Jeśli któraś z "Lasek w Paski" nie będzie miała z kim iść na studniówkę to proponuję zaprosić Golińskiego - on ma Poloneza opanowanego do perfekcji... Raz, dwa wykrok... raz, dwa wykrok... raz, dwa wykrok... szlag trafia :)
-
-
Jagiellonia Białystok--Cracovia
Kłus prosze wroc do łks-u ratowac ekstraklase
Rock Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Cabaj - wszystkie interwencje pewne, a gest
> kozakiewicza po nieuznanej bramce jadźki w
> doliczonym czasie to był majstersztyk :D
Bardziej mnie rozwaliło pomachanie ręką na frankowskiego po jego nieudanej akcji:D
Mecz w pierwszej połowie dobry, w drugiej obrona i nieudolne ataki, brak zgrania. Ale jeszcze trochę i będzie bardzo dobrze:)
Nzg Napisał(a):
> Rock Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Cabaj - wszystkie interwencje pewne, a gest
> > kozakiewicza po nieuznanej bramce jadźki w
> > doliczonym czasie to był majstersztyk :D
>
>
> Bardziej mnie rozwaliło pomachanie ręką na
> frankowskiego po jego nieudanej akcji:D
>
> Mecz w pierwszej połowie dobry, w drugiej obrona
> i nieudolne ataki, brak zgrania. Ale jeszcze
> trochę i będzie bardzo dobrze:)
Po tej akcji Cabaj długo leżał na murawie z piłką, a Franek stał za nim i liczył ile to już sekund "Wąski" trzyma piłkę w rękach i wtrzymuje grę. Potem Franek coś tam krzyczał w związku z tym do sędziego i dlatego mu Cabaj pomachał:)
Wynik jak najbardziej dobry, w zasadzie taki, który większość by kupiła w ciemno.... No cóż, krok, po kroku ciułamy te punkty i jest duża szansa na utrzymanie.... Brak własnego stadionu jest widoczny..... Dobrze, że są w dole tabeli słabe drużyny i te remisy coś przynoszą...... Nie ma co gdybać, ale w ofensywie jest marnie..... Przeszkadzamy tylko w grze i nic poza tym..... Gdyby Jagiellonia zdobyła bramkę to byłoby po ptokach..... t
dobry jeden punkcik :)
ian thorpe Napisał(a):
> 100% realizacja nakreślonej taktyki.Długie
> utrzymywanie się przy piłce ,wybijanie z rytmu
> gry przeciwnika ,czasem "poleżenie" czasowe.
> Brawo ,tak ma grać drużyna walcząca na obcym
> trudnym terenie.
Ale za co brawa? Ianie, przecież to był marny mecz i raczej kiepskie widowisko.
Punkty cieszą, ale to wszystko.
fajnie ze graly mlode wilki w koncu !
ciesze sie ze przegralem pieniadze, fajnie jest się nastawic źle i miło rozczarować :)
Ja również przegrałem kasę :P grając na Cracovię :) ale najważniejszy jest 1 pkt
Juz na spokojnie powiedzialbym, ze nie zagrali dobrze, ale zagrali madrze i chcac nie przegrac uzyskali to, co zamierzali. Moze to jakis symptom poprawy, czyli pierwsze efekty tego, co im Lenczyk wklada do glow, bo jesli on sam mowi, ze z przygotowaniem fizycznym jest OK, to sprawa jest w glowach pilkarzy.
Mimo zerowej niemal gry w ofensywie wygladali jednal lepiej niz z Ruchem. Mnie szczegolnie rzucilo sie w oczy, ze grali sporo pilka i mimo, ze nie mialo to przelozenia na zdobywanie terenu, czy kreowanie akcji pod bramka przeciwnika, zabieralo to Jadzce czas.
Bardzo dobrze zagral Cabaj - w przekroju calego meczu najlepszy w naszym zespole, dobrze Wasiluk i po przerwie Polczak, w pierwszej polowie Golinski i Klus, ale obaj gorzej pozniej; niezly mecz mial Sacha. Matusiak, jak ktos slusznie wczesniej zauwazyl, mimo, iz niewiele mogl wskorac, wiazal obroncow. Robi postepy Derbich - gra swobodniej, odwazniej, jest twardy, ma niezle uderzenie i dosrodkowanie.
Cos nie tak jest za to z Mierzejewskim i na te pozycje powinnismy szukac odpowiedniego zawodnika. (Ani Sasin, ani Szeliga moim zdaniem nie beda kandydatami na stale, na te pozycje). Chyba tez jest jednak jakis problem z Arkiem Baranem, choc w I pol. mocno wspieral pare srodkowych obroncow.
Mam wrazenie, ze Lenczyk po "przetrawieniu" pierwszej koncepcji ustawienia, zaczyna teraz szukac jakiegos lepszego rozwiazania i nie majac dobrych wykonawcow do gry ofensywnej, bedzie dokonalil gre obronna, tak bysmy jak najmniej tracili, jak najmniej dawali pograc przeciwnikom, a jak sie uda cos strzelic, to bedziemy w stanie utrzymac przewage.
Bardzo cieszy udane wprowadzenie do zespolu Sachy który jak narazie dostawał tylko szanse w ME. Druga sprawa to dobra również gra Mateusza Klicha który nie wyglądał na boisku jakby miał 19 lat:)
SaNtO Napisał(a):
> ja gralem Jagiellonie z handi tak pewny jestem ze
> dostaniemy lanie. poco tu sie oszukiwac, jak widze
> ze w kadrze na mecz jest raptem kilku gosci do
> gry, a pewnie polowa z nich jeszcze siadzie na
> lawce to jak mamy urwac punkty w Białymstoku?
Miszczu2007 Napisał(a):
> Cabaj broni to już chyba wiadomo jaki wynik?
> Mam nadzieje, że te jego babole będą takie jak
> z Lechem i fartem nie skończą się bramką.
Leesior Napisał(a):
> Czy ja dobrze słyszałem ? Któryś z sędziów
> (główny ?) prowadzi dopiero drugi raz mecz e
> Ekstraklasie ?!
>
> O w mordę ! I jeszcze Cabaj......
macie drodzy koledzy na przyszlosc nauczke...
NIGDY nie skreslac Cracovii przed uslyszeniem ostatniego gwizdka !!!
W piłkę to my gramy slabiutko
Jednak okazuje sie ze skomasowana padaka plus odrobina szczescia daje nam kolejne punkty
W tym przypadku jeden
I coz
Mając w pamięci wydarzeniau ubieglego sezonu
cieszmy sie
Kazde punkty zdobyte przed zimą to mega cenna zdobycz
[quote]Bardziej mnie rozwaliło pomachanie ręką na frankowskiego po jego nieudanej akcj[/quote]
Marcin jak najbardziej słusznie machnął ręka na pajaca. Wejście Frankowskiego w niego w powietrzu ewidentnie świadome "tyłkiem" coś w stylu stołeczka w powietrzu gdy piłka była ze 2m wyżej tego hm..."niewysokiego napastnika"to było [b]ordynarne chamstwo[/b]. On nie atakował piłki tylko Cabaja!!! Nawet komentatorzy zdziwili się tym chamstwem ...pokrywając zmieszanie: "Frankowski na pewno nie chciał krzywdy zrobić"...ja nie wiem czy chciał czy niechciał ale zagrał jak - za przeproszeniem- kawał b.ca. [b]Mógł Marcina uszkodzić.[/b]
Przed meczem brałbym remis w ciemno i nie pomyliłem się.
To był mecz z gatunku o 6 p
Z Zagłębie musi być bardziej ofensywnie.
Gratulacje dla zawodników.
Khalid Napisał(a):
> frankowskiego po jego nieudanej akcj
>
> Marcin jak najbardziej słusznie machnął ręka
> na pajaca. Wejście Frankowskiego w niego w
> powietrzu ewidentnie świadome "tyłkiem" coś w
> stylu stołeczka w powietrzu gdy piłka była ze
> 2m wyżej tego hm..."niewysokiego napastnika"to
> było ordynarne chamstwo. On nie atakował piłki
> tylko Cabaja!!! Nawet komentatorzy zdziwili się
> tym chamstwem ...pokrywając zmieszanie:
> "Frankowski na pewno nie chciał krzywdy
> zrobić"...ja nie wiem czy chciał czy niechciał
> ale zagrał jak - za przeproszeniem- kawał b.ca.
> Mógł Marcina uszkodzić.
Ja nie mówię że niesłusznie, ale rozbawił mnie sam gest i mina Marcina.
Cieszy 1 pkt.,ale gra mizerna.
Na pochwałe: Cabaj,Wasiluk,Klich i (Może) Derbich. powoli konczy się czas Kłósa, 0 piłek do przodu.ogólnie bezproduktywny.
z naszej strony antyfutbol jak huj ale czego ja sie w sumie spodziewałem...cieszy chociaż ten jeden punkt,mam nadzieje że uciułamy ich na tyle żeby za rok na nowym stadionie debiutowac jednak w ekstraklasie:)
Khalid Napisał(a):
> frankowskiego po jego nieudanej akcj
>
> Marcin jak najbardziej słusznie machnął ręka
> na pajaca. Wejście Frankowskiego w niego w
> powietrzu ewidentnie świadome "tyłkiem" coś w
> stylu stołeczka w powietrzu gdy piłka była ze
> 2m wyżej tego hm..."niewysokiego napastnika"to
> było ordynarne chamstwo. On nie atakował piłki
> tylko Cabaja!!! Nawet komentatorzy zdziwili się
> tym chamstwem ...pokrywając zmieszanie:
> "Frankowski na pewno nie chciał krzywdy
> zrobić"...ja nie wiem czy chciał czy niechciał
> ale zagrał jak - za przeproszeniem- kawał b.ca.
> Mógł Marcina uszkodzić.
Cabajmachnal na niego reka nie w tej sytuacji, ktora Khalidzie opisales tylko wtedy gdy poprostu rzucil sie z pilka na ziemie gdy spokojnie tego nie musial robic w celu zdobycia czasu, kurdupel cos tam pyskowal i wtedy Cabaj machnal reka.
Co do samej sytuacji faulowej, mina Frankowskiego nic nie znaczy, bo on ma zawsze taki wyraz twarzy ;)
FortArt ,ja nigdzie nie napisałem ,że nasi kopacze zagrali piękny mecz.Napisałem ,że zagrali mądrze taktycznie ,czyli zrealizowali taktykę w 100% na tyle ,na ile ich OBECNIE stać.Walczymy o utrzymanie w lidze i taki punkt jest b.cenny.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)