Jarcyś Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ten Grzegorzewski to był super trzy lata temu.Na
> dzień dzisiejszy mamy zawodnika któremu ten
> gwiazdor do kolan nie dorasta.Tym zawodnikiem jest
> Jakub Kaszuba.
Brawo, jesteś genialny!
-
-
Transfery - niekończąca się odyseja cd. :) temat następny
Jarcyś Napisał(a):
> Ten Grzegorzewski to był super trzy lata temu.Na
> dzień dzisiejszy mamy zawodnika któremu ten
> gwiazdor do kolan nie dorasta.Tym zawodnikiem jest
> Jakub Kaszuba.
Jarcyś... piszesz jak widać przed piątą rano i chyba niezbyt wyspany. Kiedy ostatnio widziałeś jak gra Grzegorzewski ? Kaszuba walczy, ale brakuje mu tzw "zimnej głowy", mając sytuację sam na sam musi ją rozegrać na spokojnie a on często się "przypala" i stąd pretensje trenera o niewykorzystane sytuacje. Choćby w sparingach przy Wielickiej - strzela bramkę w meczu ale marnuje 3-4 sytuacje. Gdyby z 6 sytuacji miał 3 bramki byłoby OK :)
Ale mam nadzieję że szybciutko dorośnie
Kaszuba może stanowić o sile naszego napadu, ale jeszcze nie teraz. Musi nabrać doświadczenia i zimnej krwi. Napewno nie zaszkodzi mu gra u boku dwóch starych wyjadaczy Ślusarskiego i Grzegorzewskiego, a może się od nich wiele nauczyć. Poza tym od przybytku głowa nie boli, zwłaszcza w napadzie.
Mam rozumiec Grzegorzewski jest juz pilkarzem Cracovii???Poza tym nie robmy z niego gwiazdy,bo gdyby nia byl napewno nie bylby dzis pilkarzem Gornika Leczna.
W dzisiejszym meczu z Łęczną wystąpi w Cracovii Derbich a w Łęcznej Grzegorzewski. Z tego wynika że Fąfel i Witek na wiosnę przywdzieją koszulki w biało - czerwone Pasy.
Poza tym skład Pasów wskazuje że dopiero jutro zagra "pierwszy"skład - dziś Artur pokazał Stawowemu i Łęcznej gdzie ich ma. I bardzo dobrze:)
Martwi mnie to, a także fakt, że jak na razie nie mamy ekstraklasowej drużyny, bo te nasze transfery to raczej niewypaly (z wyjątkiem Ślusarskiego). Za dwa tygodnie mecz o wszystko a my w lesie ... Łęczna gra jak z nut, chociaż nie była jeszcze na obozie, a my co? Kaszana! Wątpię czy trener ma wyjściowy skład choćby na papierze. O zgraniu zawodników nie ma mowy, bo niby kiedy to może się stać?
Kolego, co Ty piszesz?
Obrona bez Wasiluka, Tupalskiego. Karwana, Polczaka, Kuliga
Pomoc bez Kłusa, Barana, Pawlusińskiego, Nowaka, Szeligi
Atak bez Moskały, Ślusarskiego,
Bramka - Cabaj nie grał a Olszewski na ławie
Skąd więc pesymizm ? Dla mnie ewidentne odpuszczenie meczu ze względu na aurę. I nie zdziwię się jeśli jutro sparing się nie odbędzie
ludzie wszystko wyjdzie w sezonie , przestancie plakac ! jakie transfery zrobilismy to sie okaze wkrotce
witaam panowie!!
Jestem z Turku i chciałbym wam co nieco opowiedzieć o Derbichu ponieważ jest on u nas w Turze uznawany za jeden z większych talentów a wśród nas kibiców traktowany jako tzw: "ulubieniec" z racji swojego charakteru, porostu da się lubić, zawsze znajdzie czas żeby pogadać.
Trafił on do nas z drużyny wówczas bodajże IV ligowej Zjednoczeni Rychwał a odkrył go trener Topolski który akurat pracował w Turze. Na początku był śmiech i pukanie się w czoło jak taki chłopak może grać nawet w III lidze bo właśnie tam graliśmy w momencie gdy Łukasz do nas dołączył. Szybko okazało sie że chłopak ma papiery na granie a do składu wskoczył po konflikcie bramkarza i właśnie lewego obrońcy z trenerem Topolskim. Ja to jest w takich przypadkach chłopak okazał się strzałem w "10" wypalił i grał dużo aż w końcu ktoś sie nim zainteresował a konkretnie sam Kosecki który był na inauguracji tego sezonu w Turku na meczu z GKS Katowice i po tym co zobaczył publicznie chwalił tylko jednego zawodnika... właśnie Derbicha, może to kurtuazja ale powiedział że ten chłopak może niedługo zagrać w reprezentacji jeżeli zmieni klub na mocniejszy i z wyzszej klasy rozgrywkowej.
Co do jego walorów piłkarskich... szybki, dynamiczny lewy obrońca włączający sie prawie za każdym razem w akcje swojej drużyny. Dobra kiwka i gra jeden na jeden a minus to niestety prawa noga ale nie demonizował bym tego faktu, każdy ma jakieś braki zwłaszcza polscy piłkarze.
Jeżeli tylko będzie grał i będzie miał zaufanie trenera to będziecie mieli z niego pocieche na długi czas! Pozdrowienia!!!
TUR TUREK - druga siła Wielkopolski!!!
Muzikman, dzięki za info. Bardzo miło z Twojej strony, że nie napadasz na zawodnika, który opuścil Twój Klub, a piszesz o nim z szacunkiem i serdecznością. Ja też mam taką nadzieję, że Łukasz trafi z Cracovii do repry lub do znakomitega klubu na Zachodzie. Pozdro.
Muzikman-dzięki za miły wpis-powodzenia dla Tura
W kuluarach meczu toczyły się ciekawe rozmowy. Dobrze znany przy Kałuży, trener Górnika, Wojciech Stawowy spotkał się z prezesem Cracovii, Januszem Filipiakiem i wiceprezesem Jakubem Tabiszem. Nie znamy przebiegu tej rozmowy, ale już teraz wiadomo, że w Łęcznej wiosną na pewno ujrzymy Krzysztofa Radwańskiego i Kamila Witkowskiego. Z kolei do Krakowa niebawem przyjechać ma kolejny zawodnik, mający wzmocnić "Pasy". Jak zdradził profesor Filipiak, będzie to tajemniczy obcokrajowiec. Jego personalia poznamy już niebawem.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/stawowy-pokonal-cracovie,1259740
mam nadzieje ze tajemniczy tylko teraz a nie nawet po przyjezdzie ;)
A może to będzie Nakoulma , który pakuje w sparingach bramkę za bramką
na nazwisko poki co szans nie ma(nie jestem fakciarzem :) ) ale obstawiam ze ze bedzie to srodkowy pelnowartosciowy ofensywny pomocnik, a co :D:)
Na piątkowym sparingu Cracovii z Górnikiem Łęczna pojawił się prezes "Pasów" prof. Janusz Filipiak, który w siarczystym mrozie oglądał porażkę drużyny z pierwszoligowcem 2:5. Prezes zdradził, że Cracovia nie skończyła jeszcze zimowych wzmocnień.
Górnik Łęczna prowadzony przez byłego trenera Cracovii, Wojciecha Stawowego wygrał na boisku ze sztuczną nawierzchnią, ale w składzie krakusów ciężko było szukać zawodników, którzy jesienią regularnie grali w Ekstraklasie. - Trener Stawowy grał prawie pierwszym składem, a my graliśmy przede wszystkim zespołem Młodej Ekstraklasy, więc trudno cokolwiek ocenić. Graliśmy bez zawodników pierwszej drużyny, którzy są przygotowani na sobotę - skomentował mecz właściciel Comarchu.
Przy okazji wizyty Górnika w Krakowie można było oczekiwać wyjaśnienia ciągnącej się od tygodni sprawy transferu do "Pasów" Jakuba Grzegorzewskiego i przeprowadzki do Łęcznej Kamila Witkowskiego i Krzysztofa Radwańskiego. - To są drobne sprawy związane z zakończeniem kontraktu i nawiązaniem nowego - mówił o sprzedaży zawodników i dodał: - Z Grzegorzewskim ciągle trwa telenowela. Tradycyjnie z Łęczną rozmawia się bardzo długo. Tylko Łęczna wie, kiedy on do nas trafi, ale ten rozdział nie jest jeszcze zamknięty - przekonywał prezes nawiązując do sprawy transferu Przemysława Kuliga.
Prof. Filipiak mimo wszelkich trudności jakie towarzyszą Cracovii tej zimy jest optymistą przed zbliżającą się rundą wiosenną. - Przygotowania przebiegają w warunkach dla nas niekorzystnych. Zgrupowanie w Hiszpanii nie wyszło z powodu deszczu. Po powrocie pogoda jest naprawdę kiepska. Co możemy zrobić? - pyta i sam odpowiada: - To jest splot niekorzystnych okoliczności, ale to co mógł zrobić zarząd zrobić, to zrobił. Sprowadziliśmy dużą liczbę piłkarzy, żeby nawet w tak ciężkich okolicznościach ta drużyna mogła grać i trener miał z kogo wybierać. Poczekajmy jeszcze chwilę. Trener Płatek wie co robi - tłumaczy.
Magnat branży informatycznej przyznał, że w ostatnich tygodniach mało interesował się piłką w Polsce, ponieważ zajęty był finalizacją kupna akcji niemieckiej spółki SoftM Software und Beratung z Monachium. - Kupiliśmy firmę giełdową, która zatrudnia ponad 500 osób i ma 55 milinów euro przychodu. Mamy 87 procent akcji, więc jesteśmy właścicielem giełdowej spółki niemieckiej. Firma działa w Austrii, Szwajcarii i Niemczech. Siedzibę ma w Monachium. Idziemy ostro do przodu. Mam się czym zajmować - mówi Filipiak i opowiada ze śmiechem, jak został reprezentantem Cracovii nad Renem: - Byłem teraz w Bremie i muszę stwierdzić, że Niemcy faktycznie lubią piłkę. W wielu oddziałach są "piłkarzyki", więc musiałem grać jako Cracovia z Werderem, Schalke 04, Hoffenheim.
Prezes Cracovii nie chciał jednoznacznie przyznać czy ta inwestycja będzie miała wpływ na budżet Cracovii, ale zdradził, że "Pasy" szykują kolejny ruch transferowy. - Staram się, by do dyspozycji klubu były wystarczające środku finansowe. Poza tym to jeszcze nie koniec transferów. W piątek ma dojechać jeszcze jeden zawodnik. Będziecie zaskoczeni. Nazwiska nie zdradzę, ale jest to zawodnik zagraniczny - mówi enigmatycznie.
- Moją rolą jest praca w biznesie i zbieranie pieniędzy w Polsce, Niemczech, Austrii, Szwajcarii, żeby ci piłkarze byli u nas. Nie mówmy o budżecie. Tych piłkarzy, których trener chciał są u nas. Wiadomo, że Cristiano Ronaldo nawet za 100 milionów euro, by tu nie przyszedł, więc nie możemy myśleć o takiej abstrakcji. Musimy znać nasze miejsce w świecie piłkarskim - kończy prezes najstarszego klubu nad Wisłą.
http://www.futbolnet.pl/news/filipiak__to_nie_koniec_transferow_79453.html
Bradzo fajnie napisane, widac ze czasem zdarzaja sie normalni dziennikarze.
Jestem ciekaw kto to bedzie , kto to bedzie :)
No to spekulujmy dalej, w dzisiejszym meczu TUS Koblenz nie grał Ardijan Djokaj.......
mknacylopez Napisał(a):
> Prezes Cracovii nie chciał jednoznacznie
> przyznać czy ta inwestycja będzie miała wpływ
> na budżet Cracovii, ale zdradził, że "Pasy"
> szykują kolejny ruch transferowy. - Staram się,
> by do dyspozycji klubu były wystarczające
> środku finansowe. Poza tym to jeszcze nie koniec
> transferów. W piątek ma dojechać jeszcze jeden
> zawodnik. Będziecie zaskoczeni. Nazwiska nie
> zdradzę, ale jest to zawodnik zagraniczny - mówi
> enigmatycznie.
zac Napisał(a):
> No to spekulujmy dalej, w dzisiejszym meczu TUS
> Koblenz nie grał Ardijan Djokaj.......
Nie zapeszajmy, ale gdyby tak się stąło, to w przyszłym roku stawką derbów na Suchych Stawach będzie MP :)
Oby, i jeszcze drugie oby - żeby to było na Suchych Stawach, bo chyba nie czytaliście wczorajszej GW. Ojcowie cystersi kontratakują:(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)