Nikt nie dostaje szansy kosztem ŁKSu. Cracovia przesuwa się w tabeli, bo klub zarządzany amatorsko przez śmiesznych ludzików nie potrafił spełnić wymogów opisanych w prawie, które zaakceptował.
Silisz się na ironię, a nikogo to nie obchodzi i nikogo tu nie zaboli :) Także zdrów :)
-
-
Baraże o ekstraklasę
Omen czy ktokolwiek z Cracovii miał wpływ na to, że wasi wspaniali działacze uznali, że mają w dupie OSTATECZNY termin złożenia OBOWIĄZKOWEJ dokumentacji?
A może to Filipiak powinien za działaczy ŁKS-u złożyć ICH dokumentację licencyjną, żeby dopilnować, żeby przypadkiem nie wypaczyć wyników "sportowej rywalizacji"?
Idąc tym tokiem myślenia, to kluby I ligi powinny się złożyć na piłkarzy Kmity Zabierzów, by ci dograli sezon do końca, bo przeciez te walkowery wypaczyły sportową rywalizację! Może Kmita gdyby sie nie wycofał, to by się utrzymał?
A przeciez sytuacja jest analogiczna, Działacze ŁKS-u ŚWIADOMIE olewając OSTATECZNY termin skąłdania dokumentacji licencyjnej, de facto WYCOFALI KLUB Z ROZGRYWEK.
"Dariusz Cychol, doradca zarządu ŁKS-u SSA, dodaje: - Nie dopuścimy do sytuacji, abyśmy nie zagrali w ekstraklasie. Czekamy na pisemne uzasadnienie sądu, które pozwoli na złożenie odwołania." :)
pajace. jednak dalej nie jestesmy w esktraklasie, wygrac baraze bedzie bardzo ciezko
Nie byłem naocznym świadkiem procesu licencyjnego i niczego nie jestem w stanie przesądzać, ale wy oczywiście wszystko wiecie najlepiej. Ja poczekam jeszcze na wyrok Sądu, to powiem więcej. Przeczytaliście parę gazet, wyłapaliście to co wam pasowało i wpadacie w samozachwyt. Co ciekawe nie dostrzegacie, lub nie chcecie dostrzec aspektu sportowego tej sprawy. Można was zrozumieć bo wasza drużyna sportowo powinna wylecieć z ekstraklasy. Teraz piejecie z zachwytu czekając znowu na rozgrywki przy zielonym stoliku, by nie grać baraży. Sory panowie ale to jest żałosne. Trafiło wam się fartem to powinniście zachować chociaż umiar.
wisla jego mac Omen co z Tobą człowieku? Poco wylewasz zale na naszym forum i dlaczego masz do nas pretensje?
Ja np chcialem zebysmy spadli bo odbudowalibysmy sie sportowo i kibicowsko, wrocili na nowym stadion z jakims tam malym sukcesem, glodni nastepnego. w dniu ktorym spadlismy od razu sie z tym pogodzilem. cale przepychanki mnie w ogole nie interesowaly.
ale fakty sa nastepujace; nie spełniliscie wymogow licencyjnych i nie moze byc innej decyzji niz Wasz spadek, popatrz czlowieku jak to wyglada za granicami naszego kraju.
sportowo zajeliscie 7 miejsce ale organizacyjnie nie nadajecie sie do gry na najwyzszym poziomie i koniec kropka. trzeba bylo kombinowac jak Piasty, Polonie itd.
zasady sa takie same dla wszystkich, my tez mielismy problemy ale wykorzystalismy drugi termin i organizacyjnie sie nadajemy, Wy nie, wiec lecicie.
it's simple
Ehh cały czas te same odpowiedzi na te same pytania.
Ale Omen79 odpowiedz konkretnie. Czy miałbyś powody pisać na tym forum, gdyby nie WASZE nieudolne władze? Próbujesz odwracać kota ogonem, że to wszystko nie wina ŁKSu tylko Cracovii.
Co Ty chcesz od nas? Co TY chcesz od Cracovii?
Nie wylewam żali, tylko nie mogę zrozumieć niektórych z Was. Ja jestem charakternym gościem, przyjmę spadek na klate jak facet i tyle. Uważacie to za sukces? ja z takiego sukcesu bym się tak nie cieszył..było by mi głupio. No nic, pozdrawiam.
PS do Cracovii nic nie mam. Wcześniej pisałem by wymienić poglądy, teraz napisałem byście się trochę zastanowili. tyle.
Omen79 to wy lataliście z płaczem do polityków to wy chcieliście łamać prawo to wy szukaliście sensacji w komisji licencyjnej ale jeden mądry powiedział że łks nie ma szans na gre w Ekstraklasie tylko prawnicy chcą zarobić a politycy chcą zarobić na wyborcach a to tylko była obłuda!!!
Ale cieszyłbyś się, gdyby ŁKS mimo niespełnienia wymogów, z dziurawą kasą i rozlatującym się stadionem dostałby licencję kuchennymi drzwiami :)
ja przyjalem na klate, na plecy i na wszystko co sie da. nikt nie mowi o zadnym sukcesie, sportowo spadlismy ale czego od nas oczekujesz? ze wladze Cracovii napisza pismo do PZPN'u o tresci dajmy na to: "szanowny pzpn'ie, prosimy o nie zrzucanie lksu z ligi, utrzymali sie sportowo a ze nie spelniaja wymogow licencynych? trudno, przymknijmy na to oko, my spadlismy po sportowej rywalizacji i nie nalezy nam sie miejsce w esktraklasie" ?
moze inaczej. co bys zrobil bedac na naszym miejscu? zalozmy Cracovia zajmuje 7 miejsce, nie spelnia wymogow, wy spadliscie sportowo ale nas zrzucaja bo nie spelniamy wymogów.co robisz?
Przecież to oczywiste Santo, że w takiej sytuacji ŁKS nie zamierza grać baraży i zabiega, żeby Cracovia została w Ekstraklasie.
Omen jestes gośc! Przyjąłeś na klate i teraz biadolisz na naszym forum :)
Dlaczego taki charakterny facet nie próbuje ratowac honoru ŁKSu kiedy to jego sympatycy i włodarze wykorzystujac naciski polityczne i powiązania z wysokimi stanowiskiem urzędnikami państwowymi, próbują za wszelką cenę nie legalnie bronic klub przed spadkiem...? Przeciez to takie hańbiące!
Czy nie powinniscie zrobic awantury u siebie? Wywieźc na taczkach nie udolnych prezesów albo operatywnych złodzieji z waszego zarządu? Domagac sie od władz miasta wyjaśnień i dymisji winnych? Zrobic rozróby pokazujac Polsce, że jakies pajace grzebią klub z tradycjami?
Spróbujcie! Nam sie udało! Tak! Nam obłudnym kibicom Cracovii, którzy cieszą sie z waszego nieszczęscia!
Idź sie przewietrzyc lepiej!
Omen79 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie wylewam żali, tylko nie mogę zrozumieć
> niektórych z Was. Ja jestem charakternym
> gościem, przyjmę spadek na klate jak facet i
> tyle. Uważacie to za sukces? ja z takiego sukcesu
> bym się tak nie cieszył..było by mi głupio. No
> nic, pozdrawiam.
Omen: nikt tu się nie cieszy z "sukcesu", ja w każdym razie nie zauważyłem.
Cieszymy się, bo pojawiła się kolejna szansa.
Spadek przyjęliśmy ze smutkiem i z godnością. Bo wiesz, my jesteśmy kibicami Cracovii. My ze spadkami oswojeni jesteśmy :)
Ale jeśli chodzi o sprawiedliwość, boisko, itp to jednak wystarczy zauważyć że gdybyśmy z Lechem nie zremisowali ale wygrali w ostatnim meczu to byśmy byli wyżej w tabeli. A w tym meczu OBIE bramki dla Lecha padły nieprawidłowo co stwierdzili nawet niechętni nam. Bodaj w "Przeglądzie sportowym" napisano że Cracovia spada przez błędy sędziów w ostatniej kolejce.
A takich DECYDUJĄCYCH błędów było znacnzie więcej. O meczu z ŁKS mowa była wielokrotnie. A Odra Wodzisław? "Wykartkowanie" drużyny przez sedziego z Pomorza i bramka decydująca po faulu na Ślusarskim? A Polonia? Gdyby sędzia pokazał EWIDENTNĄ czerwoną kartkę to Polonia grałabyby 9 na 11 i może by bramki nie strzeliła... I jeszcze parę przykłafów można podać...
Żeby było jasne - Cracovia sama jest sobie winna że do tego dopuściła, bo frajersko potraciła liczne punkty, a w ogóle rozbił drużynę trener Majewski, był jednak czas by sie otrząsnąć.
Jednak gdyby nie "pomoc" sędziów to problem licencji ŁKS-u zajmiowałby nas dzisiaj tylko z punktu widzneia paranoi która tego dotyczy...
A co do Widzewa - istotnie, tych baraży może teoretycznie nie być ze względu na PRAWO.
BO PRAWO i PRZEPISY mówią że drużyna bez licencji jest przesuwana na ostatnei miejsce.
Moim zdnaiem nie jest to słuszne, powinni zostawić im ich miejsce, wypłacić honorarium a o zwolnionym miejscu zadecydować wg ustalonej zasady. Ale TAKA JEST PRZYJĘTA ZASADA W PRZEPISACH i ŁKS o tym wiedział i nie protestował...
Nie ma natomaist zapisu o przesunięcieu drużyny na inne miejsce za korupcję (Widzew). Tu Widzew zwalnai miejsce i tzreab coś z tym zrobić...
Czy dać szanse czwartej drużynie (nie ma takiego przepisu by szła wyżej) czy też zlikwidować baraż?
To drugie jest o tyle lepsze, że drużynby które mają tam grać są kompletnei zdezorientowane.. Czy mają grać, kto i kiedy... Bo baraż, żeby to miało sens, pwioinein być w czerwcu...
===================
PS. A może to jakieś zrządzenie losu? Może to kara dla ŁKS za wzięcie do siebie kogoś takiego jak Drumlak?
Dobrze dla Cracovii byloby aby sprawa Widzewa "ciágla sie" co najmniej do 16 lipca wtedy mozliwe ze nie rozegramy barazu.
Do Omena;dziekujemy Panu bardzo,podyskutowalismy,wymienilismy poglady i zyczliwosci,ale to forum Kibicow Cracovii,zegnam..
SaNtO 100% racji...
Omen wszystko wyżej zostało już napisane. My mamy płakać teraz z tego powodu, że mamy szansę się utrzymać? Fakt - sportowo spadliśmy, ale tą kwestię poruszę za chwilę. Wy się utrzymaliście, 7 miejsce, super. To dam Ci teraz taki może dziwny przykład. Dajmy na to, że, nie wiem Skawinka (V liga) zajmuje 7 miejsce w Ekstraklasie. Stadion jest dramatyczny, jeśli to w ogóle można nazywać stadionem. I nagle ich degradują. Zrozumiale degradują podkreślam! I dajmy na to korzysta na tym ŁKS. To co, piszecie, tak jak to SaNtO napisał jakieś pismo do PZPN-u, żeby dali tej Skawince grającej na "poletku" prawo do gry w Ekstraklasie bo byli lepsi piłkarsko? Czy wyobrażasz sobie np. w Anglii sytuacje, że w Premiership gra klub, który ma stadion o poj. 1500 osób? Bo ja nie...
A co do tego naszego "sportowego spadku". Tą kwestię poruszył już Agnan, ja dokończę. Jeszcze nawet za czasów Stefka Majewskiego:
* GKS Bełchatów - Cracovia (3:0)
- Przy stanie 1:0 dla GKS'u, Kamil Witkowski strzela głową bramkę. Piłka ewidentnie przekroczyła linię, sędzie bramki nie zalicza. Kto wie, jak skończyło by się to spotkanie? Być może nawet wygraną Cracovii
* Jagiellonia - Cracovia (2:0)
- I połowa, któryś z zawodników Jagi wychodzi sam na sam, fauluje go Cabaj, za co otrzymuje czerwoną kartkę. Niby wszystko fajnie, ale... W/w zawodnik Jagi w momencie podanie jest na ewidentnym spalonym. Mimo wszystko sędzie puszcza grę...
* ŁKS - Cracovia (4:3)
- Ten mecz na pewno bardzo dobrze pamiętasz, więc nie będę go dokładnie opisywał. Przytoczę tylko jeden, najważniejszy moment. 94 minuta spotkania, ŁKS strzela gola na 4:3 mimo, iż zawodnik gospodarzy był na spalonym
* Cracovia - Ruch (0:0)
- Sędzie nie uznaje słusznej bramki dla Cracovii! Ciekawostka - arbiter meczu zostaje po spotkaniu zawieszony, ale... punktów Cracovii to nie dało.
* Polonia Bytom - Cracovia (1:0)
- Ślusarski ewidentnie faulowany w polu karnym - wapna rzecz jasna nie ma.
* Odra - Cracovia (2:1)
- 3 czerwone kartki dla graczy Cracovii, a najciekawsza w mniej więcej takich okolicznościach. Przepychanki w polu karnym, Paweł Nowak w sumie nie wiadomo dlaczego dostaje żółtą kartkę... Nie mija nawet minuta, gra nie była wznowiona podkreślam, cały czas ta sama sytuacja, Nowak dostaje czerwoną kartkę. Coś tu chyba jest nie tak?
No i najważniejsze. Faulowany jest Ślusarski, sędzia oczywiście tego nie widzie, puszcza akcje, po której Odra strzela gola na 2:1.
* Lech - Cracovia (2:2)
- Mecz o utrzymanie, mimo wszystko mecz, w którym Lech walczył o Mistrza. 2 bramki dla Kolejorza z pozycji spalonych
To by było na tyle, choć na pewno coś przeoczyłem. Teraz takie maluśkie przeliczenia. Zakładając, że:
- Z Bełchatowem - + 1 punkt
- Jagiellonia - + 1 punkt
- ŁKS - + 1 punkt
- Ruch - + 2 punkty
- Polonia Bytom - + 1/3 punkty
- Odra - + punkt
- Lech - + 2 punkty
Cracovia mogłaby mieć na finishu od 8-10 punktów więcej i o spadku nikt by nie myślał. A wszystko to za sprawą sędziów.
Więc ten nasz sportowy spadek, chyba do końca nie taki sprawiedliwy...
Może Cracovia powinna złożyć za was papiery licencyjne i kupić od was milion puszek napoju a jakby jeszcze kasy zabrakło to powinna dołożyć bare dużych baniek To że u was jest syf powiedział Hajto bo będzie zakładał sprawe w sądzie i wtedy wszystko wyjdzie na jaw.Mi jest was osobiście bardzo żał bo szanuje Łks pamiętam jak była zgoda ale to wy teraz musicie zrobić porządek w swoim klubie bo działaczy macie do DUPY!!!
mamy baraże, Sąd odrzucił wnioske ŁKS-u podali własnie na necie
OSCY - te wszystkie mecze były za Płatka. Z Lechem nie przegraliśmy 2:0, a zremisowaliśmy :D
Zamiast biadolić niech kibice ŁKSu idą pod magistrat w Łodzi i obija gębę Kropiwnickiemu, który zamiast pomóc klubowi napuszcza kibiców jednego klubu na drugich.
Niech Kropiwnicki powie jak zamierza pomóc Miasto Łodź ŁKSowi?
B o jak czytam wiadomości to nawet na I ligę w ŁKSie nie ma ani pieniędzy ani zawodników , wszystkie kontrakty 30 czerwca zostały zakończone, a co za tem idzie nie ma kto grać i gdzie, i teraz się pytam co PAN KROPIWNICKI zamierza zrobić, a moze nalezy zrobic ŁKS klubem miejskim i wystartować w 2 lidze.
Brazy tez pewnie nie będzie bo Widzew też będzie w 1 lidze a , najlepsze jest też to że Górnik Zabrze tez będzie grał w Ekstraklasie, bo trybunał orzekanie karę degradajci dla Jagiellonii Białystok - niepotrzebnie sie odwoływali od wyroku bo dostana surowszy :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)