zna ktos w miare tanie osrodki z domkami w Miedzyzdrojach??
-
-
Gdzie kto wyjezdza ? :D
Takie pytanie jak się dostać za jaką cenę z stansted do Pool? ma ktoś taką wiedzę lub stronę gdzie można się dowiedzieć?
Wybieram się tam na 10 dni do znajomych a przy okazji zobaczyć Stonehenge. A i jeśli ktoś zna coś w okolicy ciekawego do zobaczenia chętnie posłucham propozycji:)
W okolicy Stonehenge warto zahaczyć o Salisbury, przyjemne, klimatyczne miasteczko. Poza tym w pd.- zach. Anglii zdecydowanie warto wybrać się do Bath zobaczyć dobrze zachowane rzymskie ruiny, a i Bristol jako miasto zdecydowanie daje radę. Jeśli chodzi o kurorty byłem dwa razy na plaży w Weymouth i podobało mi się.
Stonehenge fajnie wygląda na zdjęciach w gazecie w rzeczywistości nie robi żadnego wrażenia . . .
Stonehenge - dla kogos kto sie interesuje takimi mistycznymi miejscami - ok, ale generalnie to kanal .Placisz 8 funtow(tak bylo pare lat temu) a cala atrakcja ogrodzona ,by przypadkiem nie porysowac kamieni....Lepiej isc na ryby nieopodal:D
Co do transportu - sprawdz strone polaczen autobusowych z Stanstead - www.nationalexpress
Stonehenge to dla mnie malo ciekawe miejsce, wydasz 8 funtow, zrobisz fotke, tyle, zawiodlem sie. Bath takie sobie miasteczko ,ale warto pojechac ,zrelaksowac sie. Bath slynie z klubu rugbowego, polecam tamtejsze sklepy, gdzie mozna sobie kupic naprawde unikalne ciuszki hooligan fashion ;) Najbardziej podobal mi sie jednak Oxford !
Jade sprawdzić Słoneczny Brzeg, dam znać jak wrócę.
Będę odosobniony ale polecam obejrzenie Stonehenge. Megality z ok. 1500 r. p.n.e. zrobiły na mnie duże wrażenie, nawet jeśli niektóre z nich są poprzewracane i nie można do nich w ogóle podejść. Sam widok był ciekawy i nie żałuję, że tam byłem, zwłaszcza że interesuję się historią starożytną. Do biletu dają darmową broszurkę, która w formie pisanej była też po polsku, a w formie stereo po angielsku i kilku innych językach. Jednak Stonehenge jest położone na uboczu głównych dróg, więc żeby dotrzeć tam trzeba się trochę namęczyć.
W okolicach Stonehenge jest też - jak już podał Željezničar - miasteczko Salisbury z bardzo ładną katedrą, zawierającą jeden z kilku oryginalnych odpisów Magna Charta Libertatum z XIII wieku (do obejrzenia w gablocie).
Był ktoś na wczasach dalej niż Serbia tj Kosovo, BiH
jeśli tak to miałbym kilka pytań ale to już PW
W kwestii BiH możesz napisać do mnie jak masz jakieś pytania.
Byłem tam na derbach Sarejava,miasto godne polecenia!No i w Neum (70 km od Mostaru) ich jedynym(chyba) terytorium z dostępem do morza,ale Bośniaków tam było jak na lekarstwo,więc czułem się jak na Chorwacji:)
Jurtro jadę z żoną i córką na 3 dni do Wisły do Hotelu Gołębiewski. Siostra żony w zeszłym roq organizowała tam ogólnopolski zjazd diagnostqw medycznych na ponad 1000 osób. W nagrodę Hotel zafundował jej i towarzyszącej osobie 3 dni pobytu. Pierwotnie miała jechać siostra z żoną i córką. Ale nagle siostrze żony coś wyskoczyło i pojadę ja z żoną i córką. (Myślałem, że w Gliwicach będę miał wolną chatę i zorganizuję imprezkę - stąd mój sms do Protestanta-ale jak wiodać się zmieniło).
Będę pływał i jadł żarcie ze szwedzkiego stołu. Będę chodził z talerzem i "dłubał" - tu rybka, tu polędwiczka, tu sałatka etc. Planujemy też wjazd na Czantorię.
5 sierpnia wyjeżdżamy na 2 tygodnie do Kołobrzegu.
Jestem cholernie zmęczony tym Forum dlatego proszę Adminów o zabanowanioe mnie do końca roq.
Mam, pytanie może ktoś będzie się orientował. Wybieram się w sierpniu do Czarnogóry. Paszport mam ważny do końca 2011. Czy jest jakieś ryzyko, że mogę mieć problem na granicy ze względu na kończącą się ważność paszportu? Niektóre źródła podają, że do 30 dni pobytu można wjechać tam na dowód inne że na paszport. Niestety z tego co wiem nie ma placówki dyplomatycznej Czarnogóry w Polsce więc u źródła nie spytam. Czy ktoś wie jak jest w praktyce? Z góry dzięki.
w Czarnogórze wystarcza dowód osobisty.
5 dni później
Szukam wypoczynku do 200km od Krakowa najlepiej gdzieś nad jeziorem lub zalewem.jeśli ktoś ma coś konkretnego w dobrej cenie bardzo proszę o info.pozdrawiam
Jezioro Żywieckie:
nie wiem jak teraz z cenami ale fajna miejscówka.
http://www.adamczyk-zarzecze.superturystyka.pl/
też niedaleko jest "Ranczo Mótel" w Pietrzykowicach.
Jezioro Chańcza:
http://www.swietokrzyskie.pl/domki-chancza/
Nad Czorsztyńskim byłem we Frydmanie.
Były to wyjazdy rodzinne z dziećmi i w sumie byłem zadowolony. Wszędzie łatwy dostęp do wody dla dzieci.
marcin_ksc
dziękuję ci bardzo właśnie i wyjazd z rodziną chodzi,nad zalewem chańcza i w międzybrodziu byłem rzeczywiście fajnie,spróbuję Czorsztyn
Słoneczny Brzeg polecam każdemu kto lubi zamelanżować... idealne miejsce !
Będziemy tam od 14go!:)
Jeszcze 3 dni i bede w Cracovie ! Oczywiscie dla wielu to smiech - a ja sie ciesze jak dziecko.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)