Z wypożyczonych zawodników szanse napewno powinni dostac:
- Szczota wyrózniał wyraźnie w 2 lidze
- Karcz,Cebula - dobra runda
- Pączek - najlepszy bramkarz w 2 lidze...
- Witkowski - świetna runda szkoda ze złapał kontuzje pod koniec sezonu
Oni potwierdzili gra ze zasluguja na szanse reszta to wielka niewiadoma...
-
-
Transfery - niekończąca się odyseja cd. :) temat następny
A czy Szczocie nie skończył się właśnie kontrakt z Cracovią?
Konrad Cebula - hit transferowy - tzw. bomba. Rozpoczął z wysokiego C, bowiem już w pierwszym meczu zdobył gola, a przy dwóch kolejnych asystował, kiedy to Stal rozprawiła się z Koroną Kielce 3:0. Szkoda, że grał tylko wiosną, ponieważ dzięki niemu zielono-czarni mogli mieć więcej szans na gole w rundzie jesiennej. Szkoda, że był tylko wypożyczony. Takiego piłkarza Stalówce brakowało od dawna. Świetny ofensywny pomocnik.
Ocena: 5.5
Kamil Karcz - świetnie wprowadził się do drużyny. Błyszczał na prawej stronie. Straszył obrońców rywali, dryblował i strzelał. Potem niestety dla fanów zielono-czarnych przytrafiła mu się kontuzja i dopiero wiosną pojawił się na boisku. Od razu w pierwszym spotkaniu zdobył swojego pierwszego gola dla Stali. Błyszczał na prawej flance. Potem zachorował i stracił miejsce w składzie. Prawdopodobnie w nowym sezonie nie zagra już w Stalowej Woli. Szkoda.
Ocena: 5
Paweł Szwajdych - do Stali trafił w zimie. Wydawało się, że będzie wzmocnieniem. O jego grze można różnie mówić. Dobre mecze przeplatał beznadziejnymi. To jednak cień piłkarza, który kilka sezonów temu świetnie radził sobie w Cracovii Kraków. Mimo wszystko pozytywny transfer.
Ocena: 3
żródłow stalowka.pl
Ja mam nadzieje, ze Cebula wkoncu dostanie szanse wystapic w Cracovii w Ekstraklasie ! Jesli jednak spadniemy do 1 ligi to moim zdaniem nikt nawet nie powinien sie zastanawiac czy go zostawic w druzynie czy wypozyczyc po raz kolejny.
Wedlug 90minut.pl Cebule chce Resovia
Okocimski bez snajpera
W Okocimskim też zapowiadają się spore zmiany, choć nie na stanowisku trenera, bo Krzysztof Łętocha przedłużył o półtora roku umowę. Z zespołu odejdzie najlepszy strzelec zespołu Łukasz Szczoczarz (13 goli). - Cracovia zażądała jego powrotu. Nie chcą słyszeć o przedłużeniu wypożyczenia - przyznaje Józef Gawenda, prezes Okocimskiego. - Podobnie jest z Dawidem Dynarkiem. On chce u nas zostać i musimy teraz zrobić wszystko, by tak się stało.
gazeta.miasta.kraków
dzisiaj przypadkowo byłem świadkiem rozmowy Pawła Nowaka z menadżerem w hotelu i prawdopodobnie będzie grał w Piaście Gliwice, na razie nie ma innych propozycji dla niego
i na pewno mu zapłacą więcej, niż ma teraz w Cracovii :D
jeżeli to prawda, to po prostu chce odejść za wszelką cenę.
SaNtO wielkie dzięki ;)
przeciez taki zawodnik nie moze grac w byle jakim klubie. czemu nie chce go Lech,Legia,Polonia albo jego ukochany gts?
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,6753913,Nie_wszystko_w_nogach_napastnikow_Cracovii.html
Jeśli stary mówisz serio to bardzo sie cięsze. Paweł grał sobie kiedyś nieźle ale teraz to powoli myśleć trzeba o emeryturze o nie o grze w naszej kochanej CRACOVII!
http://www.90minut.pl/news/95/news956163-Maciej-Szmatiuk-na-testach-w-Arce-Gdynia.html
A ja miałem nadzieję, że trafi do nas.
Jeśli to prawda to śmieszy mnie to bo Piast raczej nie zapłaci mu tyle ile my.
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35800,6758595,Oczy_Tomasz_Rzasy_szeroko_otwarte.html
maciek72 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> dzisiaj przypadkowo byłem świadkiem rozmowy
> Pawła Nowaka z menadżerem w hotelu i
> prawdopodobnie będzie grał w Piaście Gliwice,
> na razie nie ma innych propozycji dla niego
W jakim hotelu, kto jest menago Pawki (jak wygladal?:) ), sluchales calej rozmowy?:) smieszy mnie takie plotkowanie :D
Skrzynia tez mial tylko do Piasta isc :)
Paweł jak na polską lige to jest wyższa półka i raczej znajdzie lepszy klub niz Piast a gadanie że ktoś slyszał jakąs rozmowe jest niepoważne...
O rany przecież to jasne ,że Pawka podobnie jak Skrzynia znajdzie miejsce w ekstraklasie bez kłopotów. Może nie aż tak jak Skrzynia w samej czołówce ale do solidnej śląskiej drużyny się łapnie. Tam "drwali" na śląsku mają aż za dużo;) - chętnie najmą kogoś ,który jednak coś potrafi więcej. A Pawka coby Santo nie gadał potrafi.
Ja się chętnie zgodzę ,ze wynika to ze słabości Polskiej ligi...ale taka właśnie ona jest. W każdym razie Pawka może być o kontrakt spokojny o ile kontuzji jakiejś nie złapie.
Oczywiście,że potrafi-niweczyć wysilek zespołu.
A co do wyższej półki Cfan-a to chyba kolego mało półek w życiu widziałeś...
Czyli, jak tak czytam poprzedników, naszym marzeniem jest zastąpienie Pawki Nowaka Cebulą?
No dobrze, ja nic nie mam przeciw Cebuli.
Ale krytykantom, którzy jeżdżą po Nowaku jak po burej suce, przypomnę parę faktów.
1. Jest najbardziej doświadczony w drużynie (co nie zawsze sprawdzało się w grze, to prawda), zaawansowany technicznie jak na polskie realia (tak, ja wiem że przy Majorosu jest drewniakiem, ale pozostańmy każdy przy swoim zdaniu), co w sumie też oznacza, że jest wzorem i autorytetem dla młodych zawodników. W tej chwili oprócz Arka Barana (mimo jego słabszej formy), Sasina i Ślusarskiego jednym z nielicznych, na którym chcą i mogą się wzorować.
2. Ma za sobą 2 najgorsze lata w karierze. Za Stefana więdnął w oczach - bo znachor kazał mu wygrywać pojedynki 1 na 1 zamiast grać kombinacyjnie, co wychodziło z Gizą, Bojarskim, Baranem w dobrej formie i Radwańskim.
3. Po przyjściu Płatka niby odżył, ale dowiedział się niebawem, że w tym zespole "nie ma lewoskrzydłowego", czyli że dalej ma grać jako zastępca Gizy, bez Bojarskiego, Barana i Radwańskiego. A przecież nawet za najlepszych swoich lat on nigdy nie był tym 'jedynym', który ma robić grę.
4. Pawka nigdy nie był 'gwiazdą', nie miał też chyba o to pretensji - zawsze korzystał z siły zespołu, coś temu zespołowi dając. Teraz niektórzy mają pretensje, że... nie robi tego, czego dotąd nie robił, tzn. że nie jest "asem atutowym" zespołu, kimś kto ratuje, kiedy inni zawodzą, jakimś Iniestą...
5. Mam nadzieję, że zostanie u nas przynajmniej jeszcze rok.
Kurwa zrozumcie, on niechce tu zostac !!!
kkk_84 Napisał(a):
> @#$%& zrozumcie, on niechce tu zostac !!!
>
>
co więcej gwiazdeczce nie chce się nawet w barażach grać....
Iks Napisał(a):
> kkk_84 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > @#$%& zrozumcie, on niechce tu zostac
> !!!
> >
> >
>
>
> co więcej gwiazdeczce nie chce się nawet w
> barażach grać....
gadanie austryjackie. Nie chce zostać za 5tys/miesiecznie(podpisał kontrakt po awansie 3-->2) bo tyle dostaje (i mało który o ile wogóle piłkarz ma taki dobry dla Klubu współczynnik pensja/poziom gry) skoro nie mówiąc o Wasylukach Dudzicah itp w Cracovii w takim Piaście dostanie spoko ze 2x więcej. Chłop nie ma już 18 lat musi coś zarobić.
mknącylopez zobacz sobie date mojej rejestracji a potem liczbę postów i odpowiedz sobie na pytanie czy jestem plotkarzem, rozmowa miała miejsce w Hotelu System na 29 listopada i Nowak siedział ode mnie pół metra , ja siedziałem ze znajomym holendrem i rozmawialiśmy po angielsku więc Nowak z menagerem się w ogóle nie krępowali, menager wyglądał na około 40 lat i był podobny według mnie do Michniewicza, palił marblboro i pił piwo a Paweł pił kawę. Ogólnie rozmowa na żenującym poziomie, menago walił ściemy a Nowak się dopytywał ciągle czy jeszcze ma coś dla niego, bo tamten mówił, że zna wszystkich dyrektorów sportowych i o mało co wytransferowałby Saganowskiego, poza tym była gadka o podaniu klubu do sądu i rozwiązaniu umowy
lopez - ZADOWOLONY???
Maciek, mój imienniku :) staż na forum nie musi oddawac sposobu praktykowania. Taki Lid.Z też jest długo, a takie głupoty pisze. Szczerze mówiąc to taki opis (nczy jest prawdziwy czy nie) zwieksza wiarygodnosc;)
Czy to ten? :)
[img]http://i.eurosport.pl/2009/05/22/522212-4375006-317-238.jpg[/img]
akurat to jest jedyny menago którego znam - to nie Kolakowski
taki mały off: trzeba było szybki wkleić Smudę i spytać czy to Wojtek S.
;)
who is who?
[img]http://www.independent.co.uk/multimedia/archive/00033/Luiz_Felipe_Scolari_33155t.jpg[/img]
[img]http://ekstraklasa.net/foto/sp_trenerzy/41.jpg[/img]
[img]http://www.tribute.ca/tribute_objects/images/stars/gene_hackman.jpg[/img]
mi to ie zawsze Szaranowicz z Fronczewskim mylił:):)
a co tu hackman robi , czy jak mu tam :) nie wiedzialem ze on trener
a co to ma kurwa do naszych transferów??
w którym temacie można pisać że Wojtek nie miał sukcesów z wyjątkiem pracy u nas
np tutaj:
http://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?11,1290283,page=1
ale zaraz bedzie napinka i trzeba bedzie zamknąć
wiec moze lepiej nie pisac o Stawowym w ogóle....
Rabarbar - to ma, ze jest probujemy rozszyfrowac menago Nowaka. Hackman byl trenerem w The Replacements :)
http://www.90minut.pl/news/95/news959592-Rafal-Krol-wyjechal-na-testy-do-Lecha.html
Pomocnik drugoligowego Motoru Lublin Rafał Król wyjechał wczoraj na testy do ekstraklasowego Lecha. 20-letni zawodnik będzie przebywał w Poznaniu do czwartku.
- Jestem zadowolony z tego, że będę mógł sprawdzić się w jednym z najlepszych zespołów w Polsce. Dam z siebie wszystko i okaże się, czy będę grał w Lechu - mówi Rafał Król. Wcześniej piłkarzem zainteresowany był Znicz, ale działaczy przestraszyła wysoka suma odstępnego, jaką zawodnik ma wpisaną w kontrakcie. Nieoficjalnie mówi się o kwocie rzędu 250 tysięcy złotych.
Także brat Rafała Kamil może odejść z Lublina, gdyż ma propozycję z Floty Świnoujście. - Niczego nie przesądzam, zobaczymy, jak będą przebiegały rozmowy z działaczami. Wcześniej sprawdzał mnie Znicz Pruszków, ale tam szukają inaczej grającego napastnika - mówi 22-letni napastnik Motoru.
Ciekawe czy u nas ktoś wiedział o jego istnieniu w ogóle...
Mknący a co to ma za znaczenie jak na dziś nie mamy żadnego budżetu na transfery.
...i dopóki nie rozstrzygnie się jaka liga tak będzie.
to, że ten gość naprawdę potrafi grać w piłkę, a nam z każdym okienkiem podbierają ciekawych zawodników sprzed nosa.
pioretytet to znalesc godnego - nastepce nowaka! jezeli okaze sie lepszy to bedzie wielki sukces , potrzebujemy rozgrywajacego jak ryba wody
Środkowy obrońca,rozgrywający,lewy pomocnik i napastnik- to są potrzebne wzmocnienia na dziś,i niech Filipiak nie chrzani,że za granicą nie ma dobrych gości,poszukać kogoś z kartą na ręce,albo kończącym się kontraktem (kierunek -Am.Pd i Europa Pd) pzdr
Darek Pawlusiński:
"...Chciałbym, żeby Paweł Nowak został w Cracovii, bo jest to wiodący zawodnik w drużynie, nietuzinkowa postać, którą trudno będzie zastąpić. Myślę, że wreszcie dogada się z władzami klubu i wszyscy będą zadowoleni."
PS
Myśle że Tabisz dostał wytyczne od profesora w sprawie Pawki teraz tylko trzeba czekać na decyzje!!!
Życie to nie Football Manager :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)