W telegazecie pisze że ma być powołany mediator i mają rozmawiać,ale musi się na to zgodzić CRACOVIA.
-
-
Baraże o ekstraklasę
Dokładnie - "nawet Teraz Stawowy" potwierdził
Ekstraklasa już dla Pasa !!!
Peunta nasuwa się sama-" wiele hałasu o nic","z duzej chmury mały deszcz","przyszła koza do woza","kto ma racje ten stawia kolacje",czy też"Bóg Wybacza Cracovia Nigdy".
TO okaże się 1.08
Z forum ŁKS:
"RAFAL INFLANCKA Post: #1689
2009-07-23 20:26
Wiadomość od Grzegorza Klejmana
Crakowia nie ma nic do powiedzenia , nie jest stroną .
a nasz mediator jest do przyspieszenia sprawy w sądzie i do ujawnienia sądowi kto ma rację
MY czy PZPN
miejmy nadzieje ,że Antoni Piechniczek jest przekonany o naszej racji i nie będzie tego ukrywał
pozdrowienia , głowy do góry!!!ekstraklasa dla ŁKS-u"
Właśnie miałem to wkleić. Ciekawi mnie czy jesteśmy w dupie ? Czy może oni?
Cieszmy się, mamy extraklase, teraz tylko kupic 2 pomocników i walczyc o puchary.
żydzi w Łodzi niech piszą co chcą
Czyli serial nadzieja umiera ostatnia w Łodzi trwa.
TVN 24:ŁKS I WIDZEW W 1 LIDZE ZARZĄD ZATWIERDZIŁ DECYZJĘ PZPN
Tak, tylko co oznacza mediator? I co on może zrobić? I co z tego wyniknie dla Cracovii?
Mariusz - uspokoiłeś mnie. A co na to Maja w ogrodzie?
szyna ŁKSFANS.PL :: Strona kibiców Łódzkiego Klubu Sportowego Post: #1698
2009-07-23 20:43
we wiaddomosciach Vox fm , mowili ze Piechniczek poza mikrofonem , mowil ze Zwiazek Bedzie Walczyl o NAS
Odnośnie tej wiadomości pana Klejmana to widać że gość ma duże doświadczenie ale w sądzie karnym ale nie administracyjnym i ma o mediacji przed WSA blade pojęcie o czym świadczą słowa " nasz mediator".
Prawo prawem a Pzpn Pzpn-em.
Mógłby ktoś wkleić jakieś dłuższe info dziśiejszym posiedzeniu Pzpnu bo nigdzie znaleść nic nie mogę jeszcze.
Mazo Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Odnośnie tej wiadomości pana Klejmana to widać
> że gość ma duże doświadczenie ale w sądzie
> karnym ale nie administracyjnym i ma o tej
> mediacji blade pojęcie o czym świadczą słowa "
> nasz mediator"
Wiesz nie zmienia to faktu ,że mają ze strony adwersarza oddanego im całym sercem.
A Piechniczek na głowie stanie aby dac ta licencję zwłaszcza ,że za rok szykują się poważne kłopoty z licencją 2-ch klubów śląskich.
Nic złego już nam się nie może stać na chwilę obecną.
A Maję to mam w kojcu a nie jakąś w ogrodzie.
Ten burak piechnczek to się nadaje ale na szczaw chyba wziął kase od łksu i teraz mu głupio!!!TYLKO PASY!!!W sądzie nie mają szans bo wedle prawa ostateczny termin na licencje to 28 maja a jak sami przyznają wtedy była kicha!!!
Na chwile obecną to nie ale co przyniesie jutro...
wypociny walczyka GW:
Z walki o uratowanie ŁKS-u i Widzewa nie zrezygnował jednak Edward Potok, prezes Łódzkiego Związku Piłki Nożnej. Najpierw zgłosił wniosek o powołanie mediatora w sporze ełkaesiaków ze związkiem. - Okazało się jednak, że stroną w mediacji musiałaby być też Cracovia. A to byłoby niekorzystne dla nas, ponieważ mogłaby opóźniać rozstrzygnięcie sprawy - opowiada Potok. - Dlatego wycofałem swój wniosek.
Szef ŁZPN-u złożył kolejny postulat - by przed Wojewódzkim Sądem Administracyjnym, który 12 sierpnia będzie rozpatrywał skargę ŁKS-u na nieprzyznanie licencji, jednym z reprezentantów związku był Piechniczek. - To człowiek, który jest przychylny naszemu klubowi - tłumaczy Potok. Zarząd związku zgodził się na to.
Czyli co? data 12 sierpnia dalej aktualna???? jak to rozumieć?
Przede wszystkim jakiego odszkodowania, jeśli zakładać odszkodowanie, to tylko w wyniku decyzji, że Łódź licencję otrzymać powinna. Na forum łódzkim piszą, że zgoda Cracovii nie jest potrzebna do mediacji, a ta ma za zadanie przyspieszyć sprawę w WSA. Z kolei WSA może orzec tylko, czy nie przyznanie licencji odbyło się zgodnie z procedurą, czy nie. A odbyło się zgodnie, skoro bilans jest ujemny, to znaczy, że klub jest pod kreską i były nie spełnione obowiązki, które są konieczne, aby licencję otrzymać. Inną sprawą jest prawidłowość tego bilansu, bo skoro na przykład Ruch potrafił wykazać, że jest na plusie, to temu się dziwię wielce, a dla Łodzi sprawozdania finansowe robił ten sam człowiek, który je potem uznał za niewystarczające dla prac komisji. Ale komisja Licencyjna, to nie są ekonomiści ani księgowi, oni dostają opinię biegłego - jest kasa lub jej nie ma, dostali opinię, że nie ma i to jest jak najbardziej powód do nieprzyznania licencji - nie wiem gdzie tu może tkwić błąd w postępowaniu komisji, bo jej udział w tym był prosty i jasny! Z kolei wystawienie do sprawy w WSA człowieka, który w ogóle procesu licencyjnego nie rozumie i nie uznaje (bo de facto wypowiedzi Piechniczka tak należy rozumieć - wszak nikt nigdy nie podważał nigdzie, że sportowo Łodzi się ekstraklasa nie należy, bo sportowo należy się i to jak najbardziej, natomiast organizacyjnie się nie należy, zaś Piechniczek wszem i wobec głosi tezy, że tabela ustalona została na boisku i skoro ktoś zajął w niej odpowiednie miejsce to licencja mu się należy z automatu, bez rozważania jakichkolwiek kryteriów organizacyjnych - czyli de facto powrót do sportu amatorskiego sprzed 20 lat i idea "każdy niech gra, jakoś to będzie") jako reprezentanta PZPN jest dla mnie sprawą całkowicie niezrozumiałą, albo PZPN chce tą sprawę przegrać (pomimo, że ma ją wygraną, to Piechniczek tak ją przedstawi, żeby przegrać) - dlaczego (?!?!), albo po prostu nikt inny nie chciał, a Piechniczek ma w tym interes, lub może zaproponować ugodę bez sprawy (to byłby skandal, ale jestem gotów w to uwierzyć).
Zapytam po raz kolejny - jaka jest podstawa konieczności wyrażenia przez nas zgody na mediację bez rozprawy - TO JEST KLUCZOWA SPRAWA! - Piechniczek tak będzie działał, żeby sprawę przegrać i to jest oczywiste!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)