na 90minut.pl pisza w transferach Piasta ze Radzewicz ma odejsc do nas właśnie....
-
-
Transfery - niekończąca się odyseja cd. :) temat następny
Milosevic wystawiony na listę transferową.
Skąd takie info?
Za GieWu...
Maciej Murawski w Cracovii
Waldemar Kordyl2009-01-07, ostatnia aktualizacja 2009-01-07 19:29
Były piłkarz reprezentacji Polski i Legii Warszawa podpisał półroczny kontrakt z Cracovią. - Jest osobowością, bardzo nam pomoże w trudnej sytuacji - podkreślił trener Artur Płatek
Fot. Kuba Atys / AG
ZOBACZ TAKŻE
Piłkarze ŁKS Łódź nie wyszli na trening (07-01-09, 14:49) Przyrowski trafi do Tottenhamu? (07-01-09, 14:18) Tomasz Zdebel w Bayerze Leverkusen (07-01-09, 13:29) SERWISY
Cracovia Kraków Piłka nożna Wychowanek Zrywu Zielona Góra w ekstraklasie debiutował w Lechu Poznań, ale największą karierę zrobił jako obrońca Legii Warszawa. W klubie z ul. Łazienkowskiej spędził cztery sezony. W 2002 r. zdobył z nim mistrzostwo Polski i Puchar Ligi. W tym samym roku pojechał na mistrzostwa świata do Korei Płd. Zagrał 90 minut w wygranym spotkaniu z USA.
Przez kolejnych sześć lat występował poza granicami kraju - w Arminii Bielefeld, Arisie Saloniki i Apollonie Kalamarias. - Znam trenera Płatka, a Cracovia nie jest przypadkowym klubem w ekstraklasie i ma bogatą tradycję. Chcę być elementem walki o uniknięcie spadku - tłumaczył powody przyjazdu pod Wawel.
Murawski grał najczęściej jako stoper lub defensywny pomocnik. - Najpierw muszę udowodnić, że jestem lepszy od pozostałych. Chcę, by każdy czuł się lepiej, gdy jestem na boisku - zapewnił.
Płatek: - Potrzebuję 26 wyrównanych piłkarzy. Maciek zagra na każdej pozycji w obronie i nie zejdzie poniżej poziomu. Może być też defensywnym pomocnikiem. Miejsc na boisku jest mnóstwo, ale nikt nie dostanie go za darmo. Od dziś każdy ma czystą kartę w Cracovii.
Trener widzi w Murawskim lidera zespołu, ale... - Nie pójdę do szatni i nie powiem: "To jest lider, radźcie sobie sami".
W lutym obrońca skończy 35 lat. Niespełna rok temu w meczu z Larissą Macieja Żurawskiego doznał groźnej kontuzji zerwania więzadeł krzyżowych w kolanie. Piłki nie kopał przez dziewięć miesięcy. Kilka lat temu Cracovia starała się już o Murawskiego. - Mieszkałem wtedy w Salonikach, było mi dobrze i postanowiłem tam zostać - wyjaśnił piłkarz, który nie lubi zimna. - Ostatni raz na śniegu grałem siedem lat temu w meczu Arminia - Hannover.
Jak przyznał, bardzo przywiązuje się do miejsc, w których pracuje. - Nie lubię zmian, mieszkałem w najpiękniejszych polskich miastach poza Krakowem. Słyszałem, że Cracovia buduje piękny stadion, ma wspaniałych kibiców i zamożnego prezesa - wylicza Murawski, który podpisał półroczny kontrakt. - Nie lubię być zmuszanym do czegokolwiek, nie wyfrunę, bo nie jestem młodym piłkarzem. Mamy sześć miesięcy, by się poznać i przekonać do siebie.
W kadrze Polski rozegrał sześć spotkań. - W Legii preferowano system 3-5-2, reprezentacja Jerzego Engela grała w ustawieniu 4-4-2. Często byłem powoływany na zgrupowania, ale rzadko grałem - tłumaczył.
Do odzyskania formy potrzebuje miesiąca. Jeśli się sprawdzi, chce, by Cracovia była jego ostatnim klubem w karierze. Jeszcze w Grecji obserwował w telewizji mecze polskiej ekstraklasy. Cracovia najbardziej przypadła mu do gustu tuż po wejściu do ekstraklasy, gdy trenerem był Wojciech Stawowy. Na żywo oglądał jej jesienne spotkanie z Polonią Warszawa.
- Liga podniosła poziom, ale nie tak wysoko, by zniwelować różnice między Europą Zachodnią. Mamy lepsze stadiony i młodych trenerów wprowadzających nowinki piłkarskie - uważa Murawski.
W rundzie wiosennej będzie występował w koszulce z nr. 2.
Na listę transferową został wystawiony Bośniak Semjon Milosević.
Pawlusiński 2011
Dariusz Pawlusiński przystał na warunki zaproponowane przez Cracovię i zgodził się na nową dwuletnią umowę z opcją przedłużenia o rok. - Gdyby tego nie uczynił, nie widziałbym go w drużynie. To byłoby nieetyczne - zastrzegł trener Płatek.
Pomocnik podjął decyzję wspólnie z żoną. Poważne oferty złożyły mu Górnik Zabrze i GKS Bełchatów. - Duży wpływ miały dzieci, które nie chciały zmieniać otoczenia, a w Krakowie czują się dobrze. Byłem i jestem lojalny wobec klubu, odczułem przy tym sympatię fanów - mówi Pawlusiński.
Najskuteczniejszy strzelec Cracovii w rundzie jesiennej przyznał, że miał trudne momenty. Nie korzysta z pomocy menedżera i wszystkie sprawy transferowe załatwia sam. Teraz czeka tylko na przygotowanie dokumentów. - Swój krzywy podpis złożę w chwilę - żartował.
W klubie starają się jak najszybciej sprowadzić do Krakowa Jakuba Grzegorzewskiego, napastnika Górnika Łęczna, który podpisał kontrakt od 1 lipca.
Płatek podkreślił, że będą przetasowania w drużynie, bo większość młodych zawodników jest za słaba na ekstraklasę. Trener nie wykluczył kolejnych wzmocnień. - Niektórzy bawią się w pokera z trzema lub czterema klubami naraz. Potem zostają na lodzie, wtedy można skorzystać z okazji - zdradza Płatek.
Temat szybko pochwycił wiceprezes klubu. - Być może już w czwartek zwołamy kolejną konferencję - zakończył tajemniczo Tabisz.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Tabisz pewnie pierdoli od rzeczy zebyscie mieli o czym gadac na forum, nagle ze zlego Tabisza zrobil sie neutralny Tabisz, a potter mu nawet daje cien nadziei na "dobry Tabisz"
kkk 84 -ja tabisza atakuje nie wg własnego widzimisie tylko za konkretne zawalone rzeczy i wielokrotnie o tym pisałem ( wtedy jade po nim bez litości).
Jak zrobi coś dobrego i dopnie hitowy transfer to go pochwalę bo będzie za co.
Dla mnie liczą się fakty jest za co pochwalić chwalę ,JEST COŚ ZROBIONE NA SZKODE KLUBU TO NIE MA PRZEPROŚ.
potter za bardzo bierzesz do siebie to co pisze :)
PAS Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Milosevic wystawiony na listę transferową.
W sumie nie dziwi mnie ta informacja. Na ostatnim spotaniu Płatek wypowiadał się na jego temat.
pamietacie Wawrzyczka ? mam nadzieje ze tym razem historia nie zatoczy kola
jutro slusarski u nas
+ Dla klubu utrzymali nazwisko w tajemnicy nikt sie tego nie spodziewal:)
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
Mam nadzieje, ze nie Nawrocik.
Żurawski :D
[żart, żart oczywiście]
a moze Wojtek Kowalczyk , skoro jest juz Muras :)
Radzewicz -dobry wybór
Wreszcie Klub działa jak należy. Nikt postronny przed czasem nic nie wie. :)
Jak to nikt nie wie khalidzie?. Wolne żarty.
Jak się uda Tabiszowi dopiąć ten transfer to go pochwalę za dobrą robotę.
Radzewicz -a kiedy ostatnio on grał dobrze?.Dawno ,dawno temu.
więc nie ma się co napinać, trzeba czasu a wszystko się poukłada i Tabik nauczy się transferować :)
czekamy na rewelacje!!!
Klub zamierza niektórych młodzików wypożyczyć. Na liście transferowej znaleźli się m.in. Jakub Kaszuba, Marcin Krzywicki i Jakub Snadny. Cracovia szuka też chętnego na bośniackiego obrońcę Semjona Milosevicia.
Wszyscy mają zwolnić miejsce dla nowych piłkarzy. - Wkrótce zapraszamy na kolejne konferencje prasowe. Prawdziwą wisienkę zostawiliśmy na koniec - składał wczoraj tajemnicze obietnice wiceprezes Jakub Tabisz.
Rewelacja rewelacją, ale Jakubek mówi że "wisieńka" będzie na samym końcu i mam nadzieje, że bedzie bo jak nie to na prawde się pofatyguje na Wielicką ;)
Jeszcze z nowinek transferowych to Mateusz Jeleń na wiosne bedzie grał w Górniku Wieliczka a Sebastian Kurowski w Kolejażu Stróże.
Ech, oby to był Ślusarski, trzymam kciuki. Para Grzegorzewski-Ślusarski byłaby jednym z lepszych ataków w lidze
Nawrocik nie jest złym piłkarzem, ale ma słabość do nocnych lokali...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)