Dot Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Krotko i na temat : RAFAL GRODZICKI
Co Rafał Grodzicki?
-
-
Spekulacje transferowe "Zostan Orestem"
no właśnie bo napastnikiem to on nie jest ;p
Mi też się wydaje że w naszej lidze lepiej o wysokiego napastnika . Ale to na szczęście prawdziwy fachowiec zadecyduje czyli wspaniały Orest :)
A może by tak Piotrka Gize ......... W Legle podobno traci w oczach Urbana.I to bardzo traci ......
Od momentu, w którym odszedł do Legii Giza był moim marzeniem transferowym, bardzo chciałem by wrócił do nas ale niestety lata lecą a Piotrek młody już nie jest i młodszy nie będzie. Teraz mamy Golińskiego i Klicha i to na nich trzeba stawiać w środku. A i na skrzydłach gdzie Gizmo także grywał w Warszawie nie bardzo jest dla niego miejsce.
Giza to chyba jakiś żart. W pomocy mamy już kłopot bogactwa i Giza wątpię żeby był nam aż tak potrzebny. Do tego Legia by pewnie chciała na nim coś zarobić.
13 dni później
Zawodnik w naszym zasięgu finansowym, dodatkowo idealnie wpisujacy sie w naszą politykę transferową. Tylko czy chciałby grać w broniacej się przed spadkiem Cracovii....no i chce go Legia
http://www.sport.pl/pilka/1,70994,7639435,Georgi_Sarmow_w_Legii__Jan_Urban_chce_Bulgara.html
Nzg Napisał(a):
> Giza to chyba jakiś żart. W pomocy mamy już
> kłopot bogactwa i Giza wątpię żeby był nam
> aż tak potrzebny. Do tego Legia by pewnie
> chciała na nim coś zarobić.
Po meczach bez Golińskiego z przykrością stwierdzam że Giza by się przydał.
p.s. Nie sądziłem że to napiszę
Tylko w meczu z Lechem. Z Legią graliśmy bardzo dobrze i tylko pechowo nie strzeliliśmy chociażby tych 2 strzałów w słupek i poprzeczkę. Z Lechem też nie wiem czy by Giza wzmocnił zespół. W czyje miejsce? Ogólnie jeżeli miałby do nas przyjść, za darmo, po wypełnieniu kontraktu z ległą, spoko, ale płacić za niego, pewnie niemałe pieniądze, odpada...
Nzg Napisał(a):
> Tylko w meczu z Lechem. Z Legią graliśmy bardzo
> dobrze i tylko pechowo nie strzeliliśmy
> chociażby tych 2 strzałów w słupek i
> poprzeczkę. Z Lechem też nie wiem czy by Giza
> wzmocnił zespół. W czyje miejsce? Ogólnie
> jeżeli miałby do nas przyjść, za darmo, po
> wypełnieniu kontraktu z ległą, spoko, ale
> płacić za niego, pewnie niemałe pieniądze,
> odpada...
W czyje miejsce? Może zamiast Plastika 2 ostatnich 30 minutach? Szeliga na obronę, Sacha do pomocy i miejsce dla Piotrka by się znalazło. Gramy bez koncentracji i asekuracji, mam wrażenie że mecz z LEchem przegraliśmy w szatni
Fakt, zamiast Plastika by się nadał. Mecz z Lechem jednak przegraliśmy po indywidualnych błędach. Ciężko ocenić co by było gdyby. Jednak w momencie gdy Goliński wraca do gry, nie ma za bardzo miejsca dla Gizy. Wkrótce będzie Ślusarski, jest jeszcze Łuczak który będzie się rozwijał. Giza musiałby wrócić do na prawdę najlepszej formy żeby był z niego pożytek.
Nzg Napisał(a):
> Fakt, zamiast Plastika by się nadał. Mecz z
> Lechem jednak przegraliśmy po indywidualnych
> błędach. Ciężko ocenić co by było gdyby.
> Jednak w momencie gdy Goliński wraca do gry, nie
> ma za bardzo miejsca dla Gizy. Wkrótce będzie
> Ślusarski, jest jeszcze Łuczak który będzie
> się rozwijał. Giza musiałby wrócić do na
> prawdę najlepszej formy żeby był z niego
> pożytek.
Niestety Łuczakowi nadal brakuje sporo do Gizy - przede wszystkim doświadczenia
Ależ ja nie zamierzam nawet porównywać na razie Łuczaka do Gizy, bardziej chodzi mi o to, że w sezonie przejściowym takich zawodników musimy ogrywać, bo tego doświadczenia siedząc na ławce nie zdobędą. Skąd możemy wiedzieć jak Łuczak się rozwinie i czy nie zostanie za 2 lata takim Gizą czy Baranem? Jeżeli Klich wejdzie na jeszcze wyższy poziom, a do tego dojdzie Łuczak który się też poprawi, możemy mieć młody, mocny środek pola. Oczywiście potrzeba tam doświadczonych zawodników, ale młodzież musi pukać do pierwszego zespołu, ogrywać się, żeby w momencie kiedy np. Goliński wypada ze składu, mógł go zastąpić np. Łuczak który już jest na podobnym poziomie. Tego właśnie naszej młodzieży i naszej kadrze życzę!
Nie zamyka to oczywiście tematu transferów. Kadra powinna liczyć ok. 25 zawodników. 2-3 bramkarzy i dwie jedenastki które zamiennie będą mogły występować na porównywalnym, wysokim poziomie. Bez tego nie można myśleć o Mistrzostwie, nie mówiąc już o sukcesie w pucharach.
Nzg, o mistrzostwie można mówić co pokazuje przykład choćby wisły.
Nie mają dwóch równych, mocnych jedenastek a co roku mistrza zdobywają.
No ale niestety by zaistnieć w pucharach jest to już koniecznością co znowu pokazuje nam sąsiadka.
Także jeszcze kilka mocnych transferów są nam niezbędnych by spełnić marzenie i grać w pucharach.
[i]Niestety Łuczakowi nadal brakuje sporo do Gizy - przede wszystkim doświadczenia[/i]
Nawet nie chodzi o doświadczenie. To zupełnie inny typ piłkarza.
Wiśle brakuje dwóch mocnych jedenastek, kiedyś to wystarczyło na mistrza, teraz już nie. Lech zdobędzie mistrza, i tylko dlatego że będzie miał mocną ławkę. W przyszłym sezonie prócz umiejętności podstawowych zawodników, będzie bardzo liczyła się cała kadra, i to czy będzie wystarczająco duża i wyrównana zadecyduje o mistrzostwie. Lech zaczyna mieć taką kadrę. Jeżeli wisła i legia będą chciały dotrzymać im kroku też będą musiały się o coś takiego postarać. Nie mówiąc już o tym co dzieje się w pucharach, gdy trzeba grać na dwa, a czasem nawet trzy fronty. Bez szerokiej ławki nie będzie wtedy wyników nigdzie.
Z całą sympatią dla Marcina, ale jak by była szansa go pozyskać to bym go brał.
[url]http://sport.onet.pl/pilka-nozna/kadrowicz-smudy-na-wylocie-z-klubu,1,3190613,wiadomosc.html[/url]
Cracovia powinna brać Przyrowskiego i to szybko!
Ogladam wlasnie meczyk PGE-LECH i jestem pod wrazeniem zawodnika z Belchatowa ktoremu sie konczy kontrakt po sezonie a jest nim Patryk Rachwal.Gosc gra defensywnego pomocnika i czysci az milo!!!!!Nam brakuje klasowego defensywnego wiec moze on??z tego co widze to z podaniem do przodu tez dobrze u niego sprawa wyglada wiec ma to czego brakuje naszym defensywnym pomocnikom.
Tez ogladalem ten mecz (i az mi sie zimno robilo, bo u mnie ponad +20:) ) i przygladalem sie grze Pietrasiaka, ktoremu zdaje sie, tez sie konczy kontrakt w czerwcu. Ja mam wrazenie, ze przydalby sie u nas. Lenczyk dobrze zna tego pilkarza i moglby (gdyby go chcial oczywiscie) cos pomoc.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)