mam nadzieję, że z Zieńczukiem to mało śmieszny żart, nigdy w życiu nie chcę w Cracovii zawodnika który prowokował nasze trybuny, wymachiwał i darł się prowiślackie piosenki,
proszę o nie wpisywanie tutaj takich głupot bo to tak jakby napisać, że nowym wiceprezesem Cracovii będzie tow. Miętta
pozdr
Ro Man
-
-
Transfery - niekończąca się odyseja cd. :) temat następny
Ślusarki, Grzegorzewski od teraz, do tego jakiś porządny rozgrywający (może być Giza) i idziemy na majstra ;)
i będziemy go świętować na dzikich polach ;-)
Majster Wam się zamarzył i kolejne 10 transferów :D Transfery to nie wszystko. TRZEBA ZGRAĆ DRUŻYNĘ!!!
Jak najszybciej, najlepiej od poniedziałku 1-2 napastników i zamykać kupowanie...i 100% koncentracji na pracy Trenera Płatka. Od niego teraz zależy jaka drużyna wybiegnie na mecz z Piastem.
Blady Niko Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Marcin Krzywicki ma zostać wypożyczony do
> I-ligowego GKP Gorzów.
>
> Źródło: weszlo.com
Dobra decyzja, szkoda tylko ,że tak daleko od Krakowa.
Fajnie jakby Wieliczka czy Sandecja weszły niedługo do 1 ligi bo można by się dogadać i u nich takich Krzywickich ogrywać. Bo Kmita to niestety chyba już szybko do 3 ligi zmierza... a zresztą oni mieli ciągoty w innym kierunku...
bardzo rozsądna decyzja....ostatnio nie pierwsza :-)
Sluszna uwaga w poprzednim poscie, Khalid! Jeszcze jeden-dwa transfery i konczyc to kupowanie!
Kadra jest juz zblizona do tych 26 zawodnikow, ktorych sobie zyczyl miec trener. Wiecej kupowac byloby niezbyt madrze, lepiej sie zajac dobrym zgraniem nowych zawodnikow z reszta druzyny. Zreszta i tak przeciez w ostatnich latach nie mielismy tylu nowych zawodnikow na raz, a to nie jest takie "hop-siup", zawodnik przychodzi i od razu sie z reszta druzyny rozumie bez slow.
I zadnych Sobolewski, czy Cantoro! Chyba by mnie szlag trafil, gdyby mial Sobolewski walczyc o miejsce na boisku z Arkiem Barenem, czy z Darkiem Klusem!
A rozgrywajacego w tej sytuacji tak bardzo nie potrzebujemy. Kupilismy szybkich skrzydlowych, damy sobie jakos rade. A poza tym mamy rozgrywajacego, nazywa sie Klich i lepszego nie znajdziemy.
Panowie nie chcialem wam tego mowic , ale wiedzialem o tym ze on podpisal ( mam na mysli Bartka ) mialem czlowieka ktory wiedzial wiecej na ten temat jest to kibic Sheffield ktory jest dobrze zorientowany w sytuacji :)
tak wiec wiedzialem ze nie zmieszacie mnie z blotem za pisanie bzdur :) jak cos mowie to jestem tego pewny , ale podejrzewam ze to nie wszystko :)
Jak podpisał to można spokojnie zacząć przygotowania:) Z ważnych spraw personalnych pozostał tylko Grzegorzewski i mądre wypozyczenie jeszcze 3-4 młodych.
Osobiście . nie chciałbym aby Snadny był pozyczany. Do 1 ligi go nie wezmą a niżej jest "rzeźnia". Akurat jemu najbardziej przedałaby się spokojna runda w młodej ME. Niech tam strzeli trochę bramek i wtedy można go dalej ogrywać.
szczerze mowiac ja juz bym nikogo nie sciagal, teraz trzeba liczyc na to ze Slusarski sie rozstrzela , ze boki beda chodzily i druzyna sie zgra , kazdy pewnie chcialby by byl ten rozgrywajacy ale w tej sytuacji podejrzewam ze bedzie nim Nowak
Jak koncowka rundy pokazala,wcale nie jest taki zly na tej pozycji,ale nie obrazilbym sie jakby ktos do nas jeszcze przyszedl,przeciez jeszcze Puchar Polski trzeba wygrac :)
zapomnialem dodac ze Bartek w ostatnim meczu Sheffield Wed. zagral na pozycji lewego pomocnika i zagral bardzo przyzwoicie co sklonilo momentalnie do proby wypozyczenia go z WBA przez prezesa Sheffield , dla nas jednak musi strzelac bramki!
Dobrych transferow nigdy nie jest dosyc!!! Płatek wyraznie powiedzial ze potrzebuje miec po dwoch rownorzednych kopaczy na jedno miejsce a poki co na ofensywny sordeczek nie mamy nikogo takze kolego Depesz i Khalid nie peplajcie mi tu o malolatach bo Dudzic mial byc objawieniem a nie potrafil z pol metra strzelic do pustej bramki! Pilnie potrzebny dobry rozgrywajacy! Niech kazdy z obecnych w druzynie czuje oddech kolegi za plecami!
Z rozgrywającym masz faktycznie racje ale nie ma za bardzo nic dobrego na rynku a przeciętnego nam nie potrzeba bo przy obecnej liczbie skrzydłowych w środku Pawka może grać.
Natomias co masz przeciwko wypożyczaniu młodych to nie rozumiem?
Trałka będzie w środę
Harnas Jakubek coś mi trollem z Reymonta zajeżdża. Mam nadzieję, że modzi się nim zajmą.
Malolatach, drogi Iwi? Kostrubala ma 21 lat to ile jeszcze mamy z nim czekac, zeby gral? Gdyby ludzie na zachodzie mysleli w ten sposob to Messi i Ronaldo pewnie dopiero by "dojrzewali do seniorskiej pilki".
Klich moze i ma 19, ale gra na poziomie na jakim Giza gral w wieku lat 22-23. I to nie jest "dobra forma", to nie jest "jednorazowy wyskok" - on tak gra od zawsze, w kazdej kategorii wielkowej byl najlepszy. Wiec co mnie obchodzi ile chlopak ma lat?
Obchodzic to musi trenera Platka, ktory sam mowi, ze Klichowi bedzie trzeba czasem dac odpoczac, bo wysilkowo, kondycyjnie jeszcze niekiedy nie wytrzymuje grania przez 90 minut, ale juz to, ze Klich nie idzie na zadne wypozyczenie najlepiej swiadczy o tym, jakie ma miejsce w druzynie. Gdyby Platek chcial Klicha trzymac na lawce rezerwowych byloby to bez sensu, bo ten chlopak musi GRAC. Wiec to chyba logiczne, ze Klich bedzie robiony na naszego rozgrywajacego, prawda? Logiczne i bardzo sluszne.
Czy dobrych transferow nigdy nie jest dosc? Nie powiedzialbym. Swego czasu Marsylia robila co tydzien kilka transferow. Pamietam, ze sie nawet Swierczewski - ktory wtedy mial tam krotki epizod - zalil, ze co tydzien spotyka na zajeciach nowych kolegow i prawie nikogo nie zna. Efekt byl zaden.
Transfery zawodnikow to nie ma byc sztuka dla sztuki i glupawa podnieta dla kibicow w stylu: "kogo my jeszcze nie kupimy?". Transfery maja w pierwszej kolejnosci dac cos druzynie, klubowi. I juz daly, wiec pora zbastowac, a nie bezsensownie zapychac kadre. Nasi mlodzi, ktorzy zostana w druzynie - czyli ci, ktorzy zdaniem Platka dorastaja do poziomu ekstraklasy - musza miec chociaz szanse na granie. Robienie transferow do oporu, jak postulujesz Iwi, oznaczaloby ze wszystko co do tej pory robilismy mozna wyrzucic na smietnik. Byloby to kuriozalne, ze wlasnie w momencie kiedy dzieki wypozyczeniom mamy szanse ziscic sen Profesora o produkcji pilkarzy netto postanawiamy pojsc ta droga, przed ktora sie wzbranialismy od lat co najmniej pieciu (kupowanie pilkarzy instant ;) ).
Zreszta najlepszym dowodem na to, ze inwencja transferowa powoli sie konczy sa przebakiwania o poszukiwaniu wzmocnien po drugiej stronie pastwiska :)
Co sie tyczy Dudzica: Dudzic byl objawieniem kiedy do nas przychodzil i trzeba bylo duzego "talentu" trenerskiego, zeby to objawienie zgasic. Pech chcial, ze taki "talent" nam sie napatoczyl. Poniewaz jednak Stefana sie juz pozbylismy to teraz spie spokojnie o przyszlosc Dudzica. Gdyby bylo z nim tak tragicznie to tez by poszedl na wypozyczenie. Platek uznal jednak, ze po dobrze przepracowanej zimie na wiosne bedzie mial z niego pozytek.
Nie sądzę żeby Harnaś był z Reymonta:)
A co do kreatywnych pomocników na środku, jest para Nowak/Klich, poniekąd też Moskała na tej pozycji ostatnio grywał, a lepszych i łatwych do wpasowania do tej drużyny w tej chwili nie kupimy. Jeżeli wiadome już pomysły Płatka zostaną zrealizowane, będzie dobrze (a poza tym: mówił o 3-4 nowych? No to tylu już jest)
jezeli Slusarski nie jest wisienka na torcie to kto nia jest? ktos juz tu wspomnial ze oprocz Slusarza ktos jeszcze
Kostrubała Dudzic dojdą do formy w młodej ekstraklasie.
depesz Napisał(a):
> Malolatach, drogi Iwi? Kostrubala ma 21 lat to ile
> jeszcze mamy z nim czekac, zeby gral? Gdyby ludzie
> na zachodzie mysleli w ten sposob to Messi i
> Ronaldo pewnie dopiero by "dojrzewali do
> seniorskiej pilki".
Boze tylko nie to, nie zaczynajcie nawet z tymi porownaniami...
Blagam WAS ja jestem bardzo ucieszony z faktu ze robimy dobre transfery, ale niech nikt mi nic juz nie mowi na temat Nowaka i tego gdzie on ma grac,bo znowu zacznie sie tu pieklo :D:P
Jest dobrze :)
Adrian Sikora -tak na wszelki wypadek, Bartek nie był egzekutorem
hehe , nie sadze :) jak maja dojsc to tylko w innym klubie (gdyby u nas nie grali zbyt czesto )
Moim zdaniem albo ktoś z Lecha, albo Sikorka.
Moze tak za Bartka pojade troche :)
[url]http://pl.youtube.com/watch?v=A7V2LcQAb3k[/url]
hamer Napisał(a):
> jak Ślusarski nie jest wisieńką to ja nie wiem
> kto w naszej sytuacji nią może byc....
Jak to kto ??? EBI SMOLAREK :D:D:D:D
Harnas Jakubek a jak słupki finansowe zniosą ostatnie transfery ?? Wytrzymają ?? Nie zawalą się ?? ;)
Jeszcze tylko dobrze rozgrywający ofensywny pomocnik i możemy zaczynać rundę wiosenną :)
Nie nie, slupki juz dawno wyjabalo w gore teraz Jakub inwestuje w filary :D
nie da się ukryć że robimy ciekawe zakupy, tak trzymać, wisienka na torcie.. czyżby? :)
iwi Napisał(a):
> Moze tak za Bartka pojade troche
>
Wali z lewej i prawej. Dobrze.
Premiership Bolton Wanderers przegrał na wyjeździe 0:1 (0:0) z Arsenalem Londyn. Była to piąta wygrana Arsenalu z Boltonem z rzędu.
Zwycięstwo znów nie przyszło "Kanonierom" łatwo. Pomimo tego, że podopieczni Arsene'a Wengera mieli zdecydowaną przewagę nie byli w stanie pokonać bramkarza "Kłusaków" Jussiego Jaaskelainena. Bolton dzielnie się bronił, ale w końcu skapitulował.
Po raz kolejny w sezonie Arsenal dopiero w końcowych minutach meczu zdołał przechylić szalę zwycięstwa na swoją stronę Wszystko za sprawą Duńczyka Niklasa Bendtnera, który wszedł na boisko z ławki rezerwowych.
W 83. minucie Duńczyk dostał bardzo dobre podanie z lewej strony pola karnego od Robina van Persiego i z bliska skierował ją do bramki.
[b]Euzebiusza Smolarka zabrakło w składzie Boltonu na ten mecz. Polak się rozchorował[/b]. Całe spotkanie na ławce rezerwowych spędził za to drugi Polak w ekipie "Kłusaków" Jarosław Fojut. Także na ławce mecz spędził bramkarz Arsenalu Łukasz Fabiański.
:D:D:D hehe :)
słupki muszą się zgodzić.
wydajemy teraz dla ratowania transzy z C+
Latem będą oszczędności.
to nie Wall Street tu pieniądze trzeba zarobić nie pożyczyć.
Jak pozbędziemy się grabarza -będzie nam łatwiej w lecie na spokojnie zrobić 1-2 mądre i przemyślane transfery .Penetrujac rynek odpowiednio wcześniej i załatwiając sprawy po cichu można wydać grosze ,a uzyskać dobry rezultat.
a któż to jest grabarzem??
Przedostatnie miejsce w tabeli .
Grabarz siedzi nam na łopacie kolego hamer -jesteśmy na pozycji spadkowej i nie jedna k...wislacka tylko patrzy by zatańczyć na naszej stypie po ewentualnym spadku.
nie wiem czy ja dobrze odczytuje ale rozumiem ze u nas w klubie jest grabarz...
jak tak to kto nim jest??
Hamer jest grabarzem, chodzi i zakopuje wislackie zwłoki na wielickiej a pozniej Platek narzeka na nierowna murawe :P :D
Odposcic prosze temat bo to z transferami ma malo wspolnego, poki co jest wesolo :)
chyba sie musze napic zeby za Wami nadążyc...:D
Kolego hamer grabarz na łopacie w tej chwili siedzi u nas i w Zabrzu.Jesteśmy na pozycji spadkowej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)