od kiedy do kiedy jest okienko transferowe ?
bo znalazłem coś takiego :
[pre]- ZIMOWE - 1.01-31.01
WYJĄTKI: Szwecja, Norwegia (1.01 - 31.03), Stany Zjednoczone (15.01-15.04), Finlandia (1.03-30.04).
UWAGA!
W Polsce zimowe okno transferowe trwa od 1. lutego do 28. lutego! (za wydaną przez PZPN "Uchwałą w sprawie statusu polskich piłkarzy oraz zmian przynależności klubowej")[/pre]
prawda czy fałsz ?
-
-
Spekulacje transferowe "Zostan Orestem"
ar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> do tego stoper /może Banaś - ktoś wie co z nim
> się dzieje?/
Gosc w przygotowaniach do sezony zerwal wiazadla w kolanie czyli powinien wrocic na wiosne do gry chyba ze ma jakies powiklania po kontuzji to dluzej.
Prawda.
Kaźmierczak to pomocnik środkowy, u nas miałby grać na pozycji defensywnego.
Jesli to prawda to to jest straszna glupota przeciez w lutym tzeba miec juz gotowy sklad i byc juz w trakcie przygotowan
Panowie u nas okienko otwarte jest do 28 lutego ale w zawiązku z tym, że i tak mamy przerwę w rozgrywkach to drużyny dokonują transferów już w styczniu a nawet pod koniec grudnia tak jak jest np z Kaliciakiem. Skoro faktycznie okienko otwiera się 1 lutego to zapewne wtedy wszystkie dotychczasowe transfery są zgłaszane i zatwierdzane w ZPN-ach ale kluby dogadują się znacznie wcześniej.
Raczej na pewno okienko sie otwiera u nas razem z cala Europa czyli od 1 stycznia a zamyka sie 28lutego a nie jak w Europie 31stycznia bo liga startuje pod koniec lutego.
Banaś nie zerwał wiązadeł, on miał coś z Achilesem. Kilka dni temu czytałem, że trenuje już z pełnym obciążeniem. Byłby solidnym wzmocnieniem naszego składu. I szansa jest, żeby go wyciągnąć.
A jaka to szansa? Napisz, chętnie poczytam.
Banaś to najważniejszy piłkarz Górnika, który walczy o awans do najwyższej klasy rozgrywkowej.
Górnik ma kilku milionową dziurę w budżecie po spadku, zalega piłkarzom pensje kilka miesięcy. Jędrych powiedział, że wszyscy są na sprzedaż nawet Bonin i Banaś. Kwestia tylko pieniędzy, a tych u nas wierząc Filipiakowi nie brakuje. Kwestia 1,5 mln PLN, solidny indywidualny kontrakt i Banaś jest u nas. .
I dochodzi do siebie po 8 miesiecznej przerwie... :) Bez jaj ;)
Za miernotę Banasia mielibyśmy zapłacić 1,5 mln zł -wolne żarty.Po tak ciężkiej kontuzji to 500 tyś zł to nadużycie.
Jak bym miał wydawać 1,5 mln zł to 100 razy lepiej kupić Sadloka.Zawodnik znacznie lepszy ba dla Banasia nie ta para butów.Ruch ma długi i podejrzewam że kładąc ok 1,5 mln zł byłby nasz.Jak by się ruch upierał można im dołożyć +10 % od następnego transferu.
potter dajac im nawet 2 mln oni poczekaja czy ktos nie da wiecej
Hmm A Swiatek z Hutnika?
Dokładnie potter, niestety ale Sadlok jest teraz na tzw topie, chwalony przez wszystkich, powoływany do kadry. Myślę, że Ruch śladem mniejszego Piasta będzie żądał ok 3-4 mln zł za niego. Podobnie może być z Sobiechem także nawet Lech czy rzeka nie pozwolą sobie na taki wydatek nie mówiąc już o profesorze, który dwa razy się zastanawia zanim wyda większą sumę pieniędzy. Nie mówię, że mi to przeszkadza bo jak wiemy udało mu się już sporo osiągnąć.
Sadlok byłby ok. Smuda mówił ze on i Rybus zrobili na nim największe wrazenie. Do tego Kaźmierczak i jest ok;)
Ja bym sprowadził do CRACOVII lewego pomocnika i defensywnego co do nazwisk to by mi pasował Szczot i Każmierski i w tym okienu dał bym sobie spokuj TYLKO PASY!!!
LID.Z
100 % racji. Reszta to gniot kapusty.
SaNto - dodaj od siebie, Ze to realna i sensowna myśl.
Plus Kostek na podparcie. Takie jest moje zdanie.
Pozdrawiam.
LIDZ
Potrzebujemy jeszcze doświadczonego napastnika.Na Ślusarskiego w kontekscie wiosny specjalnie nie licze.
Po tak ciężkiej kontuzji dochodzenie do formy musi potrwać.Także raczej to bedzie zawodnik maks na 45 min.
Zostajemy z Matusiakiem którego trapią kontuzje i nie ma żadnej pewności że na wiosne będzie w pełni zdrowi.
Zostajemy wtedy z 1 niedoświadczonym napastnikiem Kaliciakiem(zakładam że wypożyczymy Kaszubę i sprzedamy Grzegorzewskiego).Na tej pozycji potrzebujemy wzmocnień.
No to biezny napadiora tylko kogo ja bym nie chcial Sagana ani Niedzielana!!!
Grosicki jest wyceniany na 2 miliony zł.Ja bym go brał
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)