Mnie się zdawało, ze już się nie kręci? Jeżeli baraże oficjalnie odwołane, to pzpn nie ma już ruchu. Sprawę Widzewa załatwili odmownie w poprzednim tygodniu.
-
-
Baraże o ekstraklasę
Pół nocy nie spałem (jak przed egzminami) a tu taki prezent.
Adamski to jest dopiero PAJAC!!!
Ta pizda powinna zostac oksarzona za pomowienia ale solidny wpierdol dostac!
Jak czytam te jego wypociny to mam ochote mu przypierdolic!
..dostalismy sie kuchennymi drzwiami i postepujemy niehonorowo,..
Zasrane płaczki z tego ŁKS'u, sami sobie zgotowali ten los a teraz pierdola glkupoty jacy to my ine honorowi jestesmy, nic tylko zajebac!
Chu w dupe łodzi tej k...nic nie zaszkodzi!
A ja sie z was smieje i mam na was wyjebane, zycze wam rowniez spadku w przyszlym roku do 2 ligie obszczymury i wazeliniarze jebane!
W takim razie po co się zbierają jeszcze w czwartek?
Dodatkowo wedle tradycji ŁKS straszy kolejnymi pismami.
No i doświadczenie uczy, że jeśli chodzi o pzpn to niczego już nie można być pewnym chociaż myśląc realnie to ŁKS nie ma juz u Komisji ds. Licencji szans na powodzenie.
zawisza63 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> no właśnie że nie jasne ,PKOL na pewno jeszcze
> w tym miesiącu wyda decyzję w sprawie widzewa,a
> tam na 100% widzew będzie ukarany co najwyżej
> ujemnymi punktami .PKOL wyda wyrok jaki obecnie
> obowiązuje na dzień dzisiejszy ,a według ustawy
> PZPN nie każe już degradacją a punktami karnymi
> i finansową,także baraże na 100%,jest też mowa
> o rozpoczęciu ex o tydzień później.
Weź już chłopie przestań wypisywac tu takie farmazony !
Ostatnio pisałeś że ŁKS na 100 % dostanie licencję, a teraz kolejne 100%-owe teksty walisz...
Wątpię aby TA w tym miesiącu zajął sie Widzewem. Jako że liga staruje 31 lipca, więc Widzew zacznie w 1 lidze. Zresztą jestem pewien że TA wskaże że tam ich miejsce.
A co do niekaranie degradacją, to ustawa obowiązuje te kluby, które NIE MIAŁY PRAWOMOCNEGO WYROKU O DEGRADACJI. A Widzew taki wyrok miał. A barże są ODWOŁANE. Kapujesz ?
Jeszcze sie okaze ze sąd administracyjny postawi kropke nad "I" i zobaczymy jacy oni sa wtedy honorowi!
W dupie mam cala Łodz o nas nikt sie nie martwil jak wody cieplej brakowalo w klubie i swiatla nie bylo!!!
Z forum ŁKS
mellos ŁKSFANS.PL :: Strona kibiców Łódzkiego Klubu Sportowego Post: #1041
2009-07-21 17:38
JEST TO MOJA PRYWATNA ROZMOWA Z TOMKIEM -TAK JAK WY JEST CAŁĄ SYTUACJĄ MOCNO ZDZIWIONY, ALE SIĘ NIE PODDAJE:
Na dzień dzisiejszy otrzymaliśmy informację, że Nasza sprawa według PZPN jest już zakończona.
Według Tomka Kłosa - jest zupełnie odwrotnie.
Nie wszystkim zależało na tym żebyśmy w tej ekstraklasie zostali (czyt. układy), Tomek również twierdzi, że zostaliśmy oszukani.
Jak można nazwać osoby które znaczą bądź znaczyły w polskiej piłce wiele - obiecują NAM , że będzie dobrze, a potem zwodzą Nas za nos!!!
Nie rozumie również działań jakimi kieruje się PZPN który - nakazuje (prosi) komisję Lewickiego o ponowne rozpatrzenie sprawy, a ww. komisja nic sobie z tego nie robi...
Wychodzi na to, że w PZPN nie ma żadnej decyzyjności, i Komisja która jest de facto przez związek stworzona nic sobie nie robi z prób zmian ich ich decyzji.
Oskarżanie SK są całkowicie bezpodstawne. Zarówno SK jak i My piłkarze oraz ludzie współpracujący z Nami robią co mogą żeby wyjść z całej sytuacji obronną ręką. Wiele osób zrezygnowało z urlopów, przemierza często setki kilometrów żeby załatwić jakąś sprawę, i oskarżanie kogokolwiek jest moim zdaniem skandaliczne i bezpodstawne!!
Nie spoczniemy i będziemy walczyć do końca. W Polsce są jeszcze wyższe władze od PZPN np. Ministerstwo Sportu oraz PKOL, które mogą zrobić dużo więcej niż związek. Byliśmy zwodzeni przez PZPN tak samo jak wy - wielu zawodników nie ma jeszcze podpisanych umów lub są one przedstępne, nie możemy budować druzyny oraz budżetu.
Na jutro zwołujemy spotkanie na którym będą wszystkie władne osoby z ŁKS - czyli Rada Drużyny, Pan Klejman, trener Wesołowski, łącznie będzie około 50 osób które na pewno nie spoczną i będą walczyć do końca!
Tomek słyszy Wasze głosy o najeździe na Warszawę lub manifestacje w Łodzi. Rozumie Nasze rozżalenie ale na dzień dzisiejszy nie jest to najlepsze rozwiązanie. Poczekajmy do czwartku, i dopóki jest cień nadziei nie dopuszczamy myśli, że zagramy w I lidze. Rozróby nic nie dadzą - będziemy postrzegani jak przestępcy. Do dnia dzisiejszego pokazaliście jak kochacie SWÓJ KLUB, i, że potraficie pokojowymi działaniami zdziałać wiele.!
PRZEGRAŁ DUCH SPORTU, ALE WALCZYMY DO KOŃCA, BO ŁKS NIE ŚPI - ŁKS WALCZY...
ŁKS PŁACZE
"Nie rozumie również działań jakimi kieruje się PZPN który - nakazuje (prosi) komisję Lewickiego o ponowne rozpatrzenie sprawy, a ww. komisja nic sobie z tego nie robi..."
Bzdura do potęgi.
PZPN kazał Komisji zbadać możliwość ponownego rozpatrzenia sprawy ŁKS, a nie ponownie rozpatrywać sprawę.
Kłos albo nie rozumie o co chodzi, albo nie chce zrozumieć.
A co niby ma być w czwartek ? Może ktos podac konkretną informację ?
Ciekawe na ile dzisiejsze decyzje są ostateczne.Mam już dość co tygodniowych spadków i awansów do ligi.
Też mam już tego dość ! Kiedy to się wreszcie ostatecznie skończy ?
grosse197 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Będzie dobrze.
>
> Jak to mówił Kisiel o socjalizmie?
> Że bohatersko zwalcza problemy, które sam
> stworzył...
I jest. :D:D:D
Taka prawda, że ŁKS tym swoim partactwem zepsuł przygotowania do sezonu Nam, Arce, Koronie.
Te wszystkie gadanie ludzi z Łodzi o honorze to jakieś bajkopisarstwo dziennikarzy podkręcających atmosfere. ŁKS w swojej historii ma takie niehonorowe karty, że lepiej by się nie odzywali w tym tonie.
Najśmiejsze że pewnie niezależnie od tego kto by zajął to miejsce spadkowe co my, sprawa potoczyłaby się tak samo. Jakby to był Górnik to byłoby po sprawie już dawno. I wg ŁKS każdy byłby tak samo zły, ale akurat padło na nas.
Najlepsze jest to, że MKS nie zrobił nic, by wywrzeć naciska na Komisję. Z Łodzi cisnął Drzewiecki, Kwiatkowski, Kropiwnicki (nie można tego porównać z Majchrowskim, który opowiedział się po stronie prawa), rodziny zmarłych wybitnych członków czegoś tam i łódzcy artyści :)
Adamski powiedział, że "środowisko krakowskie" płakało i naciskało... :) Czterech adwokatów to jest nacisk? Wyważone wypowiedzi Filipiaka to jest nacisk?:)
W ogóle się nie dziwię ŁKS-owi
leśne dziady narobiły im nadziei na extraklasę to nie dziwota że są rozczarowani
Mam tylko nadzieję, że prof. Filipiak wyciągnie jakieś wnioski z tego burdelu na przyszłość i że w tym sezonie nie będziemy grać o środek tabeli
bo tak się właśnie kończą durne założenia ...
Czje, ze bedziemy pietnowani przez media że "Cracovia, która ledwo nie uległa spakdowi do I ligi". Jesli bedziemy grać dobrze to odkleja to nam, jelsi natomiast bedziemy grac jak w tamtym sezonie to boje sie, że WSZYSCY beda mowic "skad oni sie wzieli? Niech wracaja tam gdzie powini byc". Juz widze tych cholernych dziennikarzy na onecie i wp!
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2012509,wiadomosc.html
http://www.youtube.com/watch?v=np0EhSF0yUA 1:20 tyle w temacie o ŁKS i całej Łodzi
: Leesior- farmazony to może ty wypisujesz,owszem pisałem że dajdaje dostaną licencję,ale nie zrozumiałeś mojej intencji,to była ironia a tak z tego wyszła dla was większa radość ,jak jest na nie to tak smakuje podwójnie
Przeraża mnie twoja pewność że baraży nie będzie ,tego nie wie nikt,a sprawa widzewa jest w toku,i różnie może być nawet pzpn w dzisiejszych wywiadach nie zaprzecza że wszystko się wyjaśni do końca lipca.
Sprawa widzewa trafiła do ponownego rozpatrzenia i kara będzie taka jaka na dzień dzisiejszy obowiązuje.PZPN UCHWAŁĄ OD 1 lipca 2009 nie będzie karać degradacją, nie ma tu znaczenia że sprawa toczy się od ponad roku,takie jest prawo.
Problem w tym czy PKOL zdąży do końca lipca ,jeśli zdąży macie baraże.
- Sprawa Widzewa jest obecnie jedyną niewiadomą w składzie Ekstraklasy na następny sezon. Nadal czekamy na decyzję Trybunału Arbitrażowego ds. Sportu przy PKOl w sprawie tego klubu. Jeżeli decyzja nie zostanie podjęta do rozpoczęcia sezonu, Widzew podobnie jak ŁKS będzie grał w I lidze - powiedział Jakub Kwiatkowski, rzecznik PZPN.
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2012509,wiadomosc.html
W czwartek o godz. 11 zbiera się zarząd PZPN-u. 17 członków będzie głosować nad uchwałami Komisji ds. Nagłych (czyli prezesa Grzegorza Laty i jego zastępców) w sprawie degradacji Widzewa oraz odwołania baraży. Jeśli organ przegłosuje uchwałę i zrezygnuje z rozgrywania dodatkowych meczów, wówczas Cracovia pozostanie w ekstraklasie.
- Członkowie mogą obradować nawet do późnego wieczoru. Trudno coś wyrokować. Zarząd to organ demokratyczny - zapewnia Jakub Kwiatkowski, rzecznik PZPN-u.
- Nie denerwuję się, bo nie mam żadnego wpływu na decyzję. Spokojnie podchodzę do całej sprawy. Jeżeli zagramy w ekstraklasie, będziemy mogli stwierdzić, że to ostateczna decyzja - mówi Artur Płatek, trener Cracovii. - Wszystko rozstrzygnie się w czwartek. Nie znam osobiście pana Lewickiego. Na podstawie doniesień prasowych mogę stwierdzić, że zachowaniem pokazał, że stoi na straży prawa. Chce, by polska piłka szła w kierunku normalności.
- Zbigniew Lewicki okazał się uczciwym facetem, w końcu pochodzi z Olsztyna (śmiech) - dodaje Przemysław Kulig, obrońca Cracovii. - Zwyciężyło prawo. Jednak czekamy do czwartku na wybuchy radości.
Jeśli ścisłe kierownictwo podtrzyma decyzję sprzed tygodnia, to kluczowe okażą się głosy pozostałych 11 członków zarządu. Są wśród nich m.in. Mirosław Malinowski (prezes Świętokrzyskiego Związku Piłki Nożnej, któremu zależy na odwołaniu baraży i grze Korony w ekstraklasie), Zbigniew Lach (wiceprezes Małopolskiego ZPN-u), ale i Stefan Majewski (były trener Cracovii).
Lach: - Wyjadę sobie o godz. 6 rano na zarząd, więc będę w Warszawie wcześniej i zdążę pogadać z kolegami. Jestem kibicem Wisły, ale będę głosował za odwołaniem baraży. Na swoich można zawsze liczyć, więc Kraków zwycięży.
Majewski: - Przez ostatnie dni byłem na zagranicznym urlopie. Jak wrócę do Polski, to zapoznam się ze sprawą.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)