kilka fotek z meczu ;)
http://www.naprzod-janow.pl/Info/news.php?news_id=810
-
-
Sparingi 2009/2010
Widać też, że Marek musiał mieć słabszy dzień. Cieszy mnie za to powrót Jarka z Patrykiem jako pary, bo jak dla mnie w sezonie 2007/08 to była najlepsze polska formacja obronna w lidze, cieszy, że Bryła za Kowalówkę dostaje szansę i podobno wykorzystuje ją dobrze, a w końcu cieszy też że Wajda gra u nas, dla mnie ten chłopak to jest naprawdę ogromny talent, już w zeszłym roku w play-offach był wyróżniającym się obrońcą, może jak wróci Dulek, to warto żeby Patryk pograł z takim doświadczonym wygą, zamiast pary Dulęba - Noworyta
Nie rozumię o jakim powrocie Jarka z Patrykiem mowisz przeciez oni grają ze sobą juz chyba 3 sezony,a co do Wajdy to szkoda że Rohaczek tak go nie ceni ,bo w zeszlym sezonie przesiedział wiekszosc na ławie.Dulęba-Noworyta kiedy ze sobą grali???nie pamiętam.
tornado Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie rozumię o jakim powrocie Jarka z Patrykiem
> mowisz przeciez oni grają ze sobą juz chyba 3
> sezony,a co do Wajdy to szkoda że Rohaczek tak go
> nie ceni ,bo w zeszlym sezonie przesiedział
> wiekszosc na ławie.Dulęba-Noworyta kiedy ze
> sobą grali???nie pamiętam.
1. Zaczęli grać ze sobą trzy sezony temu, a nie grają ze sobą w jednej formacji trzy sezony - drobna różnica, ale znacząca
2. Wajdę akurat Rudek ceni i to bardzo, widać to zresztą zarówno w wypowiedziach jak i czynach, zdecydowaną większość sezonu akurat grał, w tym play-off i finały
3. Większość ubiegłego sezonu grali razem w parze, odkąd Mariusz wyleczył kontuzję większość meczów grał w parze z Patrykiem, chyba, że ja na innych meczach byłem, ale nie wydaje mi się. W kwestii formalnej ostatni raz w oficjalnym meczu grali w jednej parze 16 marca 2009 roku, w piątym, ostatnim meczu finałowym przeciwko GKS Tychy
Noworyta z Klysem grają razem juz 3 sezony zawsze razem,chyba ze któryś z nich ma kontuzje to dostaje kogoś do pary,Dulęba bywalo ze gral z Wajdą ,ale wtedy gdy Rudek Wajdę wystawiał,a bywało to rzadko,bo Wajda mało grał ,Wajda grał też z Csorichem.
tornado Napisał(a):
> Noworyta z Klysem grają razem juz 3 sezony zawsze
> razem,chyba ze któryś z nich ma kontuzje to
> dostaje kogoś do pary,Dulęba bywalo ze gral z
> Wajdą ,ale wtedy gdy Rudek Wajdę wystawiał,a
> bywało to rzadko,bo Wajda mało grał ,Wajda
> grał też z Csorichem.
Kolego Tornado, nie obraź się, ale albo nie pamiętasz, albo nie chodziłeś na mecze, albo nie kodowałeś kto był na lodzie...Same play offy (więcej liczyć mi się nie chciało, przepraszam):
Dulęba z Noworytą w jednej parze - 8 meczów
Noworyta z Kłysem w jednej parze - 0 meczów
Wajda - 12 meczów (we wszystkich był na lodzie i nie grał ogonów, poza tym zaliczył sporo świetnych interwencji)
dodam tylko, że całe play - offy to dla nas było 12 meczów, proporcja gry #5+#55 w porównaniu do #21+#55 jest chyba wyraźna, może lepiej przypomnij kiedy Noworyta z Kłysem zagrali w jednej parze osiem razy (a już na pewno po powrocie Dulęby do gry w zeszłym roku nie znajdziesz ośmiu występów Kłysa z Noworytą!)? Jeśli chodzi o Wajdę, to twierdzenie, że mało szans dostawał nie broni się w ogóle w kontekście statystyk - 12 na 12 meczów w play off, w całym sezonie 54, więcej mieli tylko Marian, Kowalówka, Daniel, Józek i Słaboń (jeśli się odrobinę pomyliłem i jeszcze ktoś to sorry, ale nie sądzę, a jeśli nawet to może jeden - dwóch może jeszcze grało więcej meczów od Wajdy)
Jeżeli Dulęba grał z Noworytą to z kim grał Kłys ???bo ja dalej twierdzę że Noworyta i Kłys graja 3 sezony i znają się jak łyse konie.Nie graja razem jedynie wtedy gdy jeden z nich ma kontuzję.Najlepiej by bylo gdyby ktoś trzeci nas pogodził bo Ty wiesz swoje a ja swoje.Pozdro
Ja się zgadzam, że Kłys z Noworytą znają się pewnie jak łyse konie i też szkoda mi było i byłem zdziwiony, że ta para w ubiegłym roku przed play-off została rozerwana (bo do play-off było rzeczywiście tak jak piszesz - jak byli zdrowi grali razem), co więcej tak jak pisałem, dla mnie w sezonie 2007/08 była to najlepsza polska formacja defensywna. Ale fakt pozostaje faktem, od wyleczenia kontuzji Kłys grał najczęściej z: Wajdą (i to powinno cieszyć, że Wajda zdobywa doświadczenie grając w parze z najlepszymi, a nie ogony) oraz Skorvankiem. Z Noworytą miał co najwyżej pojedyncze wejścia w trzecich tercjach, ale bardzo bardzo rzadko...
Czy jutro jest sparing i gdzie ??
w Hawirzowie zdaje się.
http://www.hc-havirov.cz/
Aktualności
11.08.2009
Porażka w Czechach
Nie udał się hokeistom Comarch Cracovii rewanż z czeskim HC Haviřov Panthers. Podopieczni trenera Rudolfa Rohačka przegrali 3:7. Bramki dla ?Pasów? zdobywali: Damian Słaboń, Michał Radwański i Leszek Laszkiewicz.
HC HAVIŘOV PANTHERS ? COMARCH CRACOVIA 7 : 3 (2:0, 4:1, 1:2)
1:0 - Sikora (Seman) 2:58
2:0 - Zeliska (Brynecky) 13:59
3:0 ? Klimša (Maruna) 28:17
3:1 - Słaboń (Csorich, L. Laszkiewicz) 30:48
4:1 - Sikora (Klimsa) 34:51
5:1 - Maruna (Klimsa, Haas) 37:16
6:1 - Štefanka (Seman) 38:01
6:2 - Radwański (Bondarevs) 47:21
6:3 - L. Laszkiewicz (Słaboń) 47:57
7:3 - Zeliska (Brynecky) 58:32
HC Haviřov: Čech (Strmeň) ? Zientek, Tešarik, Peštuka, Seman, Sikora - Hoda, Štefanka, Řička, Brynecky, Zeliska - Krisl, Falter, Mocek, Haas, Maruna ? Klimša, Lukaštik.
Comarch Cracovia: Rączka (30:05 Radziszewski) ? Csorich, Bondarevs, L. Laszkiewicz, Słaboń, D. Laszkiewicz ? Kłys, Noworyta, Witowski, Bryła, Radwański ? Dudaš, Wajda, Piotrowski, Rutkowski, Drzewiecki ? Landowski, Kozak, Cieślicki, Musial-Testowany.
Widzów: ok. 300.
Po spotkaniu przeprowadzono serie rzutów karnych. W nich lepsi okazali się hokeiści Comarch Cracovii, którzy po bramkach Michała Radwańskiego i Igorsa Bondarevsa wygrali 2:1.
DG
info ze strony oficjalnej
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Znowu brak Łopuskiego oraz Bieli!!!!!!!!!!!Pierwsza piątka nie zawodzi ,ale to raczej norma
jak informuje sztab medyczny Łopuski leczy kostkę a Biela ma kłopoty z barkiem.
Jeszcze nie zaczęli grać a już kontuzje coś słabowitego zdrowia ci nowi.Pierwsza piątka na piatkę.
Kto to ten "Testowany"?
tomek1906 Napisał(a):
> Kto to ten "Testowany"?
Jak podaje http://www.hc-havirov.cz/index.php?action=editorial09/090811d ,,Testowanym '' jest zawodnik HAVÍŘOV-Musial,w pierwszym sparingu przegranym 5-4 Musial strzelił bramkę oraz miał asystę dla druzyny z Czech
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
część info z http://krakow.naszemiasto.pl/sport/1035138.htm
l{Dodajmy, że na premie za mistrzostwo Polski czekają też hokeiści. Czekają cierpliwie, mając na uwadze fakt, że do tej pory z wypłatami nie było problemów. Na razie poinformowano ich, że wstrzymanie wypłat, związane jest z zamieszaniem wokół drużyny piłkarskiej, a przecież obie sekcje wchodzą w skład tej samej spółki.
Jacek Żukowski - POLSKA Gazeta Krakowska }
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
,to tez moze być przyczyną tak wysokiej przegranej z Haviřovem Panthers ???
czyli szukamy stranieri:)
nie wie ktoś jaki wynik z janowem ?
wygrana 4:2, w karnych tez do przodu
Aktualności
13.08.2009
Zwycięstwo w Janowie
Hokeiści Comarch Cracovii wygrali 4:2 w dzisiejszym sparingu z Akuna Naprzodem Janów.
AKUNA NAPRZÓD JANÓW ? COMARCH CRACOVIA 2 : 4 (0:1, 1:1, 1:2)
0:1 - D. Laszkiewicz (Bryła) 4?
1:1 - Salamon (Jóźwik) 25?
1:2 - Piotrowski 32?
2:2 - Bouz (Słowakiewicz) 43?
2:3 - Drzewiecki (Piotrowski) 58?
2:4 - Piotrowski (Drzewiecki) 60?
Comarch Cracovia: Rączka (30:01 Radziszewski) ? Csorich, Bondarevs, L. Laszkiewicz, Bryła, D. Laszkiewicz ? Kłys, Noworyta, Radwański, Witowski, Cieślicki ? Wajda, Dudaš, Piotrowski, Rutkowski, Drzewiecki ? Landowski.
Po spotkaniu przeprowadzono serie rzutów karnych. W nich lepsi okazali się hokeiści Comarch Cracovii, którzy po bramce Mariana Csoricha wygrali 1:0.
DG
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dalej brak Łopuskiego ,Bieli dzis nawet tez Słabonia .Brawa szczególnie dla trzeciego ataku (Piotrowski,Drzewiecki) za 3 bramki,Skład na prawdę dobry ,tylko brak ludzi koniecznie trzeba sciągnąć kogoś z zagranicy najlepiej dwoch!!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)