Nie powiedziałbym że go lubiłem choćby za to że odpuszczał w derbach ale należy mu się szacunek za strzelone gole, za asysty i za to że przez 7 lat grał w koszulce w pasy i życzę mu wszystkiego najlepszego.
-
-
Paweł Nowak w lechii...
Drogi Kibolu.
Dla ochłody, co godzinę tabletka aspiryny.
Takim był piłkarzem, jak postawa moralna.
Dowody są nadzwyczaj wyrażne.
Pozdrawiam.
Paweł - dzięki za grę w Pasach!
Powodzenia,pozdrawiam.
zac Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Giza już jako mały chłopak biegał w koszulce
> Wisły, bo tam właśnie zaczynał swoją
> przygodę z piłką.
To nie brzmi tak, jak to tłumaczysz teraz :)
Paweł wielkie dzięki za te 7 lat w Cracovii
Na zawsze pozostaniejsz elementem drużyny ktora stała/staje się legendą
Osobiscie bardzo cenie to co wciaz wnosiles do gry naszej drużyny
i sytuacja w ktorej zarząd cynicznie sobie z Tobą pogrywał w kwestii finansów
uwazam za przegiecie
Na tle kontraktów jakie dostali młodzi "zdolni" miales prawo sie buntować
a Ty zachowałes sie mega profesjonalnie za co jeszcze wiekszy szacunek
Drogi zawodnika i klubu czasem sie rozchodzą
Niestety z tego co wiem to cała sytuacja nie najlepiej swiadczy o tym
jak zarząd to rozgrywał
Powodzenia i zdrowia
Szkoda ze akurat w Lechii ale co zrobić
takie jest zycie piłkarza
Dziękuję Pawle za te wszystkie lata.
Nie przejmuj sie pitoleniem coponiektórych o gtsie i takie tam.
Dziękujemy Ci bardzo.
ps. co wy jesteście naiwni , piłkarz to jest zawód - idziesz do takiej pracy w której ci lepiej płacą.Co wy myślicie że się rodzinę powietrzema da utrzymać, a co miał isc do Wisłoki Debica za 1100 na miesiąc???
Zastanócie się choć przez chwilę.
Czasy kiedy grało się dla klubu za darmo obojetnie jakiego - juz dawno mineły.
Oby z Nowakiem nie było tak jak z Węgrzynem. Dokonywał cudów,ale pon T. wystawił go do wiatru bo projesor mu ufa w liczeniu szekli.Czas najemników się zaczyna.Na marginesie idąc Podzamczem wyjąłem z kosza kilka książek o Cracovii. Dwie z dedykacjami dla K. Węgrzyna od drużyny.Czytam te stare opasłe tomy wspomnien i płakać mi sie chce. Q jego agonia a nie budowanie.Wybaczcie ale nie mogę!
zac Napisał(a):
> Paweł Nowak- dziękujemy, tak powinien brzmieć
> tytuł tego wątku. Za 7 lat gry w biało-
> czerwonych barwach, za zdrowie zostawione na
> murawie, za to ,że jesteś jednym z tych, którzy
> się będą kojarzyć z odrodzeniem naszej
> Cracovii. Paweł był przez te 7 lat zawsze
> wyróżniającym się zawodnikiem naszej drużyny
> i za to należy mu się szacunek i podziękowania.
Święte słowa. Nic dodać nic ująć.
Dzięki Pawka.
jaś fasola Napisał(a):
> Nie powiedziałbym że go lubiłem choćby za to
> że odpuszczał w derbach
ja bym nie powiedział, że on odpuszcza w derbach. Rzeczywiście mu nie wychodziły, ale to raczej - jeśli już - kwestia psychiki a nie odpuszczania. A że głową on grać nie umie, to wiemy wszyscy... Poza tym, niestety, ogolnei przeciwko drużynie takiej jak Wisła gdy jej się chce grać (bo jednak piłkarzy mają wysokiej klasy, jak na polską ligę - wyceniono ich pierwszy skład na 5 razy więcej niz nas, jesli dobrze pamiętam) - jest trudno...
raf_jedynka Napisał(a):
> Osobiscie bardzo cenie to co wciaz wnosiles do gry
> naszej drużyny
> i sytuacja w ktorej zarząd cynicznie sobie z
> Tobą pogrywał w kwestii finansów
> uwazam za przegiecie
>
No właśnie. Dostawał wyjątkowo mało w porównaniu, a na boisku cały czas grał jak profesjonalista. Proszę o tym pamiętać.
Ile wnosił do drużyny - wystarczyło porównać dwa pierwsze mecze wiosną - w pierwszym nie grał za kartki... Gdyby nie pech, frajerstwo i sędzia - to byśmy z ŁKS wygrali - i kto wie jak dalsze losy by się potoczyły...
BYło jak było złego się nie wspomina! 7 lat Twojej osoby w Cracovii to też jest szmat mojego czasu spędzonego przy drużynie w której grałeś więc dziękuje! ale lechią troche zawiodleś... no cóż wolna Polska wolny kraj...
Nowak okey ,nie wiem gdzie my znajdziemy za taką kasę takiego Nowaka.
Wole jednego Nowaka niż Wasiluka,Krzywickiego,Moskałę razem wziętych.
Szkoda Pawki. Zobaczymy jak mu pójdzie w Gdańsku.
Do Lechii? A idz w pizdu i nie wracaj!
Sasin > Nowak
Nie jestem jakimś wielbicielem Nowaka ale trzeba koniecznie zauwazyć ze odszedł OSTATNI ofensywny dobry pomocnik a jak nam brak takich zawodników po odejściu Gizy nie trzeba chyba nikogo przekonywac .I znowu bedzie ''rąbanka'' bo bez pomocy nie da się poprostu grać
Dzięki Pawełku że tak barrdzo starałeś się na wiosne spuścic nas z extraligi.Postawa poza boiskiem jest tak samo ważna jak i na Świętej Ziemi.Jedynym symbolem JEST CRACOVIA nie różne Nowaki STAWOWE, to są tylko kamyczki w historii.
Maaćku mamy Sasina no problem.
dzięki Paweł!
no ale Mariuszu na zmiennika dla Sasina nie ma już nikogo wartościowego.
To jest ta sama sytuacja co z Piotrem Banią niby stary ,ale błędem było pozbycie się tak doświadczonego zawodnika który na wchodzącego jeszcze by się w drużynie sprawdził.
W Lechu jakoś nikt przed aferą nie myślał o pozbyciu sie Piotra Reissa mimo tego że miał grubo po 30-sce , wchodził w drugiej połowie czasami na ostatni kwadrans i całkiem dobrze się prezentował.Myślę że oddanie za frytki Pawła Nowaka to duży błąd.
Pozdrawiam
"Wizytówką" naszego klubu jest bezmyślne pozbywanie się zawodników za bezcen ;/ Na miejsce Pawki nie przyjdzie nikt o zbliżonej do niego charakterystyce gry - uniwersalny w drugiej linii, grający obiema nogami. Nie chodzi o poziom, ale o budowanie drużyny z pewną myślą. Może Karcz jest gotowy?
To samo pomyślałem. Rzeczywiście, to wygląda tak jak by się u nas decydenci z choinki urwali.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)