Vox populi, vox Dei
wycofuję swój pomysł
-
-
Inne mecze 29 kolejki
Ja bym poszedł nawet dalej: Zabrać przed wejściem na stadion do depozytu każdemu (kibicom, zawodnikom, sędziom, trenerom, działaczom, ochroniarzom etc.) telefony komórkowe i radioodbiorniki i odciąć połączenie telefoniczne ze stadionem, tak by do końca meczu NIKT nie wiedział co się na innych stadionach dzieje.
(Wisła gra na wyjeździe, więc konieczności ustawiania ekranu dźwiękoszczelnego, który by zakłócał odgłosy docierające z drugiej strony Błoń, nie ma.)
Pewnie będzie tak , że spiker będzie podawał interesujące nas wyniki jak będą dobre dla Cracovii a jak będą złe to nie będzie podawał .
Sugeruję, by na "nasze życzeniowe i oczekiwane" wyniki tej kolejki patrzeć wspólnie z wynikami kolejki ostatniej.
Po drugie uważam, że należy nasze "życzenia i oczekiwania" formułować z pozycji skrajnie egoistycznego interesu Cracovii, jej drużyny piłkarskiej i tylko i wyłącznie w ten sposób. Wszelkie sentymenty, "zgody" są niezmiernie ważne, ale...
I CO NAJWAŻNIEJSZE - O D.UPĘ ROZBIĆ BĘDZIE MOŻNA NASZE MARZENIA O WYNIKACH INNYCH, JEŻELI W SOBOTĘ SAMI NIE WYGRAMY.
A teraz:
Arka - 26 punktów... w Bełchatowie niech będzie maksimum 1 (co i tak jest wątpliwe) i niech nawet wygrają z Odrą - koniec maksimum 29 - 30 punktow
lech-IHIHA - 29 punktów... i niech tak zostanie albo remis w Gliwicach - czyli maksimum 30 punktów
Górnik - 28 punktów... i niech tak zostanie, aczkolwiek nie wierzę w nie zdobycie przez nich 3 punktów z Polonią Warszawa - czyli maksimum 29 - 31 punktów
Piast - 30 punktów... i niech przegrają z Odrą a z lechi-IHIHĄ wspomniany wcześniej remis - czyli 31 punktow; aczkolwiek bardziej prawdopodobny jest z Odrą i zwycięstwo w ostatniej kolejce - czyli 34 punkty
Takie wynki powodują Derby Trómiasta w przyszłym sezonie ale w niższej lidze, baraże Górnika... bez względu na wyniki innych i nasz wynik w Poznaniu. Tam przegrywamy honorowo z Wicemistrzem Polski.
Ale może też być bardzo zły scenariusz:
Arka: wygrywa zarówno w Bełchatowie, jak i z Odrą - 32 punkty
lech-IHIHA: remisuje z przyjaciółkami i wygrywa w Gliwicach - 33 punkty
Odra: przegrywa obydwa mecze - 32 punkty
Piast: wygrywa z Odrą, przegrywa w ostatniej kolejce - 33 punkty
Górnik: po porażce z nami, wygrywa z Polonią Warszawa - 31 punktów
Do kompletu nieszczęść: Ruch wygrywa z ŁKS-em, Polonia Bytom wygrywa z Potoczanką, ŁKS wygrywa z Bytomianami... i mają po 34, 35 punktów.
I wtedy jedziemy do Poznania.. a tam Lech z szansami wielkimi na Mistrzostwo i dublet - pod warunkiem wygrania z nami. A nas nawet remis nie urządza, bo wraz Górnikiem lecimy a Arka wyprzedza nas bilansem bezpośrednim. Efekt finalny tamtejszego remisu? Mistrzem łazienkowi albo gts, Lech - trzeci, Arka w barażach a my lecimy i Górnik.
Ja wolę rozwiązanie pierwsze...
Ja juz pisalem w innym temacie, ze wole takie rozwiazanie:
W tej kolejce Wisla remisuje z Lechia, Lech wygrywa z Polonia, Legia nie wygrywa ze Slaskiem, Piast przegrywa z Odra, Arka wygrywa z GKSem. My oczywiscie wygrywamy z Gornikiem.
W nastepnej kolejce Wisla nie wygrywa ze Slaskiem, Legia nie wygrywa z Ruchem (chyba, ze wczesniej przegrala ze Slaskiem), Lechia remisuje z Piastem, Arka wygrywa z Odra. My oczywiscie wygrywamy z Lechem.
Skutkiem czego... Lech ma 60, Wisla i Legia tez max 60, ale niezaleznie od konfiguracji, Lech wygrywa w tabelkach. My sie utrzymujemy, Arka tez, Piast w barazach, spadaja Gornik i Lechia.
Ale to czyste science-fiction. ;]
A ja wolę by utrzymała się Cracovia, cała reszta mnie nie interesuje.
Nie ma sie co oszukiwać i szukać cudów na kiju, wiadomo, że Arka leci, a psy mają MP.
Najważniejsze, żeby tym drugim do spadku były betony, a jak się nie da to Górnik albo Piast, w sumie mi to lata.
To jest realne, a scenariusze fantasy zostawmy Sapkowskiemu
a dla mnie jakoś wcale nie jest takie oczywiste zwycięstwo Zabrza z Polonią w ostatniej kolejce. ja tam jakoś widzę remis...
ale co do tej:
w zwycięstwo Pasów wierzę z całych sił,
racjonalnie oceniając to sierściuchy też ograją betonów,
gdyby jeszcze tylko Odra zgarnęła komplet punktów... ehh...
Kolejka mega ciekawa.
Co zrobi Polonia? Wygrywając z Lechem, Poznaniacy tracą szanse na MP,ale 4 miejsce pewnie nic nie da (z tego co kojarzę puchary tylko w przypadku wygrania ligi przez Lecha, inaczej Ruch- finalista PP )
Przegrywając może spaść na 5, kosztem Błchatowa
Ponieważ nie ma już pucharu Intertoto, z 4 miejsca też można zagrać w pucharach UEFA. Wszystko zależy od tego czy Lech zdobędzie MP czy nie.
Lech zdobywa MP w pucharach zagra Ruch
Lech nie zdobywa MP w pucharach zagra 4 drużyna.
Przy równej ilości punktów 4 miejsce zajmuje Polonia, która 2 razy ograła Bełchatów 1:0 u siebie i 2:1 na wyjeździe.
jacus Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kolejka mega ciekawa.
> Co zrobi Polonia? Wygrywając z Lechem, Poznaniacy
> tracą szanse na MP,ale 4 miejsce pewnie nic nie
> da (z tego co kojarzę puchary tylko w przypadku
> wygrania ligi przez Lecha, inaczej Ruch- finalista
> PP )
> Przegrywając może spaść na 5, kosztem
> Błchatowa
>
>
dokładnie na odwrót niż napisałeś.
Oczywiście, że na odwrót, w interesie Polonii jest tylko zwycięstwo z Lechem
sąsiadka niestety, ale majstra chyba będzie mieć, a co za tym idzie Polonia meczu z Lechem nie odpuści w żadnym razie.
obym się jednak mylił, bo nie miałbym kompletnie nic przeciwko, gdyby Śląsk powórzył lanie z PE w ostatniej kolejce
na mistrza zdecydowanie bardziej wolałbym już legię, niż sierściuchów, ale z wrocławia też myślę, że kompletu punktów nie wywiozą
A co do 4 miejsca to dokładnie jest tak, że jeżeli Lech zdobędzie MP to wtedy w LE zagra Ruch a jażeli Lech będzie 2 lub 3 to 4 miejsce w lidze daje LE! :D
Podajcie jakas strone www z najszybszymi wynikami na zywo calej kolejki
Wisla straci punkty z Lechia, a nie ze Slaskiem :)
www.livescore.pl www.livemecz.pl www.livesport.pl i na www.ekstraklasa.org tez ostatnio widziałem :D
dzięki za wyjaśnienie... w piątek umysł mam niestety lekko przytepiony
Cracovia - Gornik 1
Lechia - wisla X
Polonia - Lech 2
Odra - Piast 1x
i bedzie prze urwa pieknie !!!
Wyniki dzisiejsze będą takie:
Lechia - Wisła 2
Polonia - Lech 1
Bełchatów - Arka X
Odra - Piast X
Oczywiście my wygrywamy z Górnikiem :) I w następnej kolejce remisujemy z niegrającym o nic Lechem w Poznaniu, co przy porażce Lechii w Gliwicach daje nam utrzymanie bez baraży. Ktoś się zakłada?? :D
Dalsze życzeniowe już wyniki, to porażka za tydzień Górnika z Polonią i zwycięstwo Arki z Odrą. To da spadek Górnika i Lechii, a baraże Arce. Ale o to się nie zakładam.
Głowa boli od tych spekulacji i wyliczeń.
My zróbmy dzisiaj swoje i poźniej się martwy co zrobili inni.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)