Warto by bylo sie zainteresowac Jakubem Koseckim i Maciejem Gorskim z Mlodej Legii.Mysle ze raczej bylibysmy bez szans na ich pozyskanie bo Legia na pewno ich nie pusci ale warto by zwrocic na nich uwage bo zapowiadaja sie na przyszle gwiazdy w naszej Ekstraklasie.
-
-
Spekulacje transferowe "Zostan Orestem"
KruszynaKSC nam potrzeba dojrzalych pilkarzy z jajami ktorzy beda ciagnac ten wozek .. bo jeden Slusarski to za malo.
Najbardziej potrzeba prawdziwych obroncow !! ( bo Sasin to w sumie pomocnik :D ..Mierzej przeciez byl napastnikiem :D i ogolnie to strasznie ta obrona wymieszana :) ) Obronca to obronca a pomocnik to pomocnik trzeba to jakos ulozyc i forma moze tez sie ustabilizuje (przede wszytkim pewnosc siebie ) . Tez nie wiem czy to dobrze (jak wiekszosc twierdzi ) "WY***BAC 70% zawodnikow !" bo na ich miejsce trzeba kupic nowych .. a to wiadomo aklimatyzjacja .. zgrywanie sie itp itp. Jak dla mnie to trzeba na pewno sprowadzic :
1 doswiadczonego stopera (boki moga byc )
2 pomocnikow (srodkowy i skrajny )
1 napastnik (ale napastnik nie kolejny szrot z 1 ligi ) co daje 4 zawodnikow
Pozbyc musimy sie Barana, Moskaly, Tupalskiego ( ich na 100% ) moze: Pawlusinski, (Kaliciak V Kaszuba za duzo sredniakow w napadzie..), Golinski (ze szkla), Szeliga (on jest poprostu nijaki - a juz przeciez nie taki mlody)
Wiec 3 na wylocie + 4 (50/50)
Ja widział bym to tak: KOWALEWSKI -bramkarz obrona: Mierzej , Polczak ,( Glik ,Sadlok ,Pietrasiak zależy od ceny ), lewy obrońca ten z jagi , pomoc Sacha ,KAZMIERCZAK ,Klich , Suworow atak Slusarski Matusiak .Co o tym myślicie choc nie wiem czy dalibyśmy rade finansowo ale jeżeli Profesor mówi w zimie o pieniądzach a my rozmawiamy z zawodnikami takimi jak młody Iwan ( jak twierdzi w wywiadzie jego ojciec ) to chyba jakieś nieporozumienie. Szelige bym zostawił na ławke do łatania dziur w składzie ( może grac wszędzie ).
Temat jest walkowany tyle czasu i nic z tego nie mamy. Miejmy nadzieje ,ze w tym okienku transferowym wzmocnimy sie tymi 4 ZAWODNIKAMI (ale klasowymi) w tym stoperem ,2 obroncami i defensywnym pomocnikiem. Za chwile koniec sezonu i przyjdzie czas transferow ,wiec miejmy nadzieje ,ze po utrzymaniu - ten czas bedzie bardzo ekscytujacy dla Nas. Mam tez kolejna nadzieje ,ze w tym "okienku"nie bedziemy sie wyglupiac z polityka "tylko mlodzi zawodnicy" - bo bedziemy "stali" w ciaz w tym samym miejscu. Od dluzszego czasu smieszy mnie ta polityka - bo naprawde dobrzy mlodzi pilkarze kosztuja i dlatego w wiekszosci przypadkow nie stac Cracovie na nich. By ja prowadzic musimy miec duze rezerwy finansowe a My ich nie mamy ! Nie stac Nas na nich wiec ich nie kupujemy , za to podejmujemy ryzyko i szukamy kompromisu wzgledem tanszych ale nie pewnych "mlodzian" - jednoczesnie mydlac kibicom oczy. I co ? Wlasnie nic z tego nie wynika ,ale grymasimy ,marudzimy i segregujemy pilkarzy pod wzgledem wieku jak bys My byli potega pilkarska w Polsce. Wiec jezeli beda do "wyciagniecia" pilkarze okolo 30 ,a ktorzy naprawde beda wzmocnieniami Cracovii to nalezy ich sprowadzac ! Sprowadzac a nie marudzic ,ze nie sa perspektywistyczni - bo kiedys noga Nam sie powinie i spadniemy a w tedy bedziemy sie prosic o takich pilkarzy by do Ekstraklasy powrocic (biore pod uwage specyfike zaplecza Ekstraklasy jak i finanse ). Od paru sezonow jest to samo - Klub wznosi dumne haslo "stawiamy na mlodych" i co z tego wynika - widzimy naprawde w Cracovii tylu zdolnych ,wartosciowych mlodych pilkarzy ktorzy daja taki komfort jak choc by w biednym Ruchu? To samo z transferami - robimy je kiedy widmo spadku zaglada Nam w oczy ,ale wciaz mamy haslo "mlodzi zdolni" - i jak to sie konczy....tak samo ! Tych co chcemy sa za drodzy wiec nie kupujemy ich i idziemy na bzdurne kompromisy by tylko jakiegos mlodego wziasc. Ale Dumnie Zarzad wciaz mowi "ze stawiamy na mlodych" . NA JAKICH MLODYCH ? Po za wyjatkami (KLICH) ja nie widze tej ekspansji mlodych dajacych roznice w grze na plus ! Wycofalismy sie z jednego - ze stawiania na "wychowankow" - wiec do poki nie bedzie prawdziwych pieniedzy na transfery proponuje wycofac sie tez z tego durnego hasla "tylko mlodzi". Nasz mur defensywy proponuje wzmocnic paroma "starszymi ceglami" ktore dadza Nam poczucie bezpieczenstwa (czytaj; pewny srodek tabeli) i dopiero w tedy gdy nie bedzie zagladalo Nam widmo spadku przed kolejnym okienkiem transferowym to wybierac/wybrzydzac w mlodych graczach. W tedy wlasnie co okienko wzmacniac sie chocby jednym mlodym graczem- ale "perelka"! Tym sposobem zbudujemy mocna druzyne a nie haslami!
PS;
Dla mnie na poczatek bylo by dobrze by wyciagnac paru doswiadczonych graczy z Belchatowa i Zaglebia by "uspokoic " i wzmocnic defensywe a potem dopiero szukanie mlodych gwiazd... Najpierw poklejmy dziury nawet mniej perspektywicznymi graczami (ale za to lepszymi od tych co Mamy) a potem szukajmy tych co od wielu lat nie mozemy znalezc ! Inaczej bez pieniedzy bedziemy ich tak dlugo szukac az spadniemy....
Trzeba powiedziec ze kilka "glosnych" transferow napewno odbilo by sie na frekwencji.. Filipiak nie raz mowil ze jak bedzie stadion to dopiero zacznie budowac druzyne i lozyc spore sumy .. wiec w tym roku przekonamy sie jak slowny jak nasz Profesor :)
15 dni później
Zagłębie daje 1,5 mln za Cetnarskiego. Jeżeli szukamy środkowego pomocnika, to nie widzę lepszego kandydata na rynku. Ale trzeba się spieszyć i przygotować trochę pieniędzy. No, ale pieniądze to my podobno na transfery mamy i to nie małe. Tak więc do dzieła
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/nowy-gargula-w-zaglebiu-a-nie-w-lechu,1,3227090,wiadomosc.html
Odnośnie transferów, fragment wywiadu z Lenczykiem :
- [i]Będzie więc przebudowa tej drużyny, czy zostaniecie w większości z obecnym składem?
Spotkamy się w poniedziałek z prof. Januszem Filipiakiem i wtedy przedstawię mu kandydatów do gry w tym zespole w nowym sezonie. Nie wiem kto odejdzie, nie ja decyduję o sprawach finansowych, a sprawy kontraktów do nich przecież także należą. Może się też okazać, że transfery zostaną zablokowane przez menedżerów, albo przez to, że ktoś woli grać gdzie indziej...[/i]
Zac czy nie sadzisz ,ze takie podejscie do transferow jest malo profesjonalne i niezrozumiale ? Czy tylko ja tak sadze ? Z calym szacunkiem dla trenera -ale co sie dzieje w Klubie ? Po zakonczeniu rozgrywek Orest przedstawia liste kandydatow do zespolu ! Przeciez to smiech- takie sprawy powinny byc co najmniej pare miesiecy temu zalatwione i cicho dopracowywane ! Jezeli tak u Nas zalatwia sie transfery to nie dziwie sie dlaczego Profesorowi po hucznych zapowiedziach transferowych zostaje wiekszosc niewydanych pieniedzy przeznaczonych na te transfery !Kiedy je wydawac ? Kazdy po sezonie jest juz "obstawiony"....... a Nasz trener liste przedstawia..............................
Lista to dopiero początek tej epopeji. Potem jeszcze musi zawodnik chcieć, menago nie zedrzeć i profesor klepnąć. No i gdzieś czytałem ,że będzie dokładnie analizowana historia urazów każdego przymierzanego do nas zawodnika. Nie wiem czy nam starczy czasu na te transfery ;). A tak na dobrą sprawę, to do realnego wzmocniena potrzeba nam zawodników pokroju Nowaka, Catnarskiego, Mierzejewskiego, Sadloka, Micańskiego czy Sobiecha. A przy takich uwarunkowaniach i naszej dynamice, to się obawiam ,że z tej listy Lenczyka pożytek będzie znikomy i trafią do nas zawodnicy pokroju Łuczaka czy Kaliciaka :(
Dokladnie Zac - my gdybamy a inni transfery podpisuja !
Ps;
Micanski PODOBNO juz sie ulozyl z Wojciechowskim - a chwile temu czytalem ,ze "podkradl" gts Onyszke....
jakoś w Polonii sie da a u nas jak zwykle marazm zajebany, nie wierze, że pieniądze w Polonii sa dużo większe niż u nas a jednak Onyszke już mają i Micanskiego też prawie.
Poczekajmy z Micańskim. Onyszko już był prawie w Wiśle, ale Wojciechowski przebił. Generalnie Józef przebija wszystkich płacowo.
I co by o nim nie mówić to dobrze robi, poprawia jakość gry (pawdopodobnie) i co za tym idzie liczy na większe wpływy z transmosji telewizyjnych. Szkoda, że u nas nikt o tym nie mysli tylko zapewne zakończy sie na pustych słowach.
Tylko, zeby normalnego trenera zatrudnil :D
mknacylopez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Poczekajmy z [b]Micańskim[/b].
Po kim jak po kim, ale po Tobie się tego nie spodziewałem.
[i]O tempora o mores![/i]
Wszystko całkowicie spolszczam :) Nie będę pisał przecież Mitsansky :P
hehe, ładnie próbujesz wybrnąć, ale to nie juesej :)
Macedońskie nazwiska, [b]wszyscy[/b] wiemy jak je wymawiać, nieprawdaż? :)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/polacy-za-granica/saganowski-gotowy-wrocic-do-polski,1,3228713,wiadomosc.html no to do roboty Panowie z zarządu
brac Jarzebowskiego - jest za darmo do wziecia !
Najlepiej to wezmy wszystkich i Jarzebowskich i Saganowskich Iwanowskich ... 50 kopaczy w kadrze i walka o utrzymanie jak zwykle.
Nam potrzeba 2-3 bardzo dobrych piłkarzy a nie odpady i emerytów
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)