no wina jest po ich stronie ewidentna, ale w zeszłym roku nikomu z nas to nie przeszkadzało!!
-
-
Baraże o ekstraklasę
Omen79 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Beret: Nikogo nie obrażam, tylko dyskutuję.
> Ciekawe, że na moje, pozbawione wulgaryzmów
> polemiki, reagujecie w ten sposób.
Omen: czy Tu zdajesz sobie sprawę z tego co piszesz????
Nie trzeba pisać wulgaryzmów, by kogoś obrazić.
Ja na przykład naprawdę poczułem się obrażony sformułowaniami:
"obiektywizm, którego tak na tym forum brakuje.. "
"krzykacze z tego forum"
"pseudo obrońcy praworządności w polskiej piłce"
"u większości z was punkt widzenia zależy od punktu siedzenia..."
"hipokryzja w czystej postaci."
Moze też mnie miałeś na mysli, bo moje stanowisko jest tu jasne
ale obraziłeś forumowiczów z tego forum.
I ZA TO WYPADA PRZEPROSIĆ CZEGO TY NIE ZAUWAŻASZ.
Bo - czego tez nie zauważasz, a szkoda, wystarczy poczytać
- wielu z nas pisze tu - "spadniemy - trudno, w dużej mierze sami sobie jesteśmy winni, trzeba było zdobyc parę punktów więcej, można było, nie po raz pierwszy i nie po raz ostatni spadliśmy".
Piszemy też o niedoskonałościach obowiązującego prawa licencyjnego.
Ale bardziej niż ŁKS skrzywdzono, Omenie, kurczę blade, CRACOVIĘ!!!!
Bo to sędziowie odebrali nam kilka punktów - już to wyliczono ile,
w tym z Twoim ŁKS-em który dodatkowo dał ciepłą przystań niejakiemu Drumlakowi
- może to za to Was jakaś siła pokarała???
Piszesz, "krzykacze".
No zastanów się, kto krzyczy? Poczytaj inernet! Nie fora kibiców a internet!
Non stop jakaś akcja o ŁKSie. Z Polonią tak nie było... Minister, żony trenerów... Wydumane koncepcje non stop... Nie widzisz w tym nic niewłaściwego?
I w tym że nie dano licencji drużynie ktra miała kłopoty z finansami i zapowiadała strajki? Bo takie coś wywaracxa do góry nogami cała rywalizację w lidze...
> Szkoda że nie
> jesteście tak gorliwi w stosunku do innych.
> Zacytowałem ten fragment, który uznałem za
> interesujący i tyle.
>
> Agnan..jeśli uważasz, że jestem nieobiektywny
> to w tym momencie sam taki właśnie jesteś.
> Za
> co miałbym przepraszać?
Napisałem wyżej za co poczułem się urażony i za co POWINIENEŚ PRZEPROSIĆ.
A teraz zarzuczasz mi jeszcze nieobiektywność.
Po tym, co pisałeś na tym forum o spalonych w meczu z ŁKS widać wyraźnie zę jesteś ekspertem od obiektywności.
>jeśli nie dostrzegasz
> nutki hipokryzji w Waszych wypowiedziach,
> co
> słusznie zauważył Docent,
Ooo drogi Panie. Tuś Pan przesadził. Czy Docent pisał coś o hipokryzji?
To już jest granda, uzurpować [ i to jeszcze znakomitemu zasłużonemu i szlachetnemu forumowiczowi - fakt, o tym możesz nei wiedzieć - ale w sumienie ma to znaczenia] rzeczy ktrych nie pisał.
Docent nic nie pisał o hipokryzji!!!
> to ja już nie
> poradzę. Co do Polonii, rozumiem że wtedy
> złamanie prawa, czym niewątpliwie było
> warunkowe przyznanie licencji, Ci nie
> przeszkadzało.
Nic nie rozumiesz, ale tego od Ciebei nie oczekuję po tym co piszesz. Wyraźnie pisałem co mi przeszkadzało.
> Rozumiem, że jeśli jutro ŁKS
> dostanie warunkową licencję, też nie będziesz
> się burzył,
Mam nadzieję ze zgodnie z prawem nie dostanie.
Bo byłoby to ewidentne złamanie prawa.
> bo przecież nie jesteś hipokrytą
> i krzykaczem..
Znowu mnie obrażasz.
Po raz kolejny domagam się przeprosin.
> Ehh zauważyłeś, że wiadomości
> które są po Waszej myśli odbierasz jako pewnik
> a jeśli nie są, to uznajesz je za "dodatkową
> otoczkę" "bzdurę"itp.
Nic podobnego!
I to nie tyczy się tylko
> Ciebie na tym forum niestety.
Po raz kolejny mnie obrażasz. Chyba że kompletnie nie rozumiesz co tu się pisze. Jeśli wnioski licencyjne były składana z taką logiką, to trudno się dziwić...
> Zastanów się.
To Ty się zastanów.
Nad stanem faktycznycm i nad tym co Ty reprezentujesz.
> Postaram się już Was nie denerwować i nie
> wpisywać się na WASZYM forum, bo rozumiem, że
> nie każdy lubi jak otwiera mu się oczy na
> rzeczywistość, która czasami bywa bolesna.
Bzdura!
"Otwiera oczy na rzeczywistość"
Was chyba już komletnie zaślepiło.
> Pozdrawiam serdecznie szanownych Gospodarzy.
Nie wiem jak to wygląda... poobrażać, pisać nieprawdę, wywracać kota ogonem, przekręcać wypowiedzi, a potem pozdrawiać?
> Ekstraklasa dla ŁKS-u!!!
ZgodNie z prawem - NIE!!!!
PS. ŁKS był mi klubem raczej obojętnym, ale nic przeciwko niemu nie miałem. Po akcji próby naginania prawa, ego żałosnego spektaklu który oglądamy od ponad miesiąca - i jeszcze wpisami Kolegi Omena - życzę temu klubowi źle. Zasłużyliście!
awaria Napisał(a):
> no wina jest po ich stronie ewidentna, ale w
> zeszłym roku nikomu z nas to nie
> przeszkadzało!!
>
awaria mój drogi - przeczytaj co napisałem wyżej. Sytuacja z Polonią była INNA!
A poza tym w sprawie Polonii nie było takiej "nagonki"
i nie pisz że chłop ma rację bo kłamie i obraża szanownych (i mniej szanownych) forumowiczów. Akurat naprawdę cała sprawa licencji jest u nas przedmiotem nad wyraz obiektywnej (zwłaszcza jak na to że jesteśmy zainteresowani) dyskusji. W rozmaitych innych sprawach jest z tym obiektywnizmem znacznie gorzej... A sprawa Poloni już się tu pojawiła, miesiąc temu.
A - jeszcze jedno, szanowny Panie Omen
- "krzykacze" to na pewno nie do nas...
My sobie po prostu dyskutujemy na forum. na naszym forum, kibiców Cracovii.
Czy wychodzimy gdzieś "poza"? Piszemy listy? Uruchamiamy ministra, żony zmarłych ludzi, wnioski do sądu dajemy?
Kto tu jest "krzykaczem" szanowny Panie?
Może Pan by się nad tym zastanowił...
Dodam, że Cracovia wystosowała list do PZPN półtora miesiaca temu w spawie przekrętów sędziowskich. I cisza. Nic. Mimo że te przekręty w istotny sposób wpłynęły na wynik ligi i naszą pozycję... Żaden minister w naszej sprawie nie pisze, komisje sięnie zbierają, sąd nie obraduje...
A zapewniam jest to znacznie więskzy przekręt niż to ze Twój klub miał w d... postępowanie licencyjne.
NIC dodac NIC ujac , brawo Agnan!
Omen79 Napisał(a):
> Beret: Nikogo nie obrażam, tylko dyskutuję.
Na to odpowiedział Agnan, którego udało mi się poznać osobiście (i uwierz, że na żywo byś go nie przegadał, bo za mądry jest. próbowałem)
> Ciekawe, że na moje, pozbawione wulgaryzmów
> polemiki, reagujecie w ten sposób.Szkoda że nie
> jesteście tak gorliwi w stosunku do innych.
> Zacytowałem ten fragment, który uznałem za
> interesujący i tyle.
>
fajne. tak mówią i takie fragmenty, wyrwane z kontekstu, prezentują nasi politycy względem przeciwników. Drzewiecki - mimo, iż jest z partii na którą głosowałem - namawia do łamania prawa. sam o tym wiesz, tylko jesteś zaślepiony. my też jesteśmy zaślepieni, ale mamy honor. nikt z nas, nawet jak PZPN da wam licencję, nie będzie żebrał. człowieczku. my 20 lat z 2-letnią przerwą na drugą, ówczesną, ligę graliśmy w trzeciej!!!! rozumiesz płaczku, że mimo to, Kraków jest dalej podzielony pół na pół!!! mimo hegemoni ZOMO-wskiego klubu w latach naszego upadku???
pewnie nie wiesz, że między naszymi klubami była bardzo fajna zgoda do niedawna.
my przetrwamy, a widać wy nie, bo z waszego płaczu wynika, że klub upadnie.
zorientuj się najpierw z kim rozmawiasz, a potem pluj. poza tym Potok mówi, że jakie to dokonania ma ŁKS. skarbie mamy większe.
poza tym przetrwaliśmy. bez ciotowskich zagrań i przetrwamy, a widać wy nie. jesteśmy, mimo, iż chciano nas zlikwidować.
widać skoro nie jesteście kibicowsko i społecznie(jak się to działo u nas przed wejściem Comarchu) utrzymać swego klubu, to jesteście ciotami i nikim.
myśmy nie płakali i nie żebrali, a uwierz mi, że Widzew i jego wpływy są małym członkiem przy wpływach GTS Wisła. ale my żyjemy i żyć będziemy nawet dłużej niż Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. Dzień dłużej, jeżeli wiesz o co chodzi
tak, czy tak, przetrwamy w pierwszej lidze, a wy, cioty widać nie. no to wypierda...cie (autocenzura) w ogóle z życia sportowego, bo im więcej takich żebraków, układowiczów i łamaczów prawa będzie w sporcie, tym gorzej będzie nasz kraj się rozwijał.
Nota bene, jak ktoś już wcześniej napisał. spróbuj złożyć PIT dzień po terminie. wtedy pogadamy....
acha. jeszcze jedno. do czego Was Ptak doprowadził, któremu udało się po was zniszczyć jeszcze parę klubów. m.inn. Pogoń. teraz waszym prezesem jest jeszcze większy przekrętas, (sam o tym wiesz) który stawia warunki, że albo ekstraklasa, albo nic. to jak ma być w polskiej piłce normalnie??? za miesiąc, czy dwa wasi piłkarze znów zaczną strajkować. co wtedy?? nawet jak dostaniecie warunkową licencję, czego nie ma w międzynarodowych przepisach??
a nie daj Boże przestaną grać. co wtedy??
Za G.W. burdelu ciąg dalszy:
Korona nie zagra w barażach z Cracovią, nawet jeśli nakaże jej to PZPN. Kieleccy działacze za wiążące uważają uzasadnienie wyroku Sądu Najwyższego, do którego dotarła "Gazeta".
Uzasadnienie nie pozostawia wątpliwości - korupcyjne czyny łódzkiego klubu nie uległy przedawnieniu. Trzyosobowy skład sędziowski odrzucił argument i uznał skargę kasacyjną PZPN, uchylił zaskarżony wyrok i przekazał sprawę do ponownego rozpatrzenia przez Trybunał Arbitrażowy.
Wyrok Sądu Najwyższego oznacza, że Widzew obowiązuje postanowienie Związkowego Trybunału Piłkarskiego z 2 kwietnia 2008 r. orzekające degradację do niższej klasy rozgrywkowej. Miejsce łódzkiego klubu w Ekstraklasie miałaby więc zająć trzecia w rozgrywkach I ligi Korona, a w barażach Cracovia zagrałaby z Podbeskidziem Bielsko-Biała.
Na ten 12-stronicowy dokument czekano od miesiąca. Ma on kluczowe znaczenie dla PZPN w ustaleniu składu ekstraklasy na najbliższy sezon. To właśnie przez brak tych dokumentów w ostatni piątek Komisja ds. Nagłych nie podjęła decyzji, przerywając posiedzenie i przenosząc je na dziś. Zarząd PZPN właśnie do 15 lipca dał sobie czas na ostateczne rozstrzygnięcia.
- Uzasadnienie jeszcze do nas nie dotarło, ale jeśli tak się stanie, zapewne przed środowym posiedzeniem wszyscy członkowie komisji wnikliwie je przeczytają - mówi Jakub Kwiatkowski, rzecznik PZPN.
Czy to oznacza koniec farsy z ustalaniem składu przyszłorocznych rozgrywek? Niekoniecznie. W poniedziałek wieczorem wyrok SN wraz z uzasadnieniem dotarł do Trybunału Arbitrażowego. A ten postanowił, że zajmie się sprawą dopiero w poniedziałek 20 lipca. - Tego dnia spotkamy się i będziemy dopinać wszystkie sprawy formalne: wyznaczymy sędziów, termin rozprawy, powiadomimy strony - informuje Wiktor Cajsel, rzecznik prasowy TA, członek prezydium orzekającego w tej sprawie.
Taka deklaracja Trybunału Arbitrażowego sprawia, że dziś Komisja ds. Nagłych PZPN nie podejmie najprawdopodobniej żadnych ważnych decyzji oprócz tej, że wyznaczy sobie nowy termin posiedzenia. - Jest możliwość, że władze związku, jeśli np. zostaną o to poproszone przez TA, zdecydują się przełożyć wydanie decyzji jeszcze o kilka dni - mówi Kwiatkowski.
A co zdecyduje w poniedziałek Trybunał? Także niewiele. Prawdopodobnie zacznie od wstrzymania wykonania kary dla Widzewa. Łodzianie już o to poprosili. - W ubiegłym roku Trybunał zdecydował się na taki ruch w tej samej sprawie Widzewa, niewykluczone więc, że teraz postąpi podobnie - odpowiada Cajsel. Taka decyzja nie musi być głosowana, może ją jednoosobowo podjąć przewodniczący TA. Jeśli tak się stanie, Widzew rozpocznie nowy sezon w ekstraklasie, bo trudno przypuszczać, by Trybunał do rozpoczęcia rozgrywek (31 lipca) mógł ponownie rozpatrzyć sprawę. Wówczas w barażach Cracovia zagrałaby z Koroną. Mecze zaplanowano na 22 i 25 lipca.
Kielecki klub zapowiedział jednak, że nie przystąpi do baraży. Władze Korony stoją na stanowisku, że po decyzji Sądu Najwyższego to ich klubowi, a nie Widzewowi, prawnie należy się miejsce w ekstraklasie.
Burdel jest niezły. Pewnie znów przełożą termin posiedzenia ewentualnie powiedzą kto z kim zagra. Korona faktycznie ma rację i pewnie zagramy Podbeskidziem Bielsko-Biała, ale kto wie wszystko jest jeszcze możliwe :]
Moim zdaniem największe prawdopodobieństwo jest, że zagramy baraże z Podbeskidziem. Dlatego trochę dziwi mnie ten dzisiejszy sparing z nimi.
beret Napisał(a):
> Na to odpowiedział Agnan, którego udało mi się
> poznać osobiście (i uwierz, że na żywo byś go
> nie przegadał, bo za mądry jest. próbowałem)
Szkoda, że obiektywny być nie potrafi...
beret Napisał(a):
. my też jesteśmy zaślepieni, ale
> mamy honor.
Honor?? nie rozśmieszaj mnie. http://www.lksfans.pl/index.php/news/read/news_id/3556
Wcześniejszy list też był świadectwem waszego honoru... Od kiedy to zachowanie sępa można uznać za honorowe? Niestety większość kibiców Cracovii zamiast odciąć się od takich zagrywek, wpisują się w to wszystko.
> my przetrwamy, a widać wy nie, bo z waszego
> płaczu wynika, że klub upadnie.
hehe..ciekawie żeś to sobie wydedukował/ śmiech
Tak przy okazji..my nie płaczemy, my WALCZYMY!! Ekstraklasa nam się należy (7 miejsce). WALCZYĆ o ŁKS będziemy bez względu na decyzje, które dzisiaj prawdopodobnie zapadną. Nie wierzysz? proponuję Ci wejść i poczytać na forum www.lksfans.pl
> widać skoro nie jesteście kibicowsko i
> społecznie(jak się to działo u nas przed
> wejściem Comarchu) utrzymać swego klubu, to
> jesteście ciotami i nikim.
Krótko: bredzisz i obrażasz, ale sam sobie wystawiasz ocenę.
Dobra reszta to bełkot, więc nie komentuję.
Ciekawe czy odezwą się teraz obrońcy kultury i szacunku na tym forum.
ok logując się u Was nie chciałem się kłócić a polemizować, starać się zrozumieć Wasz punkt widzenia i przedstawić swój. Chyba się nie udało i się nie uda. Dziękuję wszystkim interlokutorom. To był ostatni mój wpis- SŁOWO. Jeśli ktoś jeszcze chciałby podyskutować to zapraszam na www.lksfans.pl
I tak na koniec. Wiem, że grają w nas emocje, ale szanuję Cracovie i jej kibiców (nawet tych nieobiektywnych;). Szkoda, że tak stare kluby jak nasze, muszą walczyć o byt a nie o najwyższe cele..
Pozdrawiam
Sądzę, że takie obrażanie siebie nawzajem do niczego nie prowadzi.
Ja nic do ŁKS'u nie mam. Ba, bardzo lubię ten klub. Sportowo wywalczył sobie ekstraklasę. Ale powiedzmy sobie szczerze - ŁKS na ekstraklasę nie zasłużył finansowo. To jest moje zdanie. Po prostu nie wyobrażam sobie klubu z takimi finansami w najwyższej klasie rozgrywkowej. Tyle.
Nasz punkt widzenia jest prosty:
ŁKS nie dostał licencji na gre w EKSTRAKLASIE i nie powinien w niej grać, Cracovia w rozgrywkach ligowych zajeła miejsce spadkowe i nie powinna grać w Ekstraklasie.
zgodnie z decyzją Sadu Najwyższego Widzew powienien być ukarany kara degradacji o jedna klase rozgrywkową, zatem tez nie gra w Ekstraklasie.
Reasumując:
I liga : Cracovia, Górnik , ŁKS, Widzew a w barażach gra Arka z POdbeskidziem.
Korona, Zagłębie Lubin - awans
każda inna opinia to są emocje oraz brak obiektywizmu.
I TAK POWINNO BYĆ!
Tak Cracovia zajęła miejsce spadkowe dzięki (między innymi) obiektywnemu sędziowaniu.
http://www.lksfans.pl/index.php/news/read/news_id/3556
czy jest to prawda? jesli tak to uwazam ze bardzo glupi pomysl , ja rozumie ze tu sa wielkie pieniadze do podniesienia ale bez przesady niech Filipiak zda sobie wkoncu sprawe ze to on doprowadzil do tej sytuacji jaka jest ( majewski czy brak transferow)
wiec niech nie robi tez przypalu nam kibicom po przez takie glupie gierki , mnie sie to osobiscie nie podoba jesli to prawda
Nie wierzcie w te brednie!
Express Ilustrowany i wszystko jasne!
Kompletne brednie!
A dajcież już spokój z ŁKS'em. Jeśli dziś jakieś decyzje zapadną, to dobrze, jeśli nie, to szopki będzie ciąg dalszy.
Leesior Napisał(a):
> Tak Cracovia zajęła miejsce spadkowe dzięki
> (między innymi) obiektywnemu sędziowaniu.
>
Skończe wkońcu chłopie z takim pieprzeniem !!! Liga w sensie sportowym się zakończyła. Wszystkie wyniki meczów są ważne.
Omen79 idz do swojego klubu zarzadu i tam rob awanture dlaczego LKS nie dostał licencji.Walczycie jak o zycie bo taka jest wasza stawka z tym budzetem nawet w 1 lidze nie macie szans a zobowiazania wobec najemnikow sa duze a ich praktyki sadowe sa znane patrz Drumlak i tego sie boicie ze zbankrutujecie jak juz nie jestescie bankrutami -liczycie na pieniadze z Canal plus. żebractwo brak zawodowstwa umiejetnosci składania dokumentów.
zamiast zajmowac sie kreceniem to wzieli by sie za zarzadzanie klubem
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)