hm, mi tam gruzinskie jedzenie posmakowalo, a co do wspomnianej przez Ciebie, Ro Man pizzeri Mamma Mia, smiem twierdzic, najlepsza pizzeria w Krk.
-
-
dobre restauracje w Krakowie i nie tylko
jeszcze Del Papa niezła na Tomasza, Da Cesare na Krupniczej, Cyklop na Mikołajskiej i La Strada na Stradomiu, ale Mamma Mia chyba jednak najlepsza
Hoang Hai na Stradomskiej genialny kurczak :D
Ro Man Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> jeszcze Del Papa niezła na Tomasza, Da Cesare na
> Krupniczej, Cyklop na Mikołajskiej i La Strada na
> Stradomiu, ale Mamma Mia chyba jednak najlepsza
błagam tylko nie cyklop.przez lata nr.1 ale ostatnio ze znajomymi 4 różne pizze i 4 porażki! prawie płakałem:).
mamma mia jest ok,ale nie ma szans przy al dente (ul.kupa),a podobno (mówł mi półwłoch krejzi:) pomodorino przy matecznym też rewela.
soprano na krupówkach,
centrum wina na puławskiej w w-wie -fajne wina,a jedzenie mistrzostwo Polski
hotel niedźwiadek - wdzydze kiszewskie
hotel bolków-bolków
ismacznego
w Lipawie jest lokal Bruno, a w nim niezła golonka z kapitalną kapustą i genialną musztardą. inne dania też bardzo przyzwoite. a do tego lany świeży Budweiser. jakby sie kto wybierał w najbliższym czasie, to polecam ;)
Bar Bruno ma do tego bardzo śliczną obsługę i wieczory łotewskiego humoru :)
a wracając do Krakowa
Bardzo zacnym miejscem jest Kompania Kuflowa pod Wawelem (już tu wspominana) gdzie jako bonus można spotkać często naszych hokeistów :)
Nostalgia na Karmelickiej też bardzo dobre jedzenie
jest taka włoska knajpa na Floriańskiej - tam gdzie lata był sklep z butami - Carlito jak dobrze pamiętam
Trochę pogorszyło się ale dalej warto na Poselską do Taco Mexicano
i naprzeciwko Corleone ale to już zakład eksperymentalny ministerstwa finansów
Mamma Mia owszem bardzo zacny lokal również
dawno nie byłem ale kiedyś Cyrano de Bergerac
Kilka typów dla zainteresowanych, z miejsc w których bywam regularnie (na szczescie z reguły na koszt pracodawcy):
Warszawa - Jana Pawła II 32 - San Lorenzo. Ceny z kosmosu. Wszystko rewelacja. Najbardziej polecam dla smakoszy owoców morza makaron "frutti di mare" - podawany w zawijanym kartonie (!!!) - cena ok. 80 pln / osobę - cena nieporozumienie, ale prawda jest taka, że NIGDZIE NA ŚWIECIE nie jadłem lepszego.
Madryt - calle Nunez de Balboa - O'Cruseiros. Restauracja z owocami morza. Top. Przy okazji wizyty w Madrycie koniecznie odwiedź(cie).
Kraków:
sushi Zen na Św. Tomasza - teraz w godz. 12-17 mają 25% off. Warto. Ceny duzo lepsze niż np. w Sakanie. Jakość ta sama.
włoska nr 1 to Agua y Vino na Wiślnej, Mamma Mia - ok, jest jeszcze Padre Wiślnej przy samych plantach pod kościołem grekokatolickim (chyba) - tam mają niskie ceny i niekiedy Prof. Zolla w towarzystwie.
Z hiszpańskich to na Kazimierzu (Bozego Ciała) jest malusi super tapas-bar. Madrycki klimacik + ceny ok.
Wspomniane La Strada i Ancora ciągle ok.
Z francuskich wszystko co mi przychodzi do głowy się spsiarzyło (uwaga na Paese - ratunku!!!).
U Likusów się poprawiło (obecnie moim zdaniem w Starym nr 1) - z panna na kolację miodzio romantico.
Natimiast POWER PLAY ostatniego okresu to węgierski bar DELI pomiędzy ul. Krakowską a ul. Miodową (za przystankiem tramwajowym) - ceny bardzo, bardzo umiarkowane, wystrój knajpy nie za specjalny, od czasu do czasu w towrzystwie niejakiego Anioła (... z Krakowa) ;-).
Z biezących tematów:
Lipawa - Bar Bruno - golonki zabrakło, a Kicia ciągle przez kogos innego kąsana - nawet nie poosztowałem ;-). Moze nie jestem amatorem szwedzkiego stołu ;-))).
Ryga - gdzieś w samym centrum extra pierożki były - adres Wam się wyswietli po wypiciu kilku litrów chmielowego tłumacza;
Wilno - Chili... - w samym Centrum - najlepsze kulinarne przeżycie z wycieczki - placki, bliny, cepeliny - rewela.
ostatnie odkrycie: Frykówka na rynku w śląskiej Pszczynie, żeberka w genialnej kapuście z grzybami i ziemniakach z serem o chrzanowym posmaku albo modro kapusto z rolada i kluskami śląskimi, rewelacja, aha - i jeszcze barka zacumowana u wylotu Gazowej-ta nowa, nie stara, kacze udko w pomidorach/fasoli i moreli albo zupa tajska.. Coś cudownego!
Ja polecę z wyższej półki POD ZACHODEM SŁOŃCA. Fajna i dobre zjedzenie. Na kolację z laską stówka nie wystarczy ;) Najlepsza polędwica w krk jaką jadłem
gdzie jest ta restauracja?
Ro Man Napisał(a):
> gdzie jest ta restauracja?
Chciałem Ci pomóc i wpisałem w google, ale wyskoczyło mi:
[pre]
Masturbacja pod prysznicem - Po Zachodzie Słońca
Onet.pl BlogNabrała na rękę trochę żelu pod prysznic i zaczęła rozprowadzać go po swoim ciele.
Mydliła ramiona, dekolt, brzuch, poczym przystąpiła do mycia piersi. ...
[/pre]
Naprawde się starałem :D
ja mogę polecić Leonardo - bardzo dobra, ale oczywiście, ceny też "bardzo dobre" :D
byliśmy tam kiedyś Dem, co prawda nie w barwach ale w słusznej sprawie :)
41 dni później
jest nowa restauracja włoska Toskania koło Galerii Kazimierz oraz azjatycka w Diamante Plaza przy Dekerta na Zabłociu, recenzje wkrótce
206 dni później
Ja do niedawna nie mialam swojego typu jezeli chodzi o restauracje, ale ostatnio byłam w Scandale Royal i moim zdaniem jest to moejsce godne uwagi. Miła atmosfera, widok na Plac Szczepański dodaje uroku tej restauracji, a jedzenie jest naprawe smaczne, szczegolnie filet z perliczki w zielonym pieprzu - aksamitny smak, połączony z pikanteria pieprzu - naprawdę smaczne.
Jeżeli chodzi o pizze to polecam: Mamma mia i Calzone. Calzone zresztą też z powowdu innych potraw.
Ponadto, Trattoria Soprano, Acqua e Vino (tylko tam powinni coś zmienić z tymi stolikami).
Oczywiście meksykańska na Poselskiej (nie tak elegancko ale pyszne ślimaki)
Dobre mięsne potrawy w Piwnicy Pałacu Pokutyńskich.
W Da Cesare na Krupniczej zmienili mąkę do pizzy i jest to już nie to samo niestety. W La Stradzie daaaawno nie byłam, może ktoś napisze czy dalej warto odwiedzić?
A jak ktoś chce zostawić napiwek Pasiaczce, to niech odwiedza Wentzla :)
Kielbaski pod Hala!
nooky Napisał(a):
> Ja polecę z wyższej półki POD ZACHODEM
> SŁOŃCA. Fajna i dobre zjedzenie. Na kolację z
> laską stówka nie wystarczy ;) Najlepsza
> polędwica w krk jaką jadłem
Noooo, to gruboooo:) 100 za dwie osoby nie starczy? To tylko deser 3ba zjesc, skoro wysoka polka, a cos konkretniejszego pod Hala z Nyski albo kebab na Placu Wszystkich Swietych za jedynego 10-cza:)
Twixxx Napisał(a):
> Kielbaski pod Hala!
Dokładnie, kiełbacha z nyski rulez!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)