Dokladnie nie mozna lekcewazyc lechujki, graja u siebie, przyjdzie sporo betonow, zeby zobaczyc nasza Wielka Cracovie.
-
-
Lechia Gdańsk - Cracovia, 12 XII 2009 (sobota), godz. 14.45
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=6147&x=0
No, to myślę że ich Lenczyk zmotywuje! Jazda z betonami!
będzie cięzki mecz, ale wygramy 0:1 po kiksie Piątka...
Alez oczywiscie ze nie moznaz im dac poczuc morskiej bryzy!!!! Trza ich cisnac zeby si uspili smrodem wlasnych i naszych skarpet!!!!
Bez Matusiaka :( http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2009/12/10/cracovia-bez-matusiaka-na-lechie-gdansk/
Czyżby Kaszuba dostał szanse? Mam wrażenie że znów Sacha albo Plastik pójdzie jako napastnik. Niedobrze to wygląda bo pewnie tak:
Cabaj
Mierzejewski, Polczak, Tupalski, Derbich
Klich, Goliński, Baran, Pawlusiński, Wasiluk
Sacha
Obym się mylił...
Matusiak znowu tak duzo nie robil (zagrozenie)
a Kaszuba moze miec swoje 5 minut :D
Cracovia RCJ Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Matusiak znowu tak duzo nie robil (zagrozenie)
> a Kaszuba moze miec swoje 5 minut :D
Robił sporo. To że nie strzelał to jedno, ale ilu obrońców absorbował ? I jak !!!
aj, zaczynam się obawiać..:/ z reszta od początku ich nie lekcewazę i dlatego uwazam ze im agresywniej ruszymy tym lepiej.
co do Nowaka, jak grał w Pasach mówił "nooo moze wygramy, jedziemy zeby wygrac, boisko zweryfikuje mozliwosci" a tu nagle zmiana tonu "przerwiemy passe CRACOVII". dla mnie to jest czytelne.
Skoro nie ma Radka to mam nadzieję, że w końcu swoją szanse dostanie Kaszuba i ją wykorzysta :)
Lechia Gdańsk - Cracovia, godz. 14:45, sędzia: [b]Piotr Siedlecki[/b] (Warszawa).
http://www.90minut.pl/news/110/news1104486-17-kolejka-ekstraklasy---obsada-sedziowska.html
Ja osobiście bardzo obawiam się tego meczu.
Po ostatnich zwycięstwach a zwłaszcza upokorzeniu Wisły w derbach wyjazdowych żadne drużyny już nas nie lekceważą.
Natomiast tracimy zawodnika ,który regularnie absorbował 2-ch obrońców. Osobiście myślę ,że Orest zagra mądrą defensywkę z polowaniem na akcje ofensywne Sachy , Plastika, Goliny.
Bardzo bym jednak nie chciał aby Sacha został ustawiony na szpicy. Jemu tam zupełnie nie wychodzi. Już lepszy byłby Plastik , który zawsze te 2-3 strzały odda (już kiedyś grając na tej pozycji strzelił zwycięską bramę w Wodzisłąwiu).
Kaszuba myśle ,że wejdzie raczej na zmianę - co być może będzie błędem bo dla Gdynianina Kaszuby mecz z Gdańskiem to coś w rodzaju derby; )
zobaczcie nie ma Ślusarskiego ( wiadoma przyczyn) zabraknie Matusiaka i jest problem dlatego potrzebny jest ten Niedzielan jak nic !
Niedzielan zagra sparing na sztucznej murawie na Wielickiej i bedzie leczyl kontuzje pol roku, wiec moze lepiej nie ;)
Mellechowicz Napisał(a):
> Lechia Gdańsk - Cracovia, godz. 14:45, sędzia:
> Piotr Siedlecki (Warszawa).
>
>
Młody arbiter 33 lata. Z grupy "beneficjentow korupcji" tj. Awansował z drugiej do pierwszej ligii w 2008 roku w wyniku masowych wizyt "sprawiedliwych" w Wrocławiu i poważnych braków w obsadzie ekstraklasowych sędziów.
Nam sędziował tylko 1-en mecz. W Białymstoku rok temu w zasadzie ustawił wynik już w pierwszych minutach gry dajac raczej mocno dyskusyjną czerwoną kartkę dla Cabaja. Czy teraz sędziuje lepiej? Zobaczymy.
Trener Orest Lenczyk ogłosił skład kadry meczowej na sobotni mecz 17. kolejki Ekstraklasy Lechia Gdańsk - Cracovia.
W porównaniu z poprzednim meczem w kadrze meczowej zaszła jedna zmiana. Miejsce kontuzjowanego [b]Radosława Matusiaka[/b], który na treningu naciągnął mięsień przywodziciela zajął [b]Mateusz Jeleń[/b].
Kadra na mecz z Lechią Gdańsk:
[i]Cabaj, Merda, Tupalski, Derbich, Mierzejewski, Polczak, Szeliga, Wasiluk, Baran, Jeleń, Klich, Kłus, Pawlusiński, Sasin, Cebula, M. Sacha, Goliński, Kaszuba.[/i]
TP!
Cracovia RCJ Napisał(a):
> zobaczcie nie ma Ślusarskiego ( wiadoma przyczyn)
> zabraknie Matusiaka i jest problem dlatego
> potrzebny jest ten Niedzielan jak nic !
Z Polonią też nie było Matusiaka i Ślusarskiego i wygraliśmy :)
http://www.sport.pl/pilka/1,70987,7353771,Radoslaw_Matusiak_juz_na_urlopie.html - - Żałuję, że nie pomogę kolegom w Gdańsku. Jest kilku kandydatów do zastąpienia mnie w ataku. Choćby młody Jakub Kaszuba, który jest nominalnym napastnikiem - twierdzi Matusiak.
Matusiak stawia na Kaszubę, ale obawiam się, że zagramy bez napastnika i nie chciałbym żeby wyglądało to tak jak z Bełchatowem. Z drugiej strony Lenczyk na pewno wie co będzie najlepsze!
Mam nadzieje ze niedoceniany troszke przez Oresta Kaszuba ukasi padalcow i to dwukrotnie:)Mysle ze to moze byc jego dzien:)
Cracovia musi sięgnąć po zwycięstwo wierze ze pasy dadzą rade
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)