Cracovia na wyjeździe
[pre]
zwycięstwa porażki
04/05 31% 54%
05/06 13% 60%
06/07 40% 53%
07/08 20% 60%
08/09 7% 73%
[/pre]
Czyli nigdy nie było świetnie ale poza pierwszym ekstraklasowym sezonem Stawowego i pierwszym Majewskiego było [u]fatalnie[/u]. Skoro w tym roku mamy same wyjazdy to główne kryterium musi być: [b]potrzeba trenera, który potrafi zwyciężać na wyjazdach.[/b]
Robert Jończyk , Franciszek Smuda , Bogusław Kaczmarek
-
-
Kto trenerem Cracovii?
Dementor, piłkarze-kibice skończyli się jakiś czas temu, przynajmniej w Polsce, tak jest i już, nie ma co doszukiwać się czemu tak się stało itp. i przez długi czas tego nie zmienimy. Mówi o tym Nowak:
[url=http://terazpasy.pl/index.php/cr_site/wywiady/wywiady_teraz_pasy/pawel_nowak_dziekuje_za_brawa]Wywiad z Nowakiem[/url]
Są to "najemnicy" i każda interwencja = szkoda dla klubu, vide Górnik Zabrze, najlepszy przykład jak to się może skończyć. Można iść na trening i dopingować głośno Cracovie, ale nie grozić piłkarzom! Wtedy poodchodzą do innych klubów, a większość ma dokąd. Trzeba charyzmatycznego trenera, który umie wziąść za mordę zawodników i wykrzesać z nich to, co najlepsze, bo grać potrafią. Na papierze są nieźli, tylko brak nam kreatywnego, środkowego pomocnika, którego nie mieliśmy od dawna(Giza), a którego Nowak był namiastką. Nie ma kto dogrywać podań, opanować środka, co w piłce jest najważniejsze i powstają babole taktyczne w stylu Kłus, Szeliga, Cebula :| , których sam Surma z łatwością ogrywa. Co z nimi zrobią Giza i Iwański, co Stilić i Bandrowski? Potrzebne nam jest wzmocnienie poważne w środku pola i na obronie(doświadczenie), wtedy Polczak pokaże klase, przy doświadczonym obrońcy, Tupal to jakaś pomyłka :/. Tego musi mieć świadomość nowy trener.
Mamy, jak pisze potter, jeden strzał.
Stawowy to przeszłe czasy, szanuję go, wczoraj w swoim stylu :) przegrał niestety z KSZO, ale nie widzę go u nas. Dwa razy do jednej rzeki się nie wchodzi. Jończyk to jednak strzał ryzykowny, Zieliński odpada, Smuda nie na nasz zarząd, Brosz to ryzyko, Michniewicz - mam przeczucie, że powtórzy u nas Arkę. Zostaje Leńczyk i Kaczmarek. Zarząd, do roboty!
Wojtek - 100% racji
Nesta - zgadzam się, że trener powinien podać się do dymisji, ale liberum veto jeśli chodzi o metody proponowane przez Dementora
Co do Lenczyka i pytania czy zgodzi sie współpracować z Cracovią
Pan Orest ma juz w swojej karierze epizod współpracy z Pasami
wiec jedynym problemem jest wynagrodzenie oraz jego relacja z zarzadem
Jesli warunki zostaną dogadane to nie ma mowy o takich historiach jak teraz
Jesli Lenczyk przesunie kogos do rezerw to bedziemy mieli 100 % pewnosci ze to jest decyzja trenera
Lenczyk po 3 treningach bedzie wiedział co kto potrafi
i da odpowiedz na pytanie dlaczego jest tak zle skoro jest tak dobrze (wg Jakuba)
Za taką diagnoze warto wydac nawet 50% pieniazków jakie warta jest ekstraklasa
Ile stracimy spadając?
plus to ile stracimy ewentualnie nie awansując od razu...
Jeśli nie Smuda, to niech będzie Orest.......
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
Sumda i nie widzę innych ciekawych kandydatów w Polsce. Dlatego może warto by poszukać jakiegoś zagranicznego trenera kogoś właśnie w typie Franza czy Dana Petrescu który chwyci wszystkich grajków za mordy.
Ja mogę zostać trenerem.
Zaczynałem od Championship Managera 01/02,więc parę lat już jest
Mam niezawodną taktykę, i ściągam za pół darmo bałkańskich graczy i murinów :D
Do tego nie mam wygórowanych żądań finansowych...
Boję się że kandydatura Oresta nie wypali, bo Filip nie lubi rywalizacji.
ForArt jaki Jończyk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chłopie w domu zdrowi?
Listkiewicz powiedział przed chwilą Marcinowi Zimochowi (rozmowa na żywo w jedynce), że Smuda jeszcze nie podpisał umowy z Polonią, negocjacje Smuda-Wojciechowski są kontynuowane i nadal sprawa nie jest załatwiona. Następny mecz na 100% poprowadzi Jacek Włodzimierz Grembocki.
gigo Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ForArt jaki Jończyk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nazwiska z arcyciekawej listy kkk_84 na stronie 5-tej tego wątku.
Jończyk, Kaczmarek i Smuda to trzej aktualnie wolni trenerzy, którzy potrafią zwyciężać na wyjazdach.
Odpowiednio 56, 62 i 55 % zwycięstw na wyjazdach.
Orest ma tylko 29% i to mnie nie powala na kolana bo to gorzej od Stawowego i niewiele lepiej od Majewskiego.
Kaczmarek i tylko on się nadaje. Lenczyk wg mnie jest słabym trenerem.
a ja troche OT http://www.youtube.com/watch?v=Rreu6UEBeTk
i powiem tak ja chce ta druzyne , ta atmosfere i takiego pilkarza!!!
pytanie teraz nasuwa sie samo ... gdzie ta Cracovia!?? i gdzie ta atmosfera ?!
czy uwazacie ze istanieje jakis trener ktory sprawilby ze moglibysmy ogladac takie bramki i takie mecze?
Zauważcie, że pierwszy polonista zrobiony w konia przez Gizmę to był Antoś Łukasiewicz (nr 3) - obecnie śląsk Wrocław, który był dziś taki mądry w programie Liga+Extra.
Miszczu2007 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kaczmarek i tylko on się nadaje. Lenczyk wg mnie
> jest słabym trenerem.
Chłopie co ty bredzisz, zejdź ze słońca, a jak już zejdziesz, to przestudiuj sobie karierę trenerską obu panów.
Bobo ma zawsze dużo do powiedzenia, a w rzeczywistości nigdy nie osiągnął żadnych sukcesów trenerskich.
Lenczyk odwrotnie - zamiast gadać robi swoje, z reguły z bardzo dobrym skutkiem.
sorry ale jak zawodnicy tak graja to zaden trener codow nie uczyni.
Smuda sie nie zgodzi.A przez tego Płatka wszyscy sie z nas smieja.
kiedy profesor wraca z urlopu? bo to on musi wyrzucic Platka , zreszta nie wyrzuci go teraz to meczu z Legia poleci napewno a jak nie to jeszcze jest LEch zaraz po nim a jak nie to wyjazd do korony , przykro mi mowic ale na naszym koncie 0pkt po 5 kolejkach !! mimo ze juz jestesmy skompromitowani , to 0pkt po 5 kolejkach bedzie najwiekszym skandalem i wstydem!!!!
najgorsze jak zwykle w pracy...
te docinki będą do końca dnia...
Filipiak wraca dziś z urlopu!
Najwazniejsze żeby ZWOLNIĆ Płatka - bo ten gość sie nie nadaje, przy nim nasi grajkowie beda na koniec sezonu znowu na max. 15 miejscu...
Natomiast trenerem powienien zostać ktos z kwartetu: STAWOWY , SMUDA , LENCZYK , MICHNIEWICZ
Kazde z tych rozwiazan bedzie bardzo korzystne dla nas w obecnej sytuacji...
Ale pożyjemy, zobaczymy. Licze że Rząsa przekona profesorka do zwolnienie nieudacznego Artusia...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)