Koniec lutego meczyki z udziałem San Lorenzo,Independiente,River,Rosario,Boca,Penarolu itd.;)
-
-
Gdzie kto wyjezdza ? :D
Żarko Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Koniec lutego meczyki z udziałem San
> Lorenzo,Independiente,River,Rosario,Boca,Penarolu
> itd.;)
nie wqurviaj mnie ;) jak se pomysle co mnie omija to mam ochote pojechac do wodzia i komus cos tam zrobic :D
eh szkoda gadac, moze w przyszlym roku mi sie uda tez tak tanie bilety ogarnac i bede lepiej stal z kasa niz teraz...
Prosze nie zapomniec o aparacie ;)
P.S. zazdroszcze..
Żarko Napisał(a):
> Koniec lutego meczyki z udziałem San
> Lorenzo,Independiente,River,Rosario,Boca,Penarolu
> itd.;)
ładnie ładnie, czekam na fotki :)
Ktoś może coś więcej napisać o Czarnogórze w kontekście wakacji?
Jesli jeszcze nie masz biletow, to mozna tanio doleciec : http://www.loter.pl/tanie-przeloty-bilety-czarnogora-292 ;)
W Czarnogórze jest kilka miejscówek które warto zobaczyć choćby Jezioro Szkoderskie,czy widok na Zatokę Kotorską,ale drugi raz na wakacje tam już bym nie pojechał.Ceny chorwackie, no chyba,że się zakotwiczy w śmierdzącym albańskim Ulcinj, plaze słabiutkie,a słynna Budva w której mieszkałem dwa tygodnie mocno przereklamowana.
ja polecam jezioro Ohryd w Macedonii, kurde takiego jeziora nie widzialem, piekny blekit wody, dookola malownicze gory po 2 tys m i miasteczko Ohryd, majace grubo ponad 2 tys lat, z antycznym teatrem, twierdza cara Samuela i liczacymi 18 wikeow cerwkiami, do tego nalezy dodadac ze tak urokliwy jak Ohryd to moze jest jeszcze Dubrownik, ale ceny inne :) no i to ze Macedonczycy uwielbiaja Polakow :D pierwszy raz z kazdym co sie spotkalem czlowiekiem za granica, jak slyszal ze z Polski to usmiech od ucha do ucha, nazywanie bratem i ww zasadzie w kazdej resto bania rakiji od szefa gratis, miody :D
z mniej zatloczonych wybrzezy to polecam poludnie Albanii, ceny albanskie plaze i widoki mega, a albanczykow tyle co nic, bo za przelecza Llogare mieszkaja albanscy Grecy, od wiekow, teraz ich tylko administracyjnie wlaczyli do albanii, wiec tego albanskiego dziadostwa mniej, duzo mniej w zasadzie jak w grecjii tylko ceny nizsze, jak ktos chce to moge dac namiary na takiego miejscowego wiraszke w miejscowosci Himare, zna wszystkich i wszystko, do tego mu sie geba nie zamyka, pokaze wszystko i jeszcze popowiada historyjki, taki miejscowy przewodnik :) tyle ze z zamilowania, warto bo pokaze gdzie dobrze i tanio zjesc, zawiezie to do wujka, to jakiegos kuzyna to do kolegi i tak sie w 2 dni pozna cala miejscowa spolecznosc :D
Ten Ohryd od dawna widnieje na mojej liście życień:).W połowie drogi koniecznie trzeba się zatrzymac na nocleg w Belgradzie,a później przejechac się na kilka dni na Lefkadę w Grecji.
gruszka Napisał(a):
> Ktoś może coś więcej napisać o Czarnogórze w
> kontekście wakacji?
Ale komuś chyba Palma odbiła, czyż nie?
gruszka Napisał(a):
> Ktoś może coś więcej napisać o Czarnogórze w
> kontekście wakacji?
Uważać trzeba na smoki. Masakra, jak nas gonił to dał sobie spokój dopiero na granicy , nie wiem może paszportu nie miał.
Żarko Napisał(a):
> Ten Ohryd od dawna widnieje na mojej liście
> życień:).W połowie drogi koniecznie trzeba się
> zatrzymac na nocleg w Belgradzie,a później
> przejechac się na kilka dni na Lefkadę w Grecji.
Po Lefkadzie jeszcze Sparta na zakończenie wycieczki;)
74 dni później
Odgrzewam :) wybieram się w przyszły weekend do Londynu. Ktoś z mieszkających tam pasiaków jest w stanie mi w skrócie opisać co warto zobaczyć, na jakich biletach się poruszać - gdzie bywać a gdzie nie ;) lepiej płacić gotówka czy kartą? Jednym słowem potrzebuję podstawowych informacji :) PozdrAWiam całą emigracje !
A ja jadę na ulicę jakby co jedna miejscówka wolna. Termin koniec marca.
Pysiek co warto zwiedzic?? Hmm White Hart Lane-Tottenham, Arsenal-Highbury badz metrem Arsenal,Upton Park-WHU ,FulhamBroadway-Cwelsi,
Wimbledon -Korty, Wembley- Narodowy, :) Stratford-stadion i wioska olimpijska.
Na powanie to polecam to :adres IWM London
Lambeth Road
London SE1 6HZ
http://www.iwm.org.uk/visits/iwm-london
Super sprawa!!! Dla mnie obowiazkowe miejsce gdzie zabieralem znajomych jak byli u mnie w Londku.
Bardzo fajna knajpa po drodze i kozak burgery :P
Blisko masz tam z Tower Bridge.
Muzeum techinki natury- South Kensington.
Richmond Park tez fajny
Standardowe to Trafalgar Square,Westmisnter,Picadilly Circus,Soho,China Town,Buckingham Palace. Polecam przeplynac sobie statkiem spod Millenium Eye czyli diabelskiego mlynu d Greenwich.Bardzo fajnie gosc opowiada i piwka sie napijesz na statku.Bilet cos kolo 10? ale warto.
Jesli chodzi o bilety to najlepiej DAY TRAVEL CARD ok8.70? Upowaznia Cie do podrozowania WSZYSTKIM przez caly dzien po wszystkich strefach Londynu.Chyba ze zostajesz na dluzej to mozesz sobie kupicOyster Card ale to dodatkowy wydatek chyba 5 ?.
Co dalej.... Kurcze to tak na szybko co mi sie przypomnialo.
Dzięki wielkie :) dostałem też trochę info na priv za co wielkie dzięki ! UPTON PARK obowiązkowo :) Będę od soboty rano do poniedziałku wieczorem. Jaki bilet mi się najlepiej opłaci jeśli chodzi o transport? Bo weekendowy już odpada...są jakieś czasowe np 3 dniowe??
Nie z tego co sie orientuje to nie ma weekendowych.
Kupuj codziennie All Day Travel Card wyjdzie najtaniej jesli bedziesz duzo jezdzil.
Aha z Lotniska Stansted najtaniej do Londynu jedzie sie autobusami.Terravision badz National Express. Jak kupisz wobie strony to koszt cos kolo 12? tylko.(moglo podrozec bo ja juz 15miechow temu zjechalem)
Idac kawalek za stadion WHU do konca ulicy masz pomnik Bobbyego Moora a wczesniej po lewej stronie zaraz przy skrzyzowaniu knajpa WHU.
A jak wysiadziesz z metra to kieruj sie w prawa strone (bedziesz mijal smierdzacy market ciapatowski) Po prawejstronie bedzieszmial PUB QUeens tez znana miejscowka przed meczem :)
Oj kurrrwa pojechal bym na jakis meczyk :D :D
No liczyłem po cichu na derby Londynu, ale akurat są na Arsenalu ;) Fanshop rozumiem jest pod stadionem ?
KruszynaKSC Napisał(a):
>
> Jesli chodzi o bilety to najlepiej DAY TRAVEL CARD
> ok8.70? Upowaznia Cie do podrozowania WSZYSTKIM
> przez caly dzien po wszystkich strefach
> Londynu.Chyba ze zostajesz na dluzej to mozesz
> sobie kupicOyster Card ale to dodatkowy wydatek
> chyba 5 ?.
> Co dalej.... Kurcze to tak na szybko co mi sie
> przypomnialo.
Teraz najtańsza day travelcard to 12f i to w offpeaku na 1-4, to już lepiej kupić Oyster i wtedy dziennie wychodzi 7,5f za 1-3 co w zupełności powinno wystarczyć, chyba że rozszerzyć to o 4 strefę to jest 9,2f. Poza tym mając paragon można na stacji kartę oddać jeśli nie jest zminusowana i zwracają 5f.
Jest też opcja na cienia (tylko metro, bo w DLR, overgroundzie i pociągach już lipa), najłatwiejsza do praktykowania na stacjach bardzo uczęszczanych z dużą ilością bramek. Wypatrujemy osobę z większym bagażem, która zapewne będzie musiała skorzystać z szerszej bramki (zazwyczaj skrajna), gdy owa osoba otwiera bramkę my mamy czas żeby się za nią prześlizgnąć, warto cokolwiek przyłożyć wtedy do czytnika (np. telefon, portfel, czy otwartą dłoń) wtedy koszty to 0,00f w pakiecie z dodatkową adrenaliną. Nie polecam jednak tego sposobu...
KruszynaKSC Napisał(a):
> A dalej jest ze jak kupisz 1-3 to autobusem
> możesz wszędzie jeździć czy coś zmienili?
Z tego co mi wiadomo to niekoniecznie musi być 1-3, może być np. 2-3, 2-4 i wtedy też autobusami można wszędzie jeździć, ale ogólnie autobusy to lipa, no chyba że raz na czas jakąś nową trasą się przejechać piętrowym i z góry pooglądać miasto ;)
Tak fan shop jest pod stadionem.
No to pięknie bilety podrożały :o
A dalej jest ze jak kupisz 1-3 to autobusem możesz wszędzie jeździć czy coś zmienili?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)