Będziemy grać z Podbeskidziem i Górnikiem Zabrze.
-
-
Przygotowania do sezonu 2009/2010
Mamy podpisaną umowę długoterminową na granie sparingów z Okocimskim i Podbeskidziem?
qtec Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Cebula ma już grac w sobotę.
No chyba nie do końca, bo wyjeżdża na obóz z GKS-em Katowice.
http://www.90minut.pl/news/96/news968745-25-pilkarzy-GKS-u-Katowice-uda-sie-na-oboz-do-Dzierzoniowa.html
Do praktykanta coś dociera, czyli coś się uczy, choć mówi jakby zjadł robaka.
Burzyłem się i byłem wściekły jak trenerzy dla dorażnych celów, potrzeby chwili,
nie dawali mu szans rozwoju.
Chodzi o Baligę.
Ktoś może pomyśleć/ przeważnie M-cy/ że mam jakieś cele.
Tylko dobro wspólne / Cracovii/ i też jako piłkarza - jednostki.
Na podstawie ostatniego sparingu, wcześniejszych przemyśleń, to jest jego pozycja.
Chłopak ma wszystko, oprócz centymetrów, by zostać dobrym piłkarzem, a prawa obrona
jest optymalnym wyborem.
Jak zagra 5-10 meczów na tej pozycji, to drżyjcie inni przewidziani na tą pozycję.
Zastanawiałem się nad założeniem nowego wątku ws. "o co walczymy w sezonie 2009-10) ale jak tu założyć taki wątek, jeślki nawet nie wiemy w której lidze będziemy grali. I to jest tematem do rozważań. W której lidze byłoby lepiej nam zagrać. W ex. biorąc pod uwagę zawalony okres przygotowawczy, brak urlopów i transferów oraz fakt grania w Sosnowcu będziemy prawdopodobnie walczyć o utrzymanie. Desperacko i przez 30 meczów, z nikłą nadzieją na "sukces" czuli zrealizowqnie tego nieambitnego celu. W tzw. I lidze gralibyśmy o awans, mając za konkurentów Widzew, Górnika, Podbeskidzie, Znicz, ŁKS?. Biortąc pod uwagę, że gralibyśmy, mam nadzieję w Zabierzowie lub na Wawelu szanse mimo braków w przygotowaniach jw. byłyby realne, choć nie pewne. Efekt: nie wiadomo czy paradoksalnie gra w najbliższym sezonie w I lidze nie była by dla nas bardziej korzystna z punktu widzenia sezonu 2010-11. Dodatkowo doszło by budowanie w zespole mentalności zwycięzców, którą utraciliśmy od czasu majewskiej bylejakości.
Wobec powyższego, na dzisiejszą decyzję komisji ds. nagłych przekrętów patrzę ze stoickim spokojem.
Wypada sie zgodzic z Markiem w sprawie Baligi, ale i tak musze dorzucic swoje trzy grosze:) Jasiowi nie brakuje centymetrow, ani na bok obrony ani na defensywnego w stylu Keane'a czy Bartona, chociaż Baliga gra bardziej elegancko:)
Na prawą obronę w systemie 4-4-2 nie potrzeba centymetrów. Tutaj ważna jest szybkość, dynamika , no i trzeba opanować element dośrodkowania, najlepiej w pełnym biegu co dla polskich piłkarzy jest nie lada osiągnięciem :)
zac Napisał(a):
> qtec Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Cebula ma już grac w sobotę.
>
>
> No chyba nie do końca, bo wyjeżdża na obóz z
> GKS-em Katowice.
>
>
no to zobacz co pisze pod spodem :)) ma zagrac w sobote, a potem dojechac do Dzierżoniowa
qtec Napisał(a):
> zac Napisał(a):
> -----
> > qtec Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > Cebula ma już grac w sobotę.
> >
> >
> > No chyba nie do końca, bo wyjeżdża na
> obóz z
> > GKS-em Katowice.
> >
> >
>
>
> no to zobacz co pisze pod spodem ) ma zagrac w
> sobote, a potem dojechac do Dzierżoniowa
>
Masz rację, nie zauważyłem :)
Nie wie ktoś o której grają sparing w sobotę na Wielickiej???????
chyba o 13.00
Mknący:
Centymetrów brakuje mu na środkowego.
Cały czas mi o to chodziło.
Poszukać mu pozycję.
Taka myśl powinna cechować trenera.
Z Niecieczą o 12.30 przy Wielickiej
Z Okocimskim o 17 w Brzesku
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=5169&x=0
akcja za akcję- cytat z "oficjalnej"
to nieźle jak na spotkanie z beniaminkiem II ligi. :D
2-0 z Niecieczą.
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=5172&x=0
http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing6790.html
http://www.cracovia.pl/1b_live.php?id=507&nr_menu=5&pasy=0
2-0 Tupalski po rogu,Derbich ładne uderzenie z boku pola karnego- wyróżnił sie Cebula-bardzo dobry przegląd pola i celne podania,reszta średniutko
Wasiluk grał na stoperze .Bardzo dobrze mu szło.Chyba najlepsza pozycja dla tego dryblasa.
Najlepiej prezentował się z obrońców.
Cebulka :)
Mam nadzieję, że Cebula zostanie i będzie dalej próbowany w sparingach.
Cebula jeszcze probowany ?? chyba zwariowales
Gosc jeden z lepszych w druzynie i Ty go chcesz jeszcze probowac ?? gratuluje
Niestety prawda jest taka ze duzo duzo blizej mu do Gks niz do pozostania u nas a czemu tak jest prosze zapytac nieuczanika i pseudotrenera Platka. Aha trenerze troche wiecej pokory bo straszny cwaniak sie z Ciebie zrobil
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)