Ja niestety aktualnie jestem w Wielkopolsce, a te matołki z TVP oczywiście nie transmitują meczu mistrza z vice mistrzem Polski. 1-2:(.
Do boju Cracovia!
-
-
Cracovia - GKS Tychy (02.12, godz. 18:00)
Nie tam że bym był prorokiem od razu:P ,ale po pierwszej tercji kiedy mieliśmy mnóstwo okazji do strzelenia bramek ,a tylko raz pokonaliśmy Sobeckiego ,wiedziałem ze ten mecz nie może skończyć się dobrze dla nas !!!!!!przecież wczesniej tez tak już przegrywaliśmy , niby mamy przewagę,jestesmy lepsi,tylko jakoś ciężko bramki strzelamy(niesamowita indolencja strzelecka !!!!!!!!)??.Porażka tym bardziej bolesna bo trzecia z Tychami druga na naszym lodowisku!!!,poza tym Tychy osłabione (brak Bacula ,Krzaka,i innych ,MY w optymalnym składzie ) .Trochę to dziwne ze jakoś u siebie nie potrafimy sie naprawdę zmobilizować i wygrywać ??a chyba wszystkim zależy by na hokeja chodziło jak najwięcej ludzi?? Na takie mecze o wysoka stawkę powinien bronić już Radziszewski
teraz oczekuje na jakieś konkretne WZMOCNIENIE z zagranicy(potrzebny zarówno obrońca jak i napastnik!!) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cała gra jakaś taka chaotyczna i nerwowa trochę... Marek nie bronił źle.. A wzmocnienie faktycznie by się przydało
Nasi hokejarze lodowi grali 4-y arcyciężki mecz w ciągu 6-dni a w przerwie długo podróżowali - to nie są NHL-owcy mogli być zmęczeni. Swoją to świństwo ze strony PZHL nie przeniesienie tego meczu.
Wiadomo było ,że jak szybko nie rozstrzelają Tychów to potem mogą przegrać. I tak było blisko...
Cóż jest mała szansa na "handicap" w play-off ale trzeba dwa pozostałe mecze wygrać i mieć lepszy stosunek bramek.
[b]agent44[/b] taka polska telewizja nie ma sie co dziwić.
Miki, a mogłeś byc bohaterem.
Jestem strasznie sfrustrowany po dzisiejszym meczu.... Do 19 minuty gry byłem przekonany, że nasi rozwalą Tychy w tym meczu opromienieni osiągnietym dobrym rezultatem w turnieju PK.... Byłem przekonany, że zmiażdzą tyszan, po prostu psychologicznie.... Nic z tego, tylko dlaczego??? Po tym turnieju pojawiło sie tutaj wiele głosów, że powinni nas dołączyć do innej ligi (słowackiej, czeskiej, białoruskiej itd.), dlatego, że jesteśmy za mocni i to nie sprzyja naszemu rozwojowi.... Z całym szacunkiem dla wszystkich, ale tutaj chyba się... O czym Wy mówicie... Narazie póki co jesteśmy drugą drużyną w lidze POLSKIEJ i tak pozostanie przynajmniej do końca sezonu zasadniczego... Są sukcesy, to też głowy się rozpaliły, ale trzeba trzeźwo spojrzeć na sytuację.... Przed laty na przemian Unia i Podhale miały takie ekipy, które MIAŻDŻYŁY wszystkich w lidze i nikt nie mówił o włączeniu ich do innej ligi.... Tak na marginesie - był taki sezon, w którym Podhale pierwszą porażkę w sezonie poniosło dopiero w play off.... No cóż... derby piłkarskie, następnie turniej w Lipawie i zaczęliśmy krążyć w obłokach, a dzisiejszy mecz pokazał, że po prostu trzeba zejść na ziemię.... Wiem, że tak jest bo sam myslałem tak samo.
Zespół musi być wzmocniony kimś z zagranicy i wbrew pozorom nie trudno byłoby znaleźć kandydatów.
Na przykład Bzahmanis z Metalurga Lipawa, który strzelił nam 3 bramki w PK na Łotwie. Czy nie można spróbować go "ściągnąć"?
Wątpię żeby chciał do nas przyjść ;/
Każdy by przyszedł za określoną kwotę. Teraz rządzi kasa.
wie ktos może czy w Niedziele jest hokej na Cracovii bo bym sie wybrał ???
Vasago Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jestem strasznie sfrustrowany po dzisiejszym
> meczu.... Do 19 minuty gry byłem przekonany, że
> nasi rozwalą Tychy w tym meczu opromienieni
> osiągnietym dobrym rezultatem w turnieju PK....
> mówicie... Narazie póki co jesteśmy drugą
> drużyną w lidze POLSKIEJ i tak pozostanie
Narazie to jesteśmy Mistrzem Polski i dalej zdecydowanym faworytem tego sezonu.
> poniosło dopiero w play off.... No cóż... derby
> piłkarskie, następnie turniej w Lipawie i
> zaczęliśmy krążyć w obłokach, a dzisiejszy
> mecz pokazał, że po prostu trzeba zejść na
> ziemię.... Wiem, że tak jest bo sam myslałem
> tak samo.
Ty Vasago to byś tylko na ziemie schodził;)
Pociesz się chłopie choć do końca roku.
Cracovia21: właśnie w niedzielę nie ma meczu w Krakowie. Grają na wyjeździe. Najbliższy mecz w Krakowie jest we wtorek (8.12).
*REVENATOR* Napisał(a):
Na takie mecze o wysoka
> stawkę powinien bronić już Radziszewski
Swiete slowa - zajezdzic bramkarza przed play-off! Jestesmy najlepsi w ataku i defensywie, wiec olac bramke.
Moim zdaniem Rączka wczoraj nie bronił zbyt dobrze. Dał sobie zapakować bramkę w krótki róg i przegrał dwa pojedynki sam na sam, daje to w sumie 3 gole, które Tychy wczoraj strzeliły.
Nasza indolencja strzelecka sięgała granic kosmosu: Daniel, Leszek, Drzeiecki, Pasiut, Bondarevs, Marian, Musial - MASAKRA
Khalid Napisał(a):
> Nasi hokejarze lodowi grali 4-y arcyciężki mecz
> w ciągu 6-dni a w przerwie długo podróżowali
> - to nie są NHL-owcy mogli być zmęczeni. Swoją
> to świństwo ze strony PZHL nie przeniesienie
> tego meczu.
>
> Wiadomo było ,że jak szybko nie rozstrzelają
> Tychów to potem mogą przegrać. I tak było
> blisko...
> Cóż jest mała szansa na "handicap" w play-off
> ale trzeba dwa pozostałe mecze wygrać i mieć
> lepszy stosunek bramek.
Pozostały nie dwa, ale cztery mecze z Tychami. Więc szansa jest.
Zgadzam się natomiast z tym, że nasi byli zmęczeni (szczególnie to było widać w drugiej tercji). I racja co do tego pie...ego PZHL. Na minus zaliczyłbym naszym brak skuteczności i słabą postawę Rączki (zawalona druga bramka, a z tych dwóch sytuacji sam na sam, to przypuszczam, że Radzik by z jedną obronił). W takim meczu POWINIEN bronić RADZIK (błąd trenera - moim zdaniem). Tak słabo grających Tychów dawno nie widziałem (chyba ostatnio podcza pamiętnego 7:0). Statystyki strzałów mówią wszystko: 52:20....
Podsumowując: z powodu zmęczenia, kilku błędów w obronie i słabej postawy bramkarza przegraliśmy mecz, któy można było (i należało to zrobić) bez większego problemu wygrać.
Widać zmęczenie turniejem na Łotwie. Krążek odskakiwał od klepki, a długie okresy gry przeplatane były prostymi stratami krążka, gubionego przy przyjęciu, lub holowaniu. Inna sprawa, że strata pierwszej i trzeciej bramki to chyba nie zmęczenie, ale złe decyzje zawodników Pasów, którzy nieodpowiedzialnie zachowali się w sytuacji, gdy byli "ostatnimi" przed bramkarzem. Rączka nie tyle zagrał słabiej co wpuścił bramki w trudnych sytuacjach - można powiedzieć że nie błysnął. W przeciwieństwie do Sobeckiego, który Tychom wygrał mecz. Tychy słabiutkie, bardzo mnie rozczarowały, ale mecz wygrały i to się liczy. W zasadzie od 50 minuty (o dziwo!) nie potrafili skonstruować akcji ofensywnej tylko wybijali krążek z tercji. Jedyny pozytyw to to, że Cracovia dotrzymała kroku fizycznie przeciwnikowi. W III tercji Cracovia mocniej przycisnęła !!!
Cała gra Tychów oparta na świetnie broniącym bramkarzu. Kamyczek do ogródka napastników Pasów, bo wczoraj po pierwszej tercji powinno być 3:0. Ale jak się nie strzela z tak dobrych pozycji jakie wczoraj mieli w I i III tercji to się przegrywa.
Chwilka szczęścia dla Tyskich, a skończy się tak jak co roku :). Mam nadzieję...
Może trochę obiektywizmu panowie? GKS wygrał bo Sobecki zagrał kapitalny mecz, i strzelał strzelaliśmy bramki fuksem...Czy mi się wydaję czy bramkarz w hokeju to 70% drużyny, nadto Arek jest obecnie najlepszym bramkarzem w Polsce, więc nie wiem co wa dziwi. Widzę że po pucharze niektórym zaczęło się tutaj wydawac że po każdy się przejadą teraz bez problemu. Rzeczywistośc jest jednak inna. Jak tu ktoś słusznie zauważył do dawnej Unii i nam i wam duuużo brakuje.
No i pisząc że GKS cieniutki i słabiutki zachowujecie się jak hipokryci, bo skoro my jesteśmy tacy 'daremni' to ciężko określic wasz poziom patrząc na 5pkt przewagę GKSu w tabeli.
Pozdrawiam
Marek
To prawda że macie w tabeli pzrewagę, jednak weż pod uwagę że Cracovia musiała budować szczyt rofmy na puchar w krakowie. Spowodowało to że parę meczy nam uciekło....A i teraz gralismy tuż po turnieju....Dopiero w PO zobaczymy kto silniejszy:)
Budowała szczyt formy na teraz, na tylko 3 mecze? Ok niech będzie. Więc zobaczymy PO:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)