Wielki szacuneczek dla Ciebie Ro Man
:)
-
-
Cracovia zagra z Gwardią Papieską?
"Jestescie jedna wielka sprzecznoscia. Z jednej strony piszecie o nienawisci i pogardzie do Wisly, a z drugiej strony tacy katoliccy pelni milosierdzia. Czy wy tego w sobie nie dostrzegacie ?"
Itsme , żal mi Ciebie ...
żal mi też wszystkich tych kibiców Cracovii którzy się z Tobą swego czasu bratali ...
pokazujesz po raz kolejny swoje fałszywe oblicze ...
sztukę demagogii widzę opanowałeś wyśmienicie ...
doskonale wiesz , że generalizowanie pewnych spraw w tym przypadku jest delikatnie mówiąc nie na miejscu ...
konglomerat kibiców Cracovii jest wielki ...
od pospolitych chłopków od interesów z huty począwszy ...
przez robotników, lekarzy , prawników , wykładowców wyższych uczelni Cracovskich , ludzi mediów , artystów czy zwykłych małolatów co to do szkoły z tornistrami biegają ...
na Papieżu skończywszy ...
każda z tych grup jest tak samo "pasiasta" jak pozostałe ...
u ciebie w Szczecinie nie ma problemu wielkiego rywala zza miedzy ...
jest jeden klub ...
ktoremu kibicuje całe miasto ...
dlatego nigdy nie zrozumiesz Cracovskich klimatów ...
nikt z nas nie pisze tu o miłosierdziu i katolicyźmie naszych kibiców ...
wszyscy cieszymy się z faktu , że największemu naszemu kibicowi być może uda się jeszcze na stare lata zobaczyć klub który pokochał w młodości ...
i to tyle ...
swoje chamskie teksty zachowaj na pisanie na forum ..........
i tu nie wiem której Pogoni ...
czy tej prawdziwej ...
czy tej sztucznej ...
wybierz sobie ...
żegnam ozięble ...
p.s.
"PS. nie zapomnijcie zabrac flag do watykanu ;) niektore bez watpienia papieza uciesza i rozbawia :D"
ok
masz to jak w banku ...
Itsme napisał(a):
(...)
>[b] Ale jest druga strona medalu. Jezeli glowni animatorzy tego
> meczu [/b] (w przeciwienstwie do wiekszosci z was piszacych tutaj)
> [b]kieruja sie rzeczywiscie tym zeby ucieszyc Papieza i dac mu
> mozliwosc obejrzenia byc moze po raz ostatni gry klubu ktoremu
> kibicowal od dziecka ma to wtedy inny wymiar. [/b]Ale po chu...
> pytam naglasniac to na cala Polske ?
(...)
Czytajcie uwaznie co napisalem !!!!!!
Skoro autor tego listu napisal ze kierowaly nim dobre intencje to po co trzepiecie piane (sorry za pokreslenie). Pozostaje kwestia co misiorem kierowalo ale w swietle slow RoMana chyba te lepsze intencje (chodz byc moze przez pryzmat tych gorszych)
PS. nie rozumiem czyzbyscie wstydzili sie swoich flag ? :D
Dobre intencje? Odpuść sobie raczej.
Ja ten bezczelny ton dobrze pamietam z lat, kiedy na Rynku "działało" Towarzystwo Krzewienia Kultury Świeckiej. Chyba Jaskiernia byl jednym z tych osobistych wrogów Pana Boga i wszystkiego co się z tym kojarzy.
Itsme, mną i Misiorem i wszystkim zaangażowanym w sprawę kierowały identyczne intencje.. jak to interpretują nieżyczliwi, to już inna sprawa..
jako Cracovia jesteśmy coś winni Ojcu Świętem poza zdawkowym podziękowaniem w liście albo klęknięciem przed nim na jednej z dwustu tysięcy audiencji jakich udzielał nie tylko nam, ale i Papuasom, Eskimosom, koszykarzom NBA, Ali Agczy, zespołom Def Lepard i Backstreet Boys etc.
piłkarze Cracovii chcą dać z siebie maksymalny wysiłek i pokazać kawałek pięknej piłki a właśnie po to, aby człowiekowi tak oddanemu Cracovii dać radość oglądania przez godzinę piłkarzy w koszulkach w biało-czerwone pasy..
nie jestem w stanie tłumaczyć rzeczy oczywistych..
pozdrawiam
Itsme wycofuje się niezdarnie rakiem.....
Na bezrybiu i rak ryba(niekoniecznie śledź)...
Już kiedyś mówiłem że ten dobry kolega niektórych naszych forumowiczów ma podwójna twarz .....i się nie pomyliłem
Wielkie słowa uznania dla inicjatorów - zrobiliście naprawdę coś wielkiego.
Nie pytaliście, co Papież zrobił dla Cracovii ,ale co Cracovia może zrobić dla Papieża
A co się tyczy wszystkich adwersarzy to Panowie i Panie(może są takie?)
Chyba pogubiliście się w swoim życiu ,nie rozróżniacie dobra od zła - lub żyjecie tylko złem.
Pozdrawiam pomysłodawców i życze,sobie i Wam aby ten pomysł doczekał realizacji.
PANOWIE I PANIE NIE MA SIĘ CO PRZEJMOWAĆ GŁUPIMI WPISAMI śledzi czy psiarni ONI NAM ZAZDROSZCZĄ PAPIEŻ TO NAJWIĘKSZY AUTORYTET I ZAGRAĆ MECZ W WATYKANIE TO COŚ WSPANIEŁEGO.JESTEM ZA I NAPEWNO POJADĘ.PTAK I CUPIAŁ TO BURAKI! JACY DZIAŁACZE TAKI KLUB!!!
Itsme - a my Cię przyjmowaliśmy jak swojego - na piwo zabieraliśmy a Ty teraz z takimi tekstami nam wyjeżdżasz:-(((
no respect
no mercy
Bóg Wybacza Cracovia Nigdy....
Itsme zdecydowanie podupadł w moich oczach.
Człeku mizerny. Jakbyśmy się narzucali Papieżowi
czy coś takiego to miałbyś racje. Jednak Papież od lat
przy wielu okazjach mówił ,że kibicuje Pasow.
Powiem Ci jedno. A czep się Ty własnej baby Kargul!
Itsme , wiadomo że każdy z nas na pierwszy plan stawia chęć odwdzięczenia się naszemu największemu kibicowi ,jakim bez wątpienia jest Karol Wojtyła,ale rozgłos medialny jest nie unikniony przy takim wydarzeniu gdybyśmy nawet chcieli zachować to w tajemnicy !Jak Ty sobie wyobrażasz że taki najstarszy Polski klub gra z reprezentacją najmniejszego państwa świata (bo tak to czeba nazwać- CRACOVIA vs.WATYKAN :) i nikt z mediów by miał się o tym nie dowiedzieć?? Jak tak uważasz to gratuluje Ci dziecinnej naiwności...
Zazdrość przez Ciebie przemawia i tyle w temacie
Jestem ZA!!! To nie powtarzalna okazja, za jednym zamachem można uszczęśliwić Papieża i zrobić znakomitą reklame dla Pasów!
kajman musze sprostowac to bedzie mecz "Cracovia - Szwajcaria", gdyz wszyscy Gwardzisci sa obywatelstwa szwajcarskiego :)
tak, ale o ile się nie mylę to mają też coś na wzór obywatelstwa Watykańskiego , ale mogę się mylić
Wiadomość zmieniona (12-12-03 13:42)
Bez sensu...
Przecież zagrać przed Papieżem to powód do dumy. Dlaczego się z tym kryć? Może dlatego, że od razu ta inicjatywa spotyka się z krytyką, tych dla których ten zaszczyt jest poza zasięgiem?
Chyba w co niektórych obudziła się jakaś nutka zazdrości. Istme, boli Ciebie, że Papież jest kibicem Cracovii? Że w czasach, kiedy lokalny rywal walczy o największe laury, On pyta o drugoligową Cracovię? Mogę się założyć, że gdyby JPII był kibicem Twojej Piotrcovii, to na myśl o takim meczu spać po nocach byś nie mógł.
Wyobraź sobie teraz radość Papieża, kiedy zobaczy swoją ukochaną biało-czerwoną drużynę, po wielu latach, powoli nawiązującą do lat świetności... Radość i o to w tym wszystkim chodzi.
Slavoy - święta racja. Uważam podobnie jak Ty i większość osób, które na ten temat się wypowiedziały. Myślę, że możliwość rozegrania tego meczu to powód do ogromnej dumy i zaszczytu, ale nie do reklamy. Dla mnie jako kibica Pasów wiadomość o tym, że Papież pyta o ukochany klub i wciąż o nim pamięta, jest niezwykła. To wspaniałe wydarzenie. Dlatego właśnie dla Ojca Świętego powinnien ten mecz zostać rozegrany. Papież ostatni raz widział zawodników w koszulkach w biało-czerwone pasy kilkadziesiąt lat temu i mimo wszystko nigdy nie zapomniał o Cracovii. Możliwość oglądnięcia normalnego meczu Cracovii przez Papieża jest żadna, więc chociaż w ten sposób możnaby pokazać Papieżowi, że jego klub istnieje, ma się coraz lepiej, odradza się. Myślę, że dla Ojca Świętego byłoby to bardzo ważne, choćby ze względu na wspomnienia, które zapewne często Go nachodzą.
I dlatego zupełnie nie rozumiem wypowiedzi Itsme, nie mówiąc już o Kiwce, który powinien być zupełnie ignorowany. Aż żal komentować twoich postów Itsme, bo przesiąknięte są one żalem, że Papież jest kibicem Cracovii, a nie kibicuje twojej Piotrcovii (Szczecin). Twoim postem Itsme mocno mnie na przykład uraziłeś, nawet nie wiesz jak, no bo niby skąd miałbyś wiedzieć... I jeszcze jedno - radzę ci jak najszybciej zakończyć "występy" na tym forum, bo są one coraz gorsze...
moim zdaniem ze strony Itsme był to niepotrzebny incydent.. po prostu nie przemyślał swoich słów i nie wczuł się w nader specyficzną duszę krakowianina i fanatyka Cracovii jednocześnie.. nie sądzę, aby kierowały nim diaboliczne intencje, przyznaje jednak, że poczułem się mocno dotknięty fałszywymi oskarżeniami pod adresem cieszących się spontanicznie fanów.. wydawało mi się dotąd, że Itsme zrozumiał naszą fanatyczną i frenetyczną zarazem miłość do Cracovii ale widzę, że droga do tego jeszcze daleka.. jak na ”papieża” (sic!) tego forum przystało wolę o tym zdarzeniu zapomnieć, pozdrawiam cię Itsme licząc, że rozumiesz nasz żal i oburzenie Twoim słowami.. dla nas Cracovia więcej niż miłość, to religia..
pzdrw
Wiadomość zmieniona (13-12-03 16:39)
Dobra dla wyjasnienia sytuacji:
1. Cieszy mnie ze Papiez jest kibicem pilki noznej i nie ma dla mnie znaczenia jakiemu klubowi kibicuje, a tym bardziej nie zazdroszcze tego Cracovii.
2. Cieszy mnie to ze kibice tego klubu doceniaja to i chca sie odwdzieczyc Papiezowi za zainteresowanie klubem.
3. Dostrzegam (wbrew intencjom inicjatorow meczu) wsrod niektorych z was chec zbicia kapitalu na tym. Swiadcza o tym slowa "znow o nas glosno dzieki temu itp." Nie dotyczy to tylko tego watku ale w tym rowniez byly tego typu wypowiedzi. Nie bede poki co wskazywal konkretnych cytatow ale jak komus sie chce niech przeczyta uwaznie caly watek.
4. Nie probuje sie wycofac rakiem bo w swoim pierwszym poscie w tym temacie napisalem ze sa dwie strony medalu i tego sie bede trzymal. Przegiac w jedna ze stron jest latwo i to od Was zalezy jaki bedzie faktyczny wydzwiek tego wydarzenia.
5. Do tych ktorzy podejmuja proby uragania Pogoni - nie gniewam sie na Was i nie bede sie znizal do Waszego poziomu.
6. Karvin mam nadzieje ze na chlodno zmienisz zdanie co do swojego ostatniego wpisu.
7. Ro Man fakt ze pisalem "na goraco", ale pisalem jak to wyglada z punktu widzenia kibica innego niz Cracovia klubu. Byc moze zbyt ostro napisalem. Dzisiaj bym bez watpienia delikatniej to ubral w slowa. Ale nie bede zmienial tresci bo byloby to nieuczciwe.
8. Pozdrawiam i powodzenia dla organizotorow tego przedsiewziecia majac nadzieje ze Papieza mecz ten bardzo ucieszy.
Pomysł rozegrania tego meczu "urodził się" podczas jednego z kolejnych spotkań Grupy 100. Spodobał się natychmiast, ponieważ (jak to pisano kilkakrotnie powyżej) jest to jedna z tych nielicznych rzeczy jaką możemy zrobić dla Jana Pawła II w podzięce za Jego wzorowe (!!!) pielęgnowanie miłości do Pasów.
On do nas nie przyjedzie, my do Niego możemy. Chcemy Mu osobiście podziękować... Poprosić o błogosławieństwo... Zagrać dla Niego mecz...
Żadnych podtekstów, panowie wrażliwcy. Żadnych.
A że będzie o tym głośno w mediach to raczej oczywiste. Czy mamy za to przepraszać???
Krótki komentarz do postów Kiwki i Itsme:
Kiwka - jestem zażenowany tym, co piszesz.
Itsme - Tobie się nie dziwię, inne klimaty. Choc troszkę się zawiodłem na Tobie. Myślałem, że jesteś trochę bardziej, jak by to ująć, obiektywny. Zadaj sobie tylko jedno proste pytanie: czy gdyby Papież był kibicem Pogoni Szczecin i tak ciepło sie o niej wypowiadał to przyszłoby Ci do głowy coś takiego jak nam? Myślę, że odpowiedź jest twierdząca...
No to sobie sparing partnera znależliście z najwyższej półki można powiedzieć nie ma to jak silna włoskia piłka ( chociaż w gwardii chyba szwajcarzy są) no to silna szwajcarska piłka na włoskiej ziemi
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)