale bonus prawdopodobnie zdobędą, a my na to zwyczajnie nie mamy siły:(
Ja dalej mam zaufanie do Rohaczka. Ale jak w tym roku nie będzie mistrza, to - Panie Profesorze - proszę się nie gniewać i nie szukać winnych... bo o potrzebie wzmocnień trąbiliśmy tutaj zawczasu.
http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_site/multimedia/mp3/rohaczek_i_slabon_przed_meczem_z_tychami_mp3
wywiad z Rohaczkiem i Słaboniem ,troche o braku wzmocnień
Rohaczek wyraznie mówi ze w klubie stwierdzili ze mamy mocny zespół i nie musimy wzmacniać więcej!!!!!!!!!!!!!!!???????
A to klub Rohaczkowi tworzy drużynę ???On nie ma nic do powiedzenia???Nie wie czy wzmocnić zespół???To ja dziękuję za taka współpracę!!!!
Panie reewe lodu, dużo lodu na rozpaloną głowę. P. Rohaczek jest tylko pracownikiem klubu.
Dementor-od 50 sek. leci ta nuta, ko którą pytałes
http://www.youtube.com/watch?v=597MHSe3rGE&feature=related
dzięki
tyy Cracovia nh do mnie pijeesz bo jak chcesz to możemy sobie elegancko wytłumaczyć kto jest matołem też jestem z nh i to żaden problem ,co do najebki nie potraktowałem kolejnego meczu po to by się najebać jak ktoś wcześniej napisał-piątek weekend i odstresowanie się od całego męczącego tyg. niestety siedziałem w domu więc co w tym dziwnego ,i nie zamierzam się tu z tego tłumaczyć bo nie o to chodzi-dziś jestem trzeźwy i podtrzymuje to co było widziane i słyszalne w tv doping średni momentami dobry i tyle moje zdanie a mecz niby dobry a w momencie gdy ciśniemy dostajemy na 5 do 2 więc nie wiem z czego się tu cieszyć a
podczas meczu w młynie w górnej części wychwyciłem osobę z bardzo fajnym zgodowym szaliczkiem "Od morza do Tatr Cracovia & Arka Gdynia". Próbowałem znaleźć go na wikipasach, jednak go nie ma. Stąd prośba jak ktoś ma zdjęcie takiego szala proszę o podanie linku. Z góry dzięki :)
C oroku o tej porze mamy kryzys, i co roku te same lamenty:), poczekajmy do playoffu
dziś na treningu trenowali przewagi/osłabienia.
Chyba się nam trener troszku pogubił.
To chyba dobrze, że to trenowali... Z Podhalem 4 bramki na 8 stracili w osłabieniu, a wczoraj w III tercji, przy stanie 2:3 nie wykorzystali dwóch, czy nawet trzech przewag.
Dla pokrzepienia bramka Łopuskiego!!
http://sport.tvp.pl/hokej/polska-liga-hokejowa/wideo/cracovia-gks-tychy-13-bramka-lopuskiego
bredzisz kolego przegralismy tylko wazny mecz a nie majstra
Leesior Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> To chyba dobrze, że to trenowali... Z Podhalem 4
> bramki na 8 stracili w osłabieniu, a wczoraj w
> III tercji, przy stanie 2:3 nie wykorzystali
> dwóch, czy nawet trzech przewag.
ja nie mówię ze źle :)
pierwsze zdanie informuje o dniu dzisiejszym a drugie bardziej ogólnie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)