jarojarecki Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> marcin_ksc
> dziękuję ci bardzo właśnie i wyjazd z rodziną
> chodzi,nad zalewem chańcza i w międzybrodziu
> byłem rzeczywiście fajnie,spróbuję Czorsztyn
Nad Czorsztyńskim 3 razy byłem i zawsze fajnie. Z Frydmana jest rzut beretem na pole namiotowe gdzie można piwko wypić i rowerek wypożyczyć. Obok boisko ZORU Frydman gdzie można pokopać piłeczkę.
Więcej atrakcji jest w Niedzica Zamek.
-
-
Gdzie kto wyjezdza ? :D
4 dni później
Mógłby mi ktos po krótce przedstawić czego nie wolno zabierać na pokład samolotu w bagazu podręcznym a co z np. można do wiekszego bagażu ? Interesuja mnie kwestie zapalniczek, perfum, ewentualnych pamiatek w postaci ostrych narzędzi i farby w sprayu :)
Ja będę pod koniec sierpnia atakował Złote Piaski. Podobno mniejsza melanżownia niż Słoneczny Brzeg, ale też dają radę ;)
Radson, lokalne kluby i parkiety jak wychodzą cenowo? Słyszałem, że alkohol w miarę tani, ale gorzej ze wstępem.
Również chętnie poznam ceny w Bułgarii :)
wrzo.ksc Napisał(a):
> Również chętnie poznam ceny w Bułgarii :)
Byłem w tym roku w Złotych Piaskach i ceny jak najbardziej mogą być ;) Wejścia na dyskoteki to koszt ok 5-10 leva(1lev= ok 2pln). Alkohole w środku w różnych cenach, ale również nie jakoś strasznie drogo, przykładowo Jack Daniels&Cola 8 leva, piwo 5 leva. Jeśli chodzi natomiast o sklepy to ceny porównywalne jak w Polsce. Zdarzają się natomiast dosyć duże przebicia w drogich trunkach; Jack Daniels, Ballantines, Jim Beam. Kebaby i jedzenie na mieście również bardzo podobnie cenowo jak u Nas. Ogólnie opłaca się jechać póki jeszcze nie mają tam euro. Polecam.
wrzo.ksc Napisał(a):
> Mógłby mi ktos po krótce przedstawić czego nie
> wolno zabierać na pokład samolotu w bagazu
> podręcznym a co z np. można do wiekszego bagażu
> ? Interesuja mnie kwestie zapalniczek, perfum,
> ewentualnych pamiatek w postaci ostrych narzędzi
> i farby w sprayu :)
Do zapalniczki nigdy nikt mi się nie przyczepił, a jako nałogowy palacz zawsze ją mam przy sobie. Natomiast z perfumami możesz mieć problem, zwłaszcza na zagranicznych lotniskach. Kiedyś gdy leciałem do Szkocji przeszedłem bez problemu odprawę na Balicach mając w bagażu podręcznym dezodorant a gdy wracałem z Edynburga to na tamtejszym lotnisku nie pozwolili mi zabrać na pokład dezodorantu i pasty do zębów. Tłumaczyli to względami bezpieczeństwa, na tyle ile zrozumiałem pracowników lotniska (mój angielski jest max średni) to chodzi o to, że łatwo w nich umieścić zakazane substancje używane przez terrorystów. Na 100 % nie można też wnosić napojów w butelkach kupionych w sklepach przed bramkami do odprawy, ale można je kupić w sklepach za bramkami już po przejściu odprawy. Nie można wnosić na pokład samolotu żadnych ostrych rzeczy, więc trzeba je dać do bagażu zwykłego. W farbach w sprayu nie orientuję się, ale też pewnie nie można ich mieć w bagażu podręcznym :)
ja jeszcze niedawno tez bylem zielony ale w krotkim czasie odbylem kilka lotów, wiec z tego co mi wiadomo to wszystkie substancje płynne można przewozić w specjalnym przeźroczystym opakowaniu których objętość nie przekracza 100ml. ostre narzedzia oczywiscie w wiekszym bagazu. do zapalniczki tez mi sie nie przyczepili, farby w spray mniemam ze podobnie jak inne substancje płynne, tylko poco Ci one w podręcznym? napewno lepiej do większego
Od jutra Solina na krótko, gdyż w niedzielę mecz ;)
melanż pod Wieliczką
Minorka. Najbardziej deszczowy tydzień w roku... Jak pech to pech, na 7 dni: 3x deszcz non-stop, 2x nijak, 2x słoneczko. Plaże bardzo ładne ale dojechać do nich i zaparkować to jakiś dramat.
Kalabria-Tropea był ktoś może w tamtym rejonia warto? jak tam życie nocne wygląda wie ktoś
Zycie nocne w zlotych piaskach calkiem ok ;) ceny moze nie super niskie ale do zniesienia :)
Ceny Alkoholi w klubach w Słonecznym Brzegu super niskie nie są, ale często masz happy hour. Kupujesz jednego drinka - drugiego dostajesz gratis. Ceny w kurorcie w porównaniu z resztą kraju 2 razy wyższe ale tragedii nie ma ;)
Ceny wejścia do klubów bywają różne. Od 5 do 20 leva z tym że nieraz w tym bilecie masz np. 3 darmowe drinki lub inne promocje. W Słonecznym Brzegu za wstęp na impreze płaciliśmy najwięcej 15 leva/osoba z tym że była to impreza na żywo Tom Novy... chyba najlepszy balet całego pobytu.
[img]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/223758_223815634328853_100001012556336_682322_2593421_n.jpg[/img]
więcej rozlane niż wypite
Chłopaki nieprzywykłe do picia, drugą dziurką się wylało. :D
pierwszy rmszar byś tam leżał na zgonie
pierwszy .. po Tobie :)
Zostawcie mojego kolege -Amoka "11 piw w 3godziny" PL- w spokoju ;) Gwarantuje że więcej było wypite niż rozlane ;)
Zawsze po spożyciu elegancko w dobrym stanie :) nie to co Duce po łódzkiej melinie się zatacza:)
A co się bardziej opłaca w takiej Bułgarii - euro czy levy z bankomatu?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)