Co to jest Cracovia? Tabisz, Płatek, Filipiak? Kopacze? Z nimi na dobre i złe?
Rozpie....li cały trud Misiora i Stawowego! Z nimi jestem na dobre i złe. Z tradycją, Maćkiem Madeją, ikoną naszego Klubu. Podobnie jak wszyscy prawdziwi Pasiacy przeżywam ciężkie chwile i nie w głowie mi slogany.
-
-
Z Cracovią na dobre i złe
Jak mozna byc tak naiwnym i liczyc na jakiekolwiek punkty z Legia czy Lechem?!Jesli tak wciaz bedziemy dawac kolejne szanse to bedziemy miec powtorke z zeszlego roku.To sa podobno profesjonalisci i biora gruba kase za to co robia!Jakos inne kluby sobie radza a oni ciagle maja jakies problemy czy to z motywacja czy z wiara we wlasne umiejetnosci....Ilez razy to juz przerabialismy?Juz olewam to ze GTS deklasuje rywali kilkoma bramkami i siega po kolejne trofea, ale pomyslcie co moze byc w derby.Chcecie dwucyfrowki?Skoro przegrywamy w takich rozmiarach z marna Lechia to co zrobia z nami zomowcy?Czy tam sie ktos uzala nad pilkarzykami?Cupial wymaga wyniku i ma w du..ie jak tego pilkarzyki dokonaja.Ma byc,a jak sie nie podoba to wylot bo klub ma okreslone ambicje ponizej ktorych nie schodzi.Jakie my mamy?
Bratis,
Ciekawi mnie ile masz lat skoro tak piszesz. I czy w Twojej młodości - lata gry w III i II lidze motywowaliście grajków a la Zabrze. Wbrew pozorom kibicuję Pasom ponad ćwierć wieku i wiele pamiętam - 200 osób na stadionie i żenujący poziom gry, zrzutkę na kije dla hokeistów i takie tam.
Skoro kilka miesięcy temu ten sam team (z Nowakiem) potrafił wygrać z Lechią, Bełchatowem, Polonią Wwa, Jagiellonią i zremisował w Poznaniu z Lechem to znaczy że zawodnicy mają umiejętności. Resztę pozostawiam do rozważenia.
Mr.Crowley - popieram Twój pomysł. Ale najpierw wymyślmy kto może go zastąpić.
Bratis Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Er4edin !
> Byłem kibicem Cracovii wtedy gdy nosiles
> pieluszke.BYlem kiedy nie bylo jej w ekstraklasie
> .Jestem i teraz. Ale uwazam ze dalsze oczekiwanie
> ze osoby odpoiwedzialne ze Cracovie wreszcie cos
> pokaza dobiegło konca.
> Pan Płatek powinen przeniesc sie szybciutenko do
> IV ligi gdzie jest jego miejsce i tam zajmowac sie
> szlifowaniem swojej formy i umiejetnosci..( na
> pewno wybitnych ale za jakies paredziesiat alt)
> Po prostu facet sie nie nadaje.
> Pomine milczeniem polityke transferowa klubu a
> wlasciwie jej brak.
Maciek Madeja to nie ikona klubu tylko ubek który był 10 lat dyrektorem w GTS wisła -[b]ZROZUMIAłEś[/b](m.in w stanie wojennym)
Eredin stuknij się w czoło i nie błądz nikt tu nie pisze o tym by spuścić wpiernicz zawodnikom bo i tak by nie zrozumieli.W naszym klubie piłkarz jeden jest głupszy od drugiego.Chłopaki chcą doczekać do pierwszego czyli do przelewu na konto.
A mnie i innym chodzi o to żeby każdy z nich się wstydził za to że bierze pieniądze które się mu nie należą,chociaż to wątpliwe bo oni wstydu nie mają.
Jeśli nie ma presji na tych ciemniaków,oferm,fajtłapów to trzeba ją zrobić,na pewno nie zaszkodzi i tak nie można nic lepszego wymyśleć skoro zarząd uważa że wyniki są w porządku.
Ja rozumiem, że taki mecz się mógł przydażyć w meczu z Lechem albo Legią. Ale nie kurwa z jedną z najsłabszych drużyn, a w zeszłym sezonie druzyną, która utrzymała się dzięki punktom podarowanym od Jagi i Piasta, które teraz trzeba będzie zwrócić. Skoro nawet z takimi pipkami przegrywamy to z Lechem pęknie dwucyfrówka! Chcecie tego?
Przypomnijcie sobie sezon, w którym awansowaliśmy. Lech Poznań był wtedy na jesień 2 od końca. Przyszli kibice na trening, postraszyli piłkarzy, kazali im zapierdalać i nagle Lech wygrywał. Dało się? Jak się gra z ambicją to nigdy się nie przegra 2:6. Można przegrać 2:0, nawet 3:0, ale nie kurwa 2:6. Lepiej by to juniorzy zagrali.
To nie kwestia ambicji graczy ale skomplikowany błąd w sztuce trenerskiej.
Począwszy od całkowitego rozbicia drużyny, w któryms artykule po "spadku" z ironią wspominano że praktykant pod koniec odkrył wagę integracji drużyny stąd wzieły sie nieszczesne grile. Nie od dziś wiadomo że by być trenerem trzeba byc i psychologiem.
Brak zaufania do trenera który pracuje juz z druzyną 10 miesięcy i nie widać i pewnie pilkarze tez nie widzą jakiejkolwiek koncepcji. Trenara który spuścił drużynę.
Niezrozumiale posuniecia kadrowe, zero szacunku do kogokolwiek, decyzje przypadkowe i niezrozumiale Baran, Nowak , Witkowski, Milosevic, karwan trudno sie angazaowac jak nie ma w co ( brak taktyki) nie ma po co ( bo i tak z niezrozumialych powodów mozesz poleciec)
gonienie od 10 miesiecy bez efektu bez pomyslu tez by mnie sflustrowalo
Nie chodzi zeby bronic pilkarzy bo nie ma za co, jednak nie wierze ze trafila nam sie absolutnie wyjatkowa wataha nierobów i patalachów, to wygodne ale nieprawdziwe problem jest głebszy i powazniejszy
Transfery nic nie dadzą bo w tej grze nie ma odrobiny pomyslu, taktyki ,nowy trener oby, aczkolwiek to niw wystarczy problem jest gdzies indziej co gorsza niewiadomo gdzie
Miszczu, czy wtedy trenerem Lecha nie był przypadkiem Baniak ? Bo jeśli tak, to nie kibice utrzymali klub- jeśli wiesz o czym piszę:)
Jeśli zaś chodzi o to, by nasi kopacze wstydzili się za taką kichę to jestem 100% za. Przyjdźmy na trening ale bez agresji i wyzwisk. Pokażmy że Cracovia ma kibiców i powinni o tym pamiętać - to od samego początku proponowałem. Wsparcie dla drużyny ale i przez to presję - pozytywną, ale presję.
Nigdy nie proponowałem haseł w stylu "nic się nie stało" bo się stało, [b]ale tak jak w tytule - na złe też jesteśmy z Wami - piłkarzami, a teraz Wy - piłkarze pokażcie że możemy być z Wami i na dobre[/b]
Trenerem Lecha był wtedy Michniewicz, to było wtedy co awansowaliśmy do Ekstraklasy.
Czyli Michniewicz jako trener też kiepsko się sprawdza
Kiepsko się sprawdza, ale wtedy chyba Lech nie kupował meczów, tylko działanie kibiców poskutkowało. Później Michniewicz zdobył puchar Polski. Bo grali słabo przez brak ambicji, tak jak my teraz.
Jestem za Pasami ponad 20 lat. Nie rozumiem tematu...
Zalożyłem go bo nie rozumiałem pomysły "wjazdu" na trening
Nie wjazdu, a wizyty. To po pierwsze.
A po drugie ci faceci, którzy biegają po boisku, bo drużyną ich nie można nazwać, mieli ostatnio czelność żądać kasy za coś, czego nie zrobili!
cooooooooooo ???? chcieli kase za utrzymanie???
eredin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Poza tym pisałem, żeby teraz, przed Legią
> pokazać że grają dla nas. A jak po Lechu okaże
> się że nie pomogło to zrypka.
Wybacz eredin, dobrze zauważyłeś, że w meczu z Legią na punkty nie ma co liczyć. Ale w meczu z Lechem też nie za bardzo.
Więc pomysł, aby dać szansę piłkarzom Cracovii na poprawienie wizerunku akurat w tych dwóch meczach nie jest proroczy.
Cracovia nie ustępowała Lechii na boisku i to boli najbardziej.
Jako poznaniak oczywistym jest, że życzę "pasom" jak najlepiej. Zwłaszcza na ul. Łazienkowskiej.
I bardzo ściskam kciuki !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)