znam paru Cyganów, którzy są całkiem w porządku...
ogólnie rzecz biorąc problemem Cyganów jest niechęć do asymilacji-przez to sami się wykluczają ze społeczeństwa....
-
-
Kogo?
Nie lubie czerwonych i różnej maści lewaków, nie ważne jakiej są narodowości.
Największą sympatią darzę Japońców i Madziarów (oczywiście - za wyjątkiem 'lewych').
nooky Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Tak się zastanawiam czy w ogóle ktoś na
> świecie lubi cyganów/romów
> Oni mają bardzo wkurzającą kulturę,
> nieadekwatną do 21 wieku. Najbardziej wkurza mnie
> małżeństwo z 10 latkami :/
Nawet kiedyś był taki wątek, który sam osobiście założyłem.;) http://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?4,1487938,page=1
a Fakt pamiętam to ;)
O każdym narodzie można coś dobrego i złego powiedzieć.
Najbardziej jednak nie lubie Niemców i Rosjan ze względu na historie. Anglicy też źle mi sie kojarzą. Nie znosze Romów głównie za ich styl bycia, obyczaje itp.
Lubie natomiast Słowaków bo to spokojny przyjazny dla Polaków naród. Cenie też Norwegów i Szwajcarów za to że są bezkonfliktowi i dobrze zorganizowani, żyją sobie w dobrobycie.
A ja standartowo nie lubie niemczuszków, ruseczków to jeśli chodzi o europejeskie. Z azji nie lubię żydeczków, ameryka płd. nie lubię brazyliczyków.
Reszta państw mi zwisa. Lubię Argentynę, Włochy, Chorwację. Japonię, USA ale południowe stany;).
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
Nienawidzę niemców i rosjan za historię. Jakoś nie przepadam za cyganami i francuzami. Lubię za to greków (chyba za starożytną Grecję jakoś ten naród mi się pozytywnie kojarzy), Amerykanów, Hiszpanów i Kolumbijczyków.
nie znoszę ruskich , osetyńczyków , gagauzów
nie przepadam za Niemcami , Żydami , Amerykanami , Anglikami , Austriakami i Albańczykami
mam sympatię do Czeczeńców , Gruzinów , Skandynawów , Szkotów , Irlandczyków , mieszkańców Ameryki Południowej , Hindusów , Litwinów , Estończyków , Łotyszy , Ukraińców , Turków , Chorwatów , Rumunów , Hiszpanów , Portugalczyków , Włochów i Słowaków
reszta jest mi obojętna....
Mieszkaniec Aleksandrowa Kujawskiego odmówił leczenia, choć może zarazić setki ludzi.
19-letni Rom wrócił z Londynu do Polski zarażony świńską grypą. Ze szpitala od razu wyszedł na własną prośbę. Teraz wybiera się na festiwal kultury romskiej, gdzie będzie kilkadziesiąt tysięcy ludzi - informuje "Dziennik".
Lekarze chcieli, by mieszkaniec Aleksandrowa Kujawskiego najbliższe dni spędził w izolatce. On jednak stwierdził, że czuje się lepiej i nie został w Wojewódzkim Szpitalu Obserwacyjno-Zakaźnym w Toruniu, gdzie skierował go sanepid.
Poza tym na weekend ma zaplanowany wyjazd na festiwal kultury romskiej do Glinojecka - dodaje gazeta.
Na informację, że wraca do Aleksandrowa Kujawskiego, w mieście zebrał się sztab kryzysowy.
Z docierających do nas informacji wynika, że mężczyzna czuje się dobrze. Monitorujemy też jego dwunastoosobową rodzinę. Na razie jedynie u jego brata, który również wrócił z Wysp, występują niepokojące objawy - powiedział "Dziennikowi" Marek
Kulik, szef sztabu kryzysowego.
Jako slawista lubię wszystkich Słowian z wyjątkiem Rosjan, na których patrzę podejrzliwie pod względem historii, choć jednostki przeze mnie spotkane bardzo miło mnie zaskoczyły. Ogromny zawsze szacunek i przyjaźń do braci Węgrów. Z Włochami i Grekami fajnie się imprezuje.
Szczególną sympatią darzę Chorwatów i Serbów (nie mieszając się w ich wewnętrzne spory, choć co do określonych wydarzeń mam swoją opinię). Co do stwierdzenia kogoś powyżej, że Serbowie nas nienawidzą to przyznam, ze z taką opinią spotykam się po raz pierwszy. Za parę dni wybieram się na wesele do znajomych Serbów, za każdym razem kiedy przebywałem w tamtych rejonach spotykała mnie niezwykła gościnność ze strony tych ludzi i zawsze spotykałem się z szacunkiem i sympatią dla mnie jako Polaka i dla Polski.
Nienawidzę za to szpitarów, dewiantów i złodziei, którzy za przyzwoleniem m.in. naszego rządu ukradli Kosowo, by spokojnie prowadzić tam swoją mafijną działalność.
Romowie? Wspaniala muzyka, potrafia sie swietnie bawic, choc glownie we wlasnym gronie.
Czuje ogromna sympatie do Slowakow i Wegrow.
Željezničar Napisał(a):
. Co do stwierdzenia kogoś powyżej, że
> Serbowie nas nienawidzą to przyznam, ze z taką
> opinią spotykam się po raz pierwszy.
w Serbii byłem kilka razy, mogąc bliżej poznać miejscowych ale także kilka razy przejazdem.
pisze bez żadnej złośliwości ale na ich temat mogę napisać książkę i ani jednego dobrego słowa.
opiszę jedna sytuację.
wracając z grecji zatrzymałem się na stacji w serbii, łazienka była zamknięta.
podszedłem do gościa z obsługi i pytam po niemiecku dlaczego?
powiedział że polscy turyści dziś maja zmianę turnusu i jedzie autokar za autokarem i specjalnie to robią. nie wierzyłem w to co słyszę.
na odcinku 150km jeszcze kilka kibli było zamkniętych.oficjalnie "awaria wody".
ludzie, w większości Polacy jakoś sobie radzili natomiast widziałem Serbów którzy dosłownie srali miedzy autami..
opinie o tym narodzie potwierdzili koledzy będąc na meczu Serbia-Polska w 2007(?)
oczywiście wśród Serbów, rusków, Niemców, Ukraińców znajdzie się mnóstwo ciekawych i sympatycznych ludzi ale to temat o narodach,więc traktuje ich jako całość.
nienawidzę wszystkich, marsjan, ruskich amerykancow szkopów czechow ......
slązaków warszawiaków wrocławian tarnowian wieliczan nowohucian krowodrzan, kozłówian piaszczan, sąsiadzdów z bloku 78 sąsiadów z klatki sąsiadów z pietra
mieszkanców mojego lokum aaaaaaa tych to kocham awariiiiiiiiiaaaaa
awaria Napisał(a):
> nienawidzę wszystkich, marsjan, ruskich
> amerykancow szkopów czechow ......
> slązaków warszawiaków wrocławian tarnowian
> wieliczan nowohucian krowodrzan, kozłówian
> piaszczan, sąsiadzdów z bloku 78 sąsiadów z
> klatki sąsiadów z pietra
> mieszkanców mojego lokum aaaaaaa tych to
> kocham awariiiiiiiiiaaaaa
>
> ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
> ++
> NIGDY NIE KUPIE KUCHENKI
> PIERD... AMICI WRONKI
hehe dobre :D
ancymon Napisał(a):
.
> wracając z grecji zatrzymałem się na stacji w
> serbii, łazienka była zamknięta.
> podszedłem do gościa z obsługi i pytam po
> niemiecku dlaczego?
> powiedział że polscy turyści dziś maja zmianę
> turnusu i jedzie autokar za autokarem i specjalnie
> to robią. nie wierzyłem w to co słyszę.
A co w tym dziwnego? Jadą setki Polaków, każdy chce się odlać za darmo i nie zostawi taki ani dinara na stacji to z jakiej racji właściciel stacji ma potem płacić za wodę i sprzątanie kibla? W Polsce np. zdarzają się knajpy gdzie toaleta jest płatna nawet dla klientów. I z tego powodu np. "nienawidze Polaków"
to nie kwestia płacenia za wodę właściciela stacji, zwłaszcza że w większości to stacje wielkich koncernów, a na części z nich korzystanie za pieniążka, tylko złośliwości.
może to pozostałość po wojnie ale nie sądzę. w biednej Macedonii już jest inaczej, w w pozostałych krajach byłej Jugosławii zupełnie inaczej.
marr.85, jak pojeździsz troch po europie ,zorientujesz sie ze jednak bliżej Ci do cywilizacji europejskiej niż tej w stylu serbsko-cygańskim.
a z takim brudasami nie spotkałem sie nawet w krajach 3 świata.
ja czuję ogromną sympatię do Czeszek a zwłaszcza do Słowaczek :) a nie cierpię cyganów, śniadych i brudasów wszelkiej maści (w tym ciapatych)
nie lubie cyganów, żydów, szwabów, rusków, chińczyków, japończyków, koreańczyków i ogólnie azjatów. nie lubie tez austriakow i anglikow.
a sympatia darze Hiszpanow, Wlochow, Czechow, Slowakow i Ukraincow.
reszta mi obojetna :P
ja lubie prawie wszystkie narody slowianskie
nie lubie zydow, cyganow, niemcow, ukraincow i albanczykow
ancymon Napisał(a):
> co innego Grecy, maja wielki szacunek dla
> Polaków, za 2 Wojne Światową, za udzielenie im
> schronienia podczas ich wojny domowej (...)
Zwłaszcza do Bieruta....
Znałem odwrotny przypadek - Greka, który przeklinał około roq 1980 swojego ojca, który walczył w ELAS, a potem uciekł do Polski. Tatuś na starość zrozumiał czym jest komunizm, ale było już za późno. W końcu chyba im się jednak udało uciec do burżuazyjnej Grecji.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)